HostGator vs GreenGeeks Berbanding (2020) – 1 Pemenang Jelas!

HostGator-vs-GreenGeeks


Adakah anda tertanya-tanya mana pilihan yang lebih baik antara HostGator berbanding GreenGeeks? HostGator dan GreenGeeks melayani berjuta-juta domain dari seluruh dunia. Tetapi sukar untuk menganalisis mana yang paling baik dengan banyak pendapat yang bertentangan.

Dalam perbandingan TIDAK TERBAKAR antara HostGator dan GreenGeeks, kami akan membantu anda memahami penyedia mana yang mempunyai perkhidmatan hosting web yang tepat untuk anggaran dan keperluan anda.

HostGator lwn GreenGeeks – Gambaran keseluruhan

hostgator-web-hosting

HostGator dan GreenGeeks adalah 2 penyedia hosting paling popular di pasaran. Walaupun mereka menawarkan pelbagai pilihan hosting yang berbeza, termasuk VPS dan pelayan khusus, mereka terutama menggegarkan industri hosting bersama.

HostGator juga menawarkan rancangan hosting reseller terbaik.

HostGator ditubuhkan pada tahun 2002, dan kini menghoskan sekitar 8 juta laman web, merangkumi pelanggan di seluruh dunia. HostGator diakuisisi oleh Endurance International Group pada tahun 2012. Sejak pemerolehan, mereka terus berkembang secara konsisten sebagai salah satu penyedia hosting web terkemuka di dunia.

greengeeks-web-hosting

GreenGeeks, sebaliknya, ditubuhkan pada tahun 2008, dengan pelanggan dari lebih 150 negara. Mereka sering menekankan komitmen mereka terhadap alam sekitar dan menjadikan diri mereka sebagai penyedia hosting web # 1 yang mesra alam di pasaran.

HostGator vs GreenGeeks – Kelajuan dan Waktu Masa

Kelajuan halaman dan Waktu Waktu adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih hos web.

Tidak ada yang menyukai laman web yang perlahan. Walaupun kelewatan 1 saat boleh menjejaskan penukaran anda sebanyak 7%. Sebagai tambahan, Google terus menekankan kepantasan dalam algoritma mereka.

Begitu juga, waktu operasi juga penting kerana pengunjung anda mengharapkan laman web anda tersedia sepanjang masa.

Untuk menguji kelajuan dan waktu operasi HostGator dan GreenGeeks untuk artikel perbandingan kami, kami mendaftar untuk akaun hosting bersama dengan kedua-dua penyedia hosting. Kami juga mencerminkan persekitaran produksi pada akaun hosting bersama ini dengan membuat laman WordPress, memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Kemudian kami menjalankan beberapa eksperimen kelajuan dan waktu operasi yang berbeza di laman web ujian ini menggunakan alat ujian berikut:

 • Pingdom
 • Kesan Beban
 • Bitcatcha

hostgator speedtest

Menurut Pingdom, laman HostGator kami mengambil masa 691ms untuk memuat, sedangkan laman GreenGeeks kami mengambil masa 697 ms.

Ujian kelajuan GreenGeeks

Setelah ujian Pingdom kami, kami menganalisis bagaimana laman web pengujian kami menangani lonjakan lalu lintas pada waktu puncak dengan alat ujian yang popular, Load Impact, dan menghantar beberapa pengguna maya ke laman web kami.

hostgator beban

Menurut Load Impact, pelayan HostGator kami bertindak balas dengan cepat sehingga terdapat sekitar 80 pelawat pada satu masa. Ketika lalu lintas meningkat, laman web ini mula perlahan sedikit.

Impak GreenGeeks

Walau bagaimanapun, semasa ujian Load Impact, laman GreenGeeks kami menunjukkan prestasi yang hampir secara konsisten tanpa mengira bebannya. Tiada waktu henti dicatatkan semasa ujian.

