SiteGround vs. HostGator Perbandingan (2020) – 1 Pemenang Jelas

tapak laman web vs hostgator


Ingin tahu penyedia hosting web mana yang lebih baik: SiteGround atau HostGator? Itu akan menjadi panggilan sukar! SiteGround dan HostGator adalah 2 penyedia hosting yang paling popular di pasaran. Walaupun HostGator menggegarkan industri hosting web bersama, SiteGround terkenal dengan hosting WordPress mereka yang sangat pantas. Tetapi hanya ada satu juara BENAR …

Oleh kerana memilih hos web yang salah dapat mensabotaj perniagaan dan reputasi dalam talian anda, kami mengambil berat pertandingan seperti ini. Itulah sebabnya kami menulis perbandingan hosting web yang TIDAK TERBATAS antara HostGator dan SiteGround, jadi anda boleh memutuskan mana yang terbaik untuk laman web anda. Biarkan pertempuran bermula!

SiteGround vs HostGator – Gambaran keseluruhan

laman web-godaddy-hosting-alternatif

SiteGround adalah perkhidmatan hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org. Mereka adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang membolehkan anda memilih pusat data yang anda gunakan semasa anda mendaftar ke perkhidmatan hosting mereka.

Oleh kerana mempunyai pusat data di 3 benua yang berbeza, SiteGround memberikan pengalaman laman web yang unggul kepada pengunjung anda tidak kira di mana mereka berada. Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk menguji perkhidmatan hosting mereka.

hostgator-web-hosting

HostGator adalah penyedia hosting web yang sangat popular. Ditubuhkan pada tahun 2002, HostGator kini menjadi tuan rumah lebih daripada 8 juta laman web di seluruh dunia. HostGator terutamanya menggegarkan perkhidmatan hosting web bersama.

Pelan HostGator dilengkapi dengan semua ciri hosting penting dan mereka memberi anda jaminan wang dikembalikan 45 hari untuk mencuba perkhidmatan mereka tanpa risiko.

SiteGround vs HostGator – Kelajuan dan Waktu Waktu Halaman

Kelajuan dan masa buka halaman adalah faktor yang paling penting ketika memilih perkhidmatan hosting web.

Menurut kajian, walaupun kelewatan 1 saat boleh menyebabkan penurunan penukaran sebanyak 7%. Google terus menekankan kelajuan halaman dalam algoritma mereka, jadi jelas bahawa kelajuan halaman memberi kesan besar pada kedudukan SEO untuk laman web anda.

Waktu sibuk adalah penting kerana pengunjung anda mengharapkan laman web anda tersedia sepanjang masa. Waktu sibuk biasanya dinyatakan sebagai peratusan dari jumlah masa yang ada, seperti 99.9%.

Seringkali, penyedia hosting web bermegah sebagai host web terpantas dan menjanjikan ketersediaan tinggi dengan perkhidmatan hosting mereka. Untuk menguji sama ada mereka mengikuti hype mereka, kami mendaftar dengan SiteGround dan HostGator dan membuat laman WordPress percubaan pada masing-masing. Kami juga memasang tema lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar untuk mencerminkan persekitaran langsung di laman web ujian kami.

Kemudian kami menjalankan beberapa ujian kelajuan dan masa operasi yang berbeza.

Inilah hasil kami:

tapak ujian kelajuan

Menurut ujian Pingdom, laman ujian SiteGround kami hanya mengambil masa 649 ms untuk memuatkan pelayan di Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 95% daripada semua laman web yang diuji.

hostgator speedtest

Apabila kami menjalankan ujian yang sama di HostGator, laman ujian kami mengambil masa 691ms untuk dimuat.

Kami tidak mengalami waktu henti semasa ujian di salah satu pelayan.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Kemudahan Penggunaan

hostgator-cpanel

Semua rancangan hosting dari SiteGround dan HostGator dilengkapi dengan cPanel untuk menguruskan akaun hosting web mereka. Mereka juga menawarkan pemasang 1 klik untuk skrip laman web yang popular, seperti WordPress, Joomla, dan Drupal.

Kedua-duanya juga menyediakan pembangun laman web dengan rancangan hosting mereka untuk pengguna yang menginginkan penyelesaian cepat dan mudah untuk memulakan laman web.

