Cara Membuat Tinjauan dengan Mudah di WordPress (Langkah demi Langkah)

buat tinjauan di WordPress


Ingin membuat tinjauan di WordPress? Tinjauan adalah alat yang tepat untuk mengumpulkan maklumat untuk membuat keputusan yang tepat. Pengunjung dapat memberitahu anda pendapat mereka dengan mengklik tetikus mereka, memberikan anda data yang anda perlukan untuk memajukan perniagaan anda.

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara membuat tinjauan di WordPress dengan cara yang MUDAH, dan cara mendapatkan laporan mengenai data yang anda kumpulkan.

Memilih Plugin Penyiasatan WordPress Terbaik untuk Laman Web Anda

Memilih alat membuat tinjauan boleh menjadi kesakitan yang nyata. Terdapat begitu banyak perkhidmatan dalam talian pihak ketiga yang membolehkan anda membuat tinjauan yang dapat disisipkan, namun semuanya mempunyai kelemahan besar. Sama ada kenyataan bahawa laporan anda disimpan di pelayan pihak ketiga yang sukar diakses, kekecewaan pilihan penyesuaian terhad, jumlah respons terhad yang anda dibenarkan, atau kos bulanan yang tinggi… Bentuk tinjauan pihak ketiga ini tidak sampai dengan tembakau!

Inilah masanya untuk ingat: anda mempunyai WordPress. Mengapa tidak menggunakan pemalam?

Lebih baik lagi, mengapa tidak menggunakan plugin tinjauan WordPress terbaik di pasaran?

Sebenarnya, jika anda pembaca lama, anda mungkin sudah mempunyai plugin yang sedang kita bicarakan. Kami pernah mengatakan bahawa ini adalah pemalam bentuk WordPress terbaik.

Kita bercakap mengenai WPForms, sudah tentu. Terima kasih kepada tinjauan dan tinjauan tinjauan yang baru ditambahkan, kini anda boleh membuat tinjauan khusus yang cantik dengan pembangun seret dan lepas yang senang digunakan pemalam yang terkenal.

Berkaitan: Cara membuat bentuk gaya Typeform di WordPress (Panduan langkah demi langkah)

Menggunakan WPForms sebagai plugin penyiasatan anda membolehkan anda:

 • Buat bidang tinjauan pintar seperti skala Likert, penilaian dan banyak lagi
 • Gunakan logik bersyarat untuk membuat bidang tinjauan yang diperibadikan berdasarkan input pengguna
 • Menganalisis laporan tinjauan yang mudah dibaca dengan grafik, jadual, dan carta
 • Eksport grafik tinjauan anda sebagai PDF, JPEG, atau format lain yang boleh dicetak
 • Dapatkan CSV hasil tinjauan anda untuk digunakan sesuka hati

Cukup sejuk, bukan? Kami juga begitu. Jadi mari kita mulakan!

Cara Membuat Tinjauan di WordPress

Sekiranya belum, anda perlu memasang dan mengaktifkannya Pemalam WPForms di laman web WordPress anda. Sekiranya anda memerlukan bantuan, lihat panduan kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Anda perlukan Pelan Pro WPForms untuk menggunakan mereka tinjauan dan tinjauan pendapat. Nasib baik, pengguna IsItWP dapat potongan 10% dari jumlah harga ketika mereka menggunakan kod kupon SAVE10.

Setelah pemalam yang baru anda pasang diaktifkan, anda perlu memasukkan kunci lesen anda dengan mengklik WPForms »Tetapan dari papan pemuka WordPress anda. Kunci lesen anda boleh didapati di laman web WPForms di bahagian Akaun anda.

Tetapan WPForms

Seterusnya, klik pada WPForms »Addons dari bar sisi kiri papan pemuka WordPress anda. Tatal ke bawah ke addon Surveys and Polls. Klik pada butang Pasang Addon, kemudian, setelah dipasang, klik Aktifkan untuk mula menggunakan addon.

Aktifkan Addon Polls Survei

Sekarang bahagian yang menyeronokkan bermula.

Kepala ke WPForms »Tambah Baru untuk mula membina bentuk baru. Anda akan disambut dengan antara muka seret dan lepas WPForms yang terkenal.

Beri tajuk tinjauan anda, dan kemudian klik templat Borang Tinjauan. Ini akan memuatkan templat borang contoh untuk maklum balas pelanggan, lengkap dengan beberapa medan yang sudah ditambahkan ke borang.

Klik pada mana-mana medan untuk mengeditnya. Jangan ragu untuk menyusun semula ladang dengan pembangun seret dan lepas intuitif, atau alih keluar sepenuhnya. Terpulang kepada anda. Anda juga boleh menambah medan borang tambahan dari lajur sebelah kiri. Anda juga boleh menambah butang radio, kotak pilihan, pilihan jatuh turun, skala penilaian, atau apa sahaja yang anda mahukan. Bersenang-senang dengannya!

