Cara Mengaktifkan Penguncian Kandungan di WordPress (Langkah demi Langkah)

aktifkan penguncian kandungan


Adakah anda mahu mengaktifkan penguncian kandungan di laman web WordPress anda?

Penguncian kandungan menolak akses ke kandungan anda sehingga pembaca menyelesaikan ajakan bertindak tertentu, seperti mendaftar ke alamat e-mel. Menjadikan kandungan eksklusif dapat menjadi dorongan pengunjung laman web anda untuk memberikan alamat e-mel mereka.

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan teknik penguncian kandungan dengan berkesan untuk mencapai matlamat pemasaran anda, seperti mengembangkan senarai e-mel anda.

Bilakah Anda Harus Menggunakan Penguncian Kandungan di Laman Web Anda?

penguncian kandungan, optinmonster

Walaupun penguncian kandungan adalah strategi pemasaran yang sangat berkesan, jika anda tidak menggunakannya dengan betul, anda mungkin akan mengganggu pengunjung anda. Oleh itu, anda harus tahu bagaimana dan kapan menggunakannya sehingga anda dapat memberikan hasil yang terbaik.

Secara amnya, teknik ini berfungsi paling baik apabila anda menawarkan kandungan yang sangat berharga seperti kursus percuma, muat turun ebook, menawarkan potongan harga, dll. Orang suka kandungan seperti itu kerana ada sesuatu yang boleh diperolehi. Oleh itu, mereka biasanya tidak keberatan menghantar alamat e-mel mereka atau menekan butang langganan untuk mendapatkan akses ke bahan anda.

Cara Mengaktifkan Penguncian Kandungan di WordPress

Mudah untuk mengaktifkan penguncian kandungan di WordPress apabila anda mempunyai alat seperti OptinMonster.

OptinMonster, penjanaan petunjuk, alat pemasaran, pembuatan senarai e-mel

OptinMonster adalah salah satu penyelesaian generasi petunjuk terbaik yang membolehkan anda mengaktifkan penguncian kandungan dengan mudah. Dengan OptinMonster, anda boleh membuat kempen penjanaan petunjuk tinggi yang tinggi dengan bentuk optin yang menakjubkan.

Ketahui lebih lanjut mengenai alat yang luar biasa ini di kami tinjauan OptinMonster terperinci.

Mari kita lanjutkan untuk memeriksa cara menggunakan OptinMonster untuk membolehkan penguncian kandungan di laman web anda.

Langkah 1: Memasang dan Mengaktifkan OptinMonster untuk Penguncian Kandungan

Langkah pertama adalah memasang plugin OptinMonster di laman WordPress anda.

Plugin ini akan berfungsi sebagai penyambung antara akaun OptinMonster anda dan laman WordPress anda. Oleh itu, pastikan anda cipta akaun anda dengan OptinMonster terlebih dahulu.

Setelah pemalam diaktifkan, pergi ke papan pemuka WordPress anda dan klik OptinMonster di sebelah kiri skrin anda. Anda akan melihat dua pilihan di sini. Yang satu adalah dan yang lain adalah untuk Sambungkan ke akaun OptinMonster anda.

Sekiranya anda belum membuat akaun, anda boleh mengklik pilihan Get OptinMonster. Lain pilih yang kedua. Kami menganggap bahawa anda telah membuat akaun anda sebelum memasang pemalam, jadi kami akan memilih pilihan kedua.

Anda sekarang akan diarahkan ke layar baru di mana anda akan diminta untuk membenarkan akaun OptinMonster anda.

kandungan mengunci kebenaran optinmonster

Klik pada Mengizinkan OptinMonster butang. Anda sekarang akan diminta untuk log masuk ke akaun OptinMonster menggunakan kelayakan log masuk anda. Tetingkap baru akan muncul dengan sambung ke WordPress pilihan. Klik sahaja padanya. Anda sekarang harus berada di papan pemuka di mana anda boleh mula membuat borang optin anda.

Langkah 2: Membuat Optin Penguncian Kandungan Pertama Anda

Untuk membuat Optin pertama anda dengan OptinMonster, pergi ke OptinMonster »Kempen» Buat Kempen Baru.

Sekarang pilih jenis kempen anda. Anda akan menemui pilihan yang dipanggil Dalam barisan. Klik padanya. Anda kemudian boleh memilih templat untuk memilih anda.

Buat Kempen Baru

Pilih templat pilihan anda. Anda kemudian boleh menamakan kempen anda dan memilih laman web di mana anda mahu pilihan tersebut muncul.

Setelah selesai, klik pada Mula Membina butang. Anda kini dapat menyesuaikan optin anda dengan menukar fon, warna, dan lain-lain. Semua pilihan penyesuaian muncul di sebelah kiri skrin anda. Cukup klik pada pilihan di pembangun anda dan sesuaikan di sebelah kiri editor.

Sekarang di bawah Reka bentuk tab pilih Tetapan sebaris pilihan.

Anda akan melihat pelbagai pilihan di sebelah kiri skrin anda.

Togol di Kunci kandungan di bawah kempen pilihan. Kemudian pilih Kekaburan dari menu lungsur jika anda mahu mengaburkan kandungan anda, atau Penyingkiran kerana benar-benar membuang kandungan anda di bawah optin.

Bergantung pada keperluan anda, anda boleh memilih mana-mana pilihan yang anda mahukan. Dalam tutorial ini, mari kita pergi dengan pilihan penyamaran.

Seterusnya, anda perlu menyambungkan perkhidmatan pemasaran e-mel anda dan juga mengkonfigurasi tetapan analisis juga. Untuk itu, anda boleh menggunakan tab Integrasi dan Analitis di menu atas. Anda boleh menemui tab ini di sebelah tab Reka bentuk di bahagian atas skrin anda. Setelah selesai, simpan perubahan anda dan kembali ke papan pemuka WordPress anda dan klik OptinMonster.

Anda akan melihat optin yang baru sahaja anda buat Kempen. Klik pada Edit tetapan output pautan. Di halaman seterusnya, pilih Dayakan kempen di laman web pilihan.

Jangan lupa tekan Jimat butang selepas setiap langkah.

Langkah 3: Memaparkan Pilihan Penguncian Kandungan pada Catatan Anda

Untuk memaparkan borang penguncian kandungan optin pada siaran anda, salin kod pendek dari bidang ini: Kod pendek untuk kempen ini dan tampal di mana sahaja di pos atau halaman anda.

Anda hampir selesai. Simpan perubahan dan tekan butang Terbitkan untuk siaran disiarkan. Anda sekarang akan melihat kandungannya beraksi. Inilah contohnya.

Itu sahaja.

Penguncian kandungan adalah strategi yang bagus untuk menambah senarai e-mel anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih banyak cara untuk mengembangkan senarai anda, ikuti panduan kami mengenai cara mengembangkan senarai e-mel anda dengan pantas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map