Cara Membuat Borang Popup di WordPress (Langkah demi Langkah)

buat borang pop timbul


Ingin membuat borang pop timbul untuk laman web anda? Itu idea hebat! Beberapa perkara mengubah pengunjung menjadi pelanggan, pengikut, dan pelanggan daripada kempen pop timbul.

Itulah sebabnya, dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana membuat bentuk pop timbul dengan cara mudah, langkah demi langkah.

Mengapa Buat Borang Pop timbul?

Ketika datang untuk mengembangkan senarai e-mel anda, pop timbul tetap berada di depan kurva dibandingkan dengan jenis bentuk optin yang lain. Dengan pop timbul, pengguna telah melihat penukaran mereka meningkat sebanyak 600%.

Namun, sebilangan pengguna tidak menyukai pop timbul kerana sifatnya yang mengganggu. Orang-orang benci timbulnya pop timbul ketika mereka dibawa ke wajah pembaca setiap kali mereka mengunjungi laman web anda.

Inilah sebabnya mengapa anda memerlukan penyelesaian pop timbul yang bijak seperti OptinMonster. OptinMonster adalah plugin pop timbul WordPress terbaik yang membolehkan anda membuat sebarang jenis borang optin, termasuk borang pop timbul dengan mudah. Yang terbaik, anda dapat mengawal setiap aspek kempen pop timbul anda dari bagaimana dan kapan ia memicu kepada siapa ia ditunjukkan. Dengan cara itu, anda boleh mengembangkan senarai e-mel anda tanpa mengganggu.

OptinMonster

Dan, tentu saja, ia mempunyai integrasi yang lancar dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular seperti MailChimp, Constant Contact, Drip, dll..

Terdapat sebilangan besar templat yang tersedia, jadi anda boleh memulakannya dengan segera, tanpa harus membuat pop timbul dari awal (walaupun anda boleh jika anda mahu!).

Untuk mendapatkannya, pergi ke Laman web rasmi OptinMonster dan mendaftar. Jangan lupa menggunakan kod khas kami JIMAT10 semasa pembayaran untuk mendapatkan potongan 10% hanya untuk menjadi pembaca IsItWP!

1. Bina Kempen Anda

Log masuk ke akaun OptinMonster anda. Dari sana, anda akan dibawa ke papan pemuka anda. Mulakan dengan mengklik hijau Buat Kempen butang.

Buat Kempen

Seterusnya, anda akan diminta untuk memilih jenis kempen. Klik Pop timbul kerana anda mahu membuat borang pop timbul.

Pilih Pop timbul

Pilih templat kempen kegemaran anda untuk memulakan. Arahkan kursor ke reka bentuk yang paling anda sukai dan klik Gunakan Templat. Untuk tutorial ini, kami menggunakan templat Imbangan.

Pilih Templat

Dari sana, anda akan diminta untuk menamakan kempen anda dan memilih laman web mana yang ingin anda tampilkan dalam borang pop timbul anda. Setelah mengisi medan, klik Mula Membina butang.

Seperti sihir, anda akan dibawa ke pembangun kempen. Anda akan melihat versi lalai templat apa pun yang anda pilih. Oleh kerana kami memilih Balance, seperti inilah:

Kempen Lalai

Sekarang anda boleh mula mengubah templat untuk menjadikannya sepenuhnya milik anda.

2. Sesuaikan Kempen Anda

Setiap pop timbul hebat mempunyai gambar yang bagus, jadi kita akan bermula di sana. Klik pada gambar lalai untuk membuka bahagian Mengedit Elemen Imej di sebelah kiri. Kemudian, klik Pilih untuk Mengganti Imej.

Ganti Imej

Anda akan dapat memilih gambar dari pustaka gambar yang ada (jika anda pernah memuat naik sesuatu sebelumnya), atau anda boleh memilih untuk memuat naik gambar baru dari komputer anda.

Setelah gambar anda kelihatan hebat, pindahkan ke teks tajuk utama. Cukup klik padanya untuk memilihnya. Setelah dipilih, kawasan penyuntingan akan muncul di sebelah kiri. Teruskan dan tulis tajuk utama anda dan main-main dengan elemen teks yang diperlukan. Anda boleh menukar fon, ukuran, warna, dan apa sahaja yang anda mahu menjadikannya sempurna.

