Cara Mengesan dan Menghentikan Penyekat Iklan di WordPress (Langkah demi Langkah)

mengesan penyekat iklan


Ingin mengesan dan menghentikan perisian penyekat iklan di WordPress?

Sekiranya anda pemilik laman web yang menggunakan pendapatan iklan untuk menyokong laman web anda, penyekat iklan boleh menjadi penyebab utama anda.

Adblocking atau penyaringan iklan adalah teknik yang popular di mana iklan di internet disekat atau dikeluarkan sehingga tidak mempengaruhi pengalaman menyemak imbas pengguna.

Oleh itu, sekiranya pengunjung anda menggunakan teknik ini, tidak mungkin mereka akan melihat iklan yang anda paparkan di laman web anda. Dengan berbuat demikian, pengguna anda pasti akan mempunyai pengalaman menyemak imbas tanpa gangguan tetapi pendapatan dan strategi pertumbuhan laman web anda akan menghadapi masalah serius. Oleh itu, penting bagi anda untuk mengesan penyekat iklan dan menghalangnya daripada menyekat iklan anda.

Apa yang Perlu Dilakukan Mengenai Penyekat Iklan sebagai Penerbit?

Sebagai penerbit, ada beberapa langkah yang dapat Anda ambil untuk memastikan bahawa perisian penyekat iklan tidak mempengaruhi moda pendapatan anda. Mari lihat beberapa daripadanya.

1. Pendekatan Tanpa Perkara

Tajuk itu sendiri mengatakan apa yang harus dilakukan dalam pendekatan ini. Anda tidak melakukan apa-apa dan menanggung kerugian anda.

2. Pendekatan Pasif

Dalam pendekatan ini, anda boleh meminta pengguna memasukkan senarai putih ke laman web anda dan menjanjikan mereka dengan iklan berkualiti tinggi dan tidak mengganggu. Walaupun ini terdengar bagus dan sederhana, tidak ada kepastian tentang keberhasilan pendekatan ini.

Sebagai alternatif yang lebih baik anda boleh mencuba membuat laman web keahlian dan menawarkan rancangan langganan berbayar. Oleh itu, pengguna anda boleh melanggan rancangan ini dan menikmati zon bebas iklan dan mengakses kandungan canggih dan ciri tambahan juga.

3. Pendekatan Agresif

Yang ini memerlukan anda untuk menyekat semua pengguna yang menggunakan penyekat iklan di penyemak imbas mereka. Sekiranya ada di antara mereka yang masih mahu mengakses laman web anda, mereka harus mematikan penyekat iklan sehingga mereka dapat melangkah lebih jauh.

Dengan menggunakan pendekatan ini, anda mungkin akan kehilangan pengguna anda yang mungkin tidak berminat lagi untuk kembali ke laman web anda. Oleh itu, daripada menakutkan mereka dengan bersikap kasar, kami mengesyorkan agar anda menggunakan pendekatan pasif.

Cara Mengesan Pengguna Adblock di WordPress

Walaupun banyak pengguna telah menggunakan penyekat iklan secara aktif, terdapat banyak pemalam di pasaran WordPress yang dapat membantu anda mengesan perisian ini. Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memintas penyekat iklan di WordPress dengan langkah demi langkah. Dengan berbuat demikian, kami akan menggunakan dua plugin yang paling popular.

  1. OptinMonster
  2. Adsanity

Tetapi sebelum kami menunjukkan cara menggunakan pemalam ini, pergi ke papan pemuka WordPress anda dan pasang dan aktifkan kedua-dua pemalam tersebut. Sekarang mari kita periksa cara menggunakannya.

Kaedah # 1. Mengesan dan Menyasarkan Pengguna AdBlocking Menggunakan OptinMonster

OptinMonster adalah salah satu alat penjanaan petunjuk yang paling popular yang membantu anda mencapai matlamat penukaran dan mengewangkan laman web anda. Dengan aplikasi ini, anda boleh membuat kempen pop timbul yang berkesan untuk menarik perhatian pengguna dan mencapai matlamat penukaran anda. Ketahui lebih lanjut mengenai OptinMonster di sini.

Salah satu ciri utama alat ini adalah alat pengesan AdBlock yang terpasang, dengan mana anda dapat mengenal pasti mana-mana peranti yang telah memasang penyekat iklan. Tetapi untuk menggunakan alat ini, pertama-tama anda harus menyambungkan akaun OptinMonster anda dengan laman WordPress anda.

Untuk melakukan itu, anda perlu sediakan akaun OptinMonster anda. Ini adalah pelan berbayar, jadi anda perlu membayarnya. Klik pada Mulakan butang dan anda akan melihat rancangan harga yang berbeza. Untuk membeli pelan, klik pada Mulakan butang. Untuk menggunakan fitur pengesanan AdBlock, anda memerlukannya Pertumbuhan merancang.

harga optinmonster

Pada langkah seterusnya, masukkan maklumat anda, dan kemudian buat pembayaran setelah melakukan pembayaran.

