Perbandingan Web Bluehost vs Liquid (2020) – 1 Pemenang Jelas!

bluehost vs liquid-web


Adakah anda mencari penyedia hosting WordPress yang terurus? Cuba memutuskan antara Web Cecair dan Bluehost? Kedua-dua Web Cecair dan Bluehost adalah 2 penyedia hosting WordPress terurus di dunia. Tetapi mana yang lebih baik?

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan Bluehost dan Liquid Web secara mendalam sehingga anda dapat memutuskan mana yang paling sesuai dengan anggaran dan keperluan anda.

Bluehost vs. Web Cecair – Gambaran Keseluruhan

bluehost-register-domain-name-free

Bluehost adalah jenama hosting yang dimiliki oleh Endurance International Group, sebuah syarikat hosting web yang terkenal. Ia juga merupakan penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Perkhidmatan hosting Bluehost ditujukan kepada pengguna peringkat pemula dan mereka terutama menggegarkan hosting bersama. Mereka menawarkan pelbagai pilihan hosting, termasuk bersama, WordPress, VPS, dan pelayan hosting khusus.

Mereka menyediakan 3 pilihan hosting yang berpusatkan WordPress:

 • Hosting WordPress yang dikongsi untuk pengguna peringkat kemasukan.
 • Hosting WordPress terurus untuk pengguna yang memerlukan prestasi pelayan yang dioptimumkan.
 • Hosting WooCommerce untuk perniagaan eCommerce.

Potongan Eksklusif Web Cecair

Liquid Web adalah syarikat hosting web yang dikendalikan secara bebas. Tidak seperti penyedia hosting tradisional, seperti Bluehost, Liquid Web hanya menawarkan perkhidmatan hosting terurus untuk VPS dan pelayan khusus. Pilihan hosting mereka dioptimumkan untuk aplikasi popular, termasuk WordPress, WooCommerce, e-mel perniagaan premium, dan banyak lagi.

Perbezaan utama antara perkhidmatan hosting WordPress dan WooCommerce dari Bluehost vs Liquid Web adalah bahawa sementara Bluehost menawarkan penyelesaian hosting untuk semua ukuran dan anggaran, Liquid Web disasarkan pada laman web dengan jumlah trafik tinggi.

Bluehost vs. Web Cecair – Kelajuan dan Waktu Waktu Halaman

Untuk melakukan ujian prestasi pelayan hosting untuk perbandingan Web Cecair vs Bluehost, kami membuat laman WordPress ujian di kedua-dua pelayan hosting dengan mendaftar ke rancangan hosting WordPress mereka. Kemudian, kami memasang tema WordPress lalai, memuat naik kandungan palsu, termasuk gambar, untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran di laman web ujian kami.

Akhirnya, kami juga melakukan beberapa ujian kelajuan seperti:

Uji Impak Beban: Untuk merakam bagaimana pelayan bertindak balas semasa waktu muat puncak.

Ujian bitcatcha: Untuk menganalisis masa tindak balas pelayan di 8 lokasi antarabangsa yang berbeza dengan mengabaikan kandungan laman ujian.

Inilah hasil kami:

loadhamp bluehost

Bluehost dan Liquid Web, dilakukan secara konsisten sepanjang ujian Load Impact kami. Bilangan pelawat langsung di laman web ini tidak memberi kesan terhadap prestasi pelayan.

Kesan Beban Web Cecair

Kami juga menggunakan Bitcatcha untuk merakam masa tindak balas pelayan hosting dari 8 lokasi geografi yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia. Kelajuan untuk setiap lokasi diukur tiga kali terpisah, dan kemudian hasilnya rata-rata.

ujian tindak balas pelayan bluehost

Seperti yang anda lihat, sementara laman web Liquid kami dinilai C + oleh Bitcatcha, laman Bluehost kami dinilai C.

Masa Respons Web Cecair

Pemenang: Web Cecair

Bluehost vs. Web Cecair – Kemudahan Penggunaan

Bluehost cPanel

Salah satu perkara terbaik mengenai Bluehost adalah mereka memberikan pengalaman pengguna yang hebat kepada pengguna, yang menjadikannya sangat membantu untuk memulakan laman web walaupun anda seorang pemula mutlak. Dengan onboarding berpandu mereka, anda dapat dengan mudah mengatur WordPress dan memasang tema pilihan anda walaupun tanpa masuk ke laman WordPress anda.

Mereka juga mengesyorkan beberapa plugin WordPress penting yang membantu anda meningkatkan matlamat perniagaan anda. Ringkasnya, anda boleh melancarkan laman WordPress dengan mudah walaupun anda tidak biasa dengan papan pemuka WordPress.

Bluehost juga menyediakan akses cPanel untuk mengurus laman web anda dengan mudah.

