Cara Membuat Borang Pendaftaran Pengguna Tersuai di WordPress

Borang Pendaftaran Pengguna Tersuai


Adakah anda ingin membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress? Idea yang bagus! Secara lalai, borang pendaftaran pengguna WordPress agak membosankan. Mengapa tidak memperbaikinya dengan jenama peribadi anda?

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress, langkah demi langkah.

Mengapa Bersusah Menambah Borang Pendaftaran Pengguna Tersuai?

Ini semua mengenai penjenamaan, Baby! Borang pendaftaran pengguna WordPress lalai menunjukkan penjenamaan mereka, bukan milik anda. Itu tidak sesuai dengan keseluruhan “penampilan” laman web anda yang lain.

Anda juga boleh menambahkan borang pendaftaran pengguna khusus ke halaman mana pun di laman web WordPress anda. Selain itu, anda boleh menyiapkannya sehingga mengalihkan pengguna setelah mereka mendaftar; maksudnya, anda boleh menghantar pengguna ke mana-mana halaman arahan yang anda mahukan. Ini adalah kaedah yang baik untuk mengumpulkan petunjuk jika, katakanlah, anda mengarahkan pengguna ke halaman pilihan e-mel anda.

Jadi, setelah anda mengetahui “mengapa”, mari kita beralih ke “bagaimana”. Mulai sekarang, kami akan mengajar anda apa yang anda perlukan untuk membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress.

Cara Membuat Borang Pendaftaran Pengguna Tersuai di WordPress

Mulakan dengan memuat turun Pemalam WPForms. Kemudian, pasang dan aktifkannya. Tidak pasti bagaimana? Tiada masalah. Anda boleh pergi ke panduan kami mengenai cara memasang pemalam WordPress untuk menyelesaikan semuanya.

Perlu diingat bahawa anda memerlukannya Pelan Pro (atau lebih baik) WPForms untuk membina borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress. Takut sekalipun. Dengan menggunakan kod kupon kami, JIMAT10, anda boleh mengambil potongan 10% dari kos langsung dari kelawar.

Setelah mengaktifkan pemalam, pergi ke WPForms »Addons untuk memasang Addon Pendaftaran Pengguna. Cukup klik pada “Install Addon” dan kemudian tekan “Activate” setelah dipasang.

Semua sudah siap? Hebat. Sudah tiba masanya untuk mula membuat borang pendaftaran pengguna tersuai anda di WordPress.

Lancarkan pembangun WPForms dengan menuju ke WPForms »Tambah Baru.

Namakan borang anda, dan kemudian pilih templat “Borang Pendaftaran Pengguna”.

Sampel / templat ini akan mempunyai medan pendaftaran pengguna berikut yang ditambahkan:

 • Nama
 • Nama pengguna
 • E-mel
 • Kata Laluan
 • Bio pendek

Sekiranya anda menyukai apa yang anda lihat, anda boleh terus maju ke langkah seterusnya.

Sekiranya anda ingin menyusun semula medan, anda boleh melakukannya dengan ciri seret dan lepas. Atau, anda boleh menambahkan medan tambahan dengan menyeretnya dari lajur sebelah kiri. Atau, anda boleh mengalih keluar bidang yang tidak anda gemari. WPForms terkenal dengan ciri penyesuaiannya. Bersenang-senang dengannya.

Setelah anda bersedia, tekan Simpan, dan terus ke langkah seterusnya.

Cara Menambah Medan Khusus ke Borang Pendaftaran Pengguna Anda

WPForms mempunyai ciri bagus yang membolehkan anda menghubungkan profil pengguna tersuai ke borang pendaftaran pengguna anda. Namun, untuk melakukan ini, anda perlu membuat penyesuaian pada laman WordPress anda: iaitu, anda perlu menambahkan medan profil pengguna tambahan.

Untuk mencapai ini, anda memerlukan pemalam WordPress tambahan.

Sebarang pemalam yang menggunakan medan khusus WordPress standard untuk menambah dan menyimpan data meta akan berfungsi dengan WPForms. Namun, untuk tutorial ini, kita akan menggunakan Pengurus Meta Pengguna.

