11 Perkhidmatan Web Hosting Percuma Terbaik pada tahun 2020 [Host dengan $ 0 Kos]

hosting web percuma terbaik


Mencari perkhidmatan hosting web percuma? Kemudian anda berada di tempat yang betul.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa perkhidmatan hosting web percuma terbaik di pasaran.

Sebelum kita menyelami dan mula membandingkan perkhidmatan hosting web percuma, mari kita periksa sama ada hosting percuma adalah penyelesaian yang tepat untuk laman web anda, bagaimana ia akan mempengaruhi kehadiran dalam talian anda, dan apa yang menarik dengannya.

Memilih Perkhidmatan Web Hosting Percuma

Orang biasanya memilih perkhidmatan hosting web percuma ketika mereka mempunyai anggaran yang ketat dan tidak mahu mengeluarkan sedikit pun untuk hosting web. Tetapi hosting percuma boleh berguna untuk pelajar yang kekurangan bajet. Pengehosan web percuma untuk pelajar membantu mereka mengerjakan permulaan dan projek mereka yang hanya bertujuan untuk belajar dan menilai.

Tidak ketinggalan, jika sesuatu percuma, selalu ada tangkapan dan hosting web percuma tidak berbeza.

Sebelum anda memilih perkhidmatan hosting web percuma, mari kita bongkar salah satu mitos paling berterusan mengenai hosting laman web: web hosting mahal.

Adakah Menjamu Laman Web Sangat Mahal?

Sebilangan besar orang memilih perkhidmatan hosting web percuma kerana mereka menganggap hosting laman web itu mahal dan tidak sesuai dengan anggaran mereka.

Kenyataannya adalah, semasa anda memulakan, anda boleh memilih perkhidmatan hosting murah yang boleh dipercayai dengan harga serendah $ 2 hingga $ 4 sebulan. Beberapa syarikat hosting murah ini bahkan menawarkan nama domain percuma, SSL, dan jaminan masa operasi hampir 100%.

Ini bermaksud, dengan hanya $ 2, anda akan mendapat semua yang anda perlukan untuk membina laman web anda dari awal. Perkhidmatan hosting murah ini malah memastikan bahawa laman web anda akan sentiasa dalam talian berkat jaminan masa operasi yang sangat baik.

Ringkasnya, walaupun anda kekurangan anggaran, anda dapat menjumpai rancangan hosting web yang berpatutan dan memenuhi keperluan anda.

Web Hosting Percuma – Apa Itu Catch?

Menghoskan laman web sememangnya memerlukan wang. Jadi bagaimana syarikat web hosting dapat menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma tanpa muflis? Adakah kelemahan untuk memilih perkhidmatan web hosting percuma?

 • Iklan: Untuk menjana wang, syarikat hosting web sering memaparkan iklan mereka di footer laman web anda. Untuk membuang iklan, anda harus meningkatkan ke rancangan berbayar.
 • Hadkan lalu lintas anda: Perkhidmatan hosting web percuma sering membatasi lalu lintas anda, yang menghalang anda untuk mengembangkan perniagaan anda.
 • Mengunci: Syarikat hosting web percuma sering menjadikannya sukar untuk memindahkan laman web anda ke platform lain.

Sejujurnya, anda lebih baik membina laman web anda dengan menggunakan perkhidmatan hosting yang murah ketika anda baru bermula. Kami percaya bahawa menggunakan perkhidmatan hosting web percuma adalah idea yang tidak baik melainkan anda membuat laman web ujian.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa syarikat hosting laman web yang hampir bebas pertama. Kemudian, jika anda masih tidak yakin, kami akan menunjukkan yang terbaik percuma syarikat hosting web.

5 Syarikat Hosting Web Paling Hampir

 1. Bluehost
 2. Tapak Tapak
 3. HostGator
 4. DreamHost
 5. iPage

1. Bluehost

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost adalah salah satu perkhidmatan hosting murah terbaik yang terdapat di pasaran. Ia juga disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Dengan setiap akaun hosting web baru, anda akan mendapat nama domain percuma, SSL percuma, dan potongan lebih dari 60% untuk hosting web.

