HostGator vs Perbandingan Hosting InMotion (2020) – 1 Pemenang!

Hostgator vs inmotion hosting


Adakah anda ingin mengetahui perkhidmatan hosting yang lebih baik: InMotion Hosting vs HostGator? HostGator dan InMotion Hosting adalah penyedia hosting yang popular, tetapi mencari perkhidmatan hosting yang sempurna untuk keperluan khusus anda boleh menjadi sukar. Penyedia perlu lebih daripada sekadar ‘popular’ untuk layak menjadi yang TERBAIK.

Itulah sebabnya kami menulis perbandingan yang tidak berat sebelah antara HostGator dan InMotion Hosting, sehingga anda dapat mencari perkhidmatan hosting yang sesuai dengan anggaran dan keperluan anda.

HostGator vs InMotion Hosting – Gambaran Keseluruhan

hostgator-web-hosting

HostGator adalah salah satu penyedia hosting yang paling popular di pasaran. Ia ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Brent Oxley, seorang pelajar Florida Atlantic University. Beberapa tahun yang lalu, ia diperoleh oleh Endurance International Group, dan kini mempunyai lebih daripada 8 juta laman web dari seluruh dunia.

Walaupun mereka menawarkan berbagai pilihan hosting, mereka terutama menggunakan layanan hosting bersama, yang ditujukan untuk pengguna tingkat pemula.

inmotion-web-hosting

InMotion Hosting adalah satu lagi perkhidmatan hosting web yang boleh dipercayai. Ia ditubuhkan pada tahun 2001 dan merupakan penyedia hosting yang dimiliki dan dikendalikan secara bebas. Rangkaian hosting web mereka berdasarkan sistem operasi Linux dan Unix.

Dalam usaha mengimbangi jejak karbon mereka, mereka telah bermitra dengan Trees for the Future, sebuah organisasi nirlaba. Melalui perkongsian itu, mereka telah menanam 5000 pokok di seluruh negara membangun.

Kedua-duanya adalah syarikat hosting web yang mematuhi PCI.

HostGator vs InMotion Hosting – Kelajuan dan Waktu Masa

Kelajuan dan masa operasi adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih perkhidmatan hosting web.

Hampir setiap penyedia hosting web menjamin masa pemuatan yang cepat dan waktu operasi yang tinggi. Untuk menguji sama ada HostGator dan InMotion Hosting menepati janji kelajuan dan uptime mereka, kami mendaftar dengan rancangan hosting bersama mereka dan membuat laman web ujian di setiap akaun hosting. Untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran di laman web ujian kami, kami memasang WordPress, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Kemudian kami menjalankan beberapa eksperimen kelajuan dan waktu operasi yang berbeza di laman web ujian.

 • Ujian pingdom: Untuk memantau masa memuat halaman laman web ujian kami.
 • Uji Impak Beban: Untuk memeriksa bagaimana pelayan menangani lonjakan lalu lintas di laman web kami semasa waktu puncak.
 • Ujian bitcatcha: Untuk merakam masa tindak balas pelayan dari 8 lokasi geografi yang berbeza.

hostgator speedtest

Menurut ujian Pingdom kami, laman HostGator kami mengambil masa 691ms untuk dimuat ketika diuji dari Dallas. Sebaliknya, laman InMotion Hosting kami mengambil masa 982ms untuk dimuat.

Pingdom ujian InMotion Hosting

Selepas ujian Pingdom, kami melakukan ujian Load Impact untuk melihat bagaimana pelayan akan menangani lonjakan lalu lintas semasa waktu muat puncak. Untuk ujian ini, kami menghantar beberapa pengguna maya ke laman web kami dan membina sehingga 100 pelawat pada satu masa.

hostgator beban

Menurut Load Impact, pelayan HostGator kami bertindak balas dengan cepat sehingga terdapat sekitar 80 pelawat pada satu masa. Sebaliknya, laman InMotion Hosting kami hanya berfungsi dengan baik sehingga menjangkau 25 pengguna. Selepas itu, ia perlahan. Prestasi pelayan mereka tidak konsisten sepanjang ujian.

daya gerak beban

Selepas ujian Load Impact, kami menjalankan ujian Bitcatcha di laman web ujian kami.