Kami juga ingin menganalisis masa tindak balas pelayan dari seluruh dunia dengan mengabaikan kandungan laman web. Untuk ujian ini, kami menggunakan Bitcatcha. Rata-rata kelajuan pemuatan dari 8 lokasi global yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia.

bitcatcha-hostgator

Menurut ujian Bitcatcha, pelayan HostGator kami bertindak balas hanya dalam masa beberapa saat di Amerika Syarikat. Walaupun masa tindak balas agak tinggi di lokasi antarabangsa, pelayan masih bertindak balas dalam masa kurang dari satu saat.

Masa tindak balas GreenGeeks

Begitu juga, pelayan GreenGeeks dinilai C oleh Bitcatcha. Masa tindak balas hampir sama dengan HostGator dari beberapa lokasi.

Pemenang: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Kemudahan Penggunaan

hostgator-pasar

HostGator dan GreenGeeks menyediakan akses cPanel untuk menguruskan akaun hosting web anda. Dengan setiap rancangan hosting, anda juga akan mendapat pemasang WordPress 1 klik untuk melancarkan laman web anda dengan cepat.

HostGator membolehkan anda membina laman web dengan cara yang anda mahukan dengan drag and drop builder yang dibangunkan secara dalaman. Pembina malah membolehkan anda mengintegrasikan etalase eCommerce dengan laman web anda.

GreenGeeks cpanel

Sebaliknya, GreenGeeks menyediakan pembangun yang sangat asas dengan rancangan hosting mereka.

Pemenang: HostGator

HostGator vs GreenGeeks – Ciri

Untuk ciri-ciri, GreenGeeks tetap berada di depan. Mari kita lihat bagaimana GreenGeeks mengatasi HostGator:

 • Pengehosan domain tanpa had: Dengan setiap rancangan hosting, GreenGeeks menawarkan hosting domain tanpa had sedangkan pelan permulaan bersama HostGator hanya membolehkan anda menjadi tuan rumah satu laman web.
 • Storan SSD (Solid State Drive): Semua rancangan GreenGeeks dilengkapi dengan storan SSD, sementara HostGator menawarkan storan HDD (Hard Disk Drive). SSD terbukti mempunyai prestasi 2X lebih baik daripada HDD.
 • Pendaftaran domain percuma: Tidak seperti HostGator, anda boleh mengetepikan yuran pendaftaran domain semasa mendaftar ke rancangan hosting GreenGeeks.

Pemenang: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Sokongan dan Dokumentasi

HostGator dan GreenGeeks menawarkan sokongan teknikal 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel.

Apa yang menjadikan HostGator menonjol adalah pangkalan pengetahuan mereka yang mantap. Ia mengandungi 680+ artikel bantuan dan 500+ tutorial video untuk membantu anda meneroka setiap aspek hosting web, langkah demi langkah.

Pemenang: HostGator

HostGator vs GreenGeeks – Harga

Mari buat perbandingan harga hosting untuk rancangan GreenGeeks dan HostGator secara langsung.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln. (Awan)$ 4.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 119.00 / bln.
GreenGeeks$ 2.95 / bln.$ 2.95 / bln.$ 39.95 / bln.$ 169.00 / bln.

HostGator juga ada dalam senarai syarikat hosting web percuma terbaik yang menawarkan penyelesaian paling murah.

Seperti yang anda lihat dari jadual, rancangan HostGator lebih murah daripada rancangan GreenGeeks. HostGator juga menawarkan lebih banyak pilihan hosting, termasuk hosting awan dan hosting awan WordPress.

Anda juga boleh menggunakan kod kupon HostGator kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: HostGator

Ringkasan: HostGator lwn GreenGeeks

Selepas perbandingan kami, kami yakin HostGator adalah pilihan hosting yang lebih baik daripada GreenGeeks. HostGator memberi anda lebih banyak pilihan hosting daripada GreenGeeks. Perkhidmatan hosting mereka murah dan berpatutan.

Sekiranya anda baru bermula dan tidak mahu mengupah pembangun untuk membuat laman web, maka anda boleh mencuba pembangun laman web HostGator.

Jangan terlepas perbandingan antara kami,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Web Cecair
 • HostGator vs A2 Hosting

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyelesaian hosting terbaik. Sekiranya anda menyukai artikel ini, anda mungkin juga ingin menyemak ulasan HostGator dan GreenGeeks lengkap kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map