SiteGround vs DreamHost Perbandingan (2020) – 1 Pemenang Jelas!

tapak laman web vs dreamhost


Adakah anda tertanya-tanya mana pilihan hosting yang lebih baik: SiteGround atau DreamHost? Mereka adalah 2 syarikat hosting web paling popular di luar sana. Tetapi seseorang harus lebih baik daripada yang lain, betul?

Dalam perbandingan TIDAK TERBAIK antara SiteGround dan DreamHost, kami akan membantu anda mengetahui pilihan terbaik untuk anggaran dan keperluan anda.

SiteGround vs DreamHost – Gambaran Keseluruhan

laman web-godaddy-hosting-alternatif

SiteGround dan DreamHost mempunyai banyak persamaan. Sebagai contoh, kedua-dua penyedia hosting secara rasmi disyorkan oleh WordPress.org. Kedua-duanya menawarkan penyelesaian hosting berpusatkan WordPress yang berbeza, seperti hosting WordPress yang dikendalikan dan hosting WooCommerce.

SiteGround adalah salah satu dari beberapa syarikat hosting yang membolehkan pengguna memilih pusat data pilihan mereka ketika mendaftar untuk perkhidmatan hosting. Mereka memberikan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk mencuba perkhidmatan mereka, tanpa risiko.

hos impian

DreamHost ditubuhkan pada tahun 1996, dan kini mempunyai sekitar 1.5 juta domain. Mereka menawarkan jaminan pengembalian wang 97 hari yang terkemuka di industri untuk mencuba perkhidmatan mereka, tanpa risiko.

SiteGround vs DreamHost – Kelajuan dan Waktu Masa

Kelajuan dan masa operasi adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih perkhidmatan hosting web.

SiteGround dan DreamHost membanggakan prestasi pelayan super cepat mereka dan ketersediaan yang tinggi. Kami memutuskan untuk menguji janji mereka untuk melihat sama ada pelayan mereka benar-benar memenuhi hype mereka.

Untuk menganalisis prestasi pelayan hosting mereka, kami mendaftar dengan kedua-dua penyedia hosting dan membina laman web WordPress di masing-masing. Untuk mencerminkan persekitaran hidup, kami juga memasang tema WordPress lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar.

Kemudian kami menjalankan beberapa ujian kelajuan yang berbeza pada setiap pelayan hosting dengan alat ujian berikut:

 • Pingdom
 • Kesan Beban
 • Bitcatcha

tapak ujian kelajuan

Menurut alat ujian kelajuan Pingdom, laman ujian SiteGround kami mengambil masa 649ms untuk dimuat ketika diuji dari Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 95% daripada semua laman web yang diuji.

ujian kelajuan dreamhost

Sebaliknya, laman ujian DreamHost kami hanya memuat 445ms, yang lebih pantas daripada 97% daripada semua laman web yang diuji.

Selepas ujian Pingdom kami, kami menguji laman web dengan Load Impact untuk melihat bagaimana pelayan akan menangani lonjakan lalu lintas semasa waktu muat puncak.

tapak-tapak beban

Dari carta, anda dapat melihat bahawa terdapat beberapa lonjakan ketika terdapat sekitar 50 pengguna pada satu masa di laman web SiteGround kami. Ini bermaksud laman web menjadi perlahan untuk beberapa saat, dan kemudian ia dikembalikan setelah beberapa saat.

ujian loadimpact dreamhost

Walau bagaimanapun, DreamHost menunjukkan prestasi yang konsisten sepanjang ujian. Jumlah pelawat langsung di laman web ini tidak memberi kesan terhadap prestasi.

Kami juga menguji laman web dengan Bitcatcha untuk melihat bagaimana prestasi laman web ini di lokasi geografi yang berbeza. Kami mencatatkan masa memuatkan halaman dari 8 lokasi global yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia.

laman web masa tindak balas

Menurut Bitcatcha, laman web SiteGround kami dinilai C; sedangkan laman DreamHost dinilai A+.

bitcatcha dreamhost

Pemenang: DreamHost

SiteGround vs. DreamHost – Kemudahan Penggunaan

Tapak tapak cPanel

Walaupun semua rancangan SiteGround dilengkapi dengan cPanel untuk menguruskan akaun hosting web anda, DreamHost menyediakan panel kawalan berasaskan web khusus yang dibangunkan secara dalaman. Panel kawalan DreamHost adalah intuitif. Namun, jika Anda terbiasa menggunakan cPanel, panel kawalan hosting web paling terkenal di industri, maka akan ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menggunakan antara muka DreamHost.

dreamhost menguruskan domain

Kedua SiteGround dan DreamHost menawarkan pemasang 1 klik untuk melancarkan skrip laman web pilihan anda dengan cepat, seperti WordPress, Joomla, dan Drupal.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs. DreamHost – Ciri

SiteGround dan DreamHost menjalankan pilihan pilihan hosting dari hosting murah hingga hosting WordPress, sehingga ke pelayan khusus.