Bitcatcha menganalisis masa tindak balas pelayan di seluruh dunia dengan mengabaikan kandungan di laman web ini. Rata-rata kelajuan pemuatan dari 8 lokasi global yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia. Kelajuan untuk setiap lokasi diukur 3 kali berasingan dan kemudian hasilnya rata-rata.

bitcatcha-hostgator

Pelayan InMotion Hosting dan HostGator dinilai C oleh Bitcatcha. Kedua-dua pelayan bertindak balas hanya dalam masa beberapa saat di Amerika Syarikat, tetapi masa responsnya agak tinggi di lokasi antarabangsa.

ujian bitcatcha InMotion Hosting

Pemenang: HostGator

HostGator vs InMotion Hosting – Kemudahan Penggunaan

hostgator-cpanel

Hosting InMotion dan HostGator dilengkapi dengan akses cPanel yang membolehkan anda mengurus fail, pangkalan data, dan e-mel laman web anda dengan mudah.

Panel kawalan InMotion

Anda juga akan mendapat pemasang 1 klik yang membolehkan anda memasang WordPress, Joomla, Drupal, dan skrip laman web popular lain dengan cepat di pelayan hosting anda.

Pemenang: Ini adalah tali leher

HostGator vs InMotion Hosting – Ciri

Dalam aspek fitur, InMotion Hosting mengalahkan semua persaingan mereka. Sudah tentu, HostGator memberi anda semua ciri hosting penting untuk membina laman web dengan mudah. Walau bagaimanapun, InMotion Hosting berjalan di atas dan seterusnya.

Berikut adalah beberapa ciri InMotion Hosting yang tidak akan anda dapati di HostGator:

 • Jaminan wang dikembalikan 2X lebih baik: Walaupun HostGator memberikan jaminan 45 hari untuk mencuba perkhidmatan hosting mereka tanpa risiko, InMotion Hosting dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 90 hari.
 • Pilih pusat data: Tidak seperti HostGator, InMotion membolehkan anda memilih pusat data untuk laman web anda semasa anda mendaftar untuk rancangan hosting mereka.
 • Storan SSD: Semua rancangan InMotion Hosting dilengkapi dengan storan Solid State Drive (SSD), yang terbukti lebih cepat daripada storan HDD, yang digunakan HostGator.

Pemenang: InMotion Hosting

HostGator vs InMotion Hosting – Sokongan dan Dokumentasi

HostGator menawarkan sokongan 24/7 melalui 3 mod: telefon, sembang langsung, dan e-mel. Portal sokongan mereka yang luas merangkumi 680+ artikel bantuan dan 500+ tutorial video yang membantu anda meneroka setiap aspek hosting web, langkah demi langkah.

InMotion Hosting, sebaliknya, menyediakan sokongan teknikal berasaskan AS 24/7/365 melalui telefon, sembang langsung, e-mel / tiket, dan juga Skype! Mereka juga mempunyai pangkalan pengetahuan yang kuat yang menjelaskan semua yang perlu anda ketahui mengenai membina laman web dengan InMotion Hosting.

Pemenang: Ini adalah tali leher

HostGator vs InMotion Hosting – Harga

Mari kita lihat perbandingan langsung antara harga antara 2 penyedia hosting: HostGator dan InMotion Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln. (Awan)19.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 119.00 / bln.
Hosting InMotion$ 3.99 / bln.$ 4.99 / bln.$ 13.99 / bln.$ 19.99 / bln.$ 105.69 / bln.

HostGator mempunyai pilihan harga yang lebih baik untuk pengguna yang baru bermula. Mereka hanya mengenakan bayaran $ 2.78 sebulan untuk rancangan hosting bersama. Walau bagaimanapun, InMotion Hosting menyediakan rancangan yang lebih murah untuk hosting WordPress, khusus, dan penjual semula.

Anda boleh menggunakan kod kupon HostGator kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: InMotion Hosting

Ringkasan: HostGator vs InMotion Hosting

Selepas perbandingan kami, kami percaya bahawa HostGator adalah pilihan yang lebih baik daripada InMotion Hosting. Dari ujian kami, jelas bahawa, ketika datang ke kelajuan dan waktu operasi, HostGator mengalahkan seluar dari semua persaingan mereka.

Mereka juga menawarkan rancangan hosting bersama yang lebih murah. Bila-bila masa anda memerlukan bantuan, anda boleh bergantung kepada pasukan sokongan mereka yang ramah.

Anda juga ingin melihat perbandingan antara,

 • HostGator vs DreamHost
 • HostGator lwn GreenGeeks
 • HostGator vs WP Engine
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Web Cecair
 • HostGator vs A2 Hosting

Kami harap artikel ini membantu anda mencari pilihan hosting yang tepat untuk keperluan anda. Untuk lebih jelasnya, anda boleh menyemak tinjauan HostGator lengkap kami dan tinjauan InMotion Hosting mendalam kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map