Cara Menyiapkan Shopify dengan WordPress (Langkah demi Langkah)

cara mengintegrasikan shopify dengan wordpress


Adakah anda tertanya-tanya bagaimana mengintegrasikan Shopify dengan WordPress? Bagi pemula WordPress, mungkin sukar untuk mengubah laman WordPress anda menjadi kedai dalam talian, tetapi tidak. Memulakan kedai dalam talian lebih mudah daripada sebelumnya dengan Shopify dan WordPress. Sesiapa sahaja boleh membina kedai dalam talian yang indah dalam masa yang singkat dan mula menjual dengan segera, tanpa mengetahui apa-apa tentang kod.

Oleh itu, adakah anda bersedia untuk membina kedai dalam talian anda sendiri dan mula menjual dengan segera?

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengintegrasikan Shopify dengan WordPress, langkah demi langkah.

Mengapa Mengintegrasikan Shopify dengan WordPress?

WordPress menawarkan beberapa plugin eCommerce, seperti WooCommerce, untuk membantu anda memulakan kedai dalam talian.

Mungkin anda tertanya-tanya mengapa anda harus memilih Shopify daripada plugin eCommerce yang lain? Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan Shopify sebagai kedai anda:

 • Kemudahan penggunaan : Bermula dengan Shopify jauh lebih mudah daripada menggunakan plugin eCommerce WordPress asli. Yang harus anda lakukan ialah mendaftar akaun dengan Shopify untuk membolehkan kedai dalam talian anda beroperasi. Anda juga tidak perlu bimbang tentang kelajuan atau keselamatan laman web, kerana Shopify mengurus semua itu untuk anda.
 • Overhead berkurang: Shopify adalah penyelesaian berasaskan awan, jadi anda tidak akan mengalami gangguan lalu lintas semasa perniagaan anda berkembang. Ini bermakna anda tidak perlu bimbang kehabisan sumber pelayan dan meningkatkan ke hosting WordPress yang lebih mahal.
 • Penyepaduan media sosial yang mudah: Mengintegrasikan kedai dalam talian anda dengan media sosial adalah penting untuk memasarkan perniagaan dan produk anda. Kedai aplikasi Shopify memudahkan. Mereka mempunyai aplikasi untuk mengintegrasikan suapan Instagram anda di laman web anda, menambahkan butang perkongsian media sosial, dan banyak lagi. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun aplikasi pilihan anda, tidak memerlukan pengekodan.
 • Pilihan keranjang belanja yang lebih baik: Shopify menawarkan pilihan pembayaran bawaan sehingga Anda dapat langsung melakukan pembayaran dari Visa, Mastercard, Discover, dan American Express. Mereka juga menawarkan banyak gerbang pembayaran seperti PayPal, dan mereka akan secara automatik mengira kadar penghantaran dan cukai untuk anda sehingga anda dapat menghantar ke mana saja di dunia dengan mudah.

Berkaitan: 6 Platform eCommerce Terbaik untuk Pasar Multivendor

Siapa yang Perlu Menggunakan Shopify dengan WordPress?

Shopify adalah pilihan yang baik untuk pemula dan penjual berpengalaman dalam talian. Tetapi Shopify sangat bagus untuk pemula kerana jauh lebih mudah digunakan. Tidak seperti WooCommerce, anda tidak perlu memasang apa-apa dan anda boleh memulakan dengan cepat.

Mereka juga mempunyai rancangan harga yang mudah difahami. Pelan asas Shopify bermula dari $ 29 sebulan. Anda tidak perlu risau untuk membelanjakan terlalu banyak wang untuk rancangan hosting eCommerce dan pengoptimuman untuk kedai dalam talian anda. Dengan rancangan asas mereka, anda dapat meminimumkan risiko memulakan kedai dalam talian. Dan, apabila perniagaan dalam talian anda berkembang, anda boleh meningkatkan rancangan anda agar sesuai dengan keperluan anda.

