Cara Membuat Borang Pesanan Borong dengan betul di WordPress

cara membuat borang pesanan borong di wordpress


Ingin membuat borang pesanan borong di WordPress?

Sekiranya anda seorang pemborong yang ingin masuk dalam talian, tetapi tidak mahu menguruskan kedai eCommerce lengkap, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menambahkan borang pesanan borong sederhana ke laman WordPress anda.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat borang pesanan borong mudah di WordPress dengan betul.

Langkah 1: Pasang WPForms untuk Membuat Borang Pesanan Borong

Pertama, anda perlu memasang dan mengaktifkan WPForms pasangkan.

Menggunakan WPForms adalah kaedah termudah untuk membuat borang pesanan borong. WPForms membolehkan anda membuat sebarang bentuk borang dengan mudah, sama ada borang hubungan, borang pendaftaran, borang pendaftaran atau borang pesanan, dan banyak lagi.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pemasangan pemalam, lihat artikel kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah diaktifkan, arahkan ke WPForms »Tetapan di kawasan pentadbir WordPress anda dan masukkan kunci lesen.

Masukkan kunci lesen

Untuk mendapatkan kunci lesen, log masuk ke akaun WPForms anda dan klik pada Muat turun tab. Salin dan tampal kunci lesen di kawasan pentadbir WordPress anda.

Langkah 2: Buat Borang Pembayaran / Pesanan Baru di WordPress

Seterusnya, anda perlu pergi ke WPForms »Tambah Baru halaman. Ini akan mengarahkan anda ke WPForms pembuat borang, dan anda akan melihat templat borang di skrin anda.

Tambah Borang Baru

Mulakan dengan menambahkan nama untuk borang pesanan borong baru anda dan pilih Borang Bil / Pesanan templat untuk meneruskan.

Pilih Templat Pesanan

Anda sekarang harus melihat borang pesanan lalai pada pembangun borang anda. Ini mengandungi semua bidang penting untuk menerima pesanan dalam talian dari pelanggan anda.

Borang pesanan

Sekarang, klik Item yang Ada medan pada pembangun anda untuk melihat tetapannya di sebelah kiri skrin anda.

Medan Item Yang Ada

Di sini, anda boleh menyesuaikan label, menamakan semula medan, dan menambahkan lebih banyak item ke senarai produk anda.

Tambah Item Produk

Anda boleh menambah lebih banyak produk dan item yang anda mahu.

Plugin ini juga membolehkan anda menambahkan gambar untuk setiap item dalam senarai produk anda. Cukup pilih kotak pilihan di sebelah Gunakan Pilihan Gambar pilihan.

Gunakan Pilihan Gambar

Anda akan melihat Muat Naik Gambar butang di bawah setiap item. Pilih butang itu untuk menambahkan gambar produk anda.

Di dalam Tetapan lanjutan, anda boleh memilih Gaya Pilihan Gambar dan Tata Letak Pilihan untuk memaparkan gambar produk dengan indah.

Pilihan Lanjutan

Selepas itu, anda boleh menambahkan bidang lain ke borang pesanan borong anda untuk mengumpulkan data dari pelanggan anda. Semua medan terdapat di sebelah kiri skrin anda.

Setelah selesai mengedit borang, klik pada Jimat butang di sudut kanan atas.

Langkah 3: Sesuaikan Tetapan untuk Borang Pesanan Borong Anda

Seterusnya, anda perlu pergi ke Tetapan »Umum halaman di WPForms pembentuk borang.

Tetapan umum

Di halaman ini, anda harus menambah keterangan borang, menghantar teks butang, menghantar teks pemprosesan butang, dan banyak lagi. Ini juga membolehkan anda mengaktifkan pilihan anti-spam, bidang dinamik, penyerahan borang AJAX untuk pembayaran, dll.

Setelah membuat semua perubahan yang anda perlukan, klik pada Jimat butang untuk menyimpan tetapan ini.

