Cara Menambah Medan Kod Kupon ke Borang Pesanan WordPress Anda


Adakah anda ingin menambah bidang kod kupon diskaun ke borang pesanan WordPress anda?

Anda tidak perlu memasang pemalam eCommerce lanjutan untuk mula memberikan potongan harga kepada pelanggan anda. Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengaktifkan bidang kod kupon pada borang pesanan WordPress anda.

Menambah Medan Kod Kupon ke Borang Pesanan WordPress Anda

Sekiranya anda hanya menjual beberapa produk di laman web anda, anda mungkin tidak mahu memasang plugin berat seperti WooCommerce untuk mengumpulkan pembayaran dan menawarkan potongan dengan kod kupon. Yang mesti anda buat ialah memasang plugin borang WordPress, seperti WPForms dan menggabungkannya dengan pintu masuk pembayaran.

WPForms adalah plugin borang hubungan terbaik untuk WordPress. Ini membolehkan anda membuat borang kenalan, borang pembayaran, borang pesanan, borang sumbangan, atau borang WordPress lain dengan cepat dan mudah.

Bahagian yang terbaik ialah anda juga dapat menambahkan bidang kod kupon ke borang pesanan anda dengan WPForms.

Tanpa ragu, menambahkan bidang kod kupon diskaun ke borang pesanan anda membantu anda meningkatkan penukaran dan juga penjualan anda.

Langkah 1: Memasang WPForms

wpforms-overview-contact-form-plugin

Untuk menambahkan kod kupon ke borang pesanan anda, pertama anda perlu memasang dan mengaktifkan WPForms pemalam di laman web anda.

Langkah 2: Membuat Borang Pesanan Anda

Langkah seterusnya adalah membuat borang pesanan anda dengan WPForms. Untuk membuat borang anda, pergi ke WPForms »Tambah Baru. Sekarang anda akan diarahkan ke halaman baru di mana anda boleh memilih templat. Di sini pilih Borang Bil / Pesanan templat.

Templat WPForms

Anda sekarang akan diarahkan ke pembuat borang dengan semua bidang di sebelah kiri anda dan borang di sebelah kanan anda. Anda hanya boleh menyeret medan borang dan meletakkannya dalam borang pesanan. Untuk mengedit bidang, anda hanya boleh mengklik bidang dan menambahkan input anda ke sebelah kiri borang anda.

Medan WPForms

Walaupun templat borang pesanan memberi anda permulaan, keindahan WPForms adalah anda dapat menyesuaikannya dengan cara yang anda mahukan.

Langkah 2: Menggunakan Logik Bersyarat untuk Menambah Medan Kod Kupon

Untuk hasil yang terbaik, hanya disarankan untuk menampilkan bidang kod kupon kepada pelanggan yang sebenarnya mempunyai kod kupon untuk menebus.

Mari buat bidang dropdown pada borang anda untuk bertanya sama ada pelanggan mempunyai kod kupon. Untuk melakukan itu, tambahkan Lungsur turun masukkan borang anda di bawah Bidang Piawai bahagian.

Sekarang anda perlu menyesuaikan bidang ini. Cukup klik pada pilihan lapangan dan ubah label menjadi Adakah anda mempunyai kod kupon diskaun. Seterusnya, ubah:

 • Pilihan Pertama ke Pilih
 • Pilihan kedua ke Ya
 • Pilihan ketiga ke Tidak

WPForms

Seterusnya, anda perlu menambahkan medan di mana pengguna anda boleh memasukkan kod kupon diskaun. Jadi seret Teks Garis Tunggal masukkan dari kiri dan letakkan tepat di bawah medan Ya / Tidak pada borang anda.

Logik bersyarat WPForms

Sekarang ganti nama bidang ini sebagai Kod Kupon Diskaun. Untuk melakukannya, cukup klik di medan dan ubah teks di sebelah kanan skrin anda.

Kod kupon diskaun WPForms

Kini tiba masanya untuk mengaktifkan logik bersyarat. Untuk itu, tatal ke bawah skrin untuk mencari Bersyarat pilihan.

