6 Perkhidmatan Windows Hosting Terbaik untuk 2020 (Berbanding)

perkhidmatan hosting windows terbaik


Adakah anda mencari penyedia hosting Windows yang terbaik? Dengan Windows Hosting, anda boleh menghoskan laman web berdasarkan ASP.NET.

Windows Hosting adalah pertaruhan terbaik untuk anda sekiranya anda ingin menjalankan perkhidmatan seperti Exchange, Microsoft SQL Server atau produk stack Microsoft yang lain untuk laman web anda.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa perkhidmatan hosting Windows terbaik untuk laman web anda.

Apa itu Windows Hosting? Adakah Bagus untuk Laman WordPress?

Windows hosting adalah hosting web yang dijalankan pada sistem operasi Windows.

Anda boleh menganggap bahawa hampir setiap perkhidmatan web hosting berjalan pada sistem operasi Linux jika sistem operasi tidak ditentukan secara jelas.

Windows hosting terutama digunakan untuk mengendalikan laman web yang menggunakan teknologi Windows, seperti ASP.net.

Walaupun anda dapat menghosting laman WordPress dengan sistem operasi Windows, itu tidak digalakkan kerana alasan berikut.

Windows Hosting vs Linux Hosting: Mana Yang Baik untuk WordPress?

Mari kita lihat perbandingan langsung antara hosting Windows dan Linux.

 • Kesanggupan: Biasanya, hosting Linux adalah pilihan hosting yang lebih murah daripada hosting Windows.
 • Persediaan yang berbeza: Menyiapkan WordPress pada Windows sama sekali berbeza dengan Linux. Contohnya, anda harus mengemas kini fail web.config anda untuk menyiapkan WordPress dengan Windows, tetapi anda tidak menemui fail tersebut pada persediaan Linux Linux anda.
 • Panel kawalan: Panel kawalan yang paling popular untuk hosting Linux adalah cPanel, sedangkan, untuk Windows, panel kawalan yang popular adalah Plesk.

Sebilangan besar tutorial persediaan WordPress yang anda dapati di web didasarkan pada hosting Linux. Plus, berdasarkan prestasi, perkhidmatan hosting web WordPress berasaskan Linux jauh lebih baik daripada hosting Windows untuk laman WordPress.

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman WordPress, pilih perkhidmatan hosting WordPress dengan salah satu distro Linux sebagai sistem operasi. Sekiranya anda lebih suka menghoskan laman web yang dikuasakan oleh teknologi Windows, pilih salah satu perkhidmatan hosting Windows di bawah.

1. HostGator

Pengehosan windows Hostgator

HostGator adalah salah satu perkhidmatan hosting Windows terbaik yang menawarkan semua ciri hosting Windows, termasuk panel kawalan Plesk, alat pentadbir yang kuat, sijil SSL percuma dan sokongan hosting pemenang anugerah 24/7 mereka. Ia mempunyai rancangan hosting bersama Windows yang hebat, yang bermula pada $ 4.76 sebulan. Berdasarkan rancangan yang anda pilih, anda boleh menjadi tuan rumah hingga 5 nama domain.

Anda juga dapat dengan mudah mengatur akaun e-mel profesional anda dengan beberapa klik, mengkonfigurasi dan mengakses e-mel anda dari mana-mana peranti mudah alih dan bahkan menghilangkan spam dengan penapis spam yang kuat.

Harga bermula pada $ 4.76 sebulan.

2. GoDaddy

Pengehosan windows GoDaddy

GoDaddy adalah pusat sehenti untuk memulakan perjalanan digital anda. Sama ada nama domain, perkhidmatan hosting Windows atau pembangun laman web, GoDaddy mempunyai penyelesaian yang tepat untuk perniagaan anda. GoDaddy mempunyai rancangan hosting Windows yang luar biasa untuk anda pilih. Ia dilengkapi dengan pilihan storan yang hebat dan juga lebar jalur yang tidak dapat diukur.

Pelan hosting Windows GoDaddy bermula pada harga serendah $ 5,99 sebulan. Anda akan mendapat SSL percuma, nama domain percuma untuk tahun 1, DNS premium dan banyak lagi.

