Cara Menyesuaikan Laman Web WordPress [Panduan Pemula]

sesuaikan-wordpress


Adakah anda tertanya-tanya bagaimana menyesuaikan WordPress? WordPress adalah platform paling popular untuk membuat laman web dan blog. Sebahagian daripada sebab mengapa WordPress begitu popular adalah kerana kemungkinan penyesuaian yang tidak berkesudahan menggunakan tema, pemalam dan banyak lagi. Menyesuaikan laman web WordPress anda juga tidak sukar, bahkan pemula yang tidak tahu mengenai kod boleh melakukannya.

Oleh kerana artikel ini panjang, gunakan jadual kandungan ini untuk membimbing anda.

 1. Penyesuaian WordPress: Bermula
 2. Cara Menyesuaikan Tema WordPress Anda & Laman Laman
 3. Sesuaikan WordPress untuk Meningkatkan SEO
 4. Sesuaikan WordPress untuk Meningkatkan Penglibatan & Memimpin
 5. Uji Laman WordPress Anda

1. Penyesuaian WordPress: Bermula

Semasa anda membuat laman web, ia perlu disesuaikan dengan keperluan anda. Sama ada anda membina laman web eCommerce, laman web perniagaan kecil, laman web peribadi, atau blog, setiap jenis laman web yang berbeza akan memerlukan ciri dan penampilan yang berbeza. Di sinilah penyesuaian WordPress masuk.

Selain itu, penyesuaian WordPress bukan sahaja menjadikan laman web anda kelihatan seperti yang anda mahukan, tetapi juga akan membantu:

 • Jadikan laman WordPress anda lebih selamat
 • Optimumkan laman web anda untuk enjin carian
 • Jadikan laman web anda lebih mudah diuruskan
 • Tingkatkan pengalaman pengguna untuk pelawat laman web anda

Nasib baik, WordPress sangat mesra penyesuaian. Oleh itu, mari mulakan dengan panduan langkah demi langkah ini mengenai cara menyesuaikan laman web WordPress anda.

1.1. Pasang Plugin Sandaran WordPress

Sebelum anda memulakan, penting bagi anda untuk membuat sandaran laman web anda.

Sekiranya sesuatu yang buruk berlaku di laman web anda, mempunyai sandaran akan menjimatkan banyak masa, wang, dan sakit kepala. Seperti kata pepatah, sandaran paling mahal adalah yang tidak pernah anda lakukan!

Anda telah bekerja keras untuk membina laman web anda dan anda tidak mahu kehilangan semua kerja keras anda kerana serangan dari penggodam atau pelanggaran kerosakan, misalnya. Tetapi, menggunakan plugin sandaran akan menyelamatkan anda dari situasi seperti ini.

Plugin sandaran akan memberi anda ketenangan dengan membuat sandaran laman web anda secara automatik setiap hari. Terdapat banyak plugin sandaran WordPress di pasaran.

Salah satu pilihan utama kami untuk plugin sandaran adalah UpdraftPlus.

updraftplus-backup-plugin

UpdraftPlus adalah penyelesaian sandaran popular yang dipercayai oleh lebih daripada 2 juta laman web WordPress. Penyelesaian yang mesra pengguna ini membolehkan anda membuat sandaran dan memulihkan dengan 1 klik pada jadual yang sesuai untuk anda, sama ada setiap 4, 8, atau 12 jam, setiap hari, mingguan, dan sebagainya.

UpdraftPlus menyandarkan semua perkara di laman web anda termasuk semua fail, pangkalan data, plugin dan tema WordPress anda. Plus, UpdraftPlus menyokong banyak pilihan penyimpanan jauh seperti Google Drive, Dropbox, Amazon S3, dan banyak lagi.

Versi percuma akan hadir semua ciri penting di atas. Untuk ciri yang lebih maju seperti pengklonan dan migrasi, cadangan tambahan, dan sandaran pra-kemas kini, anda boleh meningkatkan ke versi premium mereka.

Mulakan dengan UpdraftPlus hari ini.

Beberapa cadangan utama kami yang lain untuk plugin sandaran WordPress terbaik termasuk BackupBuddy dan VaultPress.

