Kako instalirati WordPress – Vodič za početnike (korak po korak)


Želite li započeti s WordPressom za izradu vaše web stranice? WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS) i graditelj web stranica na svijetu.

U ovom ćemo članku podijeliti kako instalirati WordPress pomoću više platformi.

WordPress koristi više od 30% web stranica u svijetu, što ga čini najčešće korištenim softverom za izradu web stranice. Lako je postaviti i pomaže brzo pokretanje web stranica ili blogova. WordPress ima dvije vrste: WordPress.com, što je host rješenje; i WordPress.org, također poznat kao samoposluženi WordPress.

U ovom ćemo vodiču koristiti WordPress koji je domaćin domaćin. Mnoge dobre WordPress hosting tvrtke nude instalaciju za WordPress u 1 kliku. Međutim, postupak postavljanja razlikuje se za svaki hosting panel.

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako instalirati WordPress koristeći MOJO Marketplace, Fantastico, Softaculous, SimpleScripts i druge upravljačke ploče. Ovo će biti opsežan vodič, tako da mi zapisujemo sadržaj kako bismo vam lakše pronašli postupak instalacije koji tražite:

Instalacija WordPress-a: Sadržaj

ja. Instalacija WordPressa: preduvjet
II. Instaliranje WordPress-a na razne web hosting pružatelje

 1. Kako instalirati WordPress u Bluehost
 2. Kako instalirati WordPress u SiteGround
 3. Kako instalirati WordPress u WPEngine

III. Instaliranje WordPressa pomoću alata za instalaciju jednim klikom

 1. Kako instalirati WordPress pomoću Fantastico
 2. Kako instalirati WordPress pomoću Softaculous
 3. Kako instalirati WordPress pomoću QuickInstall
 4. Kako instalirati WordPress pomoću MOJO Marketplace

IV. Više vodiča za instalaciju WordPress-a

 1. Kako instalirati WordPress pomoću FTP
 2. Kako instalirati WordPress na vašem jeziku
 3. Kako instalirati a WordPress multisite mreža
 4. Kako instalirati WordPress u Tvoje računalo
 5. Što trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a

Što trebate učiniti prije instaliranja WordPress-a

Prije nego što instalirate WordPress, morat ćete kupiti ime domene i web hosting.

Za web hosting preporučujemo Bluehost. Jedna je od najpopularnijih hosting kompanija na svijetu, a također je službeno preporučuje WordPress.

Za naše korisnike nude besplatno ime domene, besplatni SSL certifikat i 60% OFF na web hostingu.

Napravite blog na Bluehostu

Kliknite ovdje da biste zatražili ovu ekskluzivnu Bluehost ponudu »

Nakon kupnje vašeg domena i web hostinga, spremni ste za instaliranje WordPress-a.

Kako instalirati WordPress u Bluehost

Bluehost je jedno od najpopularnijih imena kada je riječ o uslugama hostinga. Instalacija WordPressa s Bluehostom super je brza i jednostavna. U stvari, ne morate puno jer kada se prijavite za Bluehost, on će automatski instalirati WordPress u ime vaše domene.

Tako da možete izravno prijaviti na svoj račun, idite na Moja web mjesta s lijeve strane i kliknite na Prijavite se na WordPress gumb s desne strane.

instalirajte wordpress u bluehost

Ovo će vas odvesti do administratorskog područja WordPressa gdje možete početi koristiti WordPress kao što bi to obično radili. Ako želite instalirati WordPress na više web lokacija, to je i moguće.

Bluehost vam omogućuje instaliranje WordPress-a na neograničen broj web mjesta za sve njegove planove hostinga, osim za osnovni. Svojim hostingom možete dodati više web mjesta klikom na ikonu Stvorite stranicu gumb ispod Moja web mjesta opcija.

instalirajte wordpress u bluehost

Pokreće se čarobnjak za instaliranje WordPress-a s vođenom Bluehostom. Sada možete stvoriti novu WordPress web lokaciju unosom imena i oznake web mjesta. Nakon završetka kliknite na Sljedeći dugme.