Langkah 4: Sesuaikan Pemberitahuan untuk Borang Pesanan Borong Anda

Untuk menguruskan pesanan borong anda dengan betul di WPForms, pastikan bahawa anda menerima pemberitahuan mengenai setiap penyerahan borang dengan cepat. Dengan cara ini, anda dapat menguruskan pesanan borong anda dan menyampaikannya kepada pelanggan tepat pada waktunya.

Dalam Tetapan, lawati Pemberitahuan tab untuk menyesuaikan pemberitahuan.

Pemberitahuan

Anda bahkan dapat mengirim pemberitahuan e-mel automatik kepada pelanggan Anda juga untuk mengesahkan pesanan mereka.

Langkah 5: Paparkan Pengesahan kepada Pengguna Anda Semasa Mengemukakan Borang

Apabila pelanggan menghantar borang pesanan borong, anda perlu memaparkan pesanan pengesahan yang mengatakan bahawa pesanan telah diterima.

Dengan WPForms, anda boleh memaparkan mesej pengesahan, halaman (seperti halaman terima kasih), atau mengalihkan pengguna ke URL (seperti laman web pihak ketiga).

Anda perlu mengunjungi Pengesahan tab untuk menyesuaikan tetapan.

Pengesahan

Cukup pilih pilihan dari Jenis Pengesahan lungsur turun. Sekiranya anda memilih Mesej pilihan, kemudian tambahkan mesej pengesahan untuk dipaparkan pada penghantaran borang pesanan borong yang berjaya.

Mesej Pengesahan

Klik pada Jimat butang dari sudut kanan atas skrin anda.

Langkah 6: Tambahkan Kaedah Pembayaran ke Borang Anda

Seterusnya, anda perlu menambahkan kaedah pembayaran ke borang anda, supaya pelanggan anda dapat membayar secara dalam talian untuk pembelian mereka. WPForms menyokong 2 pilihan pembayaran: Stripe dan PayPal.

Sekiranya anda ingin menambahkan pembayaran Stripe ke borang pesanan anda, kemudian pergi ke WPForms »Addons halaman di kawasan pentadbir WordPress anda. Kemudian pasang dan aktifkan Jalur tambahan.

Stripe Addon

Setelah mengaktifkannya, lawati WPForms »Tetapan halaman dan pergi ke Pembayaran tab. Dari sana, anda perlu mengklik pada Sambung dengan Stripe butang untuk menghubungkan kaedah pembayaran Stripe dengan WPForms.

Sambungkan Jalur

Sekarang log masuk ke akaun Stripe anda untuk memberi kebenaran kepada Stripe dengan laman web anda. Selepas sambungan berjaya, periksa status di WPForms »Pembayaran halaman di WordPress.

Status Sambungan Jalur

Sekarang, anda perlu kembali ke pembangun borang WPForms dan melawat Padang tab dari sebelah kiri. Daripada Tambah Medan bahagian, anda boleh menyeret dan melepaskan Kad Kredit Stripe masukkan borang anda di sebelah kanan.

Tambah Pembayaran Stripe

Jangan lupa Dayakan Pembayaran Stripe dengan menavigasi ke Pembayaran »Stripe.

Jalur Pembayaran Diaktifkan

Sekarang klik pada Jimat butang.

Langkah 7: Paparkan Borang Pesanan Borong Anda di WordPress

Sekarang, anda boleh memaparkan borang pesanan borong anda dalam catatan, halaman, bar sisi, atau fail templat.

Sekiranya anda ingin menunjukkan borang pesanan anda di halaman, maka lawati Halaman »Tambah Baru untuk membuat halaman baru.

Penyunting Halaman

Mulakan dengan menambahkan tajuk untuk halaman baru anda. Pada penyunting blok, klik pada + ikon.

Anda boleh mencari blok WPForms dan klik padanya.

Pilih WPForms

Anda sekarang akan melihat blok WPForms di editor. Anda boleh mengklik pada menu dropdown untuk memilih borang pesanan borong yang baru anda buat.

Pilih Borang

Akhir sekali, klik pada Menerbitkan butang dan lawati halaman anda untuk melihat borang pesanan borong secara langsung.

Borang Pesanan Borong

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara membuat borang pesanan borong dengan betul di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara membuat tawaran WooCommerce BOGO “beli satu mendapat satu”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map