Kako instalirati WordPress dodatak – 3 postupka (korak po korak)

Kako instalirati WordPress dodatak


Želite li instalirati WordPress dodatak?

Instaliranje WordPress dodatka omogućuje vam brzo dodavanje nove značajke na vaše WordPress web mjesto, poput dodavanja obrasca, e-trgovine, sustava podrške za ulaznice, foruma za raspravu i još mnogo toga.

U ovom će vam vodiču prikazati tri različita načina na koje možete instalirati WordPress dodatak. Nije važno koju metodu koristite jer su dodaci uvijek instalirani na istom mjestu.

 1. Kako instalirati dodatak za WordPress s WordPress.org
 2. Kako instalirati WordPress dodatak s web stranice treće strane
 3. Kako prenijeti i instalirati WordPress dodatak putem FTP-a

Kako instalirati dodatak za WordPress s WordPress.org

Odjeljak dodataka nalazi se u glavnom navigacijskom izborniku unutar vašeg administrativnog područja. Svi vaši instalirani dodaci nalaze se na prvom zaslonu.

WordPress dodatak zaslonu

službeni direktorij dodataka WordPress trenutno je na popisu oko 55 000 dodataka. Zaista postoji dodatak za svaki problem na vašem web mjestu.

Dodaci se mogu instalirati izravno iz vašeg administrativnog područja WordPress. Klikom na vezu “Dodaj novo” u izborniku dodataka vodi vas do odjeljka “Instaliraj dodatke”. Prva kartica je ovaj odjeljak kartica za pretraživanje. Dodataka možete pretraživati ​​ručnim pretraživanjem ili klikom na ključnu riječ iz oblaka oznaka.

Instaliranje novog dodatka u WordPressu

Ako ste novi za WordPress, možda ne znate koje dodatke za instaliranje. Istaknuti i popularni kartici povezani na vrhu stranice dobar su način da saznate o kvalitetnim dodacima. Tu je i popis najnovijih dodataka koji su dodani u mapu.

Kartica Popularni dodaci ispod odjeljka dodavanje novog dodatka

Značajka koju većina WordPress korisnika ne koristi je favoriziranje. Ako se prijavite na WordPress.org, vidjet ćete opciju za omiljeni dodatak ispod veze za preuzimanje. Svi dodaci koje volite bit će navedeni na vašem profilu.

Dodavanje dodatka kao omiljenog

Popis svih vaših omiljenih dodataka također je naveden na stranici Favoriti u vašem području administratora. Sve što trebate učiniti je unijeti svoje korisničko ime za WordPress.org kako bi se prikazali svi dodaci koji su označeni. Ovo je sjajan način pamćenja preferiranih dodataka na svim vašim web lokacijama koje rade na WordPressu.

Vaši omiljeni dodaci iz direktorija dodataka WordPress

Unutar vašeg administrativnog područja, opis dodatka naveden je pokraj dodatka. Možete kliknuti na vezu pojedinosti da biste pročitali opširniji sažetak. Sve što trebate učiniti da biste instalirali dodatak je klik na vezu za instalaciju.

Instaliranje dodatka s administratorskog područja WordPressa pomoću pretraživanja

WordPress će preuzeti i instalirati dodatak na vaše web mjesto. Zatim možete odmah aktivirati dodatak ili ga kasnije aktivirati klikom na izbornik Dodaci.

Aktiviranje dodatka nakon instalacije

Kako instalirati WordPress dodatak s web stranice treće strane

Preko pretraživanja, istaknutih, popularnih, najnovijih i najdražih kartica mogu se instalirati samo dodaci navedeni u službenom direktoriju WordPress dodataka. Svi dodaci, bilo da je besplatni dodatak s WordPress.org ili premium dodatak iz drugog izvora, mogu se preuzeti kao zip datoteka.

Unutar područja “Instalacija dodataka” postoji mogućnost instaliranja dodatka prijenosom zip datoteke. Da biste na ovaj način instalirali dodatak, sve što morate učiniti je odabrati zip datoteku dodatka i kliknite gumb za instaliranje.

Instaliranje WordPress dodatka prijenosom zip datoteke

WordPress će izdvojiti sadržaj zip datoteke i instalirati dodatak na vaše web mjesto.

Dodatak je instaliran iz zip datoteke

Uobičajeno je da zip datoteke premium tema i dodataka sadrže dodatne mape, kao što su dokumentacija i originalne Photoshop datoteke. Kad god preuzmete dodatak u zip formatu izvan službenog direktorija WordPress, trebali biste provjeriti nalaze li se dodaci na gornjoj razini zip datoteke. Ako ne, trebate izdvojiti sve datoteke i zatim otvoriti odgovarajuću mapu dodataka.

Kako prenijeti i instalirati WordPress dodatak putem FTP-a

Kada instalirate dodatak putem zip datoteke ili izravno iz službenog direktorija WordPress dodataka, WordPress izdvaja datoteke dodataka i sprema ih u svoju / wp-content / dodatke / mapu. Alternativno, možete dodatak dodati na tu lokaciju sami.

Ako instalirate WordPress u korijenu svoje domene, mapa vaših dodataka bit će smještena na www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/. Datoteke dodataka nalazile bi se pod nazivom dodatka, npr. www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/contact-form-7/index.php.

Datoteke možete prenositi pomoću FTP klijenta, poput FileZilla. Da biste se povezali s vašom web stranicom pomoću FTP-a, trebate znati detalje o FTP vezi. Ove informacije obično pruža vaša hosting tvrtka u svom e-mailu dobrodošlice. Ako ga niste dobili, obratite se svom domaćinu.

Da biste se povezali s vašom web stranicom pomoću FTP-a, morate znati ime računala, FTP korisničko ime i FTP lozinku. Te su informacije za prijavu jednake podacima za prijavu na vašoj upravljačkoj ploči.

FTP Site Manager

Nakon što se povežete s vašom web stranicom, pomaknite se do mape dodataka (ova mapa sadrži popis ostalih instaliranih dodataka). Zatim prenesite dodatke koje želite instalirati.

Prenesite dodatak

Svi dodaci koje prenesete preko FTP-a bit će navedeni na popisu instaliranih dodataka. Zatim aktivirajte dodatak i konfigurirajte ga po svojoj želji.

Popis instaliranih dodataka

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako instalirati WordPress dodatak. Istražite WordPress dodatke kako biste otkrili pravu snagu WordPress web stranice.

Ako vam se ovaj članak svidio, možda ćete htjeti provjeriti naš vodič o najboljim WordPress dodacima koje morate imati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map