Harga bermula dari $ 5,99 sebulan.

3. Hostinger

hosting windows hostinger

Hostinger adalah syarikat lain yang menawarkan salah satu perkhidmatan hosting Windows VPS termurah. Anda boleh memilih rancangan anda sendiri berdasarkan memori, penyimpanan, dan lebar jalur yang anda perlukan untuk laman web anda.

Bermula dari 2GB, ia membolehkan anda mempunyai memori hingga 16GB untuk laman web anda. Setiap rancangan ini dilengkapi dengan sokongan sembang langsung khusus. Anda juga boleh mempunyai ruang perkakasan dan SSD tanpa had, pilihan sandaran data perusahaan peringkat tinggi, dan banyak lagi. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, anda boleh mendapatkan kembali wang tersebut dalam masa 30 hari.

Harga bermula dari $ 26 sebulan.

4. Hosting A2

hosting windows

A2 Hosting merupakan satu lagi perkhidmatan hosting Windows yang menawarkan rancangan hosting bersama Windows yang sangat dipercayai dan sangat pantas. Ia menawarkan Panel Kawalan Plesk Onyx 17.8 yang mudah digunakan dan sangat senang dikendalikan. Anda juga boleh memiliki sijil SSL percuma untuk memastikan keselamatan laman web anda.

A2 menawarkan pemindahan tanpa had dan penyelesaian SSD lengkap untuk hosting fail, OS dan pangkalan data laman web anda. Sekiranya laman web anda sudah dihoskan dengan perkhidmatan lain, anda boleh mendapatkan perkhidmatan migrasi percuma mereka. Ia juga menawarkan sebilangan besar alamat e-mel, memori fizikal dan maya dan banyak lagi.

Harga bermula dari $ 3,70 sebulan.

5. Web Cecair

Web Cecair

Liquid Web adalah nama yang popular ketika menawarkan perkhidmatan hosting Windows yang dikendalikan. Hosting Windows Liquid Web tersedia untuk pelayan khusus dan hosting cloud VPS. Bergantung pada rancangan yang anda pilih dalam pilihan hosting khusus, ia menawarkan lebar jalur 8 TB hingga 15 TB. Anda juga boleh mendapatkan perlindungan pelayan dan pemulihan malware dengan semua rancangannya. Untuk menjaga keselamatan data anda, ia juga menawarkan pilihan penyimpanan sandaran yang hebat.

Untuk hosting VPS awan, anda boleh mempunyai sehingga 10 TB untuk semua rancangan dan penyimpanan sandaran percuma 100 GB. Untuk menyiapkan laman web, alamat e-mel dan lain-lain, anda akan mendapat papan pemuka Plesk onyx yang intuitif. Bergantung pada rancangan yang anda pilih, anda boleh mempunyai ruang cakera SSD hingga 200GB untuk data anda.

Harga bermula dari $ 74 sebulan

6. Hosting AccuWeb

AccuWeb menawarkan perkhidmatan hosting bersama premium untuk windows dan ia boleh menjadi pilihan yang bagus untuk perniagaan kecil dan besar. Bergantung pada rancangan yang anda pilih, anda boleh memiliki hingga 5 domain di akaun anda dengan hingga 150 akaun e-mel untuk setiap domain. Ia juga menawarkan storan SSD 10GB hingga 50GB.

Setelah anda memilih rancangan anda, akaun anda akan diaktifkan serta-merta. Untuk memastikan semua data anda selamat, syarikat akan membuat sandaran laman web anda secara automatik setiap hari. Panel kawalan Plesk memudahkan anda mengendalikan dan mengurus laman web anda. Ia menyokong PHP7.2x dan menawarkan ruang penyimpanan 500 MB untuk setiap pangkalan data penyimpanan SQL.

Itu sahaja!

Ini adalah beberapa syarikat terkemuka yang menawarkan perkhidmatan hosting Windows yang hebat. Setelah selesai memilih hosting dan nama domain anda, jangan lupa untuk menyiapkan halaman yang akan datang di laman web anda. Ini akan membantu anda memulakan awal dengan taktik pemasaran dan promosi anda dan membolehkan anda mula membina senarai e-mel anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map