Dengan setiap rancangan Web Cecair, tidak termasuk hosting WordPress yang dikendalikan, anda akan mendapat akses ke cPanel / WHM atau Plesk.

laman web awan cair

Dengan rancangan hosting WordPress Liquid Web yang dikendalikan, anda akan mendapat akses ke iThemes Sync Pro. Ini membantu anda menguruskan semua laman web yang anda jalankan dari satu lokasi. Dengan iThemes Sync Pro, anda dapat memantau waktu dan waktu henti, mengesan status SEO kandungan anda, dan mengawal apa yang dilihat oleh pelanggan anda di WP-admin.

Sekiranya anda baru bermula, maka kami cadangkan memilih Bluehost kerana pengalaman mereka dalam penerbangan disesuaikan untuk pengguna seperti anda.

Pemenang: Bluehost

Bluehost vs. Web Cecair – Ciri

Bluehost terutama ditujukan kepada pengguna peringkat pemula. Ia dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Dengan semua rancangan hosting bersama, anda dapat

 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Storan SSD
 • SSL percuma
 • Pemasang 1-klik

Dengan rancangan hosting web bersama yang agak mahal, anda akan mendapat storan SSD tanpa had, akaun e-mel tanpa had, storan tanpa had, tawaran pemasaran bernilai $ 200, sandaran laman web dan banyak lagi.

Sebagai penyedia hosting terurus, Liquid Web memastikan masa pemuatan yang cepat, dengan ciri-ciri terkemuka di industri, seperti:

 • Kemas kini pemalam automatik: Sebagai tambahan kepada kemas kini teras WordPress, Web Cecair juga menawarkan kemas kini pemalam automatik dengan perbandingan visual.
 • Akses pelayan penuh: Tidak seperti syarikat hosting yang diuruskan lain, Liquid Web menawarkan akses pelayan penuh.
 • Stensil: Jimat masa anda semasa membina laman web baru dengan menggunakan plugin dan tema yang sama.
 • Pementasan yang mudah: Buat laman pementasan dengan mudah, yang membolehkan anda menguji kod anda sebelum menyebarkannya ke persekitaran laman langsung.

Pemenang: Web Cecair

Bluehost vs Web Cecair – Sokongan dan Dokumentasi

Bluehost menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon dan sembang langsung sahaja. Dalam usaha untuk fokus memberikan sokongan langsung, mereka menghentikan sokongan tiket berdasarkan e-mel.

Kelemahannya adalah jika anda terlalu sibuk dan tidak sabar untuk bertindak balas oleh ejen melalui sembang langsung, anda tidak akan dapat menyelesaikan permintaan sokongan anda. Ini juga boleh membuat pengguna kecewa dengan masalah yang lebih maju yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk diselesaikan.

Tidak seperti Bluehost, Liquid Web menyediakan bantuan teknikal melalui 3 mod: panggilan telefon, sembang langsung, dan e-mel.

Sekiranya anda menghubungi melalui telefon atau berbual, mereka akan menjawab dalam waktu kurang dari satu menit, dan jika anda menghubungi melalui e-mel, anda akan mendapat respons dalam masa kurang dari 30 minit.

Bluehost dan Liquid mempunyai asas pengetahuan yang luas di laman web mereka yang merangkumi setiap aspek membina laman web dari bawah ke atas menggunakan rancangan hosting web mereka.

Pemenang: Bluehost

Bluehost juga mendahului kedudukan # 1 untuk Perkhidmatan Web Hosting Inggeris Teratas.

Bluehost vs. Web Cecair – Harga

Harga biasa untuk hosting web bersama Bluehost bermula pada $ 7,99 sebulan. Oleh kerana kami telah merundingkan perjanjian dengan Bluehost, pengguna IsItWP hanya perlu membayar $ 2.75 sebulan. Yang terbaik, dengan setiap akaun Bluehost baru, anda akan mendapat nama domain percuma dan sijil SSL percuma.

Harga untuk hosting WordPress Liquid Web yang dikendalikan bermula pada $ 29 sebulan.

Bluehost juga merupakan salah satu perkhidmatan hosting web percuma terbaik di dunia.

Pemenang: Bluehost

Ringkasan – Bluehost vs Web Cecair

Sekiranya anda baru bermula dan mencari penyedia hosting WordPress yang diuruskan dengan harga yang berpatutan, maka jangan cari lebih jauh daripada Bluehost. Bluehost juga menawarkan beberapa pilihan hosting yang berbeza untuk pengguna peringkat kemasukan.

Bluehost juga menawarkan perkhidmatan hosting WooCommerce yang berpatutan yang memberi anda setiap ciri asas yang anda perlukan untuk menjalankan laman web eCommerce, seperti nama domain, SSL percuma, dan alamat IP khusus.

Sebaliknya, Web Cecair adalah untuk pengguna yang mahu laman web yang cepat. Hosting WooCommerce yang dikendalikan oleh Liquid Web membantu anda membina kedai eCommerce yang banyak sumber tanpa perlu menyewa pembangun profesional untuk mengoptimumkan pelayan anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia hosting WordPress yang diuruskan dengan baik. Sekiranya anda menyukai artikel ini, sila semak ulasan Bluehost dan ulasan Web Cecair kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map