Walaupun SiteGround menyediakan Weebly builder dengan semua rancangan hosting mereka, semua akaun hosting HostGator dihantar dengan Gator builder, pembangun laman web yang mudah digunakan yang dikembangkan oleh pasukan HostGator. Kedua pembangun membiarkan anda memulakan apa sahaja jenis laman web dengan mudah, termasuk blog, kedai eCommerce, portfolio, dll.

Pemenang: Ini adalah tali leher

SiteGround vs HostGator – Ciri

HostGator menawarkan semua ciri hosting standard yang anda harapkan dari syarikat hosting web, termasuk lebar jalur yang tidak dimeterai, SSL percuma, pemasang 1 klik, tawaran pemasaran bernilai $ 200, dan banyak lagi. Dengan rancangan hosting web bersama yang sedikit lebih mahal, anda akan mendapat akses ke hosting laman web tanpa had, IP khusus percuma, dan alat SEO percuma.

Walau bagaimanapun, ketika membandingkan ciri, SiteGround menarik jauh di hadapan HostGator. Mari kita gunakan beberapa ciri yang meletakkan SiteGround lebih awal daripada kurva:

 • Storan SSD: Semua rancangan hosting bersama HostGator menawarkan storan Hard Disk Drive (HDD) sedangkan SiteGround menyediakan penyimpanan Solid State Drive (SSD), yang terbukti berkinerja sekurang-kurangnya 2x lebih cepat daripada HDD.
 • Teknologi kelajuan: Di atas penyimpanan SSD, SiteGround menyediakan CDN CloudFlare percuma, PHP 7 dengan OpCache.
 • Keselamatan proaktif: Dengan semua rancangan hosting laman web SiteGround, anda boleh mendapat sandaran harian percuma. Dengan rancangan yang sedikit lebih mahal, anda juga akan mendapat pemulihan sandaran percuma.
 • Ciri geeky yang maju: Untuk ciri canggih, anda boleh memilih rancangan GoGeek mereka yang menyediakan anda pelayan yang mematuhi PCI dan pembuatan Git repo 1-klik.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs HostGator – Sokongan dan Dokumentasi

SiteGround dan HostGator memberikan sokongan 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Kedua-dua penyedia hosting mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas yang terdiri daripada ratusan tutorial berguna yang merangkumi setiap aspek membina laman web dengan akaun hosting mereka.

Pemenang: Ini adalah tali leher

SiteGround vs HostGator – Harga

Mari buat perbandingan langsung antara kos antara pilihan hosting yang berbeza dari HostGator dan SiteGround:

SharedWordPressResellerCloudDedicated
Tapak Tapak$ 3.95 / bln.$ 3.95 / bln.$ 42 / tahun$ 80.00 / bln.$ 269.00 / bln.
HostGator$ 2.78 / bln.$ 5.95 / bln.$ 19.95 / bln.$ 4.95 / bln.$ 119.00 / bln.

Seperti yang anda lihat, rancangan SiteGround sedikit mahal jika dibandingkan dengan rancangan HostGator. Sekiranya anda mencari penyelesaian hosting yang berpatutan, HostGator boleh menjadi pilihan terbaik anda.

HostGator juga menawarkan rancangan hosting reseller terbaik.

Anda juga boleh menggunakan kod kupon HostGator kami untuk mendapatkan potongan besar.

Pemenang: HostGator

Ringkasan: SiteGround vs HostGator

Setelah perbandingan mendalam, kami yakin SiteGround adalah penyedia hosting web yang lebih baik daripada HostGator. SiteGround mengembangkan alat dalaman untuk memberikan pengalaman hosting yang sangat pantas kepada pengguna WordPress mereka. Dengan perkhidmatan Super Cache mereka, anda dapat meningkatkan waktu pemuatan halaman dan prestasi laman web anda dengan luar biasa.

Dengan SiteGround, anda boleh yakin bahawa mereka akan membuat sandaran laman web anda setiap hari. Pemulihan dapat dilakukan dengan mudah melalui alat klik dan pulihkan mereka.

Lihat perbandingan hosting berguna lain:

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs A2 Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround vs Web Cecair

Kami harap artikel ini membantu anda memilih antara SiteGround dan HostGator. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh menyemak tinjauan SiteGround lengkap kami dan ulasan HostGator lengkap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map