Perbandingan Bluehost vs HostGator (2020) – Inilah Pemenangnya!

hostgator vs bluehost


Mencari perkhidmatan hosting terbaik? Bluehost dan HostGator adalah 2 penyedia hosting terbaik di luar sana. Tetapi yang benar-benar merupakan perkhidmatan hosting web terbaik: Bluehost atau HostGator?

Tidak semua perkhidmatan web hosting dibuat sama. Penting bagi anda untuk memahami bagaimana 2 penyedia hosting ini berbeza antara satu sama lain, mengenai rancangan harga dan ciri mereka. Dengan perbandingan tidak berat sebelah kami antara HostGator dan Bluehost, kami akan membantu anda menentukan mana yang terbaik untuk anda.

Bluehost vs HostGator – Gambaran keseluruhan

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost adalah salah satu penyedia hosting murah terbaik terkemuka di pasaran. Ini adalah penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Mereka kini menginangi lebih dari satu juta laman web dari seluruh dunia.

Bluehost menawarkan nama domain percuma, sijil SSL percuma, dan potongan web sebanyak 65%.

tuan rumah

Sama seperti Bluehost, HostGator juga merupakan salah satu penyedia hosting web yang paling popular di dunia. Mereka terutama menggegarkan hosting bersama dan menegakkan jutaan nama domain di seluruh dunia.

Dengan setiap rancangan HostGator, anda mendapat pelbagai jenis alat yang membantu anda membina laman web anda dengan cara yang anda mahukan.

Bluehost vs HostGator – Kelajuan dan Waktu Masa

Untuk menjalankan ujian prestasi pelayan hosting untuk perbandingan HostGator vs Bluehost, kami membuat laman web ujian di kedua-dua pelayan hosting dengan mendaftar ke rancangan hosting bersama mereka. Kemudian, kami memasang WordPress dan menambahkan kandungan palsu, termasuk gambar, untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran di laman web ujian kami.

Berkaitan: Hosting WordPress Berkongsi vs Terurus (Berbanding)

Kami menjalankan beberapa ujian yang berbeza seperti:

 • Ujian Pingdom: Untuk memantau kelajuan dan ketersediaan laman web.
 • Uji Impak Beban: Untuk merakam bagaimana pelayan bertindak balas semasa waktu muat puncak.
 • Ujian bitcatcha: Untuk menganalisis masa tindak balas pelayan di 8 lokasi antarabangsa yang berbeza dengan mengabaikan kandungan laman ujian.

Inilah hasil kami:

ujian kelajuan bluehost

Menurut Pingdom, laman ujian Bluehost kami mengambil 689 ms untuk memuatkan pelayan di Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 94% daripada semua laman web yang diuji.

hostgator speedtest

Sebaliknya, HostGator mengambil 691ms untuk memuatkan pelayan di Dallas. Ini bermaksud masa muat hampir sama untuk Bluehost dan HostGator, menurut Pingdom.

hostgator beban

Menurut Load Impact, pelayan HostGator kami bertindak balas dengan cepat sehingga terdapat sekitar 80 pelawat pada satu masa.

loadhamp bluehost

Ketika trafik bertambah, laman web ini mulai perlahan, sedangkan prestasi Bluehost tetap sama tanpa mengira jumlah pengunjung.

ujian tindak balas pelayan bluehost

Menurut ujian Bitcatcha, pelayan Bluehost kami bertindak balas hanya dalam masa beberapa saat di Amerika Syarikat. Walaupun masa tindak balas agak tinggi, ia tetap memberi tindak balas dalam masa kurang dari satu saat

bitcatcha-hostgator

Begitu juga, pelayan HostGator dinilai C oleh Bitcatcha. Masa tindak balas hampir sama dengan Bluehost dari beberapa lokasi.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs. HostGator – Kemudahan Penggunaan

Bluehost telah mengubah papan pemuka pengguna mereka, jadi sekarang lebih mudah daripada sebelumnya untuk melancarkan laman web dari bawah ke atas. Mereka memberikan pengalaman onboarding yang hebat kepada pengguna, yang menjadikannya sangat membantu untuk memulakan laman web walaupun anda seorang pemula mutlak.

Semasa memulakan, anda boleh mendapatkan nama domain percuma dan SSL percuma dengan Bluehost. Anda juga boleh menggunakan pemasangan WordPress 1 klik mereka untuk melancarkan laman web dengan cepat.

