Cara Membuat Kedai Gabungan Amazon (Langkah demi Langkah)

cara membuat kedai afiliasi amazon


Adakah anda ingin menambah kedai afiliasi Amazon dengan WordPress? Amazon adalah kedai dalam talian terbesar di dunia yang membantu beribu-ribu peniaga menjual produk dalam talian di seluruh dunia. Mereka mempunyai sistem afiliasi rasmi yang membolehkan pemasar gabungan seperti anda mengesyorkan produk Amazon kepada khalayak laman web anda dan memperoleh komisen afiliasi.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat kedai afiliasi Amazon dengan WordPress dan menjana wang dalam talian.

Bagaimana Kedai Gabungan Amazon Menjana Wang

Amazon.com adalah kedai eCommerce terbesar di dunia yang menjual berjuta-juta produk dalam talian di seluruh dunia. Mereka membolehkan sesiapa sahaja menjual secara dalam talian dengan hanya menyenaraikan produk mereka di kedai mereka.

The Amazon Associates adalah program afiliasi oleh Amazon yang membayar anda untuk merujuk produk Amazon. Sekiranya pengguna membeli produk dari rujukan anda, anda akan mendapat komisen.

Yang harus anda lakukan ialah mendaftar ke Amazon Associates, memilih produk yang ingin anda promosikan di laman web anda, mendapatkan pautan afiliasi / rujukan ke senarai produk tersebut dan mempromosikan produk melalui pautan tersebut di laman web anda. Anda akan mendapat komisen apabila seseorang membeli produk dari Amazon dengan mengklik pautan tersebut.

Sekiranya anda pernah bermimpi membina kedai dalam talian, tetapi tidak mempunyai sumber daya untuk membuat produk dan menyampaikannya ke depan pelanggan anda, maka membuat kedai gabungan Amazon adalah pertaruhan terbaik untuk anda.

Yang mesti anda lakukan ialah bergabung dengan Amazon Associates, menubuhkan kedai dalam talian dengan WordPress, mencari produk yang relevan yang ingin anda promosikan, dan menyenaraikannya di kedai anda.

Contoh Kedai Gabungan Amazon

Sekiranya anda tertanya-tanya, bagaimana rupa kedai afiliasi Amazon, lihatlah beberapa contoh kedai gabungan Amazon untuk mendapatkan inspirasi.

Contoh 1. www.headphones.com

Contoh 2. www.autoblog.com

Contoh 3. www.home-designing.com

Memulakan Kedai Gabungan Amazon (Langkah demi Langkah)

Walaupun terdapat beratus-ratus platform eCommerce yang tersedia di pasaran, platform yang paling mudah dan berpatutan adalah WooCommerce.

WooCommerce adalah perisian eCommerce percuma yang berfungsi di atas WordPress. Ia menguasai lebih dari 30% dari semua kedai dalam talian.

Mari kita lihat cara menubuhkan kedai gabungan Amazon dengan WooCommerce.

Langkah 1: Buat Kedai Gabungan Dengan WordPress + WooCommerce

Hanya mana-mana laman web, untuk membina kedai eCommerce yang secara khusus menjual produk Amazon, anda perlu memiliki nama domain dan hosting web.

Gabungan kos nama domain, sijil SSL, dan hosting WooCommerce nampaknya cukup banyak ketika anda memulakan dengan kedai dalam talian baru. Kos gabungan adalah sekitar $ 13.99 sebulan.

Nasib baik, kami telah mengadakan perjanjian dengan Bluehost (penyedia hosting yang disarankan oleh WordPress dan WooCommerce) untuk pengguna kami mendapatkan nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan diskaun besar untuk hosting web.

Bluehost WooCommerce

Ia akan mengurangkan kos awal anda menjadi $ 3.95 / bulan.

Klik Di Sini untuk Mendapatkan Tawaran Bluehost Eksklusif Ini »

Untuk panduan langkah demi langkah terperinci, periksa cara membuat kedai dalam talian. Panduan ini akan membantu anda menyiapkan WordPress dan WooCommerce untuk kedai afiliasi Amazon anda.

