Cara Membuat Halaman Log masuk Khusus di WordPress dengan Betul (Langkah demi Langkah)

cara membuat halaman log masuk tersuai di wordpress


Pernah terfikir adakah anda boleh membuat halaman log masuk tersuai di WordPress?

Membuat halaman masuk tersuai membantu anda memaparkan jenama yang konsisten kepada pengguna anda, yang memberikan penampilan laman web anda lebih profesional.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat halaman log masuk tersuai di WordPress.

Membuat Halaman Log Masuk WordPress Tersuai – Jadual Kandungan

Mengapa Membuat Halaman Log Masuk Tersuai?

Sekiranya anda menjalankan laman web yang dikendalikan oleh komuniti seperti forum, laman keahlian, rangkaian sosial khusus, atau laman web lain yang memerlukan pengguna mendaftarkan akaun dan log masuk, maka anda perlu membuat halaman log masuk tersuai.

Halaman log masuk WordPress lalai kelihatan umum dan membosankan. Dengan halaman log masuk tersuai, anda boleh memperibadikan semua elemen pada halaman di sekitar borang.

Sekiranya anda mempunyai halaman log masuk tersuai, anda boleh menyembunyikan halaman log masuk lalai jika anda mahu. Ia dapat mengurangkan spam masuk dan menjaga keselamatan laman WordPress anda.

Memilih Plugin yang Tepat untuk Membuat Halaman Log Masuk Tersuai

Di repositori plugin WordPress rasmi, anda boleh menemui puluhan plugin yang berbeza yang membantu anda membina halaman log masuk tersuai dengan mudah. Dalam artikel ini, kita akan melihat 2 plugin yang berbeza: WPForms dan Tema Log Masuk Saya.

Pilih WPForms jika anda memerlukan plugin borang WordPress lengkap yang membantu anda membina segala bentuk borang dalam talian dengan mudah, termasuk borang pendaftaran, borang pembayaran, borang hubungan, dll..

Beberapa kelebihan WPForms adalah:

 • Sesuaikan borang log masuk anda dengan cara yang anda mahukan tanpa sekatan.
 • Terbitkan borang log masuk anda di mana-mana catatan atau halaman.
 • Masukkan borang log masuk anda di bar sisi atau bahkan di footer widgetized.

Pilih Tema Log Masuk Saya jika anda ingin membuat halaman log masuk yang mudah.

Berikut adalah beberapa ciri Tema Log Masuk Saya:

 • Tidak diperlukan konfigurasi untuk membina halaman log masuk tersuai.
 • Secara automatik menyembunyikan halaman log masuk lalai dan mengalihkan ke halaman log masuk yang baru dibuat.
 • Tambahkan pautan halaman log masuk di bar sisi anda dengan widget log masuk tersuai.

Kelemahannya ialah, tidak seperti WPForms, Tema Log Masuk Saya tidak membenarkan anda memasukkan borang log masuk anda di mana sahaja di laman web anda, dan akan muncul secara eksklusif di halaman log masuk anda. Oleh kerana ia bukan pemalam bentuk lengkap seperti WPForms, kemampuan untuk menyesuaikan borang log masuk anda adalah terhad.

Kaedah 1: Menggunakan WPForms untuk Membuat Halaman Log Masuk

WPForms

Mari kita lihat bagaimana membuat halaman log masuk dengan WPForms.

Langkah 1: Pasang WPForms di Laman Web anda

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan pemalam WPForms. Pastikan mengesahkan kunci lesen anda dengan menavigasi ke WPForms »Tetapan. Anda boleh mendapatkan kunci lesen dari akaun anda di laman web WPForms.

Untuk dapat membuat halaman log masuk khusus dengan WPForms, anda harus memasang Tambahan Pendaftaran Pengguna dengan pergi ke WPForms »Addons. Klik Pasang Addon di sebelah Addon Pendaftaran Pengguna dan kemudian klik Aktifkan.

Setelah addon diaktifkan, anda boleh terus membuat borang log masuk pengguna dengan WPForms.

Langkah 2: Buat Borang Log Masuk Tersuai

Dengan pembangun seret dan lepas WPForms yang kuat, anda boleh membina borang log masuk hanya dalam beberapa minit, bukan beberapa jam, tanpa menulis satu baris kod.

Untuk membuat borang log masuk, lawati WPForms »Tambah Baru. Di halaman penyediaan borang, anda perlu memilih Borang Log Masuk Pengguna templat untuk membuat borang log masuk.

templat borang log masuk pengguna

Anda sekarang akan melihat pembentuk borang di mana anda boleh menambah, menyesuaikan, dan membuang medan borang log masuk. Secara lalai, templat borang log masuk menambah medan borang berikut: Nama pengguna dan Kata Laluan.

borang log masuk pengguna di wordpress

Anda boleh menyesuaikan bidang apa pun dengan mengkliknya di pembangun halaman. Kemudian, anda boleh membuat penyesuaian yang dikehendaki di panel sebelah kiri.

Langkah 3: Konfigurasi Borang

Untuk mengkonfigurasi tetapan umum, anda boleh pergi ke Tetapan »Umum. Di halaman ini, anda dapat menyesuaikan nama bentuk, keterangan, mengirim teks butang, dll.

borang log masuk tetapan am

Anda tidak perlu melakukan apa-apa di Pemberitahuan tab untuk borang log masuk tersuai anda. Secara lalai, pemberitahuan dimatikan, jadi anda tidak akan menerima e-mel setiap kali seseorang masuk ke laman web anda.

