WP Engine vs InMotion Hosting Perbandingan (2020) – 1 Pemenang

enjin wp vs inmotion hosting


Adakah anda mencari penyedia hosting WordPress yang terbaik? Cuba memutuskan antara InMotion Hosting dan WP Engine? InMotion Hosting dan WP Engine membolehkan anda menghoskan laman web WordPress anda dengan mudah. Walaupun InMotion Hosting memberi anda beberapa pilihan hosting yang berbeza, termasuk hosting WordPress dan hosting pembangun laman web berasaskan WordPress; WP Engine adalah penyedia hosting yang dikendalikan sepenuhnya oleh WordPress.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan antara WP Engine dan InMotion Hosting sehingga anda dapat memutuskan mana yang paling sesuai dengan anggaran dan keperluan anda.

WP Engine vs. InMotion Hosting – Gambaran keseluruhan

Enjin WP

WP Engine adalah salah satu penyelesaian hosting terurus WordPress yang berpusat di pasaran. Selain hosting, mereka menawarkan rangkaian solusi untuk memberikan pengalaman cepat yang hebat kepada pengguna Anda, menyebarkan fitur laman web baru dengan mudah, dan mendapatkan wawasan yang dapat dilaksanakan mengenai prestasi laman web.

WP Engine memperoleh tema StudioPress, hab tema WordPress premium # 1. Dengan setiap rancangan WP Engine, anda boleh mendapatkan akses ke semua tema StudioPress premium tanpa kos tambahan.

tinjauan hosting inmotion

InMotion Hosting adalah salah satu penyedia hosting web terbaik dan menawarkan banyak ciri yang diinginkan. Mereka membiarkan anda memilih pusat data ketika mendaftar untuk rancangan hosting dan memberikan sokongan dalaman 24/7 di AS.

Mereka telah bekerjasama dengan Trees for the Future, sebuah organisasi nirlaba yang didedikasikan untuk mengimbangi jejak karbon dengan menanam pokok.

Yang terbaik, mereka memberikan jaminan 90 hari yang tiada tandingan untuk mencuba perkhidmatan mereka, tanpa risiko.

WP Engine vs. InMotion Hosting – Kelajuan Halaman dan Masa Masa

Kelajuan dan masa operasi laman web adalah faktor terpenting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih perkhidmatan hosting web.

ujian kelajuan wpengine

Menurut Pingdom, laman ujian Mesin WP kami hanya memerlukan 582 m untuk dimuat, yang lebih cepat daripada 96% dari semua laman web yang diuji. Laman InMotion Hosting kami mengambil masa 982 ms untuk dimuat, yang lebih cepat daripada 90% laman web yang diuji, namun lebih lambat daripada laman web WP Engine kami.

Pingdom ujian InMotion Hosting

Untuk mendapatkan gambaran keseluruhan prestasi pelayan, kami juga memutuskan untuk menguji laman web pengujian kami dengan Load Impact. Dengan menggunakan Impact Load, kami menghantar beberapa pengguna maya ke laman web kami dan membina sehingga 100 pengunjung sekaligus untuk memantau bagaimana pelayan akan menanganinya.

wpengine load speed impact test

Dari carta, jelas bahawa, untuk laman WP Engine kami, lonjakan lalu lintas tidak memberi kesan negatif pada masa tindak balas. Walau bagaimanapun, laman InMotion Hosting kami hanya berfungsi dengan baik sehingga menjangkau 25 pengguna. Selepas itu, ia perlahan. Prestasi pelayan mereka tidak konsisten sepanjang ujian.

daya gerak beban

Selepas ujian Load Impact kami, kami memutuskan untuk menjalankan ujian respons pelayan dengan Bitcatcha. Ia memantau prestasi pelayan dari 8 lokasi geografi yang berbeza.

masa respons pelayan bitpatchine wpengine

Menurut Bitcatcha, prestasi keseluruhan WP Engine dinilai C, sedangkan laman InMotion Hosting kami dinilai A.

ujian bitcatcha InMotion Hosting

Pemenang: Enjin WP

WP Engine vs. InMotion Hosting – Kemudahan Penggunaan

Panel kawalan InMotion

Bermula dengan InMotion Hosting memang mudah. Sekiranya anda pernah menjalankan laman web WordPress, anda akan dapat membuat laman web di InMotion Hosting tanpa masalah.

Dengan setiap rancangan hosting web, anda mendapat akses ke cPanel untuk menguruskan akaun hosting web anda. Anda juga akan mendapat akses ke BoldGrid, pembangun drag and drop laman web percuma, yang dibina di atas WordPress.

wpengendalikan akaun saya

WP Engine adalah penyedia hosting WordPress yang dikendalikan, jadi anda boleh yakin bahawa pelayan anda akan sangat dioptimumkan untuk kelajuan kilat tanpa anda perlu menangani pengoptimuman pelayan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sekatan pada platform WP Engine. Contohnya, anda tidak dibenarkan memasang pemalam tertentu, yang akan bercanggah dengan prestasi dan ciri keselamatan hosting dalaman mereka.