Setelah anda selesai dengan pemasangan, mari kita lanjutkan untuk mendaftar ke akaun afiliasi Amazon.

Langkah 2: Sertailah Program Afiliasi Amazon

Untuk mendapatkan akaun afiliasi Amazon, anda boleh terus maju dan mendaftar untuk Amazon Associates.

Di dalam Laman web program gabungan Amazon, Klik pada Sertai Sekarang secara Percuma butang.

Program gabungan Amazon

Ini akan membawa anda ke halaman log masuk. Anda boleh log masuk ke akaun yang ada atau mendaftar untuk akaun baru.

Halaman log masuk untuk Amazon

Setelah log masuk, anda perlu melengkapkan profil anda untuk meneruskan. Anda perlu menghantar maklumat penerima pembayaran dan maklumat laman web atau aplikasi mudah alih anda.

Nota: Semasa menghantar butiran, baca arahan dengan jelas di setiap halaman.

Profil Amazon

Setelah selesai, anda perlu menunggu sehingga permohonan anda disemak dan diluluskan oleh rakan sekutu Amazon.

Langkah 3: Pasang Plugin Afiliasi

Sebelum anda menambahkan pautan afiliasi anda ke laman web afiliasi Amazon, anda memerlukan pemalam, seperti Pretty Links yang membolehkan anda mengurus semua pautan afiliasi anda dalam satu tempat di papan pemuka WordPress anda.

Pretty Links Pro

Bila-bila masa anda ingin menukar pautan afiliasi, anda tidak perlu menggali lebih mendalam ke laman web anda dan mengubah semua URL tersebut secara manual. Sebaliknya, anda hanya melakukannya di panel PrettyLinks anda, yang secara automatik akan mengubah semua URL yang diterbitkan.

Plugin ini juga membantu anda menutup pautan afiliasi yang anda promosikan di laman web anda.

Pautan afiliasi biasanya panjang URL yang kelihatan seperti hodoh seperti ini:

http://example.com/products/?product_id=123&gabungan_id

Pretty Links menolong anda menyelongkar pautan afiliasi tersebut dan menjadikannya lebih pendek dan lebih kemas:

http://www.yoursite.com/refer/productname

Langkah 4: Tambahkan Produk Amazon ke Kedai Anda

Mudah untuk menambahkan produk afiliasi Amazon anda ke kedai dalam talian berkuasa WooCommerce anda.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah pergi ke Produk »Tambah Baru halaman di kawasan pentadbir laman WordPress anda. Mulakan dengan menambahkan tajuk dan penerangan lengkap mengenai produk baru.

Tambahkan produk gabungan Amazon baru

Setelah ditambahkan, tatal ke bawah ke Data Produk bahagian. Dalam menu lungsur jenis produk, pilih Produk Luar / Gabungan.

Pilih jenis produk

Selepas itu, anda perlu menambahkan URL gabungan produk.

Cukup pergi ke Amazon Associates dan cari produk yang ingin anda senaraikan di laman web anda. Seterusnya, anda perlu mengklik pada Dapatkan pautan butang tepat di sebelah produk tersebut untuk mendapatkan URL gabungannya.

Dapatkan pautan afiliasi produk

Teruskan dan salin URL ini. Sekarang kembali ke halaman produk anda di kawasan pentadbir WordPress dan tampal URL di URL produk bidang.

Tambahkan pautan produk Amazon

Menurut syarat Amazon Associates, anda tidak boleh menambahkan harga produk secara manual. Anda perlu mengosongkan bidang harga biasa dan harga jualan.

Setelah menambahkan URL gabungan produk, tatal ke bawah halaman untuk menambahkan keterangan produk yang pendek dan khusus. Pastikan tepat kata-kata anda kerana maklumat ini akan dipaparkan di halaman depan kedai anda dan di hasil carian untuk pengguna.

