Cara Menambah SSL dan HTTPS di WordPress (Langkah demi Langkah)

tambah ssl dan https di wordpress


Adakah anda ingin memasang sijil SSL di laman WordPress anda? Memasang sijil SSL memberitahu pengunjung anda bahawa mereka berada di sambungan yang selamat. Dengan itu, anda dapat memupuk kepercayaan di laman web anda di kalangan pelawat anda.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan SSL dan HTTP di laman web anda.

Apa itu SSL dan HTTPS?

SSL (Secure Sockets Layer) adalah langkah keselamatan standard industri yang membuat pautan yang disulitkan antara penyemak imbas pelawat dan laman web anda. Menggunakan SSL dan HTTPS memastikan bahawa semua data yang dihantar antara pelawat anda dan anda tetap disulitkan. Secara sederhana, SSL membolehkan hubungan yang selamat antara anda dan pelawat anda untuk memastikan bahawa hanya orang yang berwenang dapat mengakses maklumat yang dihantar di laman web anda.

sijil ssl

Apabila anda memasang sijil SSL di laman web anda, URL laman web anda akan diawali dengan https, bukannya http. Selain itu, ikon gembok hijau kecil juga ditunjukkan, memberi isyarat kepada pengunjung anda bahawa mereka berada di sambungan yang selamat.

Mengapa Anda Memerlukan SSL dan HTTPS?

Ramai pemilik laman web salah menganggap bahawa SSL hanya untuk laman web yang menerima pembayaran dalam talian. Kenyataannya adalah: SETIAP laman web memerlukan sijil SSL.

Berikut adalah beberapa faedah menggunakan SSL dan HTTPS di laman web anda:

1. Prestasi Laman Web

Telah dilaporkan bahawa laman web yang dihantar melalui HTTP / 2 menunjukkan 50-70 peratus lebih baik daripada laman web melalui HTTP / 1.1.

Untuk memanfaatkan HTTP / 2, laman web anda perlu menggunakan HTTPS kerana sokongan penyemak imbas.

2. Kedudukan SEO

Google menggunakan SSL sebagai isyarat peringkat dalam hasil carian mereka. Ini bermaksud, dengan memasang SSL di laman web anda, kemungkinan lebih baik anda memegang kedudukan yang lebih tinggi dalam hasil carian daripada pesaing anda yang tidak memasang SSL.

3. Kepercayaan dan Keselamatan

Petunjuk visual yang ditunjukkan pada penyemak imbas pelawat anda sebagai sebahagian daripada sijil SSL anda mungkin kelihatan kecil. Walau bagaimanapun, banyak pelawat anda mencari isyarat mencari kepercayaan ini sebelum mereka berkongsi maklumat peribadi dengan anda di laman web anda.

Sebenarnya, kajian menunjukkan bahawa 77% pelawat laman web anda prihatin kerana data mereka dipintas atau disalahgunakan dalam talian. Dan 90% pelawat anda lebih cenderung mempercayai laman web jika memaparkan petunjuk keselamatan.

Menambah SSL adalah kaedah terbaik untuk memupuk kepercayaan di laman web anda dan mendorong pelanggan anda untuk berkongsi maklumat sensitif dengan anda tanpa perlu bimbang tentang pelanggaran keselamatan.

Menggunakan SSL di Laman WordPress Anda

Untuk memasang SSL di laman web anda, anda perlu membeli sijil SSL.

Sijil SSL biasanya berharga sekitar $ 49.99, tetapi, jika anda menggunakan Bluehost sebagai penyedia hosting, anda akan mendapat sijil SSL percuma, serta nama domain percuma, bersama dengan pembelian hosting web anda. Secara keseluruhan, pembelian hanya berharga $ 2.75 sebulan.

Klik Di Sini untuk Mendapatkan Tawaran Bluehost Eksklusif Ini »

Sebagai alternatif, anda boleh membeli SSL dari penyedia seperti Godaddy.

Setelah membeli sijil SSL, anda boleh meminta penyedia hosting anda memasangnya untuk anda.

Cara Menyiapkan WordPress untuk Menggunakan SSL dan HTTPS

Sekiranya anda menggunakan laman web baru, anda perlu mengemas kini http dengan https di URL laman web anda. Untuk melakukan ini, pergi ke Tetapan »Umum dan kemas kini bidang Alamat WordPress dan Alamat Laman web anda.

Sekiranya anda menambahkan SSL ke laman web yang ada, maka anda perlu mengalihkan semua permintaan HTTP ke HTTPS. Yang harus anda lakukan ialah menambahkan kod berikut ke dalam .fail htaccess, yang anda dapati dalam direktori root anda.

Tulis semula Enjin Hidup
Tulis semula%% {SERVER_PORT} 80
Tulis semula Peraturan ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Pastikan untuk mengganti example.com dengan URL laman web anda.

Sekiranya anda menggunakan pelayan Nginx, anda perlu menambahkan kod berikut:

pelayan {
dengar 80;
pelayan_namakan laman web anda.com www.yoursite.com;
pulangkan 301 https: //yoursite.com$request_uri;
}

Sekiranya anda juga ingin menerapkan SSL dan HTTPS di kawasan pentadbir WordPress atau halaman log masuk anda, maka anda perlu mengkonfigurasi SSL dalam fail wp-config.php. Cukup tambahkan kod berikut di atas “Itu saja, berhenti mengedit!” baris dalam fail wp-config.php anda:

definisikan (‘FORCE_SSL_ADMIN’, benar);

Cara Menyiapkan SSL dan HTTPS pada Halaman Tertentu

Sekiranya, atas sebab tertentu, anda hanya mahu menggunakan SSL pada halaman tertentu di laman web anda, maka anda perlu memasang pemalam HTTPS WordPress (SSL).

Selepas memasang pemalam, anda boleh menemui menu HTTPS di papan pemuka pentadbir WordPress anda.

pemalam ssl

Di medan hos SSL, anda perlu menentukan nama domain anda.

Namun, jika anda menggunakan sijil SSL yang dikongsi, maka anda perlu memasukkan maklumat hos dan bukannya nama domain anda.

Sekiranya anda menggunakan host SSL bukan tradisional dengan port yang berbeza, maka anda boleh menentukan maklumat port di medan Port.

Sekiranya kotak Force SSL Administration dicentang, maka plugin memaksa WordPress untuk menggunakan HTTPS di semua halaman kawasan admin.

Pilihan seterusnya ialah Force SSL Exclusively. Mencentang kotak ini hanya akan menggunakan SSL pada halaman di mana anda telah memilih pilihan Force SSL. Semua trafik lain akan pergi ke url HTTP biasa.

Ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin menggunakan SSL pada halaman tertentu seperti keranjang belanja, pembayaran, halaman akaun, dll. Setelah pilihan ini diaktifkan dalam tetapan pemalam anda, anda boleh pergi ke halaman tertentu di mana anda ingin menggunakan HTTPS.

pilih https tertentu

Kemudian, pilih kotak pilihan di sebelah Pos selamat pilihan.

Itu sahaja!

Kami harap artikel ini membantu anda menambahkan SSL dan HTTPS ke laman web WordPress anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, maka anda mungkin juga menikmati artikel kami mengenai mesti mempunyai plugin untuk laman web perniagaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map