2. Sesuaikan Tema WordPress Anda

2.1. Penyesuaian Tema dengan Pemalam

Oleh kerana pilihan penyesuaian anda agak terhad bergantung pada tema WordPress yang anda pilih, ia berguna untuk menggunakan pemalam untuk meningkatkan penyesuaian WordPress anda. -baiver builder, wira css

Plugin pertama yang kami cadangkan ialah Beaver Builder. Beaver Builder adalah salah satu pembangun halaman WordPress drag and drop terbaik di pasaran.

beaver-builder-customize-wordpress

Beaver Builder berfungsi dengan mana-mana tema WordPress dan memberi anda kawalan sepenuhnya terhadap kandungan dan penyesuaian laman web anda. Ini menjadikannya sangat mudah untuk merancang laman web anda dengan tepat seperti yang anda mahukan, tanpa perlu menyentuh sebaris kod, menggunakan drag and drop builder mereka.

Mereka menawarkan banyak templat pra-reka bentuk cantik yang boleh anda gunakan. Cukup ganti gambar dan teks dengan gambar anda sendiri dan tekan. Selain itu, meletakkan teks dan gambar dengan editor WordPress sukar, tetapi dengan Beaver Builder, anda dapat melakukannya dengan mudah. Anda akan mempunyai kawalan penuh terhadap susun atur dan rupa laman web anda dengan pemalam ini, jadi anda boleh menyesuaikan WordPress tanpa batasan.

Mulakan dengan Beaver Builder hari ini.

Alat penyesuaian WordPress lain yang kami cadangkan ialah CSS Hero. CSS Hero adalah satu lagi plugin terbaik untuk menyesuaikan rupa laman web anda dengan mudah.

css-hero-sesuaikan-wordpress

CSS Hero mempunyai antara muka titik dan klik yang mudah dan intuitif yang membolehkan anda mengubah rupa laman WordPress anda dalam sekelip mata. Selain itu, ia berlaku secara langsung, jadi anda dapat melihat perubahan semasa anda membuat perubahan.

Alat ini berfungsi tanpa mengubah fail tema anda, jadi anda tidak perlu risau untuk memecahkan apa-apa dan CSS yang rumit dipermudah dengan hanya menunjuk dan mengklik.

Anda boleh menambahkan animasi dalam tatal dengan mudah, menyesuaikan ukuran, mengurus warna, memilih tipografi, menambah gambar dari UnSplash, dan banyak lagi.

Mulakan dengan Wira CSS hari ini.

Sekarang mari kita lihat cara menyesuaikan tema anda tanpa menggunakan pemalam.

Sudah tentu, salah satu faedah menggunakan WordPress adalah kemampuan untuk menyesuaikan blog atau laman web WordPress anda menggunakan tema. Tema WordPress dapat memberikan laman web anda penampilan profesional dalam sekelip mata. Tetapi perkara terbaik mengenai tema WordPress ialah anda dapat menyesuaikannya lebih jauh sehingga anda dapat membuat laman web yang semuanya anda miliki.

Setelah memilih tema WordPress, di papan pemuka pentadbir WordPress anda, pergi ke Penampilan, kemudian klik pada Sesuaikan.

Terdapat beberapa cara untuk menyesuaikan tema WordPress di sini, jadi mari kita bahas beberapa.

2.2. Sesuaikan Tanpa Plugin – Custom Header

Tajuk anda akan menjadi salah satu elemen yang paling dikenali di laman web anda. Tajuk berjalan di bahagian atas halaman anda dan biasanya muncul di setiap halaman laman web anda. Oleh itu, anda ingin memilih tajuk yang disesuaikan yang paling sesuai untuk anda atau syarikat anda.

Untuk melakukan ini, pergi ke Penampilan, kemudian Kepala. Bergantung pada tema WordPress yang anda pilih, anda mungkin mempunyai pilihan yang berbeza untuk tajuk anda. Contohnya dengan tema WordPress di bawah, anda boleh memilih tajuk video atau tajuk gambar. Untuk menukar gambar untuk tajuk, cukup klik Ubah Gambar dan pilih gambar berkualiti tinggi dari pustaka media anda atau muat naik dari komputer anda.

ubah suai-wordpress-header

Penting untuk memastikan gambar tajuk anda juga berukuran betul. Apabila anda memilih gambar tajuk baru, WordPress akan memberi anda dimensi gambar yang dicadangkan untuk memastikan gambar anda kelihatan sesuai dengan tema. Nasib baik, mengubah saiz gambar anda adalah penyelesaian yang mudah. Cukup klik Pilih dan Pangkas.

pengepala tanaman

Tetingkap baru akan muncul, di sini anda boleh memotong gambar dengan cara yang anda suka dan tekan butang Pangkas Gambar untuk menyelesaikan prosesnya. Kini gambar yang anda inginkan sangat sesuai dengan tajuk anda.

sesuaikan-wordpress-blog-header

Ingat untuk memukul Menerbitkan butang apabila anda selesai menyimpan perubahan anda.

