Bluehost vs DreamHost 2020 (+ Ujian Kelajuan dan Laporan Masa Lalu)

Dreamhost Bluehost Vs


Adakah anda ingin mengetahui hosting web mana yang paling baik: Bluehost atau DreamHost? Bluehost dan DreamHost adalah perkhidmatan web hosting yang popular di pasaran. Dalam perbandingan TIDAK TERBAIK antara DreamHost dan Bluehost, kami akan membantu anda mengetahui pilihan terbaik untuk belanjawan dan keperluan anda.

Bluehost vs DreamHost – Gambaran keseluruhan

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost dan DreamHost kedua-duanya merupakan penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Bluehost ditubuhkan pada tahun 2003 dan diakuisisi oleh Endurance International Group pada tahun 2010. DreamHost ditubuhkan pada tahun 1996 dan masih dimiliki dan dikendalikan secara bebas.

hos impian

Bluehost dan DreamHost mempunyai banyak persamaan. Sebagai contoh, pilihan hosting mereka menggunakan gamut dari hosting murah, hosting WordPress, hosting VPS, hingga mempunyai pelayan khusus anda, dan hosting web yang sesuai dengan PCI. Mereka juga menawarkan nama domain percuma, SSL percuma, pemasangan WordPress 1 klik, dan potongan besar untuk rancangan hosting web.

Bluehost vs DreamHost – Kelajuan dan Waktu Masa

Kelajuan halaman dan waktu operasi pelayan adalah 2 faktor paling kritikal yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih perkhidmatan hosting web.

Tidak ada yang menyukai laman web yang perlahan. Sebenarnya, pengguna anda akan meninggalkan laman web anda sekiranya terlalu lama memuatkannya. Selain itu, Google terus menekankan kepantasan dalam algoritma carian mereka, jadi ini juga merupakan faktor penting untuk SEO.

Lihat artikel ini mengenai kelajuan dan prestasi WordPress.

Uptime adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan jangka masa laman web anda tersedia dan beroperasi. Biasanya, waktu operasi dinyatakan sebagai peratusan dari jumlah masa yang ada; “99.95%”, misalnya.

Untuk menguji kelajuan dan masa pelayan hosting untuk perbandingan DreamHost vs Bluehost, kami mendaftar dengan kedua-dua pelayan hosting dan membina laman web ujian dengan WordPress. Untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran, kami juga memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Kami menjalankan beberapa ujian dengan alat ujian berikut di laman web kami:

 • Pingdom
 • Kesan Beban
 • Bitcatcha

ujian kelajuan bluehost

Menurut Pingdom, laman Bluehost kami mengambil masa 689ms untuk dimuat ketika diuji dari New York City. Itu lebih pantas daripada 94% laman web yang diuji.

ujian kelajuan dreamhost

Laman ujian DreamHost kami dimuat dalam masa kurang dari setengah saat, yang lebih cepat daripada 97% dari semua laman web yang diuji.

Untuk menguji bagaimana pelayan hosting ini menangani pengunjung semasa lonjakan lalu lintas, kami menggunakan alat pengujian yang disebut Load Impact.

loadhamp bluehost

Untuk ujian Load Impact kami, kami menghantar beberapa pengguna maya (VU) ke laman web kami dan secara beransur-ansur membina sehingga 100 pelawat sekaligus untuk melihat bagaimana pelayan akan menanganinya. Kedua-dua laman web Bluehost dan DreamHost kami menunjukkan prestasi yang baik tanpa sebarang masalah.

ujian tindak balas pelayan bluehost

Untuk ujian Bitcatcha kami, kami menganalisis masa tindak balas pelayan di seluruh dunia dengan mengabaikan kandungan laman web kami. Laman web ujian Bluehost kami dinilai C oleh Bitcatcha manakala laman DreamHost dinilai A+.

bitcatcha dreamhost

Pemenang: DreamHost

Bluehost vs DreamHost – Kemudahan Penggunaan

menu e-mel-dashboard bluehost

Dibangun di cPanel, Bluehost dilengkapi dengan antara muka tersuai untuk mengurus sumber laman web dan hosting anda dengan mudah. Untuk meningkatkan pengalaman pengguna, mereka juga mengubah papan pemuka mereka, jadi sekarang lebih mudah daripada sebelumnya untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda dengan Bluehost.

dreamhost menguruskan domain

DreamHost, sebaliknya, tidak menggunakan papan pemuka cPanel (panel kawalan paling popular) untuk menguruskan akaun hosting web anda. Sekiranya anda terbiasa menggunakan cPanel, maka akan ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menggunakan antara muka DreamHost.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs DreamHost – Ciri

Bluehost menawarkan 4 rancangan hosting yang berbeza untuk hosting bersama. Pelan asas mereka membolehkan anda menghoskan laman web sedangkan rancangan Plus membolehkan anda menjadi tuan rumah laman web tanpa had.