U sljedećem koraku odaberite ime domene koje ste kupili. Ako nemate ime domene, možete ga kupiti tako da odete na domene stranicu na nadzornoj ploči Bluehost.

Sada kada je vaša domena dodana, polje direktorija ostavite prazno. Bluehost će automatski dodati ovo polje za vas. Instalacijski program prikazati će nekoliko dodataka za koje se možete odlučiti.

Sad pogodi Sljedećidugme. Za nekoliko minuta WordPress će postaviti instalacijski program Bluehost. Nakon uspješnog postavljanja vidjet ćete poruku o uspjehu.

Instalacijski program Bluehost

Te podatke ćete također dobiti e-poštom. Sada kliknite na Prijavite se na WordPress gumb za ulazak u područje administratora vaše nove web lokacije. To je lako, zar ne?

Kako instalirati WordPress u SiteGround

SiteGround je popularna opcija za hosting kako za početnike, tako i za napredne korisnike. Evo više o SiteGroundu. Njihov hosting je vrlo optimiziran za WordPress, a instalirati ga je vrlo jednostavno.

Nakon što se prijavite za SiteGround, vidjet ćete skočni zaslon s pozdravnom porukom. Upitat ćete se želite li odmah postaviti web mjesto.

instaliranje wordpressa u siteground

Odaberite Pokrenite novu web stranicu opciju i odaberite WordPress. Sada ćete biti preusmjereni na novi zaslon na kojem morate unijeti svoje podatke o instalaciji WordPress-a. Unesite svoje vjerodajnice i kliknite na Potvrda dugme.

instalirati wp u siteground

Ovo će vas odvesti na novi zaslon. Možete preskočiti postavke na ovoj stranici i kliknuti na Kompletna instalacija dugme.

Instalacija SiteGround

Instalacijski program će započeti s radom i kada završite, na vašem će se zaslonu pojaviti poruka o uspjehu. Vidjet ćete i opciju koja kaže Nastavite do područja kupca dugme.

Na korisničkom području kliknite na Moji računi kartica. Ovdje ćete vidjeti opciju pod nazivom Idite na Upravljačku ploču. Možete kliknuti na ovu karticu da biste ušli u administracijsku ploču WordPressa.

I to je to. WordPress je uspješno instaliran na vaš web hosting račun SiteGround.

Kako instalirati WordPress u WP Engine

WPEngine je upravljani WordPress hosting pružatelj usluga koji se brine za sve vaše WordPress hosting usluge. Upravit će ažuriranjem, instalacijom i optimizacijom performansi vaše WordPress web lokacije, tako da lako možete rasti svoje poslovanje. Ovdje znate više o WP Engineu.

Budući da je WPEngine upravljani WordPress hosting, automatski će instalirati WordPress za vas prilikom prijave.

Ako želite, možete dodati i više web mjesta. Za početak se prijavite u svoj WP motor nadzornu ploču i idite na Stranice.

Na zaslonu se prikazuju nazivi svih vaših web lokacija. Sada kliknite na Dodajte web lokaciju gumb za dodavanje nove instalacije za WordPress.

Na sljedećem zaslonu možete dodati naziv svog proizvodnog okruženja. Također, dodajte naziv svojih postavki i kliknite na Stvorite okoliš dugme.

Sada će akcija početi. Promjene u DNS-u očito će trebati neko vrijeme da se propagiraju. Nakon što učinite, moći ćete pristupiti administrativnom području WordPress-a klikom na vezu na bočnoj traci.

Možete koristiti Dodajte domenuveza za dodavanje domene na vaše web mjesto. Ali WP Engine ne nudi imena domena. Morat ćete kupiti ime domene od jednog od registrara domena gdje ćete morati usmjeriti postavke domene DNS svoje domene na WP Engine.

Trebat će vam IP adresa i CNAME. Te su informacije dostupne na preglednoj stranici vaše web stranice. Osnovna postavka ista je za sve registrare domena. Ovdje ćemo vam pokazati kako koristiti ove informacije na domeni.com.

