Perbandingan Hosting Bluehost vs A2 (2020) – 1 Pemenang Jelas!

BlueHost-Vs-a2-hosting


Mencari penyedia hosting WordPress yang terbaik? Adakah anda cuba memutuskan antara Bluehost dan A2 Hosting? Bluehost dan A2 Hosting membolehkan anda menghoskan laman web WordPress anda dengan mudah. Tetapi seseorang harus lebih baik daripada yang lain, betul?

Dalam artikel ini, kami akan memberikan perbandingan langsung antara A2 Hosting dan Bluehost sehingga anda dapat memutuskan mana yang paling tepat untuk anggaran dan keperluan anda.

Bluehost vs A2 Hosting – Gambaran keseluruhan

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost adalah penyedia hosting yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Ia didirikan pada tahun 2003, dan kini menghoskan lebih dari satu juta laman web dari seluruh dunia.

Dengan setiap rancangan hosting, Bluehost memberikan nama domain percuma dan sijil SSL percuma. Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk mencuba perkhidmatan mereka, tanpa risiko.

Hosting A2

A2 Hosting adalah syarikat hosting mesra pemaju terkemuka yang menyediakan semua ciri yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Mereka juga membolehkan anda memilih pusat data pilihan anda ketika mendaftar untuk perkhidmatan hosting mereka.

Paling baik, A2 Hosting memberikan jaminan pulangan wang pro-dinilai bila-bila masa jika anda tidak berpuas hati sepenuhnya.

Bluehost vs A2 Hosting – Kelajuan Halaman dan Masa Masa

Kelajuan dan masa operasi adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih hos web. Hampir setiap penyedia hosting menjamin kelajuan laman web yang sangat pantas dan ketersediaan laman web yang tinggi. Untuk menguji sama ada Bluehost dan A2 Hosting benar-benar sesuai dengan hype mereka, kami memutuskan untuk menganalisis kelajuan halaman dan jaminan masa operasi mereka dengan mendaftar dengan masing-masing dan membuat 2 laman web ujian.

Kami juga memasang tema WordPress, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar untuk mencerminkan persekitaran hidup di laman web kami. Kemudian, kami menjalankan beberapa ujian kelajuan yang berbeza dengan alat berikut:

 • Pingdom
 • Kesan Beban
 • Bitcatcha

ujian kelajuan bluehost

Menurut ujian Pingdom, laman ujian Bluehost kami mengambil 689ms ketika diuji dari New York City, yang lebih cepat daripada 94% laman web yang diuji.

a2 ujian kelajuan hosting pingdom

Walau bagaimanapun, laman A2 Hosting kami mengambil masa 1.28 saat untuk dimuatkan, yang bermaksud laman web ini hanya lebih pantas daripada 84% daripada semua laman web yang diuji.

Penting juga untuk menganalisis apakah pelayan hosting dapat bertahan dari lonjakan lalu lintas. Untuk ujian lonjakan lalu lintas, kami menggunakan alat yang disebut Load Impact. Kami menghantar beberapa pengguna maya ke laman web kami dan secara beransur-ansur membina sehingga 100 pengunjung sekaligus untuk melihat bagaimana prestasi pelayan.

loadhamp bluehost

Menurut ujian Load Impact kami, jumlah pelawat langsung tidak memberi kesan negatif kepada Bluehost.

Ujian loadimpact hosting A2

Sebaliknya, laman web ujian A2 Hosting kami dilakukan secara konsisten sehingga terdapat sekitar 40 pengunjung di laman web ini. Laman web melambatkan sebentar dan kemudian kembali ke keadaan normal.

Selepas ujian Load Impact, kami melakukan ujian dengan Bitcatcha untuk memantau masa tindak balas pelayan dari 8 lokasi geografi yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia. Kelajuan untuk setiap lokasi diukur 3 kali berasingan, dan kemudian hasilnya rata-rata.

ujian tindak balas pelayan bluehost

Menurut ujian Bitcatcha kami, prestasi keseluruhan Bluehost dan A2 Hosting kedua-duanya dinilai C.

ujian bitcatcha hosting 2

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs A2 Hosting – Kemudahan Penggunaan

Panel Pentadbiran Baru Bluehost

Untuk menguruskan akaun hosting web, kedua Bluehost dan A2 Hosting menyediakan akses cPanel kepada pengguna. Selain itu, pemasang 1 klik mereka membantu anda memasang skrip laman web yang popular seperti WordPress, Joomla, Drupal, dll..

A2 Hosting cPanel

Sekiranya anda memilih Windows hosting dengan A2 Hosting, maka anda akan mendapat akses ke Plesk untuk menguruskan akaun hosting web anda.