Berikut adalah beberapa ciri yang anda dapat dari rancangan hosting bersama mereka:

 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Tawaran pemasaran $ 200
 • Sandaran laman web
 • IP khas

DreamHost hanya menawarkan 2 rancangan hosting untuk hosting bersama: Starter dan Unlimited. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa, dengan Starter, anda dapat menjadi tuan rumah 1 laman web dan, dengan Tanpa Had, anda dapat mengehos seberapa banyak laman web yang anda mahukan.

Namun, mereka tidak memberikan tawaran pemasaran, sandaran laman web, atau IP khusus dengan rancangan hosting bersama mereka.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs DreamHost – Sokongan dan Dokumentasi

Pasukan sokongan Bluehost yang ramah tersedia 24/7 melalui sembang langsung dan telefon. Pakar WordPress dalaman mereka dapat menyelesaikan masalah berkaitan hosting yang anda miliki dengan cepat. Mereka tidak lagi memberikan sokongan berdasarkan tiket, dalam usaha untuk fokus memberikan sokongan peribadi dan langsung melalui telefon dan sembang.

Di pangkalan pengetahuan mereka, Bluehost mempunyai pelbagai artikel yang akan membimbing anda melalui setiap aspek membina laman web.

DreamHost hanya menawarkan sokongan melalui sembang langsung pada jam 5 pagi – 10 malam PST, 7 hari seminggu. Ini bermakna, jika anda berada di zon waktu yang berbeza, maka menyelesaikan masalah hosting anda melalui sembang langsung boleh menjadi masalah. Lebih teruk lagi, sokongan telefon tidak ditawarkan secara percuma. Walaupun permintaan panggilan balik tersedia, anda harus melanggannya secara berasingan dengan membuat pembayaran sekali sahaja atau membeli langganan bulanan.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs DreamHost – Harga

Bluehost dan DreamHost menawarkan pelbagai pilihan hosting yang memenuhi anggaran dan keperluan anda. Untuk hosting yang berpatutan, anda boleh memilih salah satu rancangan hosting bersama mereka. Semasa laman web anda berkembang, anda boleh meningkatkan hosting anda ke VPS atau bahkan pelayan khusus.

Mari kita perhatikan lebih dekat pilihan hosting mereka yang berbeza:

SharedWordPressManaged WPVPSDedikasi
Bluehost$ 2.75 / bln.$ 2.75 / bln.19.95 / bln.$ 19.99 / bln.$ 79.99 / bln.
DreamHost$ 2.59 / bln.$ 2.59 / bln.$ 16.95 / bln.$ 13.75 / bln.$ 169.00 / bln.

Berbanding dengan DreamHost, rancangan pengenalan Bluehost sedikit lebih mahal. Walau bagaimanapun, selepas tempoh harga pengenalan, pembaharuan Dreamhost akan dijual pada harga biasa penuh, yang lebih tinggi daripada Bluehost. Sekiranya anda mencari penyelesaian yang berpatutan, dalam jangka masa panjang, Bluehost adalah pertaruhan terbaik anda.

Anda juga boleh menjimatkan banyak di Bluehost dengan membayar setiap tahun.

Pemenang: Bluehost

Bluehost juga merupakan pilihan # 1 untuk Web Hosting Kanada terbaik.

Ringkasan – Bluehost vs DreamHost

Bluehost dan DreamHost adalah 2 penyedia hosting popular di pasaran. Kedua-duanya adalah penyedia hosting yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Dari perbandingan kami, kami mendapati bahawa Bluehost adalah hosting web terbaik untuk sesiapa sahaja yang ingin membina laman web, tanpa mengira saiz laman web dan anggaran mereka.

Anda juga ingin melihat perbandingan pakar kami,

 • Bluehost vs iPage
 • Bluehost vs Web Cecair
 • Bluehost vs GreenGeeks
 • Hosting Bluehost vs A2

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara Bluehost dan DreamHost. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat ulasan Bluehost dan DreamHost lengkap kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map