Penerangan Produk

Di sebelah kanan skrin, anda boleh menetapkan gambar produk utama dan menambahkan gambar galeri produk. Gambar utama akan muncul di halaman kedai dan gambar galeri akan muncul apabila pengguna membuka produk untuk paparan penuh.

Nota: Amazon membolehkan anda menambahkan gambar produk tersuai anda sebagai gambar utama dan galeri. Tidak perlu menyiarkan semula gambar yang sama yang terdapat di Amazon.com

Tambahkan gambar produk

Setelah selesai menambahkan semua maklumat dan gambar produk, teruskan dan klik pada Menerbitkan butang untuk melihat produk di laman web anda.

Untuk menambahkan lebih banyak produk, anda boleh mengulangi proses ini dan mengunjungi kedai afiliasi Amazon anda untuk melihat semua produk yang disenaraikan di halaman kedai.

Halaman produk gabungan Amazon

Sebaiknya anda terus menambahkan produk yang lebih berkaitan dengan kerap ke kedai afiliasi Amazon anda. Dengan cara itu, pengunjung tetap anda lebih kerap kembali ke kedai dalam talian anda. Anda juga boleh meminta pengguna untuk meninggalkan maklum balas dan ulasan mereka, yang merupakan kaedah terbaik untuk menambahkan bukti sosial ke laman web anda dan meyakinkan pengguna untuk membuat pembelian.

Itu sahaja!

Kedai afiliasi Amazon anda kini aktif dan anda boleh mula menjana wang dalam talian dengan menjual lebih banyak produk. Walau bagaimanapun, anda perlu memperluas jangkauan kedai dalam talian anda untuk mendapatkan lebih banyak pelawat dan pelanggan.

Langkah 5: Jejaki Pautan Gabungan dalam Analitis Google

Walaupun Amazon Associates membolehkan anda mengesan produk mana yang mempunyai prestasi terbaik di kedai afiliasi anda, untuk hasil terbaik, anda mungkin juga ingin mengesan pautan mana yang banyak diklik orang dan mana yang tidak. Untuk melakukannya, anda mesti memasang Google Analytics di laman WordPress anda dengan MonsterInsights.

MonsterInsights-afiliasi-pautan-penjejakan

MonsterInsights juga membolehkan anda mengaktifkan penjejakan pautan afiliasi di laman web anda.

Berikut adalah beberapa faedah penjejakan pautan afiliasi:

 • Anda dapat mengetahui dengan tepat bagaimana pengguna berinteraksi dengan pautan afiliasi anda. Analisis di mana orang paling banyak mengklik.
 • Ketahui pautan mana yang membawa kepada penukaran terbanyak dan fokus pada mereka.
 • Lihat halaman mana yang memimpin penjualan afiliasi paling banyak dan optimalkannya untuk memperoleh lebih banyak pendapatan.

Amalan Terbaik Kedai Gabungan Amazon

1. Mempelbagaikan Pendapatan Anda
Setelah laman web anda disiapkan, anda dapat mempelbagaikan pendapatan anda dengan menjual produk eCommerce anda sendiri ke kedai anda. Anda juga boleh mempromosikan produk dari program afiliasi lain.

2. Jangan Gandakan Kandungan Dari Amazon
Amazon mempunyai dasar kandungan yang ketat, jadi anda tidak dibenarkan menyalin kandungan secara langsung dari Amazon. Sering kali, pemilik kedai sekutu Amazon, ambil gambar produk dari laman web pengeluar produk dan buat keterangan mereka sendiri dan kandungan lain.

3. Nyatakan Perkongsian Afiliasi Anda
Untuk mematuhi pelbagai undang-undang antarabangsa, anda diminta untuk mendedahkan perkongsian afiliasi anda di laman web anda. Sebagai rujukan, anda boleh melihat halaman pendedahan FTC IsItWP.

Kami harap artikel ini membantu anda belajar bagaimana membuat kedai gabungan Amazon dengan WordPress + WooCommerce. Anda mungkin juga ingin melihat panduan pemula kami mengenai pemasaran gabungan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map