Sembang Langsung WordPress: Cara Menyiapkan secara PERCUMA (Langkah demi Langkah)


Adakah anda ingin menambah sembang langsung percuma ke WordPress?

Menambah sembang langsung ke laman web perniagaan anda membantu anda berhubung dengan pengguna dengan cepat. Ini adalah win-win… pengguna anda boleh bercakap dengan anda dengan cepat dan menghilangkan keraguan dan anda berpotensi mengubah pengguna tersebut menjadi pelanggan yang membayar.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan sembang langsung percuma ke WordPress.

Mengapa Anda Perlu Menambah Sembang Langsung ke WordPress?

Dengan sembang langsung, anda dapat berkomunikasi dengan calon pelanggan dengan cepat. Pengguna anda tidak perlu menulis e-mel dan menunggu jawapan anda. Mereka akan selalu mencari seseorang di laman web anda untuk menolong mereka.

Menambah sembang langsung ke laman web anda akan mengubah pengguna yang meninggalkannya menjadi pelanggan. Anda boleh menggunakannya di laman web yang menawarkan perkhidmatan dan produk, atau kedai eCommerce untuk membantu meningkatkan penjualan.

Mari lihat panduan langkah demi langkah kami untuk menambah sembang langsung percuma ke WordPress.

 1. Pilih Pemalam Sembang Langsung
 2. Buat Akaun Sembang Langsung
 3. Sesuaikan Kotak Sembang Langsung
 4. Paparkan Kotak Sembang Langsung WordPress
 5. Sewa Ejen Sembang Langsung Profesional

Langkah 1: Pilih Plugin Sembang Langsung

Anda mungkin menemui berpuluh-puluh perisian sembang langsung untuk WordPress di internet.

Tidak ada perisian Live Chat percuma yang boleh kami cadangkan.

Kami mengesyorkan menggunakan LiveChat Inc. yang merupakan penyelesaian terbaik dan kami juga menggunakannya di salah satu laman web kami.

Plugin LiveChat WordPress adalah percuma. Walau bagaimanapun, anda perlu membeli rancangan premium mereka untuk membuat akaun dan mengintegrasikannya dengan WordPress.

Untuk memulakannya, anda boleh mendaftar untuk percubaan percuma selama 14 hari dan menguji perkhidmatan sembang langsung di laman web anda. Selepas percubaan, anda perlu membayar rancangan bulanan yang anda pilih dari laman LiveChat Inc..

Pelan permulaan berharga $ 16.99 sebulan.

Tidak yakin? Lihat ulasan LiveChat Inc. lengkap kami untuk maklumat lebih lanjut.

Petua Bonus: Pengguna IsItWP dapat potongan 30% dengan kod kupon LiveChat Inc kami.

Langkah 2: Buat Akaun Sembang Langsung

Pertama, anda perlu melayari laman web LiveChat Inc. dan klik pada Pendaftaran percuma butang di bar atas.

Laman Web LiveChat

Di halaman seterusnya, anda perlu memasukkan nama penuh, e-mel perniagaan, nombor telefon, URL laman web (seperti google.com atau isitwp.com), dan kata laluan.

Daftar LiveChat

Tekan Buat akaun butang dan akaun LiveChat baru anda akan siap.

Langkah 3: Sesuaikan Kotak Sembang Langsung

LiveChat Inc. sangat fleksibel dan mudah disesuaikan. Anda boleh memadankan kotak sembang langsung dengan reka bentuk laman web anda dan membuatnya kelihatan menarik.

Pada akaun LiveChat anda, anda perlu pergi ke Tetapan dari menu navigasi kiri.

Tetapan LiveChat

Dari sana, anda boleh memilih tema sembang langsung untuk penampilan tetingkap minimum dan maksimum. Anda juga harus memilih warna dan posisi tema untuk kotak sembang langsung untuk memastikannya sesuai dengan reka bentuk laman web anda.

Warna Tema LiveChat

Pada langkah seterusnya, anda perlu mengklik Tweak tambahan pilihan. Di sini, anda boleh membuang logo jenama LiveChat Inc. dan memuat naik logo laman web tersuai anda. Anda juga boleh menguruskan tetapan lain seperti foto ejen, suara pemberitahuan dan banyak lagi.

Tweaks Tambahan

Selain itu, anda boleh mengatur paparan mudah alih dan paparan desktop untuk sembang langsung secara berasingan.

Langkah 4: Paparkan Kotak Sembang Langsung WordPress di Laman Web anda

Anda boleh menambahkan plugin sembang langsung WordPress percuma ke laman web anda melalui LiveChat Inc…

Mulakan dengan memasang dan mengaktifkan LiveChat pasangkan. Untuk maklumat lebih lanjut, anda harus melihat panduan kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Selepas pengaktifan, anda perlu melawat Tetapan LiveChat » dari kawasan pentadbir WordPress.

Tetapan LiveChat WP

Dari sana, anda perlu mengklik pada Pergi ke LiveChat butang untuk menghubungkan akaun LiveChat anda dengan laman WordPress anda.

Anda perlu memasukkan maklumat log masuk anda di laman web LiveChat (jika tidak log masuk), dan anda akan melihat mesej kejayaan.

Halaman Tetapan LiveChat

Anda boleh menjemput ahli pasukan, menetapkan matlamat, melihat statistik sembang, dan banyak lagi.

Itu sahaja. Untuk melihat sembang langsung, anda boleh melayari laman web anda dan mencari bar atau gelembung LiveChat yang melekit semasa anda menetapkannya.

Lihat Sembang Langsung

Setiap kali pengguna cuba berhubung dengan anda, pengguna akan menghantar pemberitahuan ke akaun LiveChat anda dan anda boleh mula bercakap dengan mereka dalam masa nyata.

Langkah 5: Sewa Ejen Sembang Langsung Profesional

Kini kotak sembang langsung anda sudah siap di laman web anda. Seterusnya, anda perlu mencari pakar sembang langsung profesional yang dapat menjawab pengguna dalam masa nyata.

Untuk ini, anda akan mempunyai 2 pilihan untuk dipertimbangkan untuk laman web perniagaan anda:

 1. Bina pasukan penjualan dan sokongan anda. Tetapi, ia memerlukan masa dan memerlukan banyak kesabaran, terutama untuk melatih mereka.
 2. Luarkan sembang langsung kepada syarikat profesional seperti LTVPlus dan mereka akan menguruskan semuanya.

LTVPlus

LTVPlus menyediakan pakar sembang langsung untuk penjualan dan sokongan 24/7. Pakar ini tidak memerlukan latihan, dan sembang langsung anda akan mula berfungsi dengan segera. Ini juga akan menjimatkan masa dan wang anda, jadi anda dapat menumpukan perhatian pada pertumbuhan perniagaan anda, dan bukannya mengendalikan pengguna laman web anda sendiri.

Kami menggunakan LiveChat dan LTVPlus bersama di laman web kami seperti OptinMonster untuk memaksimumkan produktiviti dan penjualan kami.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara menambahkan sembang langsung percuma ke WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara menyambut pengguna WordPress dengan mesej selamat datang tersuai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map