Shopify adalah platform untuk anda jika anda mahukan penyelesaian sepenuhnya bebas masalah dan adalah tidak terhad dari segi skalabiliti untuk kedai dalam talian anda.

cara menambah shopify ke wordpress

Sekiranya anda masih menggunakan WooCommerce dengan WordPress, lihat tutorial kami: Cara Membuat Kedai Dalam Talian dengan WooCommerce- Langkah-demi-Langkah.

Sekarang, mari kita selami cara mengintegrasikan Shopify dengan WordPress.

Sediakan Shopify dengan WordPress – Langkah demi Langkah

Mengintegrasikan Shopify dengan laman WordPress anda semudah memasukkan coretan kod. Mari lihat panduan langkah demi langkah di bawah.

Berkaitan: Baca ulasan Shopify lengkap kami.

Langkah 0: Mulakan Laman Web di WordPress

Sekiranya anda belum mempunyai laman web WordPress, anda perlu membuatnya untuk memulakan kedai dalam talian dengan Shopify. WordPress adalah pembangun laman web yang paling popular di dunia, ini adalah platform terbaik untuk memulakan laman web. Ia dilengkapi dengan sejumlah ciri bawaan yang akan membantu anda membina laman web dengan mudah tanpa perlu mengetahui apa-apa tentang kod.

Juga, lihat artikel ini mengapa menggunakan WordPress.

Terdapat beberapa langkah untuk memulakan laman web di WordPress. Pertama, anda perlu memilih nama domain untuk perniagaan anda. Nama domain, atau URL, adalah alamat laman web anda dalam talian. Kami mengesyorkan menggunakan penjana nama domain kami, untuk membantu mencari nama domain yang sesuai untuk kedai dalam talian anda.

Seterusnya, anda perlu memilih hos laman web. Host web adalah perniagaan yang menyediakan teknologi dan perkhidmatan yang perlu dilihat oleh laman web di internet. Di sinilah fail laman web anda disimpan. Dengan kata lain, jika nama domain anda adalah alamat anda; web hosting anda adalah rumah anda.

Kami mengesyorkan menggunakan Bluehost untuk menubuhkan kedai dalam talian anda. Bluehost adalah salah satu perkhidmatan hosting laman web terbaik yang tersedia dan mereka menawarkan pemasangan WordPress 1 klik sehingga anda dapat membuat kedai dalam talian anda dengan pantas.

permulaan-laman web-bluehost

Kami telah merundingkan perjanjian dengan Bluehost untuk menawarkan nama domain percuma, SSL percuma, dan potongan lebih dari 60% kepada hosting WordPress kepada pengguna kami. Lihat maklumat lengkap di halaman Kupon Bluehost kami.

Klik Di Sini untuk Mendapatkan Tawaran Bluehost Eksklusif Ini »

Belum berpuas hati? Baca ulasan Bluehost yang lengkap ini.

Sekiranya anda mahukan arahan yang lebih terperinci mengenai cara memulakan laman web di WordPress, lihat tutorial kami tentang cara membuat laman web – langkah demi langkah.

Sebaik sahaja anda mendapat nama domain, hosting web, memasang WordPress, dan membina laman web anda, anda sudah siap untuk mengintegrasikan Shopify dan mula menjual.

Langkah 1: Siapkan Kedai Shopify

Langkah pertama untuk mengintegrasikan Shopify dengan WordPress adalah dengan membuat akaun dengan Shopify. Pergi ke laman web Shopify. Di halaman rumah mereka, anda akan melihat kawasan di mana anda boleh memasukkan alamat e-mel anda untuk memulakan percubaan 14 hari percuma. Setelah menaip alamat e-mel anda, tekan Bermula butang.

set-up-shopify-akaun

Seterusnya, anda akan diminta untuk memilih kata laluan untuk akaun anda dan juga nama kedai anda. Setelah selesai memasukkan maklumat, klik pada Buat kedai anda butang.

cara-mengintegrasikan-shopify-dengan-wordpress

Kemudian, anda akan diminta untuk menjawab beberapa soalan dari Shopify sehingga mereka dapat mengetahui keperluan anda dengan lebih baik. Klik pada anak panah dropdown untuk memilih jawapan anda untuk soalan dan kemudian klik Seterusnya.