2.3. Pilih Logo dan Favicon Anda

Seterusnya, anda boleh memilih logo dan favicon anda (atau ikon laman web). Melakukan ini membolehkan anda menyesuaikan laman WordPress anda dengan jenama peribadi atau syarikat anda sendiri.

Pergi ke Penampilan, kemudian Sesuaikan, dan klik pada Identiti Tapak bahagian. Di sini anda boleh memuat naik logo anda, dan juga memilih tajuk dan slogan anda.

sesuaikan-logo-laman web-ikon

Di bawah bahagian Logo, terdapat bahagian Ikon Laman. Ikon laman web adalah gambar kecil yang anda lihat di tab penyemak imbas, bar penanda halaman, dan dalam aplikasi mudah alih WordPress. Biasanya ia adalah versi logo yang lebih kecil. Anda boleh memuat naik ikon laman web anda di sini untuk menjadikan laman web anda mudah dikenali.

2.4. Widget

Anda juga dapat menyesuaikan laman atau blog WordPress anda dengan widget. Widget WordPress adalah blok kecil yang melakukan fungsi tertentu. Anda boleh menambahkan widget ini ke banyak kawasan di laman web anda termasuk bar sisi, footer, dan kawasan siap widget lain, bergantung pada tema WordPress anda.

Untuk menambahkan widget, pergi ke Menyesuaikan bahagian dan klik pada Widget. Seterusnya, klik pada kawasan di mana anda ingin menambahkan laman web, kemudian klik pada Tambah a Widget butang.

sesuaikan-widget

Terdapat banyak widget berbeza yang dapat anda tambahkan ke laman web anda termasuk:

 • Arkib
 • Audio
 • Kalendar
 • Kategori
 • Galeri
 • Catatan Terkini
 • Borang Pencarian
 • Dan Banyak Lagi

Bergantung pada tema yang anda pilih, anda mungkin mendapat sejumlah pilihan lain di bahagian Penyesuai WordPress seperti gambar latar, warna, tipografi, tajuk, footer, sosial, butang, dan banyak lagi. Anda boleh bermain-main dengan tetapan ini untuk menyesuaikan tema WordPress anda dengan tepat seperti yang anda mahukan.

2.5. Sesuaikan Profil Pengguna Anda

Khusus untuk blogger, penyesuaian profil pengguna anda di WordPress adalah penting. Dengan menyesuaikan blog WordPress anda dengan profil pengguna, setiap kali pengunjung membaca salah satu catatan anda, mereka dapat mengetahui siapa anda. Ini adalah kunci untuk membina hubungan dengan pembaca dan pelawat laman web anda.

Untuk menyesuaikan profil pengguna anda, di papan pemuka admin WordPress pergi ke Pengguna, kemudian klik pada Profil Anda. Di sini anda boleh menetapkan pilihan skema warna anda, nama anda, nama panggilan, apa yang anda mahu paparkan nama anda secara terbuka, dan sebagainya. Anda juga boleh menulis sedikit tentang diri anda di kawasan Maklumat Biografi dan menetapkan foto profil anda dengan Gravatar. Klik pada Kemas kini Profil butang untuk menyimpan perubahan anda.

wordpress-profil anda

Sekarang, tujuannya adalah agar profil anda dipaparkan di catatan blog anda supaya pembaca anda dapat menjalin hubungan yang lebih baik dengan anda. Oleh itu, lihat tutorial ini di cara menambah kotak maklumat pengarang dalam catatan WordPress.