Kod kupon diskaun WPForms

Tepat di bawah itu pilih kotak pilihan untuk mengaktifkan logik bersyarat. Logik bersyarat anda harus dinyatakan Tunjukkan bidang ini jika “Adakah Anda Mempunyai Kod Diskaun” adalah Ya seperti dalam tangkapan skrin di bawah.

Itu bermaksud Kod Kupon Diskaun medan hanya akan dipaparkan jika pengguna mengesahkan bahawa mereka mempunyai kod kupon untuk ditebus.

Logik Bersyarat, wpforms

Langkah 4: Membuat Pengesahan Untuk Bidang Kod Kupon Anda

Langkah seterusnya adalah menambahkan pengesahan ke borang yang anda buat WPForms. Dengan langkah ini, anda dapat menunjukkan kepada pengguna anda sama ada kod kupon mereka sah atau tidak. Untuk itu, pergi ke Bidang Pembayaran tab. Sekarang tambah Item Tunggal ladang 2 kali tepat di bawah anda Kod Kupon Diskaun bidang.

Sekarang klik pada setiap bidang ini. Mari gunakan medan pertama untuk menebus kupon dan medan kedua untuk memaparkan mesej ralat jika kod kupon tidak betul.

Pada yang pertama, edit label ke Harga Anda. Di bawah Penerangan medan, terangkan diskaun yang ingin anda tawarkan. Di dalam Harga Barang, tambah harga diskaun.

Seterusnya, tatal ke bawah ke Bersyarat tab dan pilih kotak pilihan Dayakan logik bersyarat pilihan. Di sini anda boleh mengatur bila orang mesti melihatnya Item Tunggal bidang. Sekarang tambahkan apa sahaja yang anda mahukan kod diskaun anda. Katakan kod anda adalah DISKAUN 100%.

Kod diskaun WPForms

Anda boleh menambah lebih dari satu kod diskaun dengan mengklik Tambah kumpulan baru pilihan tepat di bawahnya.

Seperti yang disebutkan di atas, mari kita gunakan medan kedua untuk memaparkan pesan ralat jika kod kupon tidak betul.

Untuk melakukan itu, untuk yang kedua Item baris tunggal, tambahkan label sebagai Harga Anda. Dalam Huraian, katakan Kod diskaun tidak sah. Perlu diingat bahawa bidang ini harus ditunjukkan apabila kod kupon tidak sah. Untuk melakukannya, tatal ke bawah ke Bersyarat dan pilih kotak pilihan Dayakan Logik Bersyarat pilihan.

Medan kod kupon diskaun WPForms

Di bawah itu biarkan ia menunjukkan lapangan jika kupon Diskaun TIDAK DISKAUN 100%. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak kod kupon diskaun, tambahkannya dengan menggunakan Tambah kumpulan baru butang.

Logik bersyarat 2

Setelah selesai, tekan Jimat butang di sudut kanan atas skrin anda. Borang anda kini siap diterbitkan.

Langkah 5: Menerbitkan Borang Anda di WordPress

Langkah seterusnya adalah menerbitkan borang anda. Untuk itu, pergi ke halaman atau editor pos di mana anda mahu memaparkan borang anda. Sekarang klik pada + tanda di sudut kiri atas skrin anda. Kemudian gunakan butang carian cari WPForms.

WPforms menerbitkan

Apabila anda menjumpai WPForms, klik padanya. Anda kini boleh memilih borang anda dengan mengklik anak panah dropdown. Borang anda sekarang akan ditambahkan ke halaman anda. Kemudian pastikan anda menerbitkan borang dengan mengemas kini catatan anda.

Itu sahaja. Anda berjaya menambahkan medan kod kupon ke borang pesanan WordPress anda.

menambah medan kod kupon di wp

Sekiranya anda menyukai artikel ini, anda mungkin juga ingin menyemak ulasan lengkap kami mengenai WPForms.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map