HostGator lwn DreamHost (2020) – Perbandingan Terperinci!

HostGator lwn DreamHost


Adakah anda tertanya-tanya mana pilihan hosting yang lebih baik: HostGator atau DreamHost? Mereka adalah 2 syarikat hosting web paling popular di luar sana. Tetapi seseorang harus lebih baik daripada yang lain, betul?

Dalam perbandingan TIDAK TERBAIK antara HostGator dan DreamHost, kami akan membantu anda mengetahui pilihan terbaik untuk belanjawan dan keperluan anda.

HostGator lwn DreamHost – Gambaran keseluruhan

hostgator-web-hosting

HostGator dan DreamHost adalah 2 penyedia hosting web yang paling popular di pasaran. HostGator ditubuhkan pada tahun 2002 dan kini mempunyai lebih daripada 8 juta laman web. DreamHost, sebaliknya, ditubuhkan pada tahun 1996, setahun sebelum kedatangan Google. Kini mereka melayani lebih dari 1.5 juta laman web, blog, dan aplikasi dengan lebih dari 400 ribu pelanggan gembira. Kedua-duanya adalah syarikat hosting web yang mematuhi PCI.

Walaupun Endurance International Group memperoleh HostGator pada tahun 2012, DreamHost masih dimiliki dan dikendalikan secara bebas.

hos impian

HostGator dan DreamHost menyediakan pelbagai pilihan hosting termasuk bersama, VPS, dan pelayan khusus. Kedua-duanya terutamanya menggegarkan ruang hosting bersama dengan rancangan hosting yang berpatutan.

HostGator lwn DreamHost – Kelajuan dan Waktu Masa

Faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih perkhidmatan hosting web adalah kelajuan dan waktu operasi laman web. Syarikat hosting web sering membual tentang masa respons pelayan yang tinggi dan jaminan masa operasi mereka.

Untuk memeriksa sama ada mereka mengikuti hype, kami mendaftar untuk rancangan hosting bersama mereka dan membuat laman web ujian di HostGator dan DreamHost. Untuk mencerminkan persekitaran laman web langsung di laman web ujian kami, kami memasang tema WordPress lalai dan menambahkan kandungan palsu bersama dengan beberapa gambar.

Kemudian kami menjalankan beberapa ujian prestasi yang berbeza di laman web ujian kami:

 • Ujian Pingdom: Untuk memantau masa memuat halaman.
 • Uji Impak Beban: Untuk melihat bagaimana pelayan bertindak balas semasa lonjakan lalu lintas.
 • Ujian bitcatcha: Untuk merakam masa tindak balas pelayan di 8 lokasi antarabangsa yang berbeza dengan mengabaikan kandungannya.

Inilah hasil kami:

hostgator speedtest

Menurut Pingdom, HostGator mengambil 691ms untuk dimuat ketika diuji dari Dallas. Itu lebih pantas daripada 94% daripada semua laman web yang diuji.

ujian kelajuan dreamhost

Laman ujian DreamHost kami dimuat dalam masa kurang dari setengah saat, yang lebih cepat daripada 97% dari semua laman web yang diuji.

hostgator beban

Menurut Load Impact, pelayan HostGator kami bertindak balas dengan cepat sehingga terdapat sekitar 80 pelawat pada satu masa. Ketika lalu lintas bertambah, laman web ini mula perlahan.

ujian loadimpact dreamhost

Seperti yang anda lihat dalam carta, laman DreamHost kami tetap stabil semasa ujian lonjakan lalu lintas. Bilangan pelawat langsung tidak memberi kesan pada masa tindak balas.

bitcatcha-hostgator

Menurut ujian Bitcatcha kami, pelayan HostGator kami bertindak balas hanya dalam masa beberapa saat di Amerika Syarikat. Walaupun masa tindak balas agak tinggi di lokasi antarabangsa, ia tetap memberi respons dalam masa kurang dari satu saat. Pelayan HostGator dinilai C oleh Bitcatcha, sedangkan laman DreamHost kami dinilai A+.

bitcatcha dreamhost

Pemenang: DreamHost

HostGator lwn DreamHost – Kemudahan Penggunaan

hostgator-cpanel

Tidak seperti HostGator, DreamHost tidak dilengkapi dengan papan pemuka cPanel. Sebaliknya, mereka mempunyai panel kawalan berasaskan web mereka sendiri.

dreamhost menguruskan domain

Ini bermaksud, jika anda sudah biasa dengan panel kawalan hosting web yang paling popular (cPanel), maka ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menggunakan panel kawalan DreamHost.

Pemenang: HostGator

HostGator lwn DreamHost – Ciri

Perkara terbaik mengenai HostGator ialah mereka menyediakan lebih banyak ciri hosting daripada pesaing mereka.

Sebelum kita masuk dan melihat bagaimana HostGator menentang DreamHost dari segi ciri, mari kita lihat sebaliknya – beberapa kawasan di mana DreamHost unggul berbanding dengan HostGator.

Storan SSD:

DreamHost menawarkan storan Solid State Drives sementara HostGator menawarkan storan Hard Disk Drive (HDD). SSD terbukti lebih pantas daripada HDD sehingga 2 kali.

