Cara Memohon Diskaun secara Auto di WooCommerce Dengan URL Kupon

cara memohon diskaun secara automatik di woocommerce


Ingin mengetahui cara menerapkan diskaun secara automatik di WooCommerce menggunakan URL kupon?

Potongan harga automatik menggunakan ciri URL kupon adalah pilihan terbaik bagi mereka yang mengatur pemberian hadiah atau tawaran istimewa seperti produk percuma, dll di laman web mereka. Dengan fungsi ini diaktifkan, pengguna anda dapat melewati semua proses panjang menambahkan produk ke troli dan kemudian menerapkan kod secara manual pada saat pembayaran.

Sebagai gantinya, sekarang mereka hanya dapat mengklik URL kupon dan masuk terus ke troli dengan produk ditambahkan dan diskaun secara automatik dikenakan pada harga produk. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin mempromosikan produk atau menghantar tawaran khas kepada pengguna anda melalui pemasaran e-mel dengan pautan kupon atau strategi pemasaran lain.

Ini memudahkan pelanggan anda kerana mereka tidak perlu mengingat kodnya.

Dalam tutorial hari ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menerapkan kupon diskaun secara automatik di WooCommerce menggunakan URL kupon.

Bila dan Mengapa Menggunakan URL Kupon di Laman Web Anda

Menggunakan URL kupon untuk mendapatkan diskaun di laman web anda boleh memberi kelebihan besar untuk perniagaan anda. Fungsi ini sangat berguna untuk laman web yang mempromosikan produk melalui pelbagai strategi pemasaran.

Dengan pilihan ini diaktifkan, pengguna anda tidak perlu menghafal kupon dan memasukkannya secara manual. Ramai pengguna bahkan mungkin meninggalkan troli hanya kerana jika mereka tidak dapat menemui bidang untuk menampal kod diskaun.

Tanpa keraguan, ciri ini memudahkan untuk meningkatkan penjualan dengan kupon dan mengurangkan pengabaian keranjang belanja.

Mari kita lihat cara mengaktifkan potongan harga secara automatik di WooCommerce menggunakan URL kupon.

Oleh kerana anda ingin membuat kupon untuk laman web eCommerce anda, kami mengandaikan bahawa anda sudah mengaktifkan plugin WooCommerce di laman web anda. Sekiranya tidak, inilah cara anda boleh menggunakan WooCommerce untuk membuat kedai dalam talian.

Langkah 1: Memasang Kupon Lanjutan di WordPress

Langkah pertama ialah memasang dan mengaktifkan plugin Advanced Coupons di laman web anda.

Kupon Lanjutan

Plugin ini adalah sumber yang bagus untuk laman web eCommerce lanjutan yang ingin memperluas ciri kupon lalai yang disertakan dengan WooCommerce.

Dengan pemalam ini, anda dapat dengan cepat membuat kod kupon anda, mengaktifkan ciri aplikasikan secara automatik, mengklonnya, memberitahu pelanggan anda mengenai tawaran dan melakukan banyak lagi. Ini juga membolehkan anda menghasilkan URL kupon setelah anda membuat kod kupon anda.

Setelah pemalam diaktifkan dan dipasang, sudah tiba masanya untuk membuat kupon anda.

Langkah 2: Membuat Kupon Memohon Secara Auto Dengan Kupon Lanjutan

Setelah plugin Advanced Coupons diaktifkan, anda boleh mula membuat kupon anda menggunakannya. Untuk itu, pergi ke papan pemuka WordPress anda dan klik WooCommerce »Kupon» Tambah Kupon.

Tambahkan kupon baru

Anda sekarang akan diarahkan ke skrin baru di mana anda boleh membuat kod kupon anda. Pada bidang pertama halaman ini tambahkan nama pada kupon anda. Pelanggan anda akan menggunakan kod ini untuk mendapatkan potongan harga. Di bawah medan itu tambahkan keterangan pada kupon anda.

Anda boleh menambahkan perincian kupon anda di sini seperti terma dan syarat, jumlah ambang minimum untuk mendapatkan kupon, dll. Ini memudahkan pengguna anda memahami cara menebus kupon.

Kupon diskaun tetap

Untuk mengaktifkan kupon yang digunakan secara automatik menggunakan URL kupon, kita harus membuat kupon untuk produk tertentu. Demi tutorial ini, mari buat untuk kasut. Setelah kupon dinamakan dan dijelaskan tatal ke bawah halaman anda dan pergi ke Data Kupon bahagian untuk tetapan umum.

Langkah 3: Pilih Jumlah Kupon

Di bawah Data Kupon bahagian, anda akan melihat beberapa tab. Klik pada Am tab. Di sini anda boleh memilih jenis diskaun. Untuk mengaktifkan kod pada produk tertentu, anda perlu memilih Diskaun Troli Tetap pilihan dari anak panah lungsur turun.

jenis diskaun troli tetap

Langkah 4: Pilih Produk untuk Membolehkan Auto Menggunakan Kupon

Untuk mengaktifkan ciri URL kupon untuk produk tertentu, pergi ke Tambah Produk tab dan tambah produk menggunakan + Tambah Produk butang.

Anda kemudian boleh menggunakan medan yang diberikan untuk menaip nama produk yang ingin anda tambahkan. Ia akan memaparkan semua produk berkaitan dari kedai anda di menu drop-down. Pilih produk yang ingin anda senaraikan.

Sekarang pilih kategori diskaun. Ini sama dengan jenis Potongan yang telah kami tambahkan sebelumnya. Sejak kami memilih Diskaun Troli Tetap pilihan lebih awal, pilih pilihan yang sama untuk ini juga.

kupon maju menambah produk

Kini kupon anda sudah siap diterbitkan. Jadi teruskan dan lakukan dengan menggunakan Menerbitkan butang di sebelah kanan anda.

Langkah 5: Menggunakan URL Kupon Anda

Setelah kupon anda diterbitkan, plugin Advanced Coupons akan menghasilkan URL secara automatik untuk kupon anda. Apabila pengguna anda mengklik URL ini, mereka akan diarahkan ke troli langsung dengan produk yang ditambahkan dan kod kupon diterapkan pada produk.

Anda akan menemui URL ini di bawah Kupon URL tab di Data Kupon bahagian.

url kupon

Anda boleh menyalin URL ini dan mengirimkannya kepada pelanggan melalui e-mel pemasaran anda, atau menyembunyikannya dengan butang yang dapat diklik dan meletakkannya di mana sahaja di laman web anda.

Itu sahaja. URL kupon anda berjaya dibuat. Itu mudah, bukan? Kami harap anda dapati siaran ini berguna. Sekiranya anda melakukannya, anda mungkin juga ingin belajar tentang membuat buletin e-mel yang kuat dengan menggunakan kupon URL anda kepada pelanggan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map