HostGator, sebaliknya, tidak menawarkan nama domain percuma bersama dengan langganan perkhidmatan hosting anda. Pengalaman onboarding mereka tidak sehalus Bluehost. Oleh itu, tidak sukar untuk memulakan dengan HostGator berkat dokumentasi yang luas. Mereka juga menawarkan pembangun laman web yang hebat untuk membuat laman web dengan cara yang anda mahukan tanpa mengambil pembangun.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs HostGator – Ciri

Walaupun anda memperoleh semua yang anda perlukan untuk menghidupkan laman web anda dengan rancangan hosting Bluehost, ia tidak kaya dengan ciri seperti HostGator. Inilah cara HostGator mengatasi Bluehost dari segi ciri hosting:

 • HostGator dilengkapi dengan pembangun seret dan lepas yang mudah digunakan sedangkan Bluehost tidak menawarkannya.
 • Dengan HostGator, anda mendapat kredit iklan bernilai $ 200 dengan sebarang rancangan, sementara Bluehost tidak menawarkannya dengan pelan permulaan mereka.
 • HostGator dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 45 hari. Sebaliknya, dengan Bluehost, anda hanya mendapat jaminan 30 hari untuk mencuba perkhidmatan mereka tanpa risiko.
 • Anda boleh membuat subdomain tanpa had dengan HostGator, sedangkan Bluehost hanya membolehkan anda menyediakan 25 sub domain.
 • Anda boleh membuat bil setiap bulan jika anda mahu dengan HostGator, tetapi, dengan Bluehost, anda diminta untuk melanggan rancangan tahunan.

Pemenang: HostGator

Bluehost vs HostGator – Sokongan & Dokumentasi

Bluehost dan HostGator memberikan sokongan yang besar kepada pelanggan mereka.

HostGator memberikan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Walau bagaimanapun, Bluehost tidak lagi memberikan sokongan berasaskan e-mel dalam usaha untuk memberi tumpuan kepada sokongan langsung melalui telefon dan sembang langsung. Ini boleh membuat pengguna kecewa dengan masalah yang lebih maju yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

Pusat bantuan yang mantap HostGator merangkumi 680+ artikel bantuan dan 500+ tutorial video yang membantu anda meneroka setiap aspek hosting web, langkah demi langkah.

Pemenang: HostGator

Bluehost vs HostGator – Harga

Pilihan hosting Bluehost dan HostGator menjalankan pilihan dari hosting murah hingga pelayan khusus yang lengkap. Sekiranya anda memulakan dengan laman web baru, anda boleh memilih rancangan hosting bersama / murah mereka. Pelan hosting murah mereka memberi anda semua yang anda perlukan untuk membina laman web dari awal, termasuk pemasang WordPress 1-klik, domain percuma, SSL, dll..

Mari kita perhatikan harga pilihan hosting yang berbeza:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Bluehost$ 2.75 / bln.$ 2.75 / bln.$ 19.99 / bln.$ 79.99 / bln.
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 119.00 / bln.

Berbanding dengan Bluehost, HostGator sedikit mahal. Sekiranya anda mencari penyelesaian yang berpatutan, Bluehost mungkin lebih sesuai. Sekiranya anda ingin menggunakan HostGator, lihat kupon HostGator kami untuk mendapatkan harga terbaik.

HostGator menawarkan rancangan hosting reseller terbaik. Jangan terlepas untuk melihatnya.

Pemenang: Bluehost

Ringkasan: Bluehost vs HostGator

Bluehost dan HostGator adalah 2 penyedia hosting web terkemuka di pasaran. Bluehost menawarkan rancangan hosting yang berpatutan untuk laman web dari pelbagai saiz. Pilihan hosting mereka ditujukan untuk pengguna peringkat pemula.

Bluehost memberikan pengalaman onboarding yang hebat, yang sangat membantu untuk pemula dan pengguna lanjutan. Mereka juga menawarkan nama domain percuma dan SSL percuma dengan rancangan hosting mereka.

HostGator, sebaliknya, menawarkan pelbagai rancangan hosting yang disesuaikan untuk semua peringkat pengguna. Mereka fokus untuk menyediakan lebih banyak ciri dengan semua rancangan hosting mereka.

Secara keseluruhan, kami yakin Bluehost mengalahkan pesaing mereka, termasuk HostGator, dengan rancangan hosting yang berpatutan. Mereka sentiasa meningkatkan infrastruktur pelayan mereka untuk meningkatkan prestasi dan meningkatkan pengalaman pengguna.

Anda juga ingin melihat perbandingan kami antara Bluehost vs iPage.

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara Bluehost dan HostGator. Sekiranya anda memulakan laman web baru, lihat panduan kami tentang cara memulakan laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map