Nama domain percuma:

Semasa mendaftar, DreamHost memberi anda nama domain percuma sedangkan HostGator tidak menawarkannya. Walau bagaimanapun, tawaran nama domain percuma lebih merupakan gimik pemasaran daripada ciri berguna kerana jika anda mendaftarkan nama domain dengan DreamHost secara percuma, anda perlu membayar sekitar $ 15 setiap tahun selepas tahun pertama. Sebagai gantinya, anda boleh mendaftarkan nama domain dengan pendaftar domain seperti Domain.com dengan harga serendah $ 12 setiap tahun.

Sekiranya anda ingin menjimatkan kos domain dalam jangka masa panjang, kami mencadangkan anda menggunakan pendaftar nama domain.

Kecuali untuk penyimpanan SSD dan nama domain percuma, HostGator menarik jauh di hadapan DreamHost dari segi ciri…

 • E-mel tanpa had: Dengan HostGator, anda mendapat akaun e-mel tanpa had dengan rancangan hosting mereka. Namun, anda harus memilih rancangan termahal untuk menyiapkan e-mel dengan akaun hosting DreamHost anda.
 • Pembina laman web yang maju: DreamHost dan HostGator menawarkan pembangun laman web dengan rancangan hosting mereka, tetapi pembangun HostGator tetap berada di depan dengan fungsi maju, termasuk etalase eCommerce.
 • IP khusus percuma: Dengan rancangan hosting bersama HostGator kelas atas, anda mendapat alat IP dan SEO khusus, sedangkan DreamHost tidak menawarkan sebarang rancangan hosting bersama mereka.
 • Kredit iklan percuma: Dengan setiap rancangan hosting HostGator, anda mendapat kredit iklan bernilai $ 200 untuk menarik lalu lintas ke laman web anda. Rancangan hosting DreamHost tidak digabungkan dengan kredit iklan percuma.

Pemenang: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Sokongan dan Dokumentasi

HostGator mempunyai lebih dari 850 pekerja untuk memberikan sokongan 24/7 yang unggul melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Portal sokongan dalam talian mereka merangkumi setiap aspek membina laman web dengan HostGator. Ia mengandungi lebih dari 500 tutorial video dan 680 artikel bantuan.

Sebaliknya, sokongan DreamHost amat menyedihkan. Walaupun mereka sering mengiklankan sokongan 24/7, kenyataannya mereka hanya menawarkan sokongan berasaskan e-mel 24/7. Namun, memerlukan hampir satu hari untuk menyelesaikan permintaan sokongan anda melalui e-mel.

Sokongan sembang langsung hanya tersedia pada jam 5 pagi – 10 malam PST, 7 hari seminggu. Walaupun permintaan panggilan balik tersedia, anda diminta untuk membuat pembayaran sekali atau melanggan rancangan bulanan. Ingatlah bahawa panggilan balik tidak boleh dibuat untuk nombor di luar Amerika Syarikat dan Kanada.

Pemenang: HostGator

HostGator lwn DreamHost – Harga

Berikut adalah perbandingan terperinci antara harga untuk pelbagai pilihan hosting dari DreamHost dan HostGator.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln. (Awan)$ 4.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 119.00 / bln.
DreamHost$ 2.59 / bln.$ 16.95 / bln. (Diuruskan)$ 4.50 / bln.$ 13.75 / bln.$ 169.00 / bln.

Harga biasa untuk rancangan hosting bersama DreamHost bermula pada $ 10,95 sebulan. Namun, kami telah membuat perjanjian eksklusif dengan DreamHost sehingga anda hanya perlu membayar $ 2.59 sebulan.

DreamHost menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan, jadi anda tidak perlu mengetahui teknikal mengoptimumkan pelayan untuk meningkatkan prestasi laman web anda kerana DreamHost mengendalikannya untuk anda.

Sebaliknya, HostGator menawarkan hosting awan WordPress, yang memberikan pengalaman laman web yang lebih pantas daripada rancangan hosting bersama mereka.

Anda juga boleh menggunakan kod kupon HostGator kami untuk mendapatkan potongan besar.

HostGator juga menawarkan rancangan hosting reseller terbaik.

Sekiranya anda mencari rancangan pengenalan hosting termurah, maka jangan cari yang lain dari DreamHost. Perlu diingat bahawa selepas tempoh pembayaran awal, anda akan diminta untuk membayar harga biasa.

Pemenang: DreamHost

Ringkasan: HostGator lwn DreamHost

Selepas perbandingan kami, terbukti bahawa HostGator adalah pilihan terbaik untuk laman web anda. Mereka bukan sahaja menyediakan banyak ciri hosting yang berguna, panel kawalannya sangat mudah digunakan.

Sokongan pemenang anugerah HostGator sentiasa mendapat sokongan anda. Tidak seperti DreamHost, mereka memberikan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel.

Dengan DreamHost, anda perlu membuat pembayaran berasingan untuk sokongan telefon. Walaupun sokongan panggilan balik percuma tersedia, ia hanya termasuk dalam peringkat harga termahal mereka.

Anda juga ingin melihat perbandingan antara pakar kami antara,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Web Cecair
 • HostGator vs A2 Hosting

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara HostGator dan DreamHost. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat ulasan HostGator lengkap kami dan ulasan DreamHost mendalam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map