Perbandingan Bluehost vs iPage (2020) – Inilah Pemenangnya! (2020)

Adakah anda ingin mengetahui siapa penyedia hosting web terbaik: Bluehost atau iPage? Bluehost dan iPage menggegarkan web hosting secara menegak dengan rancangan hosting yang berpatutan. Kedua-duanya juga menawarkan pilihan hosting yang berbeza, termasuk VPS dan pelayan khusus. Tetapi satu penyedia harus lebih baik daripada yang lain, betul?


Dalam perbandingan TIDAK TERBAKAR antara iPage dan Bluehost, kami akan membantu anda mengetahui pilihan terbaik untuk belanjawan dan keperluan anda. Biarkan pertempuran bermula!

Bluehost vs iPage – Gambaran keseluruhan

bluehost-wordpress-hosting

Bluehost adalah salah satu penyedia hosting web yang paling popular di pasaran. Mereka juga disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Bluehost dilancarkan pada tahun 1996 dan kini menggerakkan lebih dari satu juta laman web di seluruh dunia. Walaupun mereka menawarkan pelbagai pilihan hosting, mereka paling terkenal dengan perkhidmatan hosting yang murah.

ipage-godaddy-hosting-alternatif

Sama seperti Bluehost, iPage juga dimiliki oleh Endurance International Group. Ia dilancarkan pada tahun 1998 dan kini melayani lebih dari satu juta laman web antara 2 pusat data yang terletak di AS.

iPage terkenal dengan pilihan harga yang berpatutan untuk perkhidmatan hosting web mereka. iPage adalah pilihan terbaik untuk pengguna yang mencari perkhidmatan hosting murah namun boleh dipercayai yang tidak berkompromi dengan kelajuan laman web.

Bluehost vs iPage – Kelajuan dan Waktu Masa

Kelajuan dan masa operasi adalah faktor paling kritikal yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih perkhidmatan hosting web.

Kelajuan penting kerana tidak ada yang menyukai laman web yang perlahan, dan Google terus menekankan kelajuan halaman dalam algoritma mereka.

Begitu juga, waktu operasi penting kerana pengguna anda mengharapkan laman web anda tersedia sepanjang masa. Biasanya, waktu operasi dinyatakan sebagai peratusan dari jumlah masa yang ada; “99.95%”, misalnya.

Untuk menguji kelajuan dan waktu laman web untuk perkhidmatan hosting web dalam perbandingan iPage vs Bluehost, kami mendaftar dengan kedua-dua perkhidmatan tersebut dan membuat laman web ujian yang dikuasakan oleh WordPress. Untuk mencerminkan persekitaran langsung, kami juga memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Kami menggunakan alat berikut untuk melakukan eksperimen kelajuan dan masa operasi di laman web ujian kami:

 • Pingdom
 • Kesan Beban
 • Bitcatcha

ujian kelajuan bluehost

Menurut Pingdom, laman Bluehost kami mengambil masa 689ms untuk dimuat ketika diuji dari New York City. Itu lebih pantas daripada 94% laman web yang diuji.

ujian kelajuan pingdom ipage

Laman web ujian iPage kami dimuat dalam masa kurang dari 3 saat dan lebih pantas daripada 60% laman web yang diuji.

Sama seperti ujian kepantasan, penting untuk menganalisis sama ada perkhidmatan hosting anda dapat bertahan dari lonjakan lalu lintas. Untuk ujian lonjakan lalu lintas, kami menggunakan alat ujian yang popular, Load Impact. Dengan Impact Load, kami menghantar hingga 100 pengunjung maya sekaligus ke laman web ujian kami untuk melihat bagaimana pelayan akan menangani lalu lintas.

loadhamp bluehost

Persembahan Bluehost tetap utuh tanpa mengira jumlah pengunjung.

hentaman beban ipage

Ketika datang ke iPage, waktu tindak balas perlahan ketika terdapat sekitar 50 pengguna di laman web ini. Selepas itu, kelajuan halaman tetap stabil walaupun mempunyai lebih banyak pengguna langsung.

ujian tindak balas pelayan bluehost

Menurut ujian Bitcatcha kami, pelayan Bluehost kami bertindak balas hanya dalam masa satu saat di Amerika Syarikat. Walaupun masa tindak balas agak tinggi di lokasi antarabangsa, ia tetap memberi respons dalam masa kurang dari satu saat.

masa tindak balas pelayan ipage

Pelayan iPage kami bertindak balas dalam masa kurang dari satu saat di semua lokasi, tidak termasuk Jepun. Sekiranya khalayak sasaran anda berada terutamanya di Jepun, maka anda mungkin ingin mencari pelayan yang lebih dekat dengan wilayah tersebut.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs iPage – Kemudahan Penggunaan

Bluehost cPanel

Bluehost menawarkan akses cPanel kepada semua pengguna. Dengan antara muka cPanel khusus Bluehost, anda boleh mengurus laman web dan sumber hosting dengan mudah.

Untuk meningkatkan pengalaman pengguna, mereka mengubah papan pemuka mereka, yang menjadikannya lebih mudah daripada sebelumnya untuk melancarkan laman web dengan Bluehost.

