Kako dodati SSL i HTTPS u WordPress (korak po korak)

dodajte ssl i https u wordpress


Želite li instalirati SSL certifikat na svoju WordPress web lokaciju? Instaliranje SSL certifikata poručuje posjetiteljima da su u sigurnoj vezi. Pomoću nje možete njegovati povjerenje među posjetitelje.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako dodati SSL i HTTP na svoju web lokaciju.

Što je SSL i HTTPS?

SSL (Secure Sockets Layer) je standardna mjera sigurnosti koja stvara šifriranu vezu između preglednika posjetitelja i vaše web stranice. Upotreba SSL-a i HTTPS-a osigurava da svi podaci poslani između vašeg posjetitelja i vi ostanete šifrirani. Jednostavno rečeno, SSL omogućava sigurnu vezu između vas i vašeg posjetitelja kako bi se osiguralo da samo ovlašteni ljudi mogu pristupiti informacijama dostavljenim na vašoj web stranici..

ssl certifikat

Kad instalirate SSL certifikat na svoje web mjesto, URL vaše web stranice bit će postavljen s https umjesto https. Uz to se prikazuje i mala zelena ikona lokota, koja posjetiteljima signalizira da su u sigurnoj vezi.

Zašto su vam potrebni SSL i HTTPS?

Mnogi vlasnici web stranica pogrešno pretpostavljaju da je SSL samo za web mjesta koja prihvaćaju online plaćanja. Realnost je sljedeća: SVAKA web stranica treba SSL certifikat.

Ispod je nekoliko prednosti upotrebe SSL-a i HTTPS-a na vašoj web lokaciji:

1. Performanse web stranice

Navodi se da web stranice isporučene preko HTTP / 2 imaju 50-70 posto bolje od web lokacija preko HTTP / 1.1.

Kako bi iskoristili prednost HTTP / 2, vaša web stranica mora pretrčati HTTPS zbog podrške preglednika.

2. SEO rangiranje

Google koristi SSL kao signal za rangiranje u rezultatima pretraživanja. To znači da ćete, instaliranjem SSL-a na vašu web lokaciju, veće šanse da imate višu poziciju u rezultatima pretraživanja nego vaši konkurenti koji nisu instalirali SSL.

3. Povjerenje i sigurnost

Vizualni znakovi prikazani u pregledniku vašeg posjetitelja kao dio vašeg SSL certifikata mogu se činiti malim. Međutim, mnogi vaši posjetitelji traže te signale koji ostvaruju povjerenje prije nego što na vašoj web lokaciji podijele privatne podatke.

Zapravo, studije pokazuju da je 77% posjetitelja vaše web stranice zabrinuto zbog njihovih podataka o presretanju ili zlouporabi na mreži. A 90% posjetitelja vjerovatnije je vjerovati web mjestu ako prikazuje sigurnosne pokazatelje.

Dodavanje SSL-a je najbolji način za poticanje povjerenja u vašu web stranicu i poticanje kupaca da s vama dijele osjetljive informacije bez brige o narušavanju sigurnosti..

Korištenje SSL-a na vašem WordPress web mjestu

Da biste na svoju web lokaciju instalirali SSL, morate kupiti SSL certifikat.

SSL certifikat obično košta oko 49,99 USD, ali, ako kao pružatelj usluga hostinga koristite Bluehost, dobit ćete besplatan SSL certifikat i besplatno ime domene, zajedno s kupnjom web hostinga. Sveukupno, kupnja će koštati samo 2,75 dolara mjesečno.

Kliknite ovdje da biste zatražili ovu ekskluzivnu Bluehost ponudu »

Možete kupiti SSL od pružatelja usluga poput Godaddy.

Nakon kupnje SSL certifikata, možete zatražiti od svog davatelja hostinga da ga instalira za vas.

Kako postaviti WordPress za korištenje SSL-a i HTTPS-a

Ako koristite novu web lokaciju, morat ćete ažurirati http s https u URL-u svoje web lokacije. Da biste to učinili, idite na Postavke »Općenito i ažurirajte polja WordPress adresa i adrese web mjesta.

Ako SSL dodajete na svoju postojeću web lokaciju, morate preusmjeriti sve HTTP zahtjeve na HTTPS. Sve što morate učiniti je dodati sljedeći kod u svoj .htaccess datoteka, koji možete pronaći u vašem korijenskom direktoriju.

Učitajte ponovoEngine uključeno
PrepišiCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Obavezno zamijenite example.com URL-om vaše web stranice.

Ako ste na Nginx poslužitelju, morat ćete umjesto toga dodati sljedeći kôd:

poslužitelj {
slušati 80;
server_name tvojeite.com www.yoursite.com;
povratak 301 https: //yoursite.com$request_uri;
}

Ako želite implementirati i SSL i HTTPS na svoje administrativno područje WordPress ili stranice za prijavu, tada morate konfigurirati SSL u datoteci wp-config.php. Jednostavno dodajte sljedeći kôd iznad odjeljka “To je sve, prestanite s uređivanjem!” redak u vašoj wp-config.php datoteci:

define (‘FORCE_SSL_ADMIN’, istina);

Kako postaviti SSL i HTTPS na određene stranice

Ako iz nekog razloga želite koristiti SSL samo na određenim stranicama vaše web lokacije, morat ćete instalirati dodatak WordPress HTTPS (SSL).

Nakon instaliranja dodatka možete pronaći HTTPS izbornik na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

ssl dodatak

U polju SSL glavnog računala morat ćete navesti naziv svoje domene.

Međutim, ako koristite zajednički SSL certifikat, morat ćete unijeti podatke domaćina umjesto imena vaše domene.

Ako koristite netradicionalni SSL domaćin s drugim ulazom, tada možete odrediti podatke o portu u polju Port.

Ako je potvrđen okvir Sila SSL administracija, dodatak forsira WordPress na upotrebu HTTPS-a na svim stranicama administratorskog područja.

Sljedeća opcija je Force SSL Exclusive. Označavanjem ovog okvira upotrebljavat će se SSL samo na stranicama na kojima ste provjerili opciju Force SSL. Sav ostali promet ići će u uobičajeni URL HTTP.

Ovo je odličan izbor ako želite koristiti SSL na određenim stranicama kao što su košarica, blagajna, stranice računa itd. Nakon što je ova opcija omogućena u vašim postavkama dodataka, možete prijeći na određene stranice na kojima želite koristiti HTTPS.

odaberite određene https

Zatim odaberite potvrdni okvir pored Sigurna pošta opcija.

To je to!

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da dodate SSL i HTTPS na svoju WordPress web stranicu. Ako vam se svidio ovaj članak, možda će vam se svidjeti i naš članak o mora imati dodatke za poslovne web stranice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map