SiteGround vs. iPage Perbandingan (2020) – 1 Pemenang Jelas!

tapak laman web vs ipage


Adakah anda mencari perkhidmatan hosting murah terbaik? iPage dan SiteGround adalah 2 perkhidmatan web hosting paling popular yang terdapat di pasaran. Tetapi yang benar-benar merupakan pilihan terbaik: iPage atau SiteGround?

Memilih penyedia hosting web yang salah boleh merugikan kedudukan dan perniagaan carian anda. Dan itulah sebabnya kami telah menulis perbandingan hosting web yang TIDAK TERBATAS antara iPage dan SiteGround, sehingga anda dapat memutuskan mana yang terbaik untuk laman web anda.

Mari kita lihat perbandingan antara kepala antara iPage dan SiteGround.

SiteGround vs. iPage – Gambaran keseluruhan

tapak tapak

SiteGround adalah salah satu penyedia hosting web WordPress.org yang disyorkan secara rasmi. Mereka menawarkan salah satu pusat sokongan 24/7 terbaik dalam industri dan mengekalkan tahap kepuasan pelanggan yang tinggi.

Pilihan hosting mereka menggunakan gameplay dari hosting murah hingga ke server hosting khusus. Dengan perkhidmatan hosting WordPress mereka, mereka menyediakan peningkatan WordPress automatik, cache WP bawaan, CDN, pementasan 1 klik, dan kawalan versi GIT.

Mereka adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang membolehkan anda memilih pusat data pilihan anda semasa mendaftar ke perkhidmatan hosting. Pusat data mereka terletak di Amerika Syarikat, Eropah, dan Singapura.

ipage-godaddy-hosting-alternatif

iPage adalah jenama hosting yang dimiliki oleh Endurance International Group. Mereka terkenal dengan pilihan hosting yang berpatutan, bermula dari serendah $ 1,99 sebulan.

iPage ditubuhkan pada tahun 1998, dan kini melayani lebih dari 1 juta laman web di seluruh dunia. Sama seperti SiteGround, mereka juga menyediakan berbagai pilihan hosting, termasuk hosting bersama, WordPress, VPS, dan Dedicated.

iPage adalah rakan kuasa hijau EPA, yang bermaksud pusat data mereka dikuasakan oleh tenaga angin, mengurangkan jejak karbon mereka dengan banyak.

SiteGround vs. iPage – Kelajuan dan Waktu Masa Halaman

Kelajuan dan waktu buka halaman adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih perkhidmatan hosting web.

Menurut kajian, walaupun kelewatan 1 saat boleh menyebabkan penurunan penukaran sebanyak 7%. Plus, Google terus menekankan kelajuan halaman dalam algoritma mereka.

Tidak ketinggalan, jika anda tidak memandang serius kecepatan halaman, anda kemungkinan akan kehilangan ranking SEO dan pelanggan anda akan meninggalkan laman web anda.

Waktu sibuk adalah penting kerana pengunjung anda mengharapkan laman web anda tersedia sepanjang masa. Waktu sibuk biasanya dinyatakan sebagai peratusan dari jumlah masa yang ada, seperti 99.9%.

Selalunya, penyedia hosting web berbangga menjadi yang terpantas dan menjanjikan ketersediaan tinggi dengan perkhidmatan hosting mereka. Untuk menguji sama ada mereka mengikuti hype mereka, kami mendaftar dengan SiteGround dan iPage dan membuat laman WordPress ujian pada masing-masing. Kami juga memasang tema lalai, menambahkan kandungan palsu, dan memuat naik beberapa gambar untuk mencerminkan persekitaran langsung di laman web ujian kami.

Kemudian kami menjalankan beberapa ujian kelajuan dan masa operasi yang berbeza.

Inilah hasil kami:

tapak ujian kelajuan

Menurut ujian Pingdom kami, laman ujian SiteGround kami mengambil masa hanya 649ms untuk dimuat ketika diuji dari Dallas, Texas. Itu lebih pantas daripada 95% daripada semua laman web yang diuji.

ujian kelajuan pingdom ipage

Semasa kami menjalankan ujian yang sama di iPage; laman web ujian kami mengambil masa 2.6 saat untuk dimuat.

Selain ujian Pingdom kami, kami juga menggunakan alat pengujian yang disebut Load Impact untuk menentukan bagaimana SiteGround dan iPage akan menangani permintaan pelayan semasa lonjakan lalu lintas.

Untuk ujian, Load Impact menghantar beberapa pengguna maya (VU) ke laman web kami dan secara beransur-ansur membina sehingga 100 pengunjung pada satu masa.

tapak-tapak beban

Seperti yang anda lihat dari ujian SiteGround kami, terdapat beberapa lonjakan pada grafik masa memuat. Perkara ini biasa berlaku di persekitaran hosting bersama. Walau bagaimanapun, laman web kami tidak pernah rosak semasa ujian.

hentaman beban ipage

Laman web iPage kami menjadi perlahan apabila terdapat 50 pengguna. Laman web cepat pulih dalam beberapa saat dan masa memuat halaman, tetapi tetap rendah walaupun dengan lebih banyak pengguna. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa laman web ini tidak pernah turun semasa ujian kelajuan kami.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Kemudahan Penggunaan

Persediaan WordPress SiteGround

SiteGround membolehkan anda mengurus laman web dan akaun hosting anda dengan cPanel.