set-up-shopify-dengan-wordpress

Di kawasan berikutnya, anda akan diminta untuk memasukkan nama, alamat, nombor telefon, dan alamat laman web anda. Setelah selesai mengisi bahagian ini, klik Masuk ke kedai saya butang di bahagian bawah borang.

menubuhkan-shopify-akaun

Anda kemudian akan diarahkan ke halaman utama akaun Shopify anda. Kedai Shopify anda kini siap untuk anda.

papan pemuka shopify

Langkah 2: Siapkan Pembayaran dan Penghantaran untuk Kedai Shopify Anda

Untuk menerima pembayaran dari pelanggan, anda harus menyiapkan pembayaran untuk kedai Shopify anda. Untuk melakukannya, klik pada Tetapan di sudut bawah halaman utama anda dan kemudian klik Pembekal pembayaran.

pembayaran-set-up-shopify

Akaun Shopify anda disiapkan secara automatik untuk menerima pembayaran PayPal dengan PayPal Express Checkout. Sekiranya anda telah menyiapkan akaun PayPal dengan alamat e-mel yang digunakan untuk membuat akaun Shopify, anda harus siap menerima pembayaran. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun PayPal, Shopify akan menghantar e-mel kepada anda dengan arahan mengenai cara menyiapkan akaun Pedagang PayPal untuk menuntut dana anda.

Periksa juga: Plugin PayPal WordPress Terbaik.

Untuk kemampuan menerima bentuk pembayaran lain dari pelanggan seperti kad kredit, anda perlu mengklik Selesaikan penyediaan akaun butang untuk memberi Shopify lebih banyak maklumat mengenai perniagaan anda.

cara-untuk-mengatur-shopify-pembayaran

Anda juga boleh memilih untuk menerima kaedah pembayaran alternatif seperti BitPay dan GoCoin.

Langkah terakhir untuk menyiapkan kedai Shopify anda sehingga siap untuk mulai menjual adalah dengan mengatur pengiriman. Klik pada Tetapan butang sekali lagi dan kemudian klik penghantaran.

shopify-penghantaran-persediaan

Secara lalai, asal penghantaran akan ditetapkan ke alamat kedai yang anda masukkan semasa menyiapkan akaun Shopify anda. Anda boleh mengedit asal penghantaran jika anda mahu dengan mengklik Tukar asal penghantaran butang.

Di kawasan ini, anda juga dapat menentukan zon penghantaran dan kadar penghantaran ke lokasi tersebut. Sekiranya anda tidak tahu berapa banyak bayaran untuk penghantaran, cuba hubungi pejabat pos tempatan anda untuk mendapatkan nasihat.

Langkah 3: Tambahkan Produk Anda ke Shopify

Seterusnya, anda perlu menambahkan produk anda ke akaun Spotify anda. Untuk menambah produk anda, klik pada Produk tab di menu di sebelah kanan dan kemudian klik Tambah produk.

tambah produk untuk shopify

Kemudian isi semua maklumat mengenai produk anda termasuk nama / tajuk produk anda, keterangan produk, harga dan banyak lagi. Muat naik gambar berkualiti tinggi produk anda di sini juga. Anda juga boleh menambahkan produk ke koleksi untuk lebih senang dicari di kedai anda. Setelah selesai mengisi semua butiran untuk produk anda, klik Jimat butang.

tambah-produk-ke-shopify-akaun anda

Ulangi langkah ini untuk semua produk yang anda tawarkan.

Langkah 4: Memilih Pelan Harga Shopify Anda

Setelah anda mengatur asas-asas akaun Shopify anda, anda harus memilih rancangan harga untuk benar-benar membuat kedai dalam talian anda beroperasi. Klik pada Pilih rancangan butang di sepanduk di bahagian bawah skrin anda.

shopify-plan

Anda kemudian akan diberikan 3 pilihan pelan yang berbeza. Sekiranya anda baru memulakan dan baru menjual secara dalam talian, kami mengesyorkan memilih rancangan Basic Shopify dengan harga $ 29 sebulan. Anda sentiasa dapat meningkatkan rancangan anda bila-bila masa yang anda mahukan jika anda memerlukan lebih banyak ciri atau jika kedai dalam talian anda berkembang dengan cepat. Untuk memilih pelan Basic Shopify, klik Pilih rancangan ini butang.

menubuhkan shopify dengan wordpress

Kemudian masukkan maklumat kad kredit anda dan tekan Mulakan rancangan butang.