2.6. Bina Halaman WordPress Anda

Mana-mana laman web memerlukan halaman, jarang sekali melihat laman web dengan hanya 1 halaman. Jadi, anda perlu membuat semua halaman yang anda perlukan untuk laman web anda. Halaman yang paling biasa dibuat orang termasuk:

 • Rumah
 • Mengenai
 • Perkhidmatan / Produk
 • Portfolio
 • Testimoni Pelanggan
 • Arkib Kandungan / Blog
 • Hubungi
 • Soalan Lazim / Sokongan

Tentukan halaman yang anda perlukan untuk laman WordPress anda dan mulailah membuatnya. Untuk membuat halaman, pergi ke Halaman, dan kemudian klik pada Tambah baru butang. Halaman baru akan dibuka. Di sini anda dapat menamakan halaman anda, menambahkan semua kandungan untuk halaman tersebut, dan klik Menerbitkan setelah anda selesai membuat halaman dan gembira dengan penampilannya.

buat-halaman-wordpress

Anda juga mahu menetapkan halaman utama anda. Biasanya, WordPress menetapkan halaman utama anda untuk memaparkan catatan terbaru anda secara lalai. Mana mungkin baik jika anda seorang blogger, tetapi banyak pemilik laman web lebih suka laman web yang tepat. Oleh itu, untuk menetapkan halaman utama anda, di papan pemuka WordPress anda, pergi ke Penampilan, kemudian Sesuaikan. Dari menu ini, pilih Tetapan Halaman Utama. Di sini anda boleh memilih untuk memaparkan halaman utama anda sebagai halaman statik, kemudian dari senarai dropdown di bawah Homepage, pilih halaman yang anda buat yang anda ingin menjadi halaman utama anda.

sesuaikan-laman web-wordpress

Di kawasan yang sama, anda juga dapat memilih halaman laman web mana yang ingin anda paparkan catatan blog anda dengan memilih halaman dari senarai drop-down di bawah Halaman catatan.

2.7. Sediakan Struktur Menu

Setelah anda membina semua halaman penting anda, anda perlu menyesuaikan laman web WordPress anda dengan struktur menu. Menu adalah bagaimana pelawat laman web anda menavigasi laman web anda. Fikirkan semua laman web yang anda lawati, di bahagian atas halaman biasanya anda melihat menu dengan pautan ke laman utama, tentang, perkhidmatan, blog, dll. Untuk membantu anda mencari jalan dengan mudah.

Oleh itu, anda perlu menyediakan struktur menu anda sendiri.

Untuk melakukan ini, di papan pemuka pentadbir WordPress, pergi ke Penampilan, kemudian Menu. Di sini, di sebelah kiri, anda akan melihat senarai semua halaman yang telah anda terbitkan di laman web WordPress anda. Pertama, pilih nama untuk menu anda dan klik Buat Menu butang. Kemudian, cukup tambahkan tanda centang ke halaman yang ingin anda tambahkan ke menu anda, kemudian klik Tambah ke Menu butang.

sesuaikan-menu-wordpress

Halaman anda kemudian akan muncul di sebelah kanan skrin di bawah menu yang anda buat. Sekarang anda boleh menyeret dan melepaskan halaman untuk memasukkannya mengikut urutan yang anda suka.

Akhirnya, pilih lokasi paparan untuk menu anda. Pilihan yang paling biasa adalah utama, iaitu di bahagian atas. Tetapi anda juga boleh memaparkan menu anda di footer dan lokasi lain jika anda mahu.

menu paparan-lokasi

Setelah selesai, klik butang Simpan Menu untuk menyimpan perubahan anda.

3. Sesuaikan WordPress untuk Meningkatkan SEO

3.1. Pastikan Laman web anda dapat dilihat oleh Google

Langkah pertama untuk menyesuaikan laman WordPress anda adalah memastikan laman web anda dapat dilihat oleh Google. Lagipun, anda telah meluangkan masa untuk membuat laman web anda, jadi anda mahu laman web ini ditemui oleh pengguna dalam talian.

Oleh kerana Google adalah sumber lalu lintas dan pelawat utama laman web, anda mahu laman web anda disenaraikan di Google secepat mungkin. Sekiranya laman web anda tidak dapat dilihat oleh Google, laman web anda tidak akan mendapat kedudukan dalam hasil enjin carian.

Untuk membuat Google menyenaraikan laman web anda, di papan pemuka pentadbir WordPress anda, pergi ke Tetapan. Kemudian pergi ke Membaca dan ke Keterlihatan Enjin Carian bahagian.

wordpress-google-keterlihatan

Pastikan kotak ini tidak dicentang sehingga mesin pencari dapat mengindeks laman web anda.

