Cara Menambah Program Afiliasi di WordPress (Langkah demi Langkah)

menambahkan prog Affiliate ke estore


Tertanya-tanya bagaimana untuk menubuhkan program afiliasi di WordPress?

Menetapkan program afiliasi adalah salah satu kaedah termudah untuk mendorong orang mempromosikan produk anda. Orang boleh mempromosikan produk anda di laman web mereka dan apabila seseorang membuat pembelian melalui rujukan mereka, pihak penganjur mendapat komisen.

Peranan program afiliasi adalah untuk mengesan penjualan dan komisen rujukan.

Mengapa Menambah Program Afiliasi untuk Mempromosikan Produk Anda

Tidak kira apa yang anda jual dalam talian, menetapkan program afiliasi adalah salah satu kaedah termudah untuk mempromosikan produk anda. Dengan menambahkan program afiliasi, anda berpeluang mempromosikan perniagaan anda melalui rujukan dan ia juga membolehkan anda menjangkau ribuan orang tanpa banyak usaha.

Contohnya, jika blogger mendaftar ke program anda yang mempunyai 10.000 pelanggan, ini bermakna dengan membenarkan mereka mempromosikan perniagaan anda di laman web dan profil sosial mereka, anda sebenarnya menjangkau 10,000 orang sekaligus. Yang terbaik, anda hanya perlu membayarnya ketika pengguna mereka melakukan pembelian di laman web anda.

Oleh itu, semakin banyak ahli gabungan anda menarik semakin banyak orang yang anda jangkau tanpa menghabiskan banyak wang tambahan untuk mengiklankan dan memasarkan perniagaan anda.

Ini pada dasarnya adalah perniagaan pembahagian hasil yang merupakan situasi menang-menang bagi anda dan orang-orang yang mendaftar untuk program afiliasi anda. Setelah mengetahui program afiliasi, mari kita lihat cara menambahkan program afiliasi ke laman web WooCommerce anda.

Cara Menambah Program Afiliasi ke Laman Web WordPress Anda

Menambah program afiliasi ke laman web WordPress anda boleh dilakukan dengan mudah jika anda menggunakan pemalam yang betul. Affiliate Royale adalah salah satu plugin yang kami cadangkan kepada semua pengguna kami.

Dengan pemalam ini, lebih mudah untuk memulakan program afiliasi anda tanpa perlu melalui proses yang rumit dan memakan masa. Ini adalah penyelesaian lengkap bagi sesiapa sahaja yang ingin memulakan program afiliasi untuk mempromosikan perniagaan mereka.

Affiliate Royale adalah perisian pengurusan rangkaian afiliasi yang membolehkan anda memantau dan mengesan semua klik, penjualan dan pembayaran afiliasi anda terus dari laman web anda. Bukan sahaja memungkinkan pengguna untuk bergabung dengan program anda dari laman web anda, tetapi juga memungkinkan anda menjimatkan yuran yang anda akan bayar kepada rangkaian afiliasi pihak ketiga.

Anda boleh mula menggunakannya di laman web tunggal atau berbilang dengan membelinya yang memerlukan pembayaran sekali sahaja.

Langkah 1: Memasang Afiliasi Royale di Laman WordPress Anda

Memasang Affiliate Royale di laman WordPress anda sama seperti memasang pemalam lain. Anda mesti pergi ke laman web rasminya dan kemudian memuat turun pemalam dengan membuat pembayaran ($ 85 untuk edisi pedagang).

royale gabungan

Setelah perisian dimuat turun, pergi ke papan pemuka laman web anda dan klik Pemalam »Tambah Baru» Muat Naik. Sekarang muat naik perisian yang baru anda muat turun dan klik pada butang Aktifkan untuk membuatnya mula berfungsi. Anda sekarang akan mempunyai papan pemuka yang mesra pengguna di mana anda boleh mula membuat halaman log masuk untuk pengguna anda.

Langkah 2: Membuat Halaman Afiliasi Anda

Setelah anda mengaktifkan pemalam, Affiliate Royale secara automatik akan membolehkan anda membuat 3 jenis halaman. Halaman di mana pengguna boleh

 • daftar untuk program afiliasi anda
 • log masuk ke papan pemuka mereka
 • menguruskan pautan gabungan mereka

Untuk membuat halaman ini mulakan dengan log masuk ke dashboard Affiliate Royale anda. Sekarang klik pada halaman pilihan Afiliasi Royale »Program Afiliasi. Anda akan melihat pilihan berikut di skrin anda.

tambah program afiliasi ke e-dagang

Dari anak panah dropdown, pilih buat halaman baru secara automatik pilihan. Setelah memilih pilihan ini, Affiliate Royale akan secara automatik membuat halaman untuk anda. Anda juga boleh menggunakan halaman anda sendiri. Untuk itu, anda mesti membuat halaman anda terlebih dahulu.

Ini boleh dilakukan dengan pergi ke Halaman »Tambah Baru pada papan pemuka WordPress anda. Kemudian teruskan dan simpan halaman anda. Setelah menyimpan halaman, anda dapat menggunakannya dengan memilih halaman tertentu dari anak panah dropdown.

Setelah selesai simpan tetapan anda sahaja. Tetapan anda secara automatik akan diubah menjadi seperti ini:

Tetapan Royale gabungan

Di halaman pendaftaran, anda boleh menambah medan untuk membiarkan pengguna anda mendaftar untuk program anda.

pendaftaran ahli gabungan

Di papan pemuka pengurusan gabungan, pengguna anda dapat memantau statistik mereka dengan mudah, mengedit maklumat akaun mereka, memuat turun pautan mereka & sepanduk dan melihat sejarah pembayaran mereka, dll.

