WP Engine vs. GreenGeeks Perbandingan (2020) – 1 Pemenang Jelas

enjin wp vs greengeeks


Adakah anda tertanya-tanya mana pilihan yang lebih baik antara WP Engine dan GreenGeeks? Kedua-dua WP Engine dan GreenGeeks melayani berjuta-juta domain dari seluruh dunia. Tetapi sukar bagi pelanggan untuk menganalisis mana yang terbaik dari kedua-duanya kerana terdapat banyak pendapat yang bertentangan dalam talian. Anda memerlukan tinjauan mendalam oleh sumber yang dipercayai!

Dalam perbandingan TIDAK TERBAIK antara WP Engine dan GreenGeeks, kami akan membantu anda menentukan penyedia mana yang mempunyai perkhidmatan hosting web yang tepat untuk anggaran dan keperluan anda.

WP Engine vs. GreenGeeks – Gambaran keseluruhan

Enjin WP

WP Engine adalah salah satu penyelesaian hosting terurus WordPress yang berpusat di pasaran. Tidak seperti kebanyakan penyelesaian hosting terkawal lain, WP Engine menawarkan penyelesaian hosting untuk semua ukuran dan anggaran.

Sama ada anda menjalankan blog peribadi, atau perniagaan peringkat perusahaan dengan pertumbuhan di luar carta, anda akan mendapat rancangan hosting yang sempurna dengan WP Engine.

greengeeks-web-hosting

GreenGeeks adalah salah satu penyedia hosting web mesra alam terkemuka di dunia. Selain memberikan pengalaman hosting web yang sangat cepat kepada pelanggan, mereka juga berkomitmen untuk mengimbangi jejak karbon yang dihasilkan oleh pusat data mereka.

WP Engine vs. GreenGeeks – Kelajuan dan Waktu Masa Halaman

Tanpa keraguan, kelajuan dan waktu operasi adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih web host.

Untuk menguji sama ada GreenGeeks dan WP Engine benar-benar sesuai dengan hype mereka, kami memutuskan untuk menganalisis jaminan kelajuan dan masa halaman mereka dengan mendaftar dengan masing-masing dan membuat 2 laman web ujian.

Untuk mencerminkan persekitaran langsung di laman web ujian kami, kami memasang tema WordPress dan menerbitkan kandungan palsu bersama dengan beberapa gambar.

Kemudian, kami melakukan beberapa eksperimen yang berbeza di laman web ujian ini dengan alat berikut:

 • Pingdom: Untuk menganalisis kelajuan laman web.
 • Kesan Beban: Untuk memantau bagaimana pelayan hosting ini menangani lonjakan lalu lintas semasa waktu muat puncak.
 • Bitcatcha: Untuk menentukan prestasi pelayan hosting ini dari 8 lokasi geografi yang berbeza.

Menurut ujian kelajuan laman web Pingdom, laman ujian Mesin WP kami hanya memuat 582 ms, yang lebih cepat daripada 96% dari semua laman web yang diuji.

ujian kelajuan wpengine

Masa muat untuk laman GreenGeeks kami sedikit lebih tinggi: 697ms untuk memuatkan laman web ini.

Ujian kelajuan GreenGeeks

Penting juga untuk menganalisis sama ada pelayan hosting dapat bertahan dari lonjakan lalu lintas. Untuk ujian lonjakan lalu lintas, kami menggunakan alat yang disebut Load Impact. Kami menghantar beberapa pengguna maya ke laman web kami dan secara beransur-ansur membina sehingga 100 pengunjung sekaligus untuk melihat bagaimana prestasi pelayan.

wpengine load speed impact test

Dari ujian kami, terbukti bahawa jumlah pelawat langsung tidak memberi kesan negatif pada pelayan WP Engine kami.

Impak GreenGeeks

Untuk laman GreenGeeks kami, terdapat beberapa lonjakan kecil dalam masa muat, yang bermaksud laman web ini sedikit perlahan.

Selepas ujian Load Impact kami, kami menggunakan alat bernama Bitcatcha untuk menganalisis masa tindak balas pelayan dari 8 lokasi geografi yang berbeza: New York, LA, London, Brazil, India, Singapura, Jepun, dan Australia. Kelajuan untuk setiap lokasi diukur 3 kali berasingan, dan kemudian hasilnya rata-rata.

Menurut ujian Bitcatcha kami, pelayan WP Engine kami bertindak balas dalam masa kurang dari satu saat di seluruh dunia.

masa respons pelayan bitpatchine wpengine

Prestasi keseluruhan WP Engine dinilai A oleh BitCatcha, sedangkan GreenGeeks dinilai C.