3.2. Tingkatkan SEO dengan Plugin SEO

Untuk meningkatkan lagi SEO laman web WordPress anda, anda perlu menggunakan plugin SEO. Terdapat sebilangan besar plugin WordPress SEO yang hebat yang akan membantu:

 • Tingkatkan trafik organik ke laman web anda
 • Cari kelemahan di laman web anda yang boleh membahayakan kedudukan carian anda
 • Optimumkan dan tingkatkan kempen anda
 • Mempercepat proses SEO secara keseluruhan

Plugin SEO WordPress yang paling popular adalah Yoast SEO. Yoast SEO adalah pemalam percuma yang membolehkan anda mengoptimumkan laman web WordPress dengan mudah untuk kedudukan mesin pencari yang lebih baik.

sesuaikan-wordpress-seo

Yoast SEO membantu anda mengoptimumkan kandungan anda untuk hasil carian mesin pembunuh. Plugin percuma akan membantu anda menulis kandungan mesra SEO dengan mudah. Ia juga mempunyai banyak fitur termasuk pratonton coretan untuk melihat bagaimana postingan atau halaman anda akan kelihatan dalam hasil carian, fungsi Peta Laman XML lanjutan dengan 1 klik butang, tajuk dan templat meta deskripsi untuk penjenamaan yang lebih baik dan potongan hasil carian yang konsisten, dan lebih banyak lagi.

Yoast SEO juga menawarkan Yoast SEO Premium yang merangkumi ciri SEO canggih seperti SEO berita, SEO video, SEO tempatan, dan sambungan SEO WooCommerce. Seperti juga ciri lanjutan lain seperti cadangan pautan dalaman automatik, pratonton sosial, pengalihan hala tuju, dan banyak lagi.

Mulakan dengan Yoast SEO (Premium) hari ini.

Anda juga boleh menggunakan alat SEO seperti SEMrush. SEMrush adalah alat SEO all-in-one- yang membolehkan anda mengaudit peluang SEO anda dan mendapatkan pandangan dari pesaing anda untuk meningkatkan lalu lintas laman web anda.

alat semrush-seo

Alat SEO ini mempunyai ciri seperti alat kata kunci PPC, penyemak SEO halaman, alat audit pautan balik, penganalisis kandungan, alat penyelidikan iklan, dan banyak lagi.

Mulakan dengan SEMrush hari ini.

3.3. Tingkatkan SEO dengan URL Deskriptif

Satu lagi penyesuaian WordPress yang akan membantu meningkatkan SEO anda adalah menetapkan struktur permalink yang betul. Permalink adalah alamat web yang digunakan untuk menghubungkan ke kandungan anda. Anda ingin menetapkan URL deskriptif untuk catatan dan halaman anda untuk meningkatkan SEO dan juga menjadikannya lebih menyeronokkan dan mudah difahami untuk pelawat laman web anda.

WordPress menawarkan sejumlah pilihan untuk permalinks termasuk polos, berangka, dan lain-lain tetapi pilihan ini tidak semua dioptimumkan untuk SEO. Oleh itu, pergi ke papan pemuka pentadbir WordPress anda, ke Tetapan, dan kemudian Pautan Permalink. Di sini, anda boleh memilih Nama pos pilihan.

kata kunci-permalinks

Pilihan Nama pos akan memberi anda URL yang paling deskriptif sehingga enjin carian dan pelawat laman web anda dapat segera menentukan apa yang dimaksudkan dengan pos atau halaman anda.

4. Optimumkan Laman web anda untuk petunjuk dan penukaran

Sekiranya anda menjual apa-apa di laman web WordPress atau mempunyai blog dan perlu membina senarai e-mel anda, anda juga ingin menyesuaikan WordPress untuk petunjuk dan penukaran. Anda boleh mengoptimumkan laman web anda dengan mudah untuk menghasilkan petunjuk dan penukaran dengan beberapa pemalam, seperti OptinMonster.

4.1. Pantau Lalu Lintas Laman Web Anda dengan Analitis

Menjejaki lalu lintas laman web anda adalah salah satu langkah pertama yang perlu anda buat jika anda ingin menjana petunjuk dan penukaran.

