Cara Membuat Kalkulator Petikan di WordPress (Langkah demi Langkah)

cara membuat kalkulator petikan di wordpress


Adakah anda ingin membuat kalkulator petikan di WordPress?

Kalkulator sebut harga membolehkan pelanggan anda memilih produk / perkhidmatan yang mereka inginkan untuk mendapatkan sebut harga atau harga segera.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat kalkulator sebut harga di WordPress, langkah demi langkah tanpa menulis sebarang kod.

Membuat Kalkulator Petikan dengan WordPress

Dengan kalkulator sebut harga, pelanggan anda dapat memilih produk atau perkhidmatan yang berbeza dan menggunakan penapis untuk memeriksa harga sebelum menghantar pesanan mereka.

Untuk membuat kalkulator petikan, anda perlu menggunakan pemalam Formidable Forms.

Walaupun terdapat banyak plugin berbeza yang memberi anda pengiraan sebut harga, berikut adalah beberapa cara bagaimana Formulir yang Berformat menonjol dari mereka.

 • Buat a borang petikan yang kompleks atau borang pesanan dengan mudah dengan terlalu banyak pemboleh ubah.
 • Buat a borang pesanan mandiri dan dengan serta-merta menunjukkan jumlah harga.
 • Bersepadu dengan WooCommerce untuk mencipta pengalaman membeli-belah yang lancar.

Plugin Formidable Forms dilengkapi dengan pelbagai templat borang yang boleh anda gunakan untuk membuat sebarang bentuk dengan cepat. Templat borang ini mudah disesuaikan dengan adanya drag and drop builder. Anda juga boleh menggunakan templat kosong untuk menambahkan bidang tersuai dan menyediakan borang yang anda suka.

Lihat ulasan Borang Formidable lengkap kami untuk maklumat lebih lanjut.

Mari kita lihat panduan langkah demi langkah ini mengenai cara membuat kalkulator petikan di WordPress dengan betul.

Langkah 1: Buat Borang Sebutharga

Sudah tentu, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang Borang yang Boleh Dibentuk di laman web anda. Ia menawarkan templat yang boleh anda gunakan untuk membuat borang sebut harga anda dengan serta-merta.

Tetapi sebelum anda melakukannya, pastikan anda telah menambahkan produk / perkhidmatan yang ingin anda jual dan nyatakan kosnya. Terdapat pelbagai cara untuk memaparkan pilihan harga pada borang anda. Anda boleh menggunakan kotak radio, kotak centang, atau medan dropdown untuk menambahkan produk.

Tandakan kotak dan butang radio

Gunakan pembangun borang seret dan lepas untuk menambahkan jenis bidang untuk memaparkan pilihan anda.

Seterusnya, anda boleh mengklik pada mana-mana bidang untuk melihat pilihan di sebelah kiri skrin. Pilihan lalai adalah ‘Pilihan 1’, ‘Pilihan 2’, dll. Anda boleh meneruskan dan mengganti teks dengan nama produk anda.

Sekarang, periksa Gunakan Nilai Berasingan pilihan untuk menambah harga di sebelah setiap produk. Jangan ragu untuk menambahkan lebih banyak pilihan ke dalam senarai jika anda mahu.

Gunakan nilai yang berasingan

Nilai-nilai ini akan berguna untuk mengira jumlah harga produk terpilih secara automatik.

Anda boleh menggunakan pilihan lanjutan untuk menyesuaikan tetapan gaya untuk bidang yang berbeza.

Langkah 2: Tambahkan Medan Hanya Baca untuk Memaparkan Jumlah Harga

Seterusnya, anda perlu menambah a Nombor masukkan borang anda untuk memaparkan jumlah harga. Medan nombor ini harus ditetapkan hanya untuk membaca sehingga pengguna tidak dapat mengedit jumlah harga.

Di dalam Pilihan Lanjutan bahagian, anda akan dapati Nilai asal pilihan. Anda perlu mengklik ikon kalkulator dan kemudian klik pada ikon menu.

Pilihan lanjutan

Ia akan memaparkan Hitung Nilai Lalai pilihan. Di bahagian ini, anda perlu menambah tempat perpuluhan. Nilai yang dicadangkan adalah ‘2’ untuk mengira harganya.

Nilai asal

Di dalam Senarai Medan bahagian di bawah, anda boleh pergi ke depan dan mencari bidang yang ingin anda hitung dalam borang. Pilih nama atau id medan untuk menambahkannya ke dalam senarai.

Anda dapat melihat contoh bagaimana pemalam akan memaparkan jumlah harga berdasarkan pilihan produk pengguna.

Pengiraan harga keseluruhan

Setiap kali pengguna menukar produk atau kategori, ia akan mengemas kini harga dalam kalkulator sebut harga secara automatik.

Langkah 3: Tambahkan Kaedah Pembayaran dalam Borang Kira Kutipan Anda

Setelah mengira dan menunjukkan jumlah harga, anda perlu menambahkan kaedah pembayaran agar pengguna dapat menyelesaikan pembelian. Plugin Formidable Forms dilengkapi dengan pelbagai addon untuk menambah pilihan pembayaran, termasuk Stripe, Authorize.net, PayPal, dll..

Anda boleh memilih kaedah pembayaran. Sebilangan besar kaedah ini menggunakan kad kredit sebagai pilihan untuk mengumpulkan pembayaran secara dalam talian.

Kad kredit

Tambahkan medan kad kredit dan sesuaikan di kad kredit Pilihan Medan bahagian.

Langkah 4: Terbitkan dan Paparkan Kalkulator Petikan di WordPress

Sekarang borang kalkulator sebut harga anda sudah siap. Anda boleh menerbitkan dan memaparkannya di mana-mana halaman produk di WordPress.

Untuk menerbitkan borang di editor blok Gutenberg, anda boleh menambah blok baru dan memilih Borang yang Boleh Dibentuk. Kemudian, anda boleh memilih borang kalkulator sebut harga anda.

Sekiranya anda menggunakan editor Klasik, kemudian klik ikon Formidable di atas editor. Ini akan membuka pop timbul dan anda boleh memilih borang kalkulator sebut harga. Klik pada Masukkan butang untuk menambah borang di halaman anda.

Itu sahaja.

Kami harap artikel ini membantu anda mempelajari cara membuat borang kalkulator petikan di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara menghantar borang tanpa penyegaran halaman di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map