Cara Menambah Kalkulator BMI ke WordPress (Tanpa Pengekodan)

Cara menambah kalkulator di wordpress


Ingin tahu bagaimana menambahkan kalkulator BMI ke laman web yang berkaitan dengan kesihatan dan kecergasan anda?

Indeks jisim badan (BMI) adalah ukuran lemak badan berdasarkan tinggi dan berat badan yang berlaku untuk lelaki dan wanita dewasa. Dengan mengira BMI, anda dapat mengenal pasti jika seseorang mempunyai berat badan yang sihat. Sekiranya anda mempunyai laman web yang berkaitan dengan kesihatan dan kecergasan, tambah kalkulator BMI adalah kaedah terbaik untuk menarik lebih ramai pengunjung dan membuat mereka tetap terlibat.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan kalkulator BMI ke laman web anda dengan langkah demi langkah.

Mengapa Mengukur BMI Penting

Mengira BMI anda, membantu anda mengetahui sama ada anda mempunyai berat badan yang sihat.

Secara amnya, semakin tinggi BMI, semakin tinggi risiko terkena pelbagai masalah kesihatan seperti diabetes, arthritis, penyakit hati, beberapa jenis barah, tekanan darah tinggi, dll..

Sebagai penerbit, dengan menambahkan kalkulator BMI ke laman WordPress anda, anda dapat membuat pengunjung anda terlibat dan mendorong lalu lintas berulang. Dalam tutorial ini, kita akan menggunakan plugin Formidable Forms untuk membuat kalkulator BMI.

Langkah 1: Muat turun Plugin Formedable Forms

Mula-mula, muat turun plugin Formidable Forms. Formidable Forms adalah plugin pembangun borang WordPress lanjutan yang membolehkan anda membuat sebarang bentuk borang komplek dengan mudah dalam beberapa minit tanpa perlu mengupah pembangun.

Dengan rancangan Perniagaan atau Elit, anda boleh membina kalkulator BMI.

Setelah dimuat turun, pasang dan aktifkan pemalam di laman WordPress anda.

Langkah 2: Buat Kalkulator BMI Anda Dengan Bentuk yang Boleh Dibentuk

Setelah pemalam anda dipasang dan diaktifkan, pergi ke papan pemuka anda dan klik Hebat »Tambah Baru.

Anda sekarang akan dibawa ke halaman baru di mana anda akan mempunyai pilihan untuk menambahkan bentuk pilihan anda. Secara lalai, ia dilengkapi dengan beberapa pilihan di bahagian atas. Untuk menambahkan kalkulator BMI, anda perlu menatal ke bawah skrin anda dan memeriksa pilihan kalkulator BMI di bawah Templat Premium pilihan.

Kalkulator BMI Bentuk yang boleh dibentuk

Arahkan kursor ke pilihan kalkulator BMI dan klik Buat borang.

klik kalkulator BMI

Ini akan melancarkan pop timbul kecil di mana anda boleh menamakan borang dan menentukan keterangan borang. Tambah nama dan klik Buat.

Langkah 3: Merancang Kalkulator BMI Anda

Sekarang anda akan diarahkan ke skrin baru di mana anda boleh mula merancang kalkulator anda. Anda akan mempunyai 4 tab di bahagian atas skrin anda.

 • Membina
 • Tetapan
 • Penyertaan
 • Pandangan

Kalkulator BMI

Di bawah Membina tab, anda boleh bekerja di medan borang. Anda boleh menambahkan medan dari panel kiri dan menyesuaikan medan itu di pembangun dengan serta-merta, yang berada di sebelah kanan. Medan borang dikumpulkan di bawah 3 tajuk yang berbeza.

 • Tambah Medan
 • Bidang Lanjutan
 • Bidang Harga

Anda boleh menyeret medan apa pun dari kiri anda dan meletakkannya di pembangun. Sekiranya anda mahukan kalkulator BMI asas, anda boleh menggunakan medan lalai. Perlu diingat bahawa anda dapat menyesuaikan borang kapan saja anda mahu.

Langkah 4: Mengkonfigurasi Tetapan Kalkulator BMI

Setelah menambahkan semua medan, anda boleh menggunakan tetapannya. Pilihan tetapan mempunyai 5 bahagian yang berbeza.

1. Umum

Di sini, anda boleh mengkonfigurasi tetapan asas, seperti tajuk bentuk, keterangan, mesej pengesahan, dll. Anda juga akan mempunyai kunci kalkulator BMI dan kunci semat yang dapat digunakan untuk memaparkan borang di laman web anda.

Sekiranya anda ingin menghantar borang tanpa memuatkan semula halaman, anda boleh memilih Hantarkan borang ini dengan AJAX. Anda juga boleh memilih untuk mengesahkan borang dengan javascript.

Anda juga dapat menetapkan pesan untuk ditampilkan setelah penyerahan borang berjaya.

tetapan kalkulator bmi

2. Tindakan dan Makluman

Di bawah Tindakan dan Pemberitahuan, anda boleh menambahkan tindakan ke borang anda. Di sini anda boleh mengintegrasikan borang anda dengan perkhidmatan pemasaran e-mel, gerbang eCommerce atau bahkan menentukan tempat untuk menghantar pemberitahuan setelah borang dihantar.

3. Kebenaran Borang

Di bawah pilihan ini, anda dapat menentukan siapa yang dapat melihat, mengirim, dan mengedit entri borang. Sekiranya anda ingin menghadkan bilangan entri borang atau keterlihatan borang, anda boleh mengkonfigurasi dari sini.

4. Penjadualan Borang

Pilihan seterusnya membolehkan anda menjadualkan borang anda. Dengan pilihan ini, dan bukannya menerbitkan borang dengan segera, anda boleh memilih tarikh bila anda mahu memaparkannya. Pilihan ini sangat berguna terutamanya ketika anda ingin memaparkan borang yang sensitif pada masa.

Kalkulator BMI

5. Gaya dan Butang

Pada pilihan seterusnya, anda boleh menggayakan butang anda. Anda juga boleh memilih templat agar bentuk anda kelihatan lebih menarik. Anda juga boleh memilih untuk tidak menggunakan templat apa pun.

Anda boleh menambahkan teks butang anda dan menyelaraskannya juga. Ia juga mempunyai pilihan untuk menambahkan logik bersyarat ke butang hantar anda.

6. Sesuaikan HTML

Pilihan terakhir adalah menyesuaikan borang anda dengan tag HTML.

Langkah 5: Menerbitkan Kalkulator BMI Anda

Setelah selesai membuat borang kalkulator BMI, anda boleh terus menerbitkannya. Untuk menerbitkan borang anda, anda boleh mengklik pada Menerbitkan butang di sudut kanan atas skrin anda di bawah Membina tab.

Sekarang pergi ke Tetapan tab dan anda akan melihat pilihan yang dipanggil Benamkan Kod Pendek.

Salin kod pendek ini dan tampal di dalam catatan dan halaman anda di mana anda mahu kalkulator BMI dipaparkan. Setelah selesai, terbitkan halaman. Kalkulator BMI anda kini mesti disiarkan secara langsung di laman web anda.

Itu sahaja. Anda berjaya menerbitkan kalkulator BMI anda di laman web anda sendiri tanpa pengekodan.

Kami harap anda menyukai artikel ini semasa menambahkan kalkulator BMI ke WordPress. Anda juga mungkin ingin melihat plugin borang hubungan terbaik di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map