HostGator vs. iPage Perbandingan (2020) – Inilah Pemenangnya!

HostGator vs ipage


Mencari penyedia hosting web terbaik? iPage dan HostGator adalah 2 penyedia hosting yang paling terkenal di luar sana. Tetapi yang benar-benar mempunyai perkhidmatan hosting web terbaik: iPage atau HostGator?

Tidak semua perkhidmatan web hosting dibuat sama. Penting untuk memahami bagaimana 2 penyedia hosting ini berbeza antara satu sama lain, mengenai rancangan dan ciri harga mereka. Dengan menggunakan perbandingan yang tidak berat sebelah antara HostGator dan iPage, kami akan membantu anda menentukan mana yang terbaik untuk laman web anda.

HostGator lwn iPage – Gambaran keseluruhan

tuan rumah

HostGator dan iPage adalah jenama hosting yang dikendalikan oleh Endurance International Group, sebuah syarikat hosting web yang sangat dihormati.

HostGator diarahkan untuk menyediakan pelbagai pilihan dan perkhidmatan hosting yang berbeza. Mereka menawarkan beberapa pilihan hosting yang tidak ditawarkan oleh iPage, termasuk hosting awan dan hosting penjual semula.

ipage-godaddy-hosting-alternatif

Sebaliknya, iPage tertumpu pada penyediaan rancangan hosting yang paling berpatutan di industri agar sesuai dengan setiap anggaran. Pelan hosting web mereka bermula pada $ 1,99 sebulan, yang merangkumi nama domain percuma dan SSL.

HostGator vs. iPage – Kelajuan dan Waktu Masa Halaman

Tanpa keraguan, kelajuan dan waktu operasi adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih web host.

Untuk menguji sama ada HostGator dan iPage benar-benar sesuai dengan gembar-gembur mereka, kami memutuskan untuk menganalisis jaminan kelajuan dan masa operasi halaman mereka dengan mendaftar dengan masing-masing dan membuat 2 laman web ujian.

Untuk mencerminkan persekitaran langsung di laman web ujian kami, kami memasang tema WordPress dan menerbitkan kandungan palsu bersama dengan beberapa gambar.

Kemudian, kami melakukan beberapa eksperimen yang berbeza di laman web ujian ini dengan alat berikut:

 • Pingdom: Untuk menganalisis kelajuan laman web.
 • Kesan Beban: Untuk memantau bagaimana pelayan hosting ini menangani lonjakan lalu lintas semasa waktu muat puncak.
 • Bitcatcha: Untuk menentukan prestasi pelayan hosting ini dari 8 lokasi geografi yang berbeza.

hostgator speedtest

Menurut ujian kelajuan Pingdom kami, laman HostGator kami mengambil masa 691 m saat dimuat dari Dallas.

ujian kelajuan pingdom ipage

Walau bagaimanapun, laman ujian iPage kami dimuat dalam 2,6 saat yang lebih cepat daripada hanya 60% daripada semua laman web yang diuji, dan jauh lebih perlahan daripada laman HostGator.

hostgator beban

Menurut Load Impact, pelayan HostGator kami bertindak balas dengan cepat sehingga terdapat sekitar 80 pelawat pada satu masa.

hentaman beban ipage

Ketika datang ke iPage, waktu tindak balas perlahan ketika terdapat sekitar 50 pengguna di laman web ini. Selepas itu, kelajuan halaman tetap stabil walaupun mempunyai lebih banyak pengguna langsung.

bitcatcha-hostgator

Menurut ujian Bitcatcha kami, pelayan HostGator dinilai C; sedangkan laman iPage kami dinilai C+.

masa tindak balas pelayan ipage

Pemenang: HostGator

HostGator vs. iPage – Kemudahan Penggunaan

hostgator-cpanel

Semua rancangan hosting dari HostGator dilengkapi dengan cPanel untuk menguruskan akaun hosting web anda. Mereka juga menawarkan pemasang 1 klik untuk skrip laman web yang popular, seperti WordPress, Joomla, dan Drupal.