Pada masa ini, Bluehost mempunyai lebih daripada 2 juta laman web di seluruh dunia. Anda tidak mahu ketinggalan perbandingan antara:

 • Bluehost vs HostGator
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost vs Dreamhost
 • Bluehost vs iPage
 • Hosting Bluehost vs InMotion
 • Bluehost vs GreenGeeks
 • Hosting Bluehost vs A2
 • Bluehost vs Web Cecair

Kami telah merundingkan perjanjian eksklusif dengan Bluehost untuk pengguna IsItWP, jadi anda hanya perlu membayar $ 2.75 sebulan.

Baca ulasan Bluehost lengkap kami.

Mulakan dengan Bluehost hari ini!

2. SiteGround

tapak tapak

Sekiranya anda mahukan perkhidmatan hosting web yang tidak berkompromi dengan kelajuan laman web anda, maka SiteGround boleh menjadi pilihan terbaik anda.

SiteGround adalah perkhidmatan hosting web yang dilengkapi dengan fitur yang memberikan semua yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Sama seperti Bluehost, mereka juga merupakan penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Jangan terlepas perbandingan antara,

 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround vs Web Cecair

SiteGround menawarkan rancangan hosting web yang murah dengan harga serendah $ 3,95 sebulan.

Baca ulasan SiteGround lengkap kami.

Mulakan dengan SiteGround hari ini!

3. HostGator

tuan rumah

HostGator menggegarkan ruang hosting yang murah dengan rancangan permulaan yang berpatutan dan penyediaan yang mudah. HostGator mempunyai lebih daripada 2 juta nama domain di seluruh dunia.

Anda boleh mencuba perkhidmatan mereka tanpa risiko selama 45 hari dan, jika anda tidak berpuas hati sepenuhnya, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya. Pasukan sokongan pemenang anugerah HostGator tersedia 24/7 melalui sembang langsung, telefon, atau e-mel. Lihat perbandingan antara:

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator lwn GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Web Cecair
 • HostGator vs A2 Hosting

Dengan HostGator, anda boleh memulakan laman web anda dengan harga $ 2.78 sebulan yang sangat banyak.

Baca ulasan HostGator lengkap kami.

Mulakan dengan HostGator hari ini!

4. DreamHost

hos impian

DreamHost adalah perkhidmatan hosting web terkemuka yang telah berkembang dan mengekalkan perniagaan hosting yang berjaya selama 18 tahun terakhir.

Dengan rancangan hosting murah mereka, anda akan mendapat nama domain percuma, penyulitan SSL percuma dengan Let’s Encrypt, pemasang WordPress 1-klik, dan banyak lagi.

Dengan DreamHost, anda dapat menjimatkan sehingga 47% untuk hosting WordPress. Rancangan hosting mereka bermula pada $ 2.59 sebulan.

Baca ulasan DreamHost lengkap kami.

Mulakan dengan DreamHost hari ini!

5. iPage

laman web

iPage mungkin merupakan perkhidmatan hosting termurah (namun masih boleh dipercayai) di menegak hosting bersama. iPage memberikan semua yang anda perlukan untuk membina laman web anda dari awal, seperti pembina laman web dengan ribuan templat percuma, nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan kredit iklan bernilai $ 200.

Anda boleh mendaftar ke iPage dengan harga serendah $ 1,99 sebulan.

Baca ulasan lengkap iPage kami.

Mulakan dengan iPage hari ini!

Laman Web Hosting Percuma Terbaik

 1. Wix
 2. Weebly
 3. WordPress.com
 4. Tapak Google
 5. Platform Awan Google
 6. Perkhidmatan Web Amazon

6. Wix

Wix

Wix adalah pembina laman web percuma yang membolehkan anda memulakan laman web dengan cepat dari awal. Perkara terbaik mengenai Wix ialah anda tidak perlu mempelajari teknik-teknik hosting laman web anda. Anda hanya boleh mendaftar ke Wix dan mula membina laman web yang selalu anda mahukan dengan pembangun seret dan lepas.

