Cara Membuat Borang Optin WordPress yang Menakjubkan (Langkah demi Langkah)

cara membuat borang optin


Adakah anda ingin menambahkan borang optin di laman web anda? Borang optin berguna untuk mendapatkan lebih banyak langganan pengguna dan ia membolehkan anda melibatkan pengunjung anda dengan lebih lanjut. Setelah anda mempunyai alat yang tepat, anda dapat menerapkan strategi untuk menjangkau pengguna dan mendapatkan alamat e-mel mereka. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat borang optin dengan mudah di laman WordPress anda.

Apa itu Borang Optin?

Borang optin adalah langganan pengguna dan borang pemasaran e-mel. Anda boleh menambah pelanggan laman web anda dengan mudah menggunakan borang optin interaktif. Pelanggan ini kemudiannya boleh menjadi pelanggan anda.

Anda boleh membuat borang optin yang menakjubkan untuk pelawat anda, sehingga mereka merasa bebas untuk mendaftar ke buletin e-mel anda dan menjadi sebahagian daripada senarai mel anda, setelah anda menggunakan alat yang tepat.

Kami akan memandu anda melalui 2 kaedah berbeza untuk membuat borang optin di laman WordPress anda.

Kaedah # 1 – Menggunakan OptinMonster:

Sangat sesuai untuk pengguna yang ingin membuat bentuk yang menakjubkan dan dioptimumkan untuk penukaran. OptinMonster adalah platform yang berdiri sendiri, yang bermaksud anda boleh membuat borang optin di mana-mana laman web, termasuk WordPress, Shopify, Joomla, laman HTML, dll..

Kaedah # 2 – Menggunakan WPForms:

Pilih WPForms jika anda mahukan plugin WordPress untuk membuat borang optin. Manfaatnya ialah anda dapat membina sebanyak mungkin borang optin di dalam papan pemuka WordPress anda.

Sedia? Mari kita mulakan!

Kaedah 1: Buat Borang Optin di WordPress menggunakan OptinMonster

Pertama, kita akan menggunakan plugin OptinMonster.

OptinMonster adalah plugin generasi utama WordPress yang terbaik. Ini adalah plugin yang paling kuat, paling fleksibel, dan digunakan untuk membuat kempen optin untuk pelawat anda dengan mudah. OptinMonster mempunyai banyak ciri luar biasa untuk meningkatkan pelanggan anda.

Juga, lihat artikel kami mengenai plugin pop timbul WordPress terbaik yang menampilkan OptinMonster.

Sebelum kita memulakan, anda perlu memasang dan mengaktifkan pemalam OptinMonster. Untuk maklumat lebih lanjut, anda dapat melihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam di WordPress.

Setelah diaktifkan, anda perlu pergi ke OptinMonster menu di kawasan pentadbir WordPress anda untuk memasukkan kunci API.

Untuk mendapatkan kunci API, anda perlu pergi ke akaun anda di laman web OptinMonster dan mengunjungi API halaman dari menu atas.

Salin API

Salin dan tampal kunci API ini ke halaman OptinMonster di akaun Pentadbir WordPress anda.

Tambah kunci API

Klik pada Simpan Tetapan butang untuk meneruskan.

Selepas itu, anda perlu mengklik Buat Kempen Baru butang di sudut kanan atas skrin anda. Ia akan melancarkan halaman pembuatan kempen OptinMonster di tetingkap baru.

Pilih kempen

Anda mesti memilih jenis kempen untuk memulakan. Oleh kerana kami membuat borang optin yang sederhana, mari pilih kempen Popup dan tatal ke bawah untuk memilih templat.

Nota: Anda juga boleh membuat borang optin menggunakan jenis kempen lain dengan mudah. Kami memilih pop timbul untuk tutorial ini kerana ini adalah pilihan yang paling popular.

Pilih templat kempen

Ia akan meminta anda untuk menambahkan nama untuk kempen borang optin anda dan memilih laman web tempat anda ingin memaparkannya. Tambahkan maklumat ini dan klik pada Mula Membina butang.

Mula membina

Seterusnya, anda akan melihat halaman reka bentuk untuk menyediakan borang optin anda.

Reka bentuk optin

Di halaman ini, anda boleh pergi ke Tetapan Optin dari menu sebelah kiri untuk menguruskan tetapan asas seperti gaya pandangan optin, butang tutup, dan CSS tersuai.

Di dalam Blok tetapan, anda akan mempunyai pilihan untuk menambahkan lebih banyak blok ke borang optin anda. Fungsi seret dan lepas dalam OptinMonster memudahkan anda menambah blok dengan mudah. Dengan blok ini, anda boleh menambahkan teks, gambar, medan, dll.

Anda boleh pergi ke Paparan tetapan untuk menguruskan pilihan paparan dan jangka masa bentuk. Ini membolehkan anda mengubah nama kempen anda, menambah tempoh kuki, menetapkan lebar bekas dan banyak lagi.

Paparan tetapan optin

Anda juga boleh menyediakan mesej kejayaan untuk pelanggan baru anda. Mesej kejayaan ini akan muncul setelah pengguna mengisi borang optin di laman web anda. Cukup beralih ke Kejayaan tab dari bahagian atas pratonton borang.

Tab kejayaan

Di dalam Tetapan Kejayaan, anda boleh menguruskan gaya paparan kejayaan, tetapan butang tutup, dan menambahkan CSS tersuai. Selain itu, tetapan gaya paparan kejayaan membolehkan anda menambahkan gambar pada mesej kejayaan, menukar gaya fon, menyesuaikan warna, dan banyak lagi.