Panel kawalan iPage

Sebaliknya, iPage tidak menawarkan cPanel. Sebagai gantinya, mereka menawarkan versi panel kawalan mereka sendiri yang mereka sebut sebagai vDeck. Namun, jika anda terbiasa dengan cPanel, yang merupakan panel kawalan hosting web paling popular di dunia, maka akan ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menguasai vDeck.

Kedua-duanya juga menyediakan pembangun laman web yang dibangunkan secara dalaman untuk pengguna yang ingin membina laman web tanpa perlu mengupah pembangun.

Pemenang: HostGator

HostGator vs. iPage – Ciri

Dengan HostGator, anda akan mendapat semua yang anda perlukan untuk memulakan laman web baru anda dari awal. Sama ada anda mahukan alat pembina laman web atau pemasang aplikasi 1 klik, alat SEO atau penyelesaian sandaran, HostGator telah membuat anda dilindungi. Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan 45 hari untuk mencuba perkhidmatan hosting mereka tanpa risiko.

Namun, ketika menyangkut fitur, iPage menjalankan lingkaran di sekitar HostGator.

Pelan satu-ukuran-untuk-semua: iPage hanya menawarkan 1 rancangan hosting bersama, yang membolehkan anda menghoskan laman web tanpa had; sedangkan, dengan HostGator, anda perlu mendaftar untuk rancangan yang mahal untuk mendapatkan hosting laman web tanpa had.

Nama domain percuma: Semasa mendaftar untuk rancangan hosting, anda akan mendapat nama domain percuma dengan iPage.

Pemenang: iPage

HostGator vs. iPage –Sokongan dan Dokumentasi

HostGator dan iPage menawarkan bantuan pakar 24/7 apabila memerlukan melalui telefon, sembang, dan e-mel berdasarkan tiket. Pangkalan pengetahuan mereka cukup mudah, tanpa kelebihan, jadi anda juga dapat menyelesaikan masalah hosting web dengan mudah.

Pemenang: Ini adalah tali leher

HostGator vs iPage – Harga

Berikut adalah perbandingan langsung antara harga antara pilihan hosting yang berbeza dari HostGator dan iPage:

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln. (Awan)$ 4.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 119.00 / bln.
iPage$ 1.99 / bln.$ 3.75 / bln.$ 19.99 / bln.$ 119.99 / bln.

Seperti yang anda lihat, rancangan pengenalan iPage jauh lebih murah daripada HostGator. Sekiranya anda mencari rancangan hosting bersama atau WordPress yang berpatutan, pertimbangkan iPage.

iPage tidak menawarkan hosting Cloud atau penjual semula. Tetapi harga untuk pelayan VPS dan pelayan Dedicated yang ditawarkan oleh HostGator dan iPage hampir sama.

Anda juga boleh menggunakan kod kupon HostGator kami untuk mendapatkan potongan besar.

iPage juga dibuat dalam senarai syarikat hosting web percuma terbaik kami.

Pemenang: iPage

Rekap – HostGator lwn iPage

Selepas perbandingan kami, kami percaya bahawa HostGator adalah syarikat hosting yang lebih baik daripada keseluruhan iPage. HostGator bukan sahaja menyediakan lebih banyak pilihan hosting, tetapi mereka juga menawarkan pelbagai alat untuk melancarkan laman web dengan mudah dari awal.

HostGator sentiasa berusaha untuk mencapai kecemerlangan dengan sentiasa meningkatkan infrastruktur serta pengalaman pengguna.

Walaupun iPage dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang 30 hari, HostGator membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka selama 45 hari tanpa risiko.

Anda juga boleh melihat perbandingan pakar kami antara…

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion Hosting
 • HostGator vs Web Cecair
 • HostGator vs A2 Hosting

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia hosting web terbaik untuk laman web anda. Sekiranya anda menikmati perbandingan ini, lihat ulasan HostGator lengkap kami dan ulasan penuh iPage.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map