Bluehost vs A2 Hosting – Ciri

Dengan Bluehost, anda boleh mengharapkan semua ciri penting yang anda perlukan untuk memulakan laman web anda; termasuk lebar jalur yang tidak dimeterai, pemasang 1 klik, nama domain percuma, dan SSL.

Dengan rancangan hosting bersama mereka yang dimulakan, anda dapat mengehos 1 laman web dan, dengan rancangan yang sedikit lebih mahal, anda dapat menjadi tuan rumah laman web tanpa had dan mendapat kredit pemasaran percuma.

Sebagai perbandingan, A2 Hosting berada lebih jauh di hadapan kurva dari segi ciri. Mari kita lihat beberapa bidang di mana A2 Hosting unggul berbanding dengan Bluehost:

 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa: Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan Hosting A2, anda boleh meminta bayaran balik sepenuhnya dalam tempoh 30 hari dari mendaftar. Mereka juga memberikan bayaran balik pro-rata untuk perkhidmatan hosting yang tidak digunakan.
 • Beberapa pilihan hosting: Tidak seperti Bluehost, A2 Hosting menyediakan pelbagai pilihan hosting. Sebagai contoh, dengan rancangan VPS mereka, mereka menawarkan pelayan yang tidak dikendalikan, pelayan terurus, pelayan SSD diskaun, pelayan teras, dll..
 • Pemindahan laman web percuma: Dengan setiap rancangan hosting web, A2 Hosting menyediakan migrasi laman web secara percuma.

Pemenang: A2 Hosting

Bluehost vs A2 Hosting – Sokongan dan Dokumentasi

Bluehost memberikan sokongan 24/7 melalui sembang langsung dan telefon. Untuk fokus memberikan sokongan langsung melalui sembang langsung dan telefon, mereka telah menghentikan sokongan berasaskan e-mel. Ini bermaksud, jika anda terlalu sibuk menunggu ejen bertindak balas melalui sembang langsung, anda tidak dapat menyelesaikan pertanyaan sokongan anda.

A2 Hosting menyediakan sokongan 24/7 melalui 3 mod: sembang langsung, telefon, dan e-mel. Pangkalan pengetahuan mereka yang mantap menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai pembinaan laman web dengan A2 Hosting, langkah demi langkah.

Pemenang: A2 Hosting

Bluehost vs A2 Hosting – Harga

Mari kita lihat perbandingan langsung antara harga untuk pelbagai pilihan hosting dari Bluehost dan A2 Hosting:

SharedWordPressManaged WPVPSDedikasi
Bluehost$ 2.75 / bln.$ 2.75 / bln.19.95 / bln.$ 19.99 / bln.$ 79.99 / bln.
Hosting A2$ 3.92 / bln.$ 3.92 / bln.$ 11.99 / bln.$ 5 / bln.$ 99.59 / bln.

Dari jadual, anda dapat melihat bahawa Bluehost menyediakan rancangan hosting yang berpatutan untuk pelayan bersama, WordPress dan khusus. Untuk VPS, rancangan A2 Hosting lebih murah berkat perkhidmatan hosting mereka yang tidak dikendalikan.

Pelan WordPress yang diuruskan oleh A2 Hosting juga lebih murah daripada Bluehost. Tetapi, secara keseluruhan, Bluehost menyediakan perkhidmatan hosting yang lebih berpatutan, terutama untuk pemula.

Bluehost juga masuk ke dalam senarai syarikat hosting web percuma terbaik kami.

Pemenang: Bluehost

Ringkasan – Hosting Bluehost vs A2

Kami percaya bahawa Bluehost adalah penyedia hosting yang lebih baik secara keseluruhan daripada A2 Hosting. Bluehost bukan sahaja menyediakan semua yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda, tetapi juga menjadikan keseluruhan proses onboarding menjadi sangat mudah.

Walaupun anda benar-benar baru dalam hosting web, anda boleh melancarkan laman web dengan cepat dalam beberapa minit tanpa perlu merujuk kepada dokumentasi mereka.

Semasa memulakan, anda mungkin merasa seperti membina laman web agak mahal. Walau bagaimanapun, dengan harga pengenalan Bluehost yang rendah, anda boleh memulakan laman web dengan harga serendah $ 2.75. Anda juga boleh mendapatkan nama domain percuma dan sijil SSL.

 • Bluehost vs HostGator
 • Bluehost vs WP Engine
 • Bluehost vs Dreamhost
 • Bluehost vs iPage
 • Hosting Bluehost vs InMotion
 • Bluehost vs GreenGeeks
 • Bluehost vs Web Cecair

Kami harap artikel ini membantu anda mencari perkhidmatan hosting web terbaik yang memenuhi anggaran dan matlamat perniagaan anda. Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin menyemak ulasan Bluehost penuh kami atau ulasan Hosting A2 mendalam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map