Masa tindak balas GreenGeeks

Pemenang: Enjin WP

WP Engine vs. GreenGeeks – Kemudahan Penggunaan

wpengendalikan akaun saya

Oleh kerana WP Engine adalah penyelesaian hosting WordPress yang dikendalikan, anda boleh yakin bahawa pelayan anda akan dioptimumkan untuk prestasi tinggi tanpa perlu menangani teknikal pengoptimuman pelayan. Ini bermakna anda akan mendapat ketenangan hati sambil menumpukan perhatian pada apa yang anda mahukan: menerbitkan kandungan dan memasarkannya.

GreenGeeks cpanel

Sebaliknya, GreenGeeks menyediakan akses cPanel untuk menguruskan akaun hosting web anda dengan setiap rancangan hosting web yang mereka tawarkan. Anda juga akan mendapat pemasang WordPress 1 klik untuk melancarkan laman web anda dengan cepat. GreenGeeks membolehkan anda membina laman web dengan cara yang anda mahukan dengan pembangun seret dan lepas yang mudah digunakan.

Pemenang: Enjin WP

WP Engine juga merupakan pilihan # 1 untuk PCI Compliant Hosting.

WP Engine vs GreenGeeks – Ciri

Enjin WP

Sebagai penyelesaian hosting WordPress yang dikendalikan, WP Engine menawarkan semua yang anda perlukan untuk melancarkan keperluan pengembangan, pemasaran, dan migrasi WordPress anda. Mari kita lihat ciri unik mereka:

 • Akses percuma ke tema StudioPress: Anda akan mendapat akses penuh ke 35+ tema StudioPress berkualiti tinggi tanpa kos tambahan.
 • Pemperibadian yang disasarkan secara geografi: Peribadikan kandungan anda dengan mudah berdasarkan lokasi geografi dan keperluan khalayak anda.
 • Alat 1-klik: Anda juga akan mendapat alat 1 klik untuk mengatur pengembangan, produksi, dan lingkungan pementasan.

GreenGeeks

Sekarang mari kita lihat beberapa ciri utama GreenGeeks:

 • Laman web tanpa had: Walaupun dengan rancangan permulaan mereka, anda boleh mengehos laman web tanpa had menggunakan GreenGeeks.
 • Pemindahan laman web percuma: Sekiranya anda sudah dihoskan di platform hosting lain, anda boleh memindahkan laman web anda ke GreenGeeks secara percuma.
 • Pembina laman web: Dengan setiap rancangan hosting web, anda akan mendapat pembangun laman web percuma.
 • Akaun e-mel: Anda boleh membuat akaun e-mel tanpa had walaupun dengan rancangan hosting web permulaan mereka.

Pemenang: Enjin WP

WP Engine vs. GreenGeeks – Sokongan dan Dokumentasi

GreenGeeks menyediakan sokongan 24/7 melalui 3 mod: sembang langsung, telefon, dan sokongan berdasarkan tiket. Dokumentasi lengkap mereka membimbing anda melalui setiap aspek membina laman web dengan platform hosting GreenGeeks.

Namun, dengan rancangan permulaan mereka, WP Engine hanya menawarkan sokongan sembang langsung. Sokongan telefon disediakan dengan rancangan yang lebih tinggi. Dan sokongan berdasarkan tiket disediakan dengan rancangan pelayan khusus mereka.

Pemenang: GreenGeeks

WP Engine vs GreenGeeks – Harga

Harga biasa untuk WP Engine bermula dari $ 35 sebulan. Kami telah merundingkan perjanjian dengan WP Engine, jadi pengguna kami mendapat potongan 20% untuk rancangan WP Engine, yang bermaksud anda hanya perlu membayar $ 28 sebulan.

GreenGeeks menyediakan perkhidmatan hosting yang lebih berpatutan untuk pengguna peringkat pemula. Anda boleh memulakan laman web dengan mereka dengan harga serendah $ 2,95 sebulan.

Pemenang: GreenGeeks

Rekap – WP Engine vs GreenGeeks

Sekiranya anda mencari penyelesaian hosting WordPress yang dikendalikan, WP Engine adalah pilihan yang tepat untuk anda. Dengan WP Engine, anda akan mendapat semua yang anda perlukan untuk membina laman WordPress anda dari awal, termasuk akses percuma ke 35+ tema StudioPress premium, alat 1-klik untuk mengurus laman web anda, dan banyak lagi.

Untuk memberikan kecepatan situs yang sangat cepat, mereka bahkan telah bermitra dengan Google Cloud Platform dan Amazon Web Services.

Anda juga ingin melihat perbandingan antara kami,

 • WP Engine vs DreamHost
 • WP Engine vs InMotion Hosting
 • WP Engine vs Web Cecair
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs A2 Hosting

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyedia hosting WordPress terbaik untuk keperluan anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, lihat kajian WP Engine lengkap kami atau ulasan GreenGeeks penuh kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map