Cara Meningkatkan Saiz Muat Naik Fail Maksimum di WordPress (Terungkap)

cara meningkatkan saiz muat naik fail maksimum di wordpress


Ingin meningkatkan saiz muat naik fail maksimum anda di WordPress? Had muat naik fail yang rendah boleh menyebabkan a nama fail anda melebihi ukuran muat naik maksimum untuk laman web ini ralat dan hentikan anda memuat naik fail di perpustakaan media anda atau memasang plugin dan tema bersaiz besar.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara meningkatkan ukuran muat naik fail maksimum di laman WordPress anda.

Memeriksa Had Ukuran Muat Naik Fail Maksimum Anda di WordPress

Sekiranya anda menghadapi masalah kerana had muat naik fail maksimum, anda perlu memeriksa had muat naik fail untuk laman web anda terlebih dahulu. Anda boleh memeriksanya dengan mudah dari papan pemuka WordPress anda.

Untuk melakukannya, anda perlu pergi ke Media »Tambah Baru halaman dari papan pemuka WordPress anda. Kemudian, anda akan melihat had saiz muat naik fail maksimum untuk laman WordPress anda.

wordpress-maksimum-fail-saiz-muat naik

Mari teruskan dan periksa cara meningkatkan ukuran muat naik fail maksimum untuk menyelesaikan masalah. Kita akan mulakan dengan pilihan memperbaiki cepat terlebih dahulu.

Nota: 3 kaedah pertama bertujuan untuk memperbaiki masalah yang disebabkan oleh had saiz muat naik fail maksimum. Walau bagaimanapun, mereka mungkin tidak berfungsi dengan beberapa hos bersama. Sekiranya demikian, anda perlu memilih pilihan keempat, iaitu menghubungi penyedia hosting anda.

1. Edit Fail Fungsi Tema Anda

Cara pertama untuk meningkatkan had ukuran muat naik fail maksimum adalah dengan mengedit fail functions.php tema anda.

Untuk melakukannya, anda perlu pergi Penampilan »Penyunting dari papan pemuka anda. Kemudian, pergi ke fungsi.php pautan pada panel sebelah kanan dan klik padanya. Semasa fail dibuka, tatal ke bawah ke halaman bawah dan buat baris baru. Seterusnya, anda perlu menyalin kod di bawah dan menampalnya di sana. Selepas anda melakukannya, jangan lupa untuk mengemas kini fail.

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘256M’);
@ini_set (‘post_max_size’, ‘256M’);
@ini_set (‘max_execution_time’, ‘400’);

sunting-tema-fungsi

Sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh terus menerus dan memeriksa sama ada ia berfungsi di laman web anda. Sekiranya tidak, anda boleh mencuba kaedah lain di bawah.

2. Buat atau Edit Fail PHP.INI yang Ada

Untuk kaedah ini, anda perlu mengakses folder root laman WordPress anda dengan menggunakan aplikasi FTP atau Pengurus Fail di papan pemuka cPanel akaun hosting anda.

Kemudian, anda perlu mencari fail php.ini di folder root anda. Sekiranya anda tidak dapat menemuinya, anda perlu membuat fail bernama php.ini dan memuat naiknya di folder root. Dalam kebanyakan kes, jika anda menggunakan hos bersama, anda tidak akan melihatnya.

Kemudian, buka fail php.ini dan tambahkan kod berikut kepadanya:

muat naik_max_filesize = 256M
post_max_size = 256M
max_execution_time = 400

Ukuran fail yang ditentukan di atas dalam contoh dapat disesuaikan sesuai dengan keperluan anda.

3. Edit fail .htaccess

Untuk meningkatkan had ukuran muat naik fail maksimum dengan kaedah ini, anda perlu mengakses folder root laman web anda seperti dalam kaedah 2.

Buka folder root laman web anda dan cari fail .htaccess di dalamnya. Kemudian, buka fail untuk mengeditnya, dan tambahkan kod berikut:

php_value upload_max_filesize 256M
php_value post_max_size 256M
php_value max_execution_time 400
php_value max_input_time 400

Itu sahaja. Anda boleh pergi ke pilihan memuat naik media sekali lagi dan periksa sama ada berjaya. Sekiranya tidak berjaya, anda perlu menghubungi penyedia hosting anda seperti yang dicadangkan dalam kaedah seterusnya.

4. Minta Penyedia Hosting Anda Meningkatkan Saiz Muat Naik Fail Maksimum

Sekiranya penyelesaian di atas tidak berfungsi untuk anda, anda perlu menghubungi penyedia hosting WordPress anda untuk mendapatkan penyelesaian terbaik.

Had muat naik fail WordPress anda pada dasarnya berkaitan dengan sumber yang disediakan oleh penyedia hosting anda untuk laman web anda. Perkhidmatan hosting kadang-kadang menghadkan saiz muat naik fail untuk kebaikan anda sendiri. Sebagai contoh; dengan mengehadkan ukuran muat naik fail, anda dapat mengelakkan pengguna anda memuat naik fail besar, video, dll.

Tetapi, kadang-kadang, ia boleh menyekat anda memuat naik fail berguna di laman web anda dan memasang pemalam WordPress. Apabila masalah seperti ini berlaku, anda boleh mencuba salah satu kaedah di atas atau meminta penyedia hosting anda meningkatkan ukuran muat naik fail maksimum untuk laman web anda.

Sebagai contoh, kami menggunakan Bluehost untuk beberapa projek kami dan mereka cepat menyelesaikan masalah seperti ini.

bluehost-hosting-percuma-perniagaan-e-mel

Bluehost menawarkan diskaun khas untuk pengguna IsItWP. Anda boleh mendapatkan hosting WordPress dengan hanya $ 2,75 sebulan. Anda juga mendapat nama domain percuma.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut, berikut adalah ulasan Bluehost lengkap kami.

Kami harap ini dapat membantu anda meningkatkan ukuran muat naik fail maksimum di WordPress. Anda mungkin juga ingin membaca panduan kami tentang cara membuat halaman log masuk tersuai di WordPress dengan betul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map