Mari kita lihat beberapa kawasan di mana SiteGround unggul berbanding dengan DreamHost:

 • Ciri Geeky: Dapatkan ciri geeky dengan rancangan hosting bersama GoGeek mereka seperti integrasi git yang mudah, persekitaran pementasan 1 klik, sandaran atas permintaan, pelayan yang mematuhi PCI, dll..
 • Pilihan pusat data: Pilih dari 3 pusat data yang berbeza semasa mendaftar untuk rancangan hosting anda.
 • Prestasi tinggi: SiteGround memberikan prestasi WordPress yang tiada tandingannya dengan pilihan cache unik mereka.

Setelah melihat beberapa kelebihan SiteGround, inilah masanya untuk memeriksa beberapa bidang di mana DreamHost unggul:

 • Jaminan wang dikembalikan selama 97 hari: DreamHost mengalahkan semua persaingan mereka dengan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari dalam industri mereka.
 • Lebih banyak pilihan hosting: DreamHost menawarkan lebih banyak pilihan hosting yang berpusatkan WordPress, termasuk hosting WordPress, hosting WordPress yang dikendalikan, dan hosting WooCommerce. Tidak seperti SiteGround, DreamHost juga menawarkan hosting VPS.
 • Kemas kini WordPress automatik: DreamHost menawarkan kemas kini automatik supaya anda dapat tenang kerana mengetahui bahawa hosting anda berada dalam keadaan selamat.

Sebagai perbandingan, kami yakin SiteGround menawarkan ciri hosting yang lebih maju berkat ciri Geeky dan pilihan cache yang unik.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs. DreamHost – Sokongan dan Dokumentasi

SiteGround menawarkan sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, dan telefon. Mereka mempunyai dokumentasi lengkap yang membantu pengguna menelusuri setiap aspek membina laman web dengan SiteGround.

DreamHost hanya menawarkan sokongan melalui sembang langsung pada jam 5 pagi – 10 malam PST, 7 hari seminggu. Walaupun permintaan panggilan balik tersedia, anda harus melanggannya secara berasingan dengan membuat pembayaran sekali sahaja atau membeli langganan bulanan.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs DreamHost – Harga

Mari kita lihat perbandingan kos secara langsung antara SiteGround dan DreamHost:

SharedWordPressResellerCloudDedicated
Tapak Tapak$ 3.95 / bln.$ 3.95 / bln.$ 42 / tahun$ 80.00 / bln.$ 269.00 / bln.
DreamHost$ 2.59 / bln.$ 2.59 / bln.$ 169.00 / bln.

DreamHost menawarkan diskaun besar kod kupon DreamHost eksklusif pada rancangan pengenalan mereka kepada pengguna kali pertama. Secara keseluruhan, rancangan DreamHost jauh lebih murah daripada rancangan SiteGround.

Anda juga boleh menggunakan kupon SiteGround kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: DreamHost

Ringkasan – SiteGround vs. DreamHost

Selepas perbandingan kami, kami yakin SiteGround adalah pilihan hosting yang lebih baik daripada DreamHost.

Salah satu kelemahan utama DreamHost adalah sokongan pelanggan mereka. DreamHost tidak menawarkan sokongan sembang langsung 24/7. Ini bermaksud, jika anda berada di zon waktu yang berbeza, maka menyelesaikan masalah hosting anda boleh menjadi masalah besar. Lebih teruk lagi, sokongan telefon akan memberi anda wang tambahan.

Sementara itu, SiteGround dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Ia adalah pemenang yang jelas.

Masih tidak pasti? Lihat artikel perbandingan SiteGround kami yang lain…

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround vs Web Cecair

Kami harap artikel ini membantu anda mencari perkhidmatan hosting terbaik untuk laman web anda. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat kajian SiteGround lengkap kami atau ulasan DreamHost penuh kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map