Pelan percuma tidak membenarkan anda menggunakan nama domain khusus seperti IsItWP.com atau WPBeginner.com. Seperti inilah URL laman web anda: https://username.wixsite.com/sitename

Untuk menyambungkan nama domain khusus, anda harus menaik taraf ke akaun premium.

Baca ulasan Wix kami yang lengkap dan lihat bagaimana Wix berbeza dengan WordPress.

Mulakan dengan Wix hari ini!

7. Weebly

Weebly

Weebly adalah satu lagi pembangun laman web percuma yang popular, yang kini menjadi sebahagian daripada rangkaian produk Square. Sama ada anda ingin membina laman web atau kedai dalam talian, Weebly menjadikannya sangat mudah untuk memulakannya dalam beberapa minit.

Pelan Weebly percuma membolehkan anda membina laman web asas. Laman web percuma anda akan dihoskan di subdomain weebly.com. Laman web anda juga akan mempunyai pautan Weebly di bahagian bawah.

Untuk ciri lanjutan seperti penyediaan domain khusus, kedai eCommerce, statistik laman web, dan pemasaran e-mel, anda boleh meningkatkan ke rancangan premium.

Baca ulasan Weebly lengkap kami.

Mulakan dengan Weebly hari ini!

8. WordPress.com

platform blog wordpress.com

WordPress.com adalah platform blog percuma yang membantu anda membina blog atau laman web dengan mudah dari awal. Tidak seperti pembangun laman web percuma yang lain, WordPress.com menawarkan ruang penyimpanan 3 GB, berpuluh-puluh tema percuma, dan semua ciri penting lain yang dapat anda fikirkan.

Laman web percuma akan dihoskan di subdomain WordPress.com, dan akan dioptimumkan untuk mesin pencari.

Pelan premium mereka membolehkan anda menyambungkan domain khusus dan bahkan mengintegrasikan etalase dengan laman WordPress.com anda.

Mulakan dengan WordPress.com hari ini!

9. Laman Web Google

laman web google

Tapak Google adalah bahagian dari GSuite dan membolehkan anda membuat laman web yang sangat disesuaikan dengan bekerjasama dengan ahli pasukan anda. Seperti yang dinyatakan oleh Wikipedia: ini adalah wiki tersusun dan alat pembuatan laman web yang ditawarkan oleh Google.

Dengan akaun Google standard, anda boleh membuat sebilangan besar Tapak Google yang anda mahukan secara percuma. Satu-satunya tangkapan ialah laman web anda berada di bawah domain Google dan alamat laman web anda akan kelihatan seperti: sites.google.com/view/situs anda

Untuk menggunakan nama domain tersuai, anda boleh mendaftar untuk akaun GSuite.

Mulakan dengan GSuite dan Google Sites hari ini!

10. Platform Awan Google

platform awan google

Google Cloud Platform adalah salah satu penyelesaian hosting percuma terbaik yang terdapat di pasaran.

Dengan Google Cloud Platform, anda boleh menghoskan laman web anda untuk percubaan percuma yang berlangsung selama 12 bulan. Mereka juga menawarkan tahap Selalu Percuma, yang menyediakan akses terhad ke banyak sumber GCP biasa.

Walau bagaimanapun, ingat bahawa Google meminta maklumat kad kredit anda semasa mendaftar untuk mengesahkan identiti anda dan membezakan pelanggan sebenar dengan robot.

Mulakan dengan Google Cloud Platform!

11. Perkhidmatan Web Amazon

hosting web aws

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman web statik pada perkhidmatan hosting web percuma, maka anda mungkin ingin melihat Amazon Web Services (AWS). AWS menawarkan beberapa jenis rancangan percuma seperti akaun Percuma Percuma dan 12 bulan percuma.

Akaun AWS percuma mungkin merupakan penyelesaian yang baik untuk pengguna yang ingin meneroka platform mereka dan menguasai kemahiran teknikal mereka.

Mulakan dengan AWS!

Kami harap panduan ini dapat membantu anda mencari perkhidmatan hosting web percuma terbaik untuk laman web anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin melihat artikel kami tentang memulakan laman web dan perbezaan antara VPS bersama atau hosting khusus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map