Mulakan dengan Shopify Hari Ini!

Sekarang anda sudah bersedia untuk mula menjana wang dalam talian dengan Shopify dan laman WordPress anda.

Langkah 5: Menggunakan Butang Beli Shopify

Kini tiba masanya untuk mengintegrasikan Shopify dengan laman WordPress anda dengan Butang Beli. Pautan Butang Beli ke pembayaran Shopify anda dan ia termasuk dalam semua rancangan Shopify. Butang Beli membolehkan anda menjual produk anda di laman web anda atau dalam catatan blog. Anda juga boleh menggunakan Butang Beli untuk membuat pautan pembayaran untuk menghantar kepada pelanggan melalui mesej e-mel atau di media sosial. Di sepanjang e-mel mesej terdapat alat CRM penjualan
berguna dalam mengurus petunjuk dan hubungan pelanggan.

Sekiranya saluran penjualan Butang Beli tidak muncul di bahagian Saluran Penjualan pentadbir Shopify anda, anda perlu menambahkannya. Untuk menambah saluran penjualan Butang Beli, klik Tetapan dan kemudian klik pada Saluran penjualan butang.

menambah shopify ke wordpress dengan butang beli

Klik pada Tambahkan saluran penjualan butang. Anda kemudian akan melihat senarai saluran penjualan yang tersedia, tatal ke bawah untuk mencari Butang Beli saluran. Sebaik sahaja anda menemuinya, klik biru + butang untuk dipasang.

cara memasang butang beli untuk mengintegrasikan shopify dan wordpress

Setelah memasang saluran penjualan Butang Beli, klik pada Buat Butang Beli butang.

buat butang beli shopify

Seterusnya, pilih produk yang ingin anda buat butang beli dan klik Pilih produk butang. Kini anda boleh mengkonfigurasi rupa Butang Beli anda. Anda dapat memilih templat, menyesuaikan warna dan teks butang, dan tindakan yang berlaku ketika pelanggan mengklik butang. Setelah selesai menyesuaikan penampilan butang anda, klik Hasilkan kod butang.

butang beli produk shopify untuk wordpress

Langkah seterusnya adalah menyalin kod dan menambahkannya ke laman WordPress anda.

Langkah 6: Tambahkan Butang Beli Shopify ke Laman WordPress Anda

Sekarang kita perlu menambahkan produk anda ke laman WordPress anda supaya anda dapat mula menjualnya. Klik Salin kod ke papan keratan butang untuk menyalin kod yang baru anda hasilkan untuk produk tersebut.

tambah-shopify-produk-ke-wordpress

Anda boleh menampal kod ini di mana sahaja di laman web anda di mana anda mahu Butang Beli anda muncul. Sebagai contoh, anda boleh membuat halaman di laman WordPress anda untuk memaparkan Butang Beli anda. Buat halaman di WordPress, beri nama, dan kemudian tampal kodnya.

cara menambah butang beli shopify ke wordpress

Anda juga boleh menampal kod tersebut catatan blog atau di bar sisi WordPress anda.

Itu sahaja! Mengintegrasikan Shopify dengan WordPress semudah itu. Setelah anda mengetahui cara menambahkan Shopify ke laman WordPress anda, anda akan menarik pelanggan dan membuat banyak penjualan dalam masa yang singkat.

Jangan terlepas perbandingan menarik antara BigCommerce vs WooCommerce atau baca di https://www.isitwp.com/shopify-vs-woocommerce/WooCommerce vs Shopify. Anda juga boleh melihat senarai lengkap alternatif dan pesaing Shopify kami.

Kami harap anda menikmati artikel ini. Sekiranya anda melakukannya, lihat artikel kami mengenai hosting WooCommerce terbaik dan 9 Alat SEO Terbaik untuk Meningkatkan Lalu Lintas Laman Web Anda, Dengan Cepat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map