Papan pemuka afiliasi Royale

Langkah 3: Menetapkan Tahap Komisen

Langkah seterusnya adalah menambahkan tahap komisen. Tahap komisen membolehkan anda membuat peratusan berbeza yang dibayar kepada ahli gabungan dan ibu bapa-sekutu. Ini mendorong ahli gabungan anda untuk mempromosikan program afiliasi anda.

Untuk menambahkan peratusan ini, anda akan mendapat pilihan di bawah pilihan untuk menambahkan halaman anda. Klik pada Tetapan Komisen pilihan. Di bawah itu, anda akan melihat pilihan lain yang dipanggil Tahap.

Untuk menjadikannya mudah difahami, katakan afiliasi A merujuk kepada afiliasi baru, Gabungan B di mana afiliasi A adalah afiliasi induk sekutu B. Dan anggap anda telah menetapkan dua tahap komisen yang berbeza:

 • Tahap 1 = 10%
 • Tahap 2 = 5%

Sekarang apabila penjualan dibuat melalui Affiliate A, Affiliate A mendapat 10% dari penjualan dan Affiliate B tidak mendapat apa-apa. Apabila penjualan dibuat melalui Affiliate B, Affiliate B mendapat 10% dan Affiliate A mendapat 5%.

Oleh itu, bergantung pada komisen yang ingin anda peruntukkan, tambahkan tahap anda dan tentukan komisen di bidang di sebelahnya.

tetapan komisi gabungan royale

Untuk menambah lebih banyak tahap, klik pada Tambah tahap butang. Anda juga akan melihat pilihan lain yang disebut kuat>Komisen Berulang.

Aktifkan pilihan ini hanya jika produk atau perkhidmatan anda memerlukan langganan. Sekiranya demikian, ahli gabungan anda akan terus mendapat bahagian komisen mereka setiap kali pengguna memperbaharui langganan. Anda harus mematikan pilihan ini jika produk anda tersedia untuk pembelian sekali sahaja.

Langkah 4: Membuat Pautan dan Sepanduk untuk Gabungan Anda

Langkah seterusnya adalah membuat pautan dan sepanduk untuk ahli gabungan anda. Ini digunakan oleh sekutu anda untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan anda. Apabila pengguna mendaftar untuk program afiliasi anda, mereka dapat melihat pautan dan sepanduk ini di papan pemuka mereka. Secara amnya, Affiliate Royale tidak memerlukan anda membuat pautan ini secara manual. Anda boleh menggunakan pautan lalai yang dibuatnya untuk anda.

Ia muncul di bahagian atas setiap tab di Papan Pemuka Gabungan. Nampaknya seperti ini:

Tetapi jika anda ingin membuat pautan tersuai, itu mungkin juga. Anda boleh membuat pautan ini terus dari papan pemuka Afiliasi Royale anda dengan menatal sedikit ke bawah pada halaman yang sama di mana anda membuat pilihan di atas. Anda akan melihat pilihan berikut.

Di bawah pilihan pertama, pilih Teks atau Sepanduk dengan mengklik menu lungsur turun. Sekiranya anda memilih Teks maka borang Muat naik dalam lajur Teks / Gambar secara automatik akan berubah menjadi medan Teks. Di bawah URL Sasaran, tambahkan pautan ke halaman Produk anda. Di sinilah pengguna akhir anda akan tiba apabila ahli gabungan mengarahkan mereka ke laman web anda.

Pilihan seterusnya adalah slug. Ini adalah istilah atau perkataan yang ingin anda tambahkan di hujung pautan anda. Contohnya dalam URL ini http://example.com/affiliatename/xyz/, xyz adalah slug.

Pilihan terakhir adalah pilihan Teks / Gambar. Ini mungkin berbeza-beza berdasarkan pilihan yang anda pilih di bawah jenis pautan yang anda pilih. Sekiranya anda memilih teks, anda tidak akan dapat memuat naik gambar. Sebaliknya, anda boleh menambahkan teks padanya. Sekiranya anda ingin memuat naik gambar, pilih pilihan Banner.

Di bawah pilihan ini, anda akan menemui pilihan lain yang disebut Pautan Gabungan Lalai. Tandai kotak ini jika anda mahu pautan khusus ini menjadi pautan lalai anda. Ia kemudian akan menggantikan pautan lalai di bahagian atas tab papan pemuka anda.

Langkah 5: Mengintegrasikan Pilihan Pembayaran

Langkah seterusnya adalah menyediakan pilihan pembayaran. Afiliasi Royale menyokong dan mengintegrasikan dengan pelbagai pilihan pembayaran seperti PayPal, WishList Member, Shopp, Cart66, Authorize.net ARB, WP E-Commerce, JigoShop, MarketPress, Easy Digital Downloads, dll..

Bergantung pada pilihan yang anda pilih, anda boleh memilihnya dengan mencentang kotak di sebelahnya. Anda tidak perlu melalui proses penyediaan tambahan untuk memulakan kebanyakan pilihan ini. Pemalam menjaganya secara automatik. Oleh itu, anda boleh memulakannya dengan segera.

Jadi itu sahaja. Bukankah senang menambahkan program afiliasi dengan Affiliate Royale? Kami harap artikel ini dapat membantu anda. Sekiranya anda ingin mengetahui cara memulakan dengan kedai dalam talian, klik di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map