Plugin yang anda pasangkan sebelumnya bertindak sebagai penyambung antara keduanya. Oleh itu, setelah pemasangan selesai, pergi ke papan pemuka WordPress dan klik OptinMonster.

Sekarang klik pada Sambungkan Akaun Anda tab.

Ini akan mengarahkan anda ke skrin baru di mana anda boleh membenarkan akaun OptinMonster anda. Klik pada Mengizinkan OptinMonster tab.

Tetingkap baru akan muncul dengan pilihan untuk sambung ke laman WordPress anda. Klik pada tab ini dan anda akan berada di papan pemuka anda. Sekarang di bawah OptinMonster klik pada kempen »buat kempen baru.

kempen optinmonster

Ini akan membawa anda ke aplikasi OptinMonster di mana anda boleh memilih kempen anda. Terdapat beberapa jenis kempen yang tersedia. Sekiranya anda ingin mengambil pendekatan pasif, pilih jenis kempen pop timbul lightbox. Sekiranya anda ingin mengunci pengguna AdBlock secara agresif, anda boleh menggunakan jenis kempen Skrin Penuh.

Jenis kempen OptinMonster

Seterusnya, anda perlu memilih templat. Anda boleh memilih sesiapa sahaja dari yang ada.

Seterusnya, anda akan melihat skrin baru di mana anda perlu menamakan kempen anda. Sekiranya anda menguruskan beberapa laman web, anda juga boleh memilih laman web di mana anda ingin memaparkan kempen ini. Setelah selesai tekan Mula Membina tab untuk meneruskan.

Anda sekarang akan menggunakan pembangun seret dan lepas di mana anda boleh merancang kempen. Klik pada Ya tidak pilihan (seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin) untuk ya dengan mengkliknya dan kemudian mengklik pada aktifkan butang.

tetapan optinmonster

Sekarang di bahagian teks klik pada elemen secara berasingan dan edit. Anda boleh menambahkan gambar juga jika anda mahu.

Untuk menambah blok anda boleh menggunakan tambah blok butang di atas. Setelah selesai merancang kempen anda, pergi ke Peraturan Paparan tab di sebelah Reka bentuk butang. Di bawah peraturan pertama, anda perlu memilih blok iklan pelawat diaktifkan.

Selepas itu tatal ke bawah dan tetapkan tetapan anda ke mana-mana halaman.

Kempen anda hampir siap untuk disiarkan. Langkah terakhir adalah menerbitkannya. Oleh itu, pergi ke Menerbitkan butang di bahagian atas. Anda akan melihat skrin baru muncul. Pada halaman ini togol butang status untuk hidup.

Sekarang kembali ke papan pemuka WordPress dan klik OptinMonster »Kempen. Anda akan melihat kempen anda muncul di sini. Klik pada Edit tetapan output pautan.

Sekarang pastikan bahawa anda telah memeriksa Dayakan kempen di laman web pilihan.

Itu sahaja. Kempen anda harus mula muncul di laman web pengguna yang telah mengaktifkan penyekat iklan.

Kaedah # 2. Mengesan dan Menyasarkan Pengguna AdBlocking dengan AdSanity

Adsanity adalah plugin pengurusan iklan yang cemerlang untuk WordPress yang juga menawarkan ciri pengesanan iklan dengan addon. Addon ini mengesan perisian penyekat iklan dan menyekat pengguna Adblock daripada mengakses laman web anda sehingga mereka melumpuhkan penyekat iklan. Plugin ini sangat mudah digunakan. Ketahui lebih lanjut mengenai Adsanity di sini.

Sebaik sahaja anda mengaktifkan pemalam, pergi ke papan pemuka WordPress anda dan klik AdSanity »Tetapan halaman dan klik pada tab Add-Ons.

Anda akan melihat beberapa tambahan di sini. Cari Pengesanan Blok Iklan addon dan klik padaMaklumat Lanjut tab. Anda sekarang akan diarahkan ke halaman baru di mana anda boleh membeli salinan addon.

Setelah addon dipasang di laman web anda, pergi ke Adsanity »Tetapan» Addons. Di sini, di medan pertama tambahkan catatan dan halaman supaya amaran ditunjukkan di seluruh laman web. Pada pilihan seterusnya, pilih Modal Amaran. Sekarang tambahkan mesej yang ingin anda paparkan kepada pengguna Adblock yang mendarat di laman web anda. Akhirnya, di bawah pilihan Mod Amaran, pilih Wajib bidang.

adan adan

Itu sahaja. Setelah membuat perubahan ini, klik pada Simpan Perubahan butang dan anda boleh pergi. Sesiapa yang mengunjungi laman web anda dengan Adblocker terpasang akan melihat mesej yang anda tambahkan dalam tetapan di atas.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda. Sekiranya anda ingin mengetahui cara lain untuk menjana wang dari blog, lihatlah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map