SiteGround vs A2 Hosting (2020) – Inilah Pemenangnya!

laman web vs hosting a2


Tertanya-tanya penyedia hosting web mana yang lebih baik: SiteGround atau A2 Hosting? SiteGround dan A2 Hosting adalah 2 penyedia hosting yang paling popular di pasaran. Tetapi seseorang harus unggul, betul?

Tanpa ragu, memilih web host yang salah dapat mensabotaj perniagaan dan reputasi dalam talian anda. Itulah sebabnya kami telah menulis perbandingan hosting web yang TIDAK TERBAIK antara A2 Hosting dan SiteGround, jadi anda boleh memutuskan mana yang paling sesuai untuk laman web anda.

SiteGround vs A2 Hosting – Gambaran Keseluruhan

laman web-godaddy-hosting-alternatif

SiteGround adalah penyedia hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Mereka mempunyai salah satu pasukan sokongan WordPress 24/7 terbaik dalam industri ini. Mereka menawarkan peningkatan automatik, cache WP bawaan, CDN, pementasan 1 klik, dan kawalan versi GIT.

Mereka adalah salah satu daripada beberapa syarikat hosting yang membolehkan anda memilih lokasi pusat data pilihan anda ketika mendaftar untuk perkhidmatan hosting. Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk menguji perkhidmatan hosting mereka.

a2-hosting-hosting-alternatif

A2 Hosting menjadikan diri mereka sebagai penyedia hosting web mesra pemaju yang terbaik. Pilihan hosting web mereka sangat serba boleh. Sebagai contoh, mereka membiarkan anda memilih antara rancangan hosting Linux dan Windows untuk hosting bersama. Anda juga dapat memilih tahap pengurusan hosting semasa anda mendaftar untuk VPS atau hosting pelayan khusus.

Sama seperti SiteGround, A2 Hosting juga membolehkan anda memilih pusat data pilihan anda. Sekiranya anda membatalkan akaun Hosting A2 dalam masa 30 hari, anda layak mendapat bayaran balik sepenuhnya. Anda boleh meminta bayaran balik prorata untuk perkhidmatan yang tidak digunakan selepas 30 hari.

SiteGround vs A2 Hosting – Kelajuan Halaman dan Masa Masa

SiteGround menyediakan teknologi kelajuan terkemuka di industri seperti NGINX, HTTP / 2, PHP7, dan CDN percuma untuk mempercepat prestasi laman web anda. Sebaliknya, A2 Hosting membolehkan anda memilih pelayan Turbo semasa anda mendaftar, yang menyediakan pengganti Apache untuk mempercepat prestasi laman web anda sebanyak 20 kali.

Untuk menguji prestasi pelayan hosting untuk perbandingan SiteGroud vs A2 Hosting, kami mendaftar dengan kedua-dua perkhidmatan web hosting dan membuat laman web ujian pada masing-masing dengan WordPress. Untuk mencerminkan persekitaran pengeluaran di laman web ujian kami, kami juga memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

tapak ujian kelajuan

Menurut ujian kelajuan laman web Pingdom kami, laman ujian SiteGround kami dimuat dalam masa kurang dari satu saat ketika diuji dari Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 95% daripada semua laman web yang diuji.

a2 ujian kelajuan hosting pingdom

Sebaliknya, laman A2 Hosting kami mengambil masa 1.28 saat untuk dimuat. Ini bermaksud laman web ini hanya lebih pantas daripada 84% dari semua laman web yang diuji.

Kami juga melakukan ujian prestasi lain menggunakan Load Impact untuk melihat bagaimana prestasi pelayan ujian kami semasa lonjakan lalu lintas. Semasa analisis kami, kami menghantar beberapa pengguna maya (VU) ke laman web kami.

tapak-tapak beban

Dari carta kami, anda dapat melihat bahawa laman SiteGround kami menunjukkan prestasi yang konsisten sehingga terdapat sekitar 50 pengguna. Laman web melambatkan beberapa saat, dan kemudian ia dikembalikan setelah beberapa saat lagi.

Ujian loadimpact hosting A2

Begitu juga, laman ujian A2 Hosting kami dilakukan secara konsisten sehingga terdapat sekitar 40 pengunjung di laman web ini. Laman web melambatkan sebentar dan kemudian kembali ke keadaan normal.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs A2 Hosting – Kemudahan Penggunaan

hosting wordpress laman web

Kedua SiteGround dan A2 Hosting menyediakan akses cPanel kepada pengguna untuk menguruskan akaun hosting web mereka. Selain itu, pemasang 1 klik mereka membantu anda memasang skrip laman web yang popular seperti WordPress, Joomla, Drupal, dll..

Log masuk WordPress Hosting A2

Sekiranya anda memilih Windows hosting dengan A2 Hosting, maka anda akan mendapat akses ke Plesk untuk menguruskan akaun hosting web anda.