Menggunakan logik bersyarat, WPForms mempunyai pilihan untuk anda memperibadikan soalan tinjauan berdasarkan apa yang pengguna masukkan dalam bidang sebelumnya. Sekiranya anda ingin membuat tinjauan anda sangat maju, ini adalah pilihan yang harus anda gunakan.

Setelah membuat borang tinjauan anda, klik pada butang Simpan untuk menyimpan tetapan anda. Semua selesai? Teruskan dan klik butang Tutup untuk keluar, dan beralih ke langkah seterusnya.

Bagaimana Menambah Tinjauan Anda ke Laman Web WordPress Anda

Tidak seperti pemalam lain, WPForms menjadikan borang kami sangat mudah untuk menambahkan borang kami ke sebarang pos atau halaman di laman web WordPress anda. Anda bahkan boleh menambahkan tinjauan anda ke bar sisi anda, atau memilih untuk menunjukkannya pada jenis pos tersuai.

Untuk menambahkan tinjauan anda ke pos, halaman, atau jenis pos, kunjungi layar edit pos dan klik butang Tambah Borang. Munculan akan muncul yang membolehkan anda memilih borang tinjauan anda. Klik pada butang Masukkan borang dan saksikan keajaiban berlaku.

Tambah Pos Borang Tinjauan

Viola! Kod pendek kini telah ditambahkan ke dalam editor pos anda. Anda boleh meletakkannya di mana sahaja yang anda mahu dalam catatan / halaman tersebut. Dan, setelah selesai mengedit kandungan anda, tekan Publish, dan borang tinjauan akan disiarkan secara langsung dan siap untuk tindakan.

Lebih suka agar tinjauan anda muncul di bar sisi anda? Tiada masalah. Anda boleh memasukkan alat penyedut itu ke mana-mana bar sisi atau kawasan siap widget. Hanya menuju ke Rupa »Widget dari papan pemuka WordPress anda, dan kemudian seret dan lepas widget WPForms ke bar sisi mana pun yang anda suka!

Widget Penyiasatan WPForms

Pilih tinjauan anda dalam tetapan widget, dan klik Simpan. Itu sahaja. Kini anda mempunyai borang tinjauan yang ditampilkan di bar sisi laman web anda.

Cara Melihat Hasil Borang Tinjauan Anda

Untuk melihat hasil borang tinjauan anda, anda perlu mengkliknya WPForms »Semua Bentuk dan klik pada pautan Hasil Tinjauan di bawah borang yang anda minati. Dari sana, anda akan melihat beberapa grafik dan carta yang indah yang memaparkan hasil anda. Anda juga boleh mengeksportnya ke dalam program spreadsheet, atau mencetaknya, jika anda mahu.

Hasil Tinjauan WPForms

Dari bahagian atas halaman, anda boleh mengklik pelbagai jenis carta dan meneroka pilihan eksport.

Graf Bar Borang Tinjauan

Anda boleh menyimpan hasil tinjauan anda sebagai PDF, JPEG, atau format lain yang boleh dicetak. Ini sangat berguna jika anda ingin menambahkannya ke catatan blog, tayangan slaid, atau berkongsi di media sosial.

Bagaimana Menukar Sebarang Bentuk menjadi Tinjauan

Menggunakan WPForms, anda boleh melakukan lebih banyak daripada membuat tinjauan di WordPress dari awal. Anda juga boleh mengubah bentuk WPForms yang ada menjadi tinjauan. Anda bahkan boleh memilih bidang borang mana yang anda ingin dianggap sebagai bidang tinjauan.

Mengapa melakukan ini? Kerana ia adalah kaedah yang bagus untuk mengumpulkan data. Tiba-tiba, borang pendaftaran buletin, borang hubungan, dan borang pendaftaran pengguna menjadi alat pengumpulan maklumat yang kuat.

Untuk menukar borang WPForms yang ada menjadi tinjauan, edit borang dan kemudian pergi ke Tetapan »Tinjauan dan Tinjauan. Kemudian, klik pada kotak yang bertuliskan Enable Survey Reporting, dan tekan Save.

membolehkan tinjauan dan tinjauan pendapat

Lebih suka mengaktifkan pelaporan tinjauan pada bidang borang individu daripada keseluruhan borang? Cukup edit borang, dan klik pada medan yang ingin anda aktifkan. Melalui bahagian Field Options di sebelah kiri, klik pada Advanced Options dan tandakan kotak bertanda Enable Survey Reporting. Senang kacang!

aktifkan pelaporan tinjauan

Kami harap artikel ini membantu anda mempelajari cara membuat tinjauan di WordPress.

Mencari lebih banyak kaedah untuk mengukur interaksi pengguna dan mengumpulkan data penting? Anda mungkin senang membaca panduan langkah demi langkah kami mengenai cara menambahkan Google Analytics ke laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map