Edit Tajuk

Seterusnya, ikuti langkah yang sama untuk menyesuaikan teks badan.

Edit Kandungan Badan

Jangan lupa mengklik hijau Jimat butang di bahagian atas kanan. Simpan sekerap yang anda perlukan sepanjang proses pembinaan untuk memastikan anda mengekalkan semua perubahan anda.

Simpan Kempen

Sekiranya diperlukan, anda juga boleh mengubah rupa dan teks untuk anda medan optin e-mel. Cukup klik padanya untuk mengeditnya, sama seperti yang lain. Akan ada pilihan di sebelah kiri untuk mengubah teks bidang serta warna dan gaya butang kirim.

Edit Kotak E-mel

Bercakap mengenai penyerahan… Kini tiba masanya untuk menyambungkan perkhidmatan pemasaran e-mel anda ke pop timbul anda!

Berkaitan: Cara Menghantar Borang Tanpa Refresh Halaman di WordPress

3. Dayakan Integrasi E-mel

Oleh kerana kebanyakan kempen pop timbul hari ini digunakan untuk mendapatkan petunjuk dan pelanggan, langkah ini adalah salah satu yang paling penting.

OptinMonster bergabung dengan semua penyedia perkhidmatan e-mel yang paling popular; namun, untuk panduan ini, kami akan menggunakan MailChimp.
Mulakan dengan mengklik pada Kesepaduan tab di bahagian atas skrin, dan kemudian klik Tambah Integrasi Baru di sebelah kiri.

Tambah Integrasi Baru

Pilih MailChimp dari menu lungsur.

Pilih EMS

Isi medan untuk label dan API akaun MailChimp anda. Anda boleh mendapatkannya dari akaun MailChimp anda. Sekiranya anda memerlukan pertolongan dengan aspek ini, cukup ikuti dokumentasi yang diberikan oleh OptinMonster.

Sambung ke MailChimp

Kemudian, klik hijau Sambung ke MailChimp butang untuk meneruskan.

Anda kemudian akan diminta untuk memilih senarai mana yang anda mahu borang anda sambungkan. Klik yang anda mahukan.

Bam! Penyatuan e-mel kini telah selesai. Ke langkah seterusnya!

4. Konfigurasikan Peraturan Paparan

Klik pada Peraturan Paparan di bahagian atas halaman. Dari sana, anda akan ditunjukkan halaman yang kelihatan seperti ini:

Peraturan Paparan

Konfigurasikan peraturan paparan anda sesuka hati. Cukup klik setiap bahagian dan main-main dengannya sehingga anda berpuas hati.

5. Tekan Terbitkan

Sekarang, inilah masanya untuk menghidupkan kempen anda! Tekan Menerbitkan tab di bahagian atas skrin. Kemudian, klik togol sehingga bertukar menjadi hijau dan berkata LANGSUNG.

Menerbitkan

Jangan lupa tekan Jimat butang untuk kali terakhir!

Dari sana, tatal ke bawah ke Pelantar pilihan. Pilih WordPress dan kemudian ikuti arahan yang diberikan.

Pilih Platform

Anda hampir sampai! Satu langkah lagi.

6. Jadikan Borang Popup Anda Langsung di WordPress

Log masuk ke papan pemuka WordPress anda. Sekarang harus ada tab OptinMonster di sebelah kiri. Klik di atasnya untuk melihat senarai semua kempen anda. Sekiranya anda tidak melihat kempen yang anda buat, tekan Segarkan butang.

Segarkan Kempen

Setelah kempen anda muncul, klik Langsung pautan.

Langsung

Itu sahaja! Anda sudah selesai. Sekarang, borang pop timbul anda akan muncul di laman web anda.

Kami harap tutorial ini dapat membantu anda mempelajari cara membuat borang pop timbul untuk laman web WordPress anda.

Sekiranya anda mendapati panduan ini berguna, anda mungkin juga menyukai senarai pemalam terbaik kami untuk pemasar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map