Muat turun, pasang dan aktifkan pemalam Pengurus Meta Pengguna. Setelah diaktifkan, pergi ke Pengguna »Pengurus Meta Pengguna dan klik pada “Tambah Meta Kustom.”

Anda perlu memasukkan kunci agar medan profil pengguna tersuai dikenali secara dalaman. Kemudian, anda perlu memilih jenis medan. Untuk tutorial ini, kami menggunakan medan URL untuk menambahkan alamat profil Facebook.

Di bawah “Label”, anda perlu memasukkan label untuk menerangkan bidangnya. Ini akan dapat dilihat oleh pengguna di laman web anda semasa mereka mengisi borang anda.

Untuk menambahkan medan meta tersuai, klik “Kirim”. Kemudian menuju ke Pengguna »Profil Anda untuk melihat keajaiban dalam tindakan.

Sekarang setelah anda membuat bidang profil pengguna khusus, saatnya untuk menambahkannya ke borang pendaftaran pengguna khusus di WordPress melalui WPForms. Untuk melakukan ini, anda perlu pergi WPForms »Semua Bentuk dan edit borang yang anda simpan lebih awal (atau buat yang baru).

Sebaik sahaja anda mendapat borang anda di skrin, klik pada medan dari lajur sebelah kiri dan seret ke borang anda. Untuk tutorial ini, kami akan menambahkan medan Laman Web / URL ke borang.

Seterusnya, kerana anda menambahkan pilihan URL profil Facebook untuk pengguna anda, anda mahu bidang baru menggambarkannya. Klik pada medan untuk mengeditnya. Kemudian, ubah label dari “Laman Web / URL” ke “URL Profil Facebook” dari bahagian Pilihan Bidang di sebelah kiri. Anda juga boleh menambahkan keterangan, jika diperlukan.

Simpan borang anda setelah selesai.

Seterusnya, anda perlu mengklik butang Tetapan untuk mengakses tetapan bentuk lanjutan dan pemetaan bidang. Pada halaman ini, klik pada tab Pendaftaran Pengguna.

WPForms sekarang akan menunjukkan medan borang anda dengan menu lungsur di bawahnya untuk memilih bidang pendaftaran WordPress untuk memetakannya.

WPForms akan memetakan medan lalai anda secara automatik seperti Nama, E-mel, Kata Laluan, dan lain-lain. Anda juga dapat memilih halaman di mana anda mahu pengguna diarahkan setelah mereka menyerahkan borang.

Dari sini, tatal ke bawah ke bahagian “Custom User Meta”. Ketik kekunci meta tersuai yang anda buat sebelumnya dan kemudian pilih medan borang yang ingin anda petakan.

Setelah selesai, klik Simpan, dan menuju ke langkah terakhir.

Cara Menambah Borang Pendaftaran Pengguna Tersuai Anda di WordPress

Ini adalah bahagian yang mudah. Ia berjalan lancar dari titik ini dan seterusnya.

Dengan WPForms, anda boleh menambahkan borang dengan mudah dan cepat ke catatan, halaman, atau widget bar sisi laman web WordPress anda.

Untuk contoh ini, kami akan membuat Halaman baru.

Pada skrin edit Halaman, anda akan menemui butang WPForms tepat di atas bar alat anda. Beri penyedut itu satu klik keras.

Sekarang, mesti ada pop timbul di skrin anda. Pilih borang yang anda buat dari menu tarik turun dan kemudian klik pada butang Masukkan Borang.

Blam! Kini kod pendek untuk borang anda ada di halaman anda. Tekan “Terbitkan” (atau “Kemas kini” jika Anda mengedit Halaman lama), dan borang anda akan disiarkan di laman web anda.

Lebih suka widget bar sisi? Tiada masalah. Hanya pergi ke Rupa »Widget dan seret widget WPForms ke kawasan bar sisi anda.

Pilih bentuk yang Anda buat dari menu drop-down dalam tetapan widget. Kemudian, klik Simpan. Itu sahaja! Sekarang borang pendaftaran pengguna anda ada di bar sisi anda.

buat widget

Juga, periksa cara membuat borang AMP di WordPress.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress. Sekiranya anda mencari perkara yang lebih hebat yang boleh anda lakukan WPForms, lihat artikel kami mengenai cara membuat tinjauan di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map