Sama seperti Bluehost, iPage juga dilengkapi dengan pemasang WordPress 1 klik untuk melancarkan laman WordPress dengan cepat. Tidak seperti Bluehost, mereka juga menawarkan pembangun drag and drop asas dengan rancangan hosting mereka. Ini adalah pilihan yang baik untuk pengguna yang mahukan penyelesaian yang cepat dan mudah untuk membina dan merancang laman web mereka tanpa mengambil pembangun.

Panel kawalan iPage

Kelemahan utama adalah bahawa iPage tidak menawarkan cPanel. Sebagai gantinya, mereka menawarkan versi panel kawalan mereka sendiri yang mereka sebut sebagai vDeck. Namun, jika anda terbiasa dengan cPanel, yang merupakan panel kontrol hosting web yang paling popular, maka akan ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menggunakan vDeck.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs iPage – Ciri

Bluehost dan iPage mungkin mempunyai pilihan hosting yang tepat untuk laman web anda, tanpa mengira saiz dan anggaran perniagaan dalam talian anda. Pilihan hosting mereka menjalankan gamut dari hosting murah hingga pelayan khusus yang lengkap.

Dengan Bluehost dan iPage, anda mendapat nama domain percuma, SSL percuma, dan pemasang 1 klik. Namun, dari segi ciri, iPage mengalahkan Bluehost…

 • iPage dilengkapi dengan pembangun seret dan lepas percuma sedangkan Bluehost tidak menawarkannya.
 • Dengan iPage, anda mendapat kredit iklan percuma bernilai $ 200, sementara Bluehost tidak menawarkan apa-apa dengan pelan permulaan mereka.
 • iPage hanya menyediakan satu rancangan hosting bersama. iPage membenarkan hosting laman web tanpa had dengan rancangan itu. Walau bagaimanapun, anda harus menaik taraf ke rancangan hosting bersama yang mahal jika anda ingin menjadi tuan rumah laman web tanpa had.

Pemenang: iPage

Bluehost vs iPage – Sokongan dan Dokumentasi

Pasukan sokongan Bluehost yang ramah tersedia 24/7 melalui sembang langsung dan telefon. Mereka menghentikan sokongan berdasarkan tiket untuk memberi tumpuan semata-mata untuk memberikan sokongan peribadi dan langsung melalui sembang langsung dan telefon. Keputusan ini dapat membuat pengguna kecewa dengan masalah yang lebih maju yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

iPage, sebaliknya, memberikan sokongan 24/7 melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung. Anda juga boleh bergantung pada dokumentasi mereka, yang menjelaskan semua yang perlu anda ketahui mengenai memulakan laman web baru.

Pemenang: iPage

Bluehost vs iPage – Harga

Tanpa keraguan, iPage hanya melengkapkan menegak hosting murah dengan pilihan harga yang berpatutan. Anda boleh memulakan laman web di iPage dengan harga serendah $ 1,99 sebulan.

Namun, kecuali untuk hosting bersama / murah, Bluehost meledakkan iPage dari luar dengan rancangan hosting yang berpatutan.

Berikut adalah perbandingan langsung antara kepala antara kos memulakan laman web di Bluehost dan iPage:

SharedWordPressVPSDedikasi
Bluehost$ 2.75 / bln.$ 2.75 / bln.$ 19.99 / bln.$ 79.99 / bln.
iPage$ 1.99 / bln.$ 3.75 / bln.$ 19.99 / bln.$ 119.99 / bln.

Pemenang: Bluehost

Ringkasan: Bluehost vs iPage

Selepas perbandingan kami, kami yakin Bluehost adalah pilihan hosting terbaik yang boleh anda pilih untuk laman web anda. Bluehost bukan sahaja menawarkan web hosting yang pantas, tetapi panel hosting mereka sangat intuitif sehingga anda dapat membina laman web dengan cepat walaupun anda seorang pemula mutlak.

Bluehost juga menawarkan lebih banyak pilihan hosting daripada iPage, termasuk hosting WordPress yang dikendalikan dan hosting WooCommerce. Selain itu, mereka disarankan oleh WordPress.org, yang meningkatkan kredibiliti mereka sebagai host WordPress.

Selain itu, Bluehost terus meningkatkan infrastruktur pelayannya untuk meningkatkan prestasi dan meningkatkan pengalaman pengguna.

Anda juga ingin membaca pendapat pakar kami antara:

 • Bluehost vs HostGator
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost vs Dreamhost
 • Hosting Bluehost vs InMotion
 • Bluehost vs GreenGeeks
 • Hosting Bluehost vs A2
 • Bluehost vs Web Cecair

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara Bluehost dan iPage. Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin membaca ulasan Bluehost lengkap kami dan ulasan penuh iPage.

Kajian BlueHost

Bluehost
Penarafan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh Penuh 4.9 / 5.0

Lawati Bluehost »

logo ipage

iPage
Penarafan
Bintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhBintang Penuh PenuhNilai Bintang Kosong 4.0 / 5.0

Lawati iPage »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map