Perbandingan Bluehost vs SiteGround (2020) – 1 Pemenang Jelas

Bluehost vs SiteGround


Adakah anda mencari perkhidmatan hosting web terbaik? Bluehost dan SiteGround 2 perkhidmatan web hosting paling popular yang terdapat di pasaran. Tetapi yang benar-benar merupakan pilihan terbaik: Bluehost atau SiteGround?

Memilih penyedia hosting web yang salah boleh merugikan kedudukan dan perniagaan carian anda. Itulah sebabnya kami telah menulis perbandingan hosting web yang TIDAK TERBATAS antara Bluehost dan SiteGround, jadi anda boleh memutuskan mana yang terbaik untuk laman web anda.

Mari kita lihat perbandingan head-to-head antara Bluehost dan SiteGround.

Bluehost vs SiteGround – Gambaran keseluruhan

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost adalah salah satu penyedia hosting web terbesar dan disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Bermula pada tahun 2005, mereka kini menggunakan lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia. Mereka menawarkan pelbagai pilihan hosting, seperti hosting bersama, hosting WordPress, hosting eCommerce, hosting VPS, pelayan khusus, dll..

Bluehost secara konsisten berusaha untuk mencapai kecemerlangan dengan meningkatkan infrastruktur perkakasan pelayan mereka secara berkala serta meningkatkan pengalaman pengguna.

Tapak Tapak

SiteGround, di sisi lain, adalah salah satu dari beberapa syarikat hosting web yang menawarkan hosting khusus lokasi dengan 3 pusat data yang beroperasi di Amerika Syarikat, Eropah, dan Singapura. Sama seperti Bluehost, mereka juga merupakan penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Pilihan hosting mereka juga menjalankan gamut dari hosting bersama asas hingga ke pelayan khusus yang lengkap.

Bluehost vs SiteGround – Kelajuan dan Waktu Masa

Bluehost menggunakan teknologi terkemuka di industri seperti KVM dan OpenStack untuk memastikan laman web anda secepat yang boleh dicapai. Manakala SiteGround menonjol dari persaingan dengan menyediakan teknologi kelajuan terkini termasuk NGINX, HTTP / 2, PHP7, dan CDN percuma.

Untuk menguji prestasi pelayan hosting untuk perbandingan SiteGroud vs Bluehost, kami mendaftar dengan kedua-dua perkhidmatan web hosting dan membuat laman web ujian dengan WordPress. Untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran di laman web ujian kami, kami juga memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Menurut ujian kelajuan laman web Pingdom, laman ujian Bluehost kami berjaya 689 ms untuk memuatkan pelayan di Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 94% daripada semua laman web yang diuji.

ujian kelajuan bluehost

Kami menjalankan ujian yang sama di laman ujian SiteGround kami. Laman ujian kami hanya diambil 649 ms untuk memuatkan pelayan di Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 95% daripada semua laman web yang diuji.

tapak ujian kelajuan

Kami tidak mengalami waktu henti semasa ujian di salah satu pelayan. Lihat tinjauan SiteGround lengkap kami.

Pemenang: SiteGround

Bluehost vs. SiteGround – Kemudahan Penggunaan

Panel Pentadbiran Baru Bluehost

Bluehost menawarkan pengalaman onboarding yang hebat, yang menjadikannya sangat mudah untuk memulakan laman web WordPress baru baik untuk pemula dan juga ahli. Selain itu, mereka juga mengubah papan pemuka pengguna untuk meningkatkan pengalaman pengguna.

Dengan setiap rancangan hosting web, Bluehost menawarkan nama domain percuma, SSL percuma, dan pemasangan WordPress 1-klik. Ini bermakna, dengan Bluehost, anda memperoleh semua yang anda perlukan untuk menyiapkan dan menjalankan laman web anda dengan segera.

Tapak tapak cPanel

Sebaliknya, dengan SiteGround, hanya memerlukan 3 klik untuk memulakan laman web baru anda. Walaupun SiteGround tidak menawarkan nama domain percuma, bermula dengan laman web baru tidak mudah. Tidak seperti Bluehost, mereka menawarkan pembangun laman web drag and drop untuk membuat laman web baru dalam masa yang singkat.

Pemenang: Bluehost

Bluehost juga menjaringkan kedudukan # 1 untuk Web Hosting Kanada terbaik.

Walaupun SiteGround menawarkan pembangun laman web dan pemasang 1 klik, dari segi kemudahan penggunaan, kami percaya Bluehost unggul berbanding dengan SiteGround kerana pengalaman onboarding mereka yang sangat dioptimumkan untuk pengguna WordPress.

Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan pembangun drag and drop dengan rancangan hosting web anda, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan SiteGround.

Bluehost vs SiteGround – Ciri

Bluehost menyediakan anda semua ciri hosting standard yang anda harapkan dari penyedia, termasuk lebar jalur yang tidak dimeterai, storan SSD, SSL percuma, pemasang 1 klik, dan lain-lain. Dengan rancangan hosting web bersama yang agak mahal, anda akan mendapat storan SSD yang tidak dimeterai, akaun e-mel tanpa had, simpanan tanpa had, tawaran pemasaran bernilai $ 200, sandaran laman web dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, ketika membandingkan ciri, SiteGround meniup Bluehost keluar dari air. Berikut adalah beberapa ciri unik yang meletakkan SiteGround lebih awal daripada kurva:

 • Cadangan harian percuma, pembangun laman web, dan CDN CloudFlare dengan setiap rancangan web hosting.
 • Dengan rancangan yang agak mahal, anda dapat memanfaatkan pemindahan laman web percuma dan pemulihan sandaran. Anda juga dapat meningkatkan masa muat dengan SuperCacher.
 • Sekiranya anda memerlukan ciri canggih seperti pelayan yang mematuhi PCI dan pembuatan Git repo 1-klik pada hosting web bersama anda, anda boleh melanggan rancangan GoGeek mereka.

Pemenang: SiteGround

Tanpa keraguan, SiteGround menghancurkan semua pesaing mereka, termasuk Bluehost, berkat ciri penting dan canggih WordPress mereka.

Bluehost vs SiteGround – Sokongan dan Dokumentasi

Bluehost menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung untuk menyelesaikan masalah berkaitan hosting anda dengan cepat. Yang paling penting, pasukan pakar WordPress dalaman mereka dapat membantu anda menyelesaikan sebarang pertanyaan berkaitan WordPress.

Yang mengatakan, dalam usaha untuk lebih fokus memberikan sokongan peribadi dan langsung melalui telefon atau sembang, Bluehost telah menghentikan sokongan tiket berdasarkan e-mel. Ini boleh membuat pengguna kecewa dengan masalah yang lebih maju yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

SiteGround, sebaliknya, menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung. Anda juga boleh bergantung pada pangkalan pengetahuan mereka, yang merangkumi setiap aspek membina laman web dari bawah menggunakan rancangan hosting web mereka.

Pemenang: SiteGround

Bluehost vs SiteGround – Harga

Salah satu perkara terbaik mengenai Bluehost ialah mereka menawarkan pelbagai pilihan hosting yang paling sesuai dengan anggaran dan keperluan anda. Sekiranya anda memerlukan pilihan hosting yang berpatutan, anda boleh memilih salah satu rancangan hosting bersama mereka. Dengan setiap rancangan hosting bersama, anda mendapat domain percuma, SSL percuma, pemasang 1 klik, dan semua yang anda perlukan untuk memulakan laman web. Sebaik sahaja anda melampaui peratusan lalu lintas pada hosting bersama, anda boleh meningkatkan ke VPS dan pilihan pelayan khusus mereka dengan mudah.

Berbanding dengan Bluehost, rancangan hosting SiteGround sedikit mahal.

SharedCloudWooCommerceVPSDedicated
Bluehost$ 2.75 / bln.$ 6.95 / bln.$ 6.95 / bln.$ 19.99 / bln.$ 79.99 / bln.
Tapak Tapak$ 3.95 / bln.$ 80.00 / bln.$ 3.95 / bln.$ 269.00 / bln.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kupon SiteGround kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: Bluehost

Ringkasan: Bluehost vs SiteGround

Bluehost adalah pilihan terbaik untuk anda jika anda memulakan laman web baru dan memerlukan penyelesaian hosting yang berpatutan. Mereka menjadikannya sangat mudah untuk melancarkan laman WordPress baru, walaupun untuk pemula mutlak. Pelbagai pilihan hosting mereka sesuai untuk setiap keperluan anggaran dan hosting.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak keberatan membelanjakan sedikit lebih banyak untuk perkhidmatan hosting web yang sangat pantas, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan SiteGround. SiteGround mengalahkan persaingan dengan menyediakan teknologi kelajuan terkini. Mereka juga menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon, sembang langsung, dan tiket. Anda juga ingin melihat kupon Siteground untuk lebih banyak diskaun.

Juga, lihat perbandingan ini antara Bluehost vs iPage.

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara Bluehost dan SiteGround. Sekiranya anda memulakan laman web baru, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memulakan laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map