Mereka juga menawarkan puluhan pemasang 1 klik untuk skrip laman web popular seperti WordPress, Joomla, dan Drupal.

Anda juga akan mendapat pembangun drag and drop asas dengan setiap rancangan untuk membuat laman web anda dengan cara yang anda mahukan.

Panel kawalan iPage

Sekarang, mari kita lihat iPage dan betapa mudahnya mengurus laman web di platform mereka.

Semua pakej hosting iPage dibundel dengan pembangun drag and drop laman web yang mudah digunakan dan pemasang WordPress 1 klik.

Kelemahan utama adalah bahawa iPage tidak menawarkan cPanel. Sebagai gantinya, mereka menawarkan versi panel kawalan mereka sendiri yang mereka sebut sebagai vDeck. Namun, jika anda terbiasa dengan cPanel, yang merupakan panel kawalan hosting web paling terkenal di dunia, maka akan ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum menguasai vDeck.

SiteGround vs. iPage – Ciri

SiteGround dan iPage cenderung mempunyai pilihan hosting yang sesuai untuk laman web anda, tanpa mengira ukuran dan anggaran perniagaan dalam talian anda. Walaupun SiteGround memfokuskan pada memberikan pengalaman hosting cepat yang hebat dengan teknologi kelajuan terkemuka di industri, iPage memberi anda semua ciri peringkat permulaan yang perlu dimulakan oleh pemula dengan mudah memulakan laman web.

Mari kita lihat beberapa kawasan di mana iPage menonjol dari persaingan:

 • Laman web tanpa had: iPage hanya menawarkan 1 rancangan hosting murah. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had dengan rancangan tersebut tanpa sebarang kos tambahan; sedangkan SiteGround menghendaki anda mendaftar untuk rancangan yang sedikit lebih mahal untuk hosting laman web tanpa had.
 • Seret dan lepaskan pembina laman web: Walaupun iPage menyediakan pembangun laman web yang dikembangkan sendiri, SiteGround menawarkan Wix Builder dengan setiap rancangan hosting web.
 • Kredit iklan percuma: Dapatkan kredit iklan percuma bernilai $ 200 dengan setiap rancangan hosting web iPage.

Setelah mengetahui kelebihan iPage, mari kita lihat beberapa bidang di mana SiteGround unggul sebagai perbandingan:

 • Teknologi kelajuan: SiteGround menawarkan CloudFlare CDN dengan setiap rancangan hosting web. Anda juga dapat meningkatkan masa muat dengan SuperCacher dengan rancangan yang sedikit lebih mahal.
 • Sandarkan dan pulihkan: Dengan setiap rancangan, anda mendapat sandaran harian percuma. Dan, dengan rancangan yang sedikit lebih mahal, anda dapat memanfaatkan pemindahan laman web percuma dan pemulihan sandaran.
 • Ciri Geeky: Sekiranya anda memerlukan ciri canggih seperti pelayan yang mematuhi PCI dan pembuatan Git repo 1-klik dengan hosting web kongsi anda, anda boleh melanggan rancangan GoGeek mereka.

Pemenang: SiteGround

SiteGround vs. iPage – Sokongan dan Dokumentasi

SiteGround dan iPage menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung.

Anda juga boleh bergantung pada pangkalan pengetahuan mereka, yang merangkumi setiap aspek membina laman web dari bawah menggunakan rancangan hosting web mereka.

Pemenang: Ini adalah tali leher

SiteGround vs. iPage – Harga

Tanpa ragu, pilihan hosting iPage jauh lebih murah daripada SiteGround. iPage menawarkan satu rancangan untuk semua hosting yang murah. Mereka hanya menyediakan 1 rancangan hosting murah, yang berharga hanya $ 1.99 sebulan; sedangkan rancangan hosting murah SiteGround bermula pada $ 3,95 sebulan.

SiteGround tidak menawarkan rancangan hosting VPS. Namun, mereka menawarkan hosting cloud dan reseller.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kupon SiteGround kami untuk mendapatkan potongan besar.

Berikut adalah perbandingan terperinci antara harga pelbagai pilihan hosting dari SiteGround dan iPage:

SharedWordPressVPSDedikasi
Tapak Tapak$ 3.95 / bln.$ 3.95 / bln.$ 269.00 / bln.
iPage$ 1.99 / bln.$ 3.75 / bln.$ 19.99 / bln.$ 119.99 / bln.

Pemenang: iPage

Ringkasan – SiteGround vs. iPage

SiteGround memberi tumpuan untuk memberikan pengalaman hosting yang sangat pantas kepada pelanggan. Mereka adalah salah satu daripada beberapa syarikat hosting bersama yang membolehkan pelanggan memilih pusat data pilihan mereka ketika mendaftar untuk rancangan hosting.

Sebagai penyedia hosting WordPress yang disyorkan, mereka menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan dan juga hosting WooComerce.

Sebaliknya, iPage menyediakan pilihan hosting yang berpatutan untuk laman web dari pelbagai saiz dan anggaran. Sekiranya anda sudah dihoskan di penyedia hosting lain, anda boleh memanfaatkan pemindahan laman web percuma mereka. Yang terbaik, pembina laman web percuma mereka membolehkan anda membuat laman web yang indah dengan mudah.

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs Web Cecair

Kami harap artikel ini membantu anda mencari perkhidmatan hosting web terbaik untuk keperluan anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, lihat ulasan SiteGround lengkap kami atau ulasan iPage penuh kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map