Pemenang: Ini adalah tali leher

SiteGround vs A2 Hosting – Ciri

Kedua-dua SiteGround dan A2 Hosting menawarkan semua ciri penting yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda, seperti lebar jalur tanpa had, pilihan pusat data, pemasang 1 klik, pembangun laman web, dll..

Dari segi ciri, di bawah adalah beberapa bidang di mana SiteGround melonjak maju jika dibandingkan dengan Hosting A2:

 • Storan SSD: SiteGround menawarkan storan SSD, sedangkan A2 Hosting menyediakan storan RAID 10.
 • Prestasi tinggi: Untuk meningkatkan prestasi pelayan, SiteGround menyediakan CDN CloudFlare percuma, PHP 7 dengan OpCache.
 • Keselamatan terbina dalam: Dengan semua rancangan SiteGround, anda boleh mendapat sandaran harian percuma. Dengan rancangan yang sedikit lebih mahal, anda juga akan mendapat pemulihan sandaran percuma.
 • Ciri Geeky: Dengan rancangan GoGeek SiteGround, anda akan mendapat pelayan yang mematuhi PCI untuk kedai eCommerce, pembuatan Git repo 1-klik, dan pementasan WordPress dan Joomla yang mudah.

Setelah mengetahui kelebihan SiteGround berbanding A2 Hosting, mari kita lihat beberapa bidang di mana A2 Hosting unggul berbanding dengan SiteGround:

 • Hosting Windows dan Linux: Tidak seperti kebanyakan penyedia hosting, termasuk SiteGround, A2 Hosting membolehkan anda memilih antara hosting Windows dan Linux.
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa: Sebagai tambahan kepada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, A2 Hosting menawarkan bayaran balik pro-rata untuk perkhidmatan yang tidak digunakan selepas 30 hari pertama.
 • Pilihan tahap pengurusan: A2 Hosting juga membolehkan anda memilih tahap pengurusan untuk VPS dan hosting pelayan khusus.

Kami percaya bahawa A2 Hosting adalah penyedia hosting yang sangat serba boleh yang memberi anda banyak pilihan semasa anda mendaftar untuk perkhidmatan hosting mereka. Dalam aspek ciri, mereka pasti menonjol dari persaingan.

Pemenang: A2 Hosting

SiteGround vs. A2 Hosting – Sokongan dan Dokumentasi

Kedua SiteGround dan A2 Hosting menawarkan sokongan 24/7 melalui 3 mod: sembang langsung, e-mel dan telefon. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas yang menjelaskan bagaimana membina laman web dengan pelayan hosting mereka.

Pemenang: Ini adalah tali leher

SiteGround vs A2 Hosting – Harga

Mari kita lihat perbandingan harga secara langsung antara SiteGround dan A2 Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
Tapak Tapak$ 3.95 / bln.$ 3.95 / bln.$ 42 / kredit / tahun$ 269.00 / bln.
Hosting A2$ 3.92 / bln.$ 3.92 / bln.$ 13.19 / bln.$ 5 / bln.$ 99.59 / bln.

Seperti yang anda lihat dari jadual, rancangan A2 Hosting lebih murah daripada SiteGround. Anda mungkin juga menyedari bahawa harga hosting khusus untuk A2 Hosting jauh lebih murah. Itu kerana SiteGround hanya menawarkan hosting pelayan khusus yang dikendalikan, sedangkan A2 Hosting membolehkan anda memilih tahap pengurusan.

Sekiranya anda mencari VPS yang berpatutan atau pelayan hosting khusus, hosting yang tidak dikendalikan oleh A2 Hosting boleh menjadi pertaruhan terbaik anda.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kupon SiteGround kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: A2 Hosting

Recap – SiteGround vs A2 Hosting

Selepas perbandingan kami, kami percaya bahawa SiteGround adalah penyedia hosting yang lebih baik daripada A2 Hosting secara keseluruhan. SiteGround sentiasa meningkatkan infrastruktur hosting mereka dan menggunakan teknologi kelajuan terkini untuk meningkatkan prestasi platform hosting mereka.

Walaupun kebanyakan penyedia hosting hanya membanggakan sokongan pelanggan yang sangat baik, SiteGround sebenarnya memberikannya. Dengan SiteGround, anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa saat untuk pengendali yang tersedia seterusnya. Setiap kali anda memerlukan bantuan, mereka mendapat sokongan anda.

Tetapi, jika anda mencari penyedia hosting yang lebih berpatutan, maka anda mungkin mempertimbangkan untuk memilih Hosting A2.

Anda juga harus melihat perbandingan hosting ini antara…

 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs Web Cecair
 • SiteGround vs iPage

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia hosting yang tepat untuk keperluan anda. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat tinjauan SiteGround lengkap kami atau ulasan Hosting A2 lengkap kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map