Dengan menjejaki trafik anda, anda dapat mengetahui berapa banyak pengunjung yang diterima oleh laman web anda, dari mana mereka datang, berapa lama mereka berada di laman web anda, dan banyak lagi.

Analitis Google adalah alat yang paling popular untuk memantau lalu lintas laman web anda dan percuma untuk digunakan. Tetapi mengintegrasikan Google Analytics dengan laman WordPress anda agak sukar. Selain itu, dengan Analitis Google, anda tidak dapat menganalisis lalu lintas laman web anda dari papan pemuka WordPress.

Nasib baik, anda dapat menyesuaikan WordPress dengan mudah untuk melihat analitik laman web anda tepat di dalam papan pemuka WordPress menggunakan alat seperti MonsterInsights.

monsterinsights-customize-wordpress

MonsterInsights adalah salah satu penyelesaian analisis WordPress terbaik di pasaran. Plugin yang mesra pengguna ini membolehkan anda menghubungkan laman WordPress anda dengan Google Analytics hanya dengan beberapa klik untuk mengesan semua statistik masa nyata laman web anda dengan mudah.

Dengan MonsterInsights, anda dapat mengesan metrik seperti:

 • Halaman dan catatan paling popular di laman web anda
 • Laman web rujukan teratas yang menghubungkan kembali ke laman web anda
 • Pautan keluar keluar dari laman web anda
 • Paparan borang, penyerahan, dan penukaran dengan penjejakan borang
 • Jualan untuk kedai WooCommerce, Muat turun Digital Mudah, dan MemberPress anda
 • Dan banyak lagi

Mulakan dengan MonsterInsights hari ini.

4.2. Buat Borang yang Menarik dengan WPForms

wpforms-contact-form-plugin

Terdapat banyak plugin pembangun bentuk WordPress di pasaran tetapi WPForms adalah yang paling popular dan paling mesra pengguna. Dengan WPForms anda boleh membina borang untuk laman web anda dalam beberapa minit menggunakan drag and drop builder mereka – tidak perlu menangani kod apa pun.

Mereka menyediakan sebilangan templat pra-binaan untuk memulakan anda termasuk borang hubungan yang mudah, meminta borang sebut harga, borang sumbangan, borang pesanan pembayaran, borang langganan, dan banyak lagi.

Plus, WPForms mempunyai banyak ciri menarik lain seperti logik bersyarat pintar, muat naik fail, pendaftaran pengguna, integrasi pembayaran dengan PayPal, Stripe, dan banyak lagi, integrasi perkhidmatan pemasaran e-mel, bentuk perbualan, dan banyak lagi.

Mulakan dengan WPforms hari ini.

4.3. Kembangkan Prospek Anda dengan OptinMonster

Seterusnya, kami mengesyorkan menggunakan OptinMonster untuk meningkatkan petunjuk dan penukaran anda. OptinMonster sejauh ini, salah satu plugin generasi petunjuk terbaik di luar sana.

optinmonster-lead-generasi-plugin

Dengan OptinMonster anda dapat membuat pop timbul yang menarik untuk laman web anda dengan cepat menggunakan pembangun seret dan lepas mereka. Ia juga dilengkapi dengan templat pra-binaan yang sangat berkesan yang terbukti dapat mengubah pengunjung laman web anda menjadi petunjuk dan pelanggan.

Terdapat pelbagai jenis kempen untuk dipilih termasuk pop timbul lightbox, bar terapung, tikar selamat datang skrin penuh, dan banyak lagi. Plus, OptinMonster dilengkapi dengan sejumlah ciri yang membolehkan anda membuat pop timbul yang kuat termasuk penargetan lokasi geografi yang membolehkan anda membuat kempen yang diperibadikan berdasarkan lokasi pengunjung. Ciri lain yang luar biasa ialah teknologi niat keluar mereka yang dapat mengesan ketika pengguna hendak meninggalkan laman web anda dan menunjukkan kepada mereka mesej yang disasarkan pada waktu yang tepat.

Mulakan dengan OptinMonster hari ini.

4.4. Sambungkan Laman Web Anda dengan Media Sosial

Media sosial adalah satu lagi kaedah hebat untuk mengarahkan lalu lintas ke laman web WordPress anda. Anda mahu pelawat laman web anda dapat dengan mudah berkongsi laman web dan kandungan anda dengan rakan dan pengikut mereka di media sosial. Atas sebab ini, anda perlu menghubungkan laman web anda dengan media sosial.