Untuk semua tetapan, anda akan mempunyai pratonton di sebelah kanan, jadi anda akan mengetahui dengan tepat bagaimana borang optin akan muncul di laman web anda setelah ia disiarkan secara langsung..

Seterusnya, anda perlu menambahkan integrasi yang akan mengumpulkan alamat e-mel dari pelawat anda. Pergi ke Kesepaduan tab dari bahagian atas halaman dan klik pada Tambah Integrasi Baru butang.

Tambahkan integrasi baru

OptinMonster merangkumi banyak penyatuan untuk penyedia perkhidmatan e-mel teratas seperti AWeber, MailChimp, Constant Contact, SendInBlue, dan banyak lagi.

Anda boleh memilih penyedia e-mel seperti AWeber dan sambungkan OptinMonster dengan AWeber bersambung.

Setelah anda berpuas hati dengan tetapan borang optin anda, klik pada Jimat butang di sudut kanan atas skrin.

Bahagian terbaik dalam membuat borang optin menggunakan OptinMonster adalah anda akan mendapatkan segalanya di hujung jari anda. Setelah menyimpan tetapan, anda boleh terus dan klik Menerbitkan butang.

Sekarang, kembali ke halaman OptinMonster di kawasan Pentadbiran WordPress anda dan klik pada Kempen butang.

Nota: Sekiranya anda tidak menemui borang optin anda di sana, maka klik pada Segarkan Kempen butang.

Halaman kempen OptinMonster

Klik pada Edit Tetapan Keluaran pautan di bawah nama kempen borang optin yang anda buat dan aktifkan pilihan kempen di laman web. Anda juga dapat mengetahui siapa yang harus melihat borang optin ini.

Tetapan output

Simpan tetapan untuk melihat bentuk optin anda dalam tindakan.

Anda sentiasa dapat mengedit reka bentuk dan teks borang optin anda. OptinMonster sepenuhnya fleksibel dan membolehkan anda menambahkan lebih banyak ciri pada kempen optin yang telah anda buat, sehingga anda dapat meningkatkan pelanggan e-mel anda dengan cepat.

Anda juga ingin melihat perbandingan antara OptinMonster vs Sumo untuk mengetahui pemenang di antara mereka.

Sekiranya anda mencari kaedah alternatif, teruskan membaca di bawah untuk menggunakan WPForms untuk membuat borang optin di laman WordPress anda.

Kaedah 2: Buat Borang Optin di WordPress Menggunakan WPForms

WPForms adalah pemalam bentuk WordPress terbaik di pasaran. Ini membolehkan anda menambahkan borang khusus ke laman web anda dengan mudah, termasuk borang optin.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan WPForms pasangkan. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, anda perlu mengesahkan kunci lesen anda untuk mendapatkan akses segera ke semua ciri dan tambahan WPForms.

Untuk mendapatkan kunci lesen, anda perlu log masuk ke akaun WPForms anda.

Halaman akaun WPForms

Salin dan tampal kunci lesen ini ke kawasan Pentadbir WordPress anda di WPForms »Tetapan halaman. Sekarang, klik pada Sahkan butang.

Sahkan lesen

Setelah disahkan, anda perlu pergi ke Kesepaduan tab pada halaman tetapan WPForms. Di halaman ini, anda akan menemui penyedia e-mel Constant Contact.

Pembekal e-mel akan membantu anda menyimpan e-mel pelanggan anda. Ini juga membolehkan anda membuat senarai e-mel anda, menghubungi pelanggan anda, dan banyak lagi.

Berkaitan: Cara mengembangkan senarai e-mel anda, CEPAT.

Nota: Anda juga boleh mengintegrasikan borang anda dengan penyedia e-mel lain seperti AWeber, MailChimp, GetResponse, dll. Semua pilihan ini tersedia sebagai tambahan di WPForms »Addons halaman.

Tambahkan akaun baru

Anda perlu menambahkan akaun baru dengan Constant Contact untuk mengintegrasikan perkhidmatan ini dengan borang optin anda. Cukup ikuti panduan langkah demi langkah kami di cara menghubungkan Hubungan Tetap dengan WPForms.

Selepas itu, anda perlu pergi WPForms »Tambah Baru dari kawasan Pentadbir WordPress anda untuk melancarkan pembangun WPForms.

Tambahkan tajuk untuk borang baru anda dan klik pada Borang Pendaftaran Buletin templat.

Buat borang buletin

Ia akan memuatkan borang pendaftaran buletin siap.

Sekarang, anda perlu menyambungkan borang ini dengan penyedia e-mel Constant Contact untuk menyimpan e-mel. Untuk itu, anda perlu pergi ke Pemasaran tab di sebelah kiri dan klik pada pilihan Tetap Hubungan untuk menghubungkan borang anda dengannya.

Tambahkan sambungan baru

Anda perlu mengklik Tambah Sambungan Baru butang untuk membuat sambungan. Namakan sambungan anda dan anda sudah bersedia untuk menghubungkan medan tambahan ke borang optin anda.

Simpan borang dan keluar. Akhirnya, anda perlu memaparkan borang ini di laman WordPress anda.

Cukup ke Halaman / Catatan »Tambah Baru di kawasan Pentadbir WordPress anda dan klik pada butang Tambah Borang di atas penyunting teks. Ia akan membuka pop timbul di mana anda boleh memilih borang optin anda dan klik pada Tambah Borang butang untuk memasukkannya ke halaman / siaran anda.

Masukkan borang

Anda juga dapat menampilkan formulir optin di area siap widget, seperti bar sisi anda, menggunakan widget WPForms.

Itu sahaja!

Kami harap siaran ini dapat membantu anda mempelajari cara membuat borang optin di laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map