Tidak ketinggalan, ada sedikit keluk pembelajaran yang harus ditangani sebelum anda dapat menggunakan WP Engine.

Pemenang: InMotion Hosting

WP Engine vs InMotion Hosting – Ciri

Tidak semua laman web dibuat sama. Menjelajahi senarai penuh ciri-ciri hosting kedua-dua WP Engine dan InMotion Hosting adalah sukar untuk mengetahui perkara yang sesuai untuk laman web anda.

InMotion Hosting dilengkapi dengan semua ciri penting yang diperlukan oleh pemula untuk melancarkan laman web dengan cepat; seperti lebar jalur yang tidak dimeterai, pemasang WordPress 1 klik, pembina laman web, sandaran data percuma, penyimpanan SSD, Nginx, CDN percuma, dll..

Walaupun ciri InMotion Hosting diarahkan ke pangkalan pengguna yang lebih luas, fitur WP Engine difokuskan pada segmen pelanggan tertentu, termasuk pemaju, pemasar, SMB, agensi, dan perusahaan.

Beberapa ciri unik WP Engine adalah:

 • Tema Studio+ 35+: Dapatkan akses ke semua tema StudioPress tanpa kos tambahan.
 • Alat 1 klik: Siapkan pembangunan, persekitaran pengeluaran dengan cepat dan mudah dengan alat 1 klik.
 • Prestasi pantas kilat: WP Engine telah bekerjasama dengan Amazon Web Services dan Google Cloud Platform untuk memberikan pengalaman pengguna yang pantas.

Pemenang: Enjin WP

WP Engine juga disenaraikan dalam Syarikat Hosting Blog terbaik.

WP Engine vs. InMotion Hosting – Sokongan dan Dokumentasi

InMotion Hosting menyediakan sokongan teknikal berasaskan AS 24/7/365 melalui telefon, sembang langsung, e-mel / tiket, dan juga Skype!

Selain dokumentasi yang luas, mereka mengemas kini tutorial video di YouTube secara berkala untuk menjawab soalan pelanggan mereka secara visual.

WP Engine, sebaliknya, hanya menawarkan sokongan sembang langsung. Sokongan telefon disediakan dengan rancangan harga lebih tinggi. Dan sokongan berdasarkan tiket hanya disediakan dengan rancangan pelayan khusus mereka.

Pemenang: InMotion Hosting

WP Engine vs. InMotion Hosting – Harga

Pelan InMotion Hosting terutama disasarkan kepada pengguna peringkat permulaan yang ingin memulakan laman web dengan cepat dan mudah. Pelan harga biasa mereka bermula pada $ 7,99 sebulan.

Semasa memulakan, kos membina laman web mungkin kelihatan sangat banyak. Itulah sebabnya kami telah merundingkan perjanjian dengan InMotion Hosting untuk menawarkan potongan 37% kepada pembaca kami. Itu bermakna anda hanya perlu membayar $ 4,99 sebulan.

Harga biasa untuk WP Engine bermula dari $ 35 sebulan. Sekiranya anda mahukan langganan bulanan, maka anda boleh mendapat diskaun 20% untuk WP Engine sehingga anda hanya perlu membayar $ 28 sebulan.

Pemenang: InMotion Hosting

Recap – WP Engine vs InMotion Hosting

Kami percaya bahawa WP Engine adalah penyedia hosting WordPress yang lebih baik daripada InMotion Hosting. WP Engine dilengkapi dengan sekumpulan alat dan ciri yang membantu anda membina laman WordPress dengan cepat dan memberikan persekitaran yang cepat dan stabil kepada pengguna akhir anda.

Apabila anda mendaftar untuk rancangan hosting, mereka memberikan akses kepada 35+ tema WordPress premium, yang bernilai lebih dari $ 2000.

Tidak seperti WP Engine, InMotion Hosting sangat sesuai untuk pangkalan pengguna yang lebih luas, dari pengguna peringkat permulaan hingga pro internet berpengalaman. Tanpa mengira kemahiran dan anggaran anda, anda akan mendapat satu set ciri yang sempurna untuk memulakan laman web anda dengan InMotion Hosting.

Namun, jika anda mencari penyelesaian hosting WordPress yang dikendalikan, WP Engine adalah pertaruhan terbaik.

Anda juga ingin melihat perbandingan antara,

 • WP Engine vs DreamHost
 • WP Engine vs Web Cecair
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs A2 Hosting
 • WP Engine vs GreenGeeks

Kami harap artikel ini membantu anda mencari penyelesaian hosting WordPress terbaik untuk keperluan anda. Sekiranya anda menyukai artikel ini, lihat ulasan WP Engine dan InMotion Hosting kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map