Nasib baik, anda dapat menghubungkan laman web anda dengan mudah dengan media sosial dan menyesuaikan WordPress menggunakan pemalam media sosial.

Terdapat sebilangan besar plugin media sosial WordPress, jadi kami akan mengesyorkan beberapa kegemaran kami. Pertama adalah Kiraan Berkongsi.

berkongsi-kiraan-pemalam

Shared Counts adalah plugin media sosial yang dengan cepat mengambil, cache, dan memaparkan pelbagai jumlah perkongsian sosial dengan menggunakan SharedCount.com API. Oleh itu, pada semua kandungan laman web anda, anda dapat memaparkan berapa kali ia dikongsi di media sosial, yang mendorong pengunjung baru anda untuk berkongsi kandungan anda juga.

Anda boleh mendapatkan butang untuk Facebook, Twitter, Pinterest, Yummly, dan banyak lagi.

Tambahan pula, pemalam ini dibina dengan mempertimbangkan prestasi laman web, jadi tidak akan melambatkan laman web anda.

Satu lagi cadangan kami ialah Monarch.

plugin monarch-social-media

Monarch adalah plugin perkongsian media sosial premium yang dikembangkan oleh pasukan di Elegant Themes. Dengan Monarch, anda boleh memilih lebih dari 20 rangkaian sosial termasuk Pinterest, Twitter, Reddit, dan banyak lagi.

Anda boleh menambah butang perkongsian sosial di 5 lokasi berbeza termasuk kandungan di atas dan di bawah, bar sisi terapung, pada gambar dan video, pop timbul automatik, dan fly-in automatik. Tambahan pula, Monarch boleh disesuaikan; anda boleh memilih warna, bentuk, dan kesan butang perkongsian sosial anda.

Mulakan dengan Monarch hari ini.

5. Uji Laman WordPress Anda

Setelah menyesuaikan laman WordPress kami dan menjadikannya kelihatan dan melaksanakan seperti yang anda mahukan, kerja itu belum selesai. Sebelum menunjukkan laman web anda kepada dunia, anda perlu melakukan beberapa ujian terlebih dahulu.

Ujian pertama yang harus anda lakukan ialah memastikan semuanya kelihatan betul. Lawati laman web anda di penyemak imbas yang berbeza dan periksa untuk melihat bahawa semuanya berada di tempat yang sepatutnya.

Anda juga perlu memastikan laman web anda mesra telefon bimbit. Banyak orang mengunjungi laman web langsung dari telefon pintar mereka, jadi perlu dioptimumkan untuk mudah alih dari segi penampilan dan fungsinya. Untuk memeriksa sama ada laman web anda mesra telefon bimbit, anda boleh menggunakan yang percuma Ujian Mesra Mudah Alih oleh Google.

google-mobile-friendly-test

Cukup masukkan URL laman web anda, klik URL ujian butang, dan tunggu hasilnya. Alat ini akan memberitahu anda jika laman web anda mudah alih dan memberi anda tangkapan skrin tentang bagaimana laman web anda juga kelihatan di telefon bimbit. Pastikan untuk menguji semua halaman penting laman web anda, bukan hanya halaman utama.

Anda juga harus menguji kelajuan laman web anda juga. Setelah menyesuaikan laman WordPress anda dengan banyak gambar, animasi, video, atau pemalam, anda boleh memperlahankan laman web anda. Kelajuan laman web anda penting untuk SEO anda dan untuk pengalaman pengguna. Oleh itu, anda perlu memastikan laman web anda pantas.

Anda boleh menguji kelajuan laman web anda menggunakan alat kami sendiri, Alat Uji Kelajuan Laman Web Percuma.

laman web-speed-test-tool

Masukkan URL laman web anda dan tekan LAMAN WEB ANALISIS butang. Alat ini akan menilai kelajuan laman web anda dan juga memberi cadangan anda bagaimana meningkatkan kelajuan anda.

Kami harap anda menikmati artikel ini mengenai cara menyesuaikan WordPress dan tidak lama lagi anda dapat menyesuaikan kedai afiliasi amazon anda, atau laman web mana pun akan disesuaikan untuk keperluan anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, lihatlah catatan kami di Laman Web WordPress yang mesti dimiliki untuk perniagaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map