Apabila pengguna log masuk melalui borang log masuk tersuai anda, mereka akan tiba di laman utama laman web anda. Anda boleh mengubah URL pengalihan, jika anda mahu, di URL Pengalihan Pengesahan bidang.

halaman masuk tersuai tetapan pengesahan

Langkah 4: Terbitkan Borang WordPress Anda

Salah satu faedah utama menggunakan WPForms untuk membuat borang log masuk ialah ia membolehkan anda memasukkan borang anda di mana sahaja di laman web anda, termasuk catatan, halaman, widget bar sisi, atau kawasan footer widget.

Mari kita lihat cara menerbitkan borang anda dalam catatan atau halaman.

Buat entri atau halaman baru di WordPress dan kemudian klik pada + ikon dalam penyunting blok Gutenberg. Anda boleh mencari blok WPForms dan klik padanya.

Tambahkan borang

Seterusnya, pilih borang log masuk anda di blok WPForms dan ia akan dimuat secara automatik di pos / halaman anda.

Pilih borang log masuk

Setelah menambahkan borang, anda boleh menerbitkan post / halaman anda.

Anda juga dapat menambahkan borang masuk ke widget bar sisi anda seperti berikut. Kepala ke Rupa »Widget dan tambahkan widget WPForms ke bar sisi anda.

Widget borang log masuk

Pilih borang log masuk khas anda dalam tetapan widget dan klik pada Jimat butang untuk menyimpan perubahan.

Kaedah 2: Menggunakan Tema Login Saya untuk Membuat Halaman Log Masuk

tema plugin log masuk saya

The Tema Log Masuk Saya plugin menjadikannya sangat mudah untuk menerbitkan borang log masuk tersuai di laman WordPress anda. Untuk membuat halaman log masuk yang mudah, yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Tema My Login.

Plugin berfungsi di luar kotak tanpa konfigurasi lebih lanjut.

Namun, jika anda perlu menyesuaikan tetapan pemalam, anda boleh mengklik menu Tema Masuk Saya di papan pemuka WordPress anda.

tema tetapan log masuk saya

Anda kemudian boleh menukar jenis log masuk dan pendaftaran. Anda juga dapat menyesuaikan slug URL untuk log masuk, logout, pendaftaran, kata laluan yang hilang, dan menetapkan semula halaman kata laluan.

Kaedah 3: Sesuaikan Halaman Log Masuk WordPress Yang Ada Tanpa Plugin

Sekiranya anda lebih suka membuat perubahan atau menambahkan gaya tersuai ke halaman log masuk yang ada daripada membuat yang baru, inilah caranya untuk melakukannya.

Cukup tambahkan kod ini ke fail functions.php tema anda atau dalam pemalam khusus laman web:

Sekiranya ini adalah kali pertama anda menambahkan coretan kod di WordPress, sila rujuk panduan kami tentang cara menambah coretan kod di WordPress dengan betul, supaya anda tidak melanggar laman web anda secara tidak sengaja.

// Halaman log masuk tersuai
fungsi clp_login_head () {

gema ”; // Mulakan gaya tersuai
echo ‘.login #nav a, .login #backtoblog a {color: #! penting; } ‘; // Warna pautan halaman log masuk
echo ‘.login h1 a {latar belakang: url ("’. get_bloginfo (‘stylesheet_directory’). ‘/ gambar / GAMBAR DI SINI"); lebar: px; tinggi: px; } ‘; // Logo halaman log masuk
echo ‘.login .button-primer {latar belakang: #; warna sempadan: #; } ‘; // Warna butang halaman log masuk
gema ”; // Tamatkan gaya tersuai

}
add_action (‘login_head’, ‘clp_login_head’);

Anda boleh mengubah CSS dan URL gambar dalam kod di atas untuk menambahkan gaya tersuai anda untuk halaman log masuk WordPress.

Kaedah 4: Paparkan Borang Log Masuk WordPress Di Mana sahaja Tanpa Plugin

Sekiranya anda ingin memaparkan borang log masuk WordPress di halaman, bar sisi, atau kawasan footer, maka anda boleh menambahkan kod ini ke fail templat tema anda:

Sama seperti kaedah di atas, jika anda menambahkan coretan kod ke WordPress untuk pertama kalinya, sila rujuk panduan kami tentang cara menambahkan coretan kod di WordPress dengan betul, supaya anda tidak melanggar laman web anda secara tidak sengaja.

<?php
wp_login_form ();
?>

Kod di atas hanya akan memaparkan halaman log masuk WordPress umum di lokasi di mana anda menambahkan kod tersebut. Sekiranya anda boleh menambahkan halaman borang WordPress khusus dengan medan dan pilihan tambahan, maka anda boleh menggunakan kod ini:

<?php $ args = array (
‘echo’ => benar,
‘ubah hala’ => ‘http://wpsnipp.com’,
‘form_id’ => ‘borang kemasukan’,
‘label_username’ => __ (‘Nama Pengguna’),
‘label_password’ => __ (‘Kata Laluan’),
‘label_beringat’ => __ (‘Ingat Saya’),
‘label_log_in’ => __( ‘Log masuk’ ),
‘id_username’ => ‘log masuk pengguna’,
‘id_password’ => ‘user_pass’,
‘id_remember’ => ‘ingat saya’,
‘id_submit’ => ‘wp-hantar’,
‘ingat’ => benar,
‘value_username’ => BULAN,
‘value_remember’ => salah );
wp_login_form ($ args);
?>

Itu sahaja!

Kami harap panduan ini membantu anda membuat halaman log masuk tersuai di WordPress. Sekiranya anda menyukai artikel ini, anda mungkin juga ingin membaca artikel kami mengenai plugin borang hubungan terbaik untuk WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map