Dodavanje DNS podataka na Domain.com

Za početak se prijavite na nadzornu ploču računa domene.com i kliknite na DNS i poslužitelji imena.

Sada na sljedećem zaslonu kliknite na Uredi gumb za dodavanje vaše IP adrese koju pruža WP Engine.

Nakon završetka kliknite na Ažurirajte DNS dugme.

WPEngine update DNS

Zatim ćete morati provjeriti imate li CNAME snimite s www kao imenom. Ako to učinite, morat ćete urediti taj CNAME zapis. U suprotnom, nastavite i kliknite na Dodajte DNS zapis dugme. Sada u Vrijednost polje dodaj CNAME poddomena koju pruža WPEngine, a zatim kliknite na Dodajte DNS gumb.

I to je prilično to. Naziv vaše domene sada je uspješno upućen na vašu WordPress web lokaciju čiji je domaćin WP Engine.

Kako instalirati WordPress koristeći Fantastico

Fantastico je dostupan na više upravljačkih ploča web hostinga. To je autoinstalacijski program koji možete koristiti za brzu instalaciju WordPress-a.

Na nadzornoj ploči web hostinga trebate potražiti odjeljak Softver da biste je pronašli Fantastico instalacijski.

Fantastico Installer

Klikni na Fantastico ikona otvorit će se opcije automatskog instaliranja.

Bilješka: Različite web hosting tvrtke koriste različite verzije Fantastico. Neki i dalje koriste starije verzije, dok su drugi ažurirani na najnoviji softver za automatsku instalaciju. Razlika će biti u dizajnu i bojama. Međutim, osnovni koraci instalacije za WordPress slični su u svim verzijama.

Na lijevom izborniku ćete vidjeti popis svih aplikacija, uključujući WordPress. Jednostavno idite Blogovi »WordPress.

Ne propustite priliku pročitati o popularnom udjelu na CMS-u.

Zatim ćete vidjeti pregled WordPress-a i veliki gumb Install koji prikazuje verziju WordPress-a za instaliranje.

Fantastico WordPress

Trebat ćete kliknuti gumb Instaliraj WordPress.

Nakon toga od vas će se tražiti da odaberete svoje ime domene, poddirektorijum (dodajte ove podatke samo ako želite instalirati WordPress u poddirektorijum; ako ne, ovo polje možete ostaviti prazno), korisničko ime, lozinku i e-poštu nastaviti.

Autoinstalater Fantastico

Nakon dodavanja potrebnih podataka, morat ćete kliknuti na podnijeti dugme.

Postupak instalacije započet će se na istom zaslonu prikazati traka napretka. Nakon završetka instalacije vidjet ćete poruku o uspjehu.

Bilješka: Ako najnovija verzija programa WordPress nije instalirana, ne morate se brinuti zbog toga. Jednom kada se prijavite na svoj administratorski račun za WordPress, dobit ćete obavijest da se ažurira na najnoviju verziju.

Kako instalirati WordPress koristeći Softaculous

Softaculous je još jedna WordPress skripta za autoinstalaciju koju koriste više web hosting kompanija. Djeluje slično kao Fantastico i pomaže vam da odmah instalirate WordPress. Mnoge velike hosting tvrtke poput SiteGround, InMotion Hosting itd. Nude Softaculous na svojim web hosting nadzornim pločama.

Morat ćete se prijaviti na upravljačku ploču web hostinga i potražiti Softaculous u odjeljku Software. Na nekim upravljačkim pločama također ćete zasebno pronaći odjeljak Instalacija sofisticiranih aplikacija sa svim aplikacijama vidljivim na nadzornoj ploči. To će vam omogućiti da izravno kliknite na WordPress i instalirate ga.

Softaculous

Možete odabrati bilo koju opciju za instaliranje WordPress-a. Ako kliknete na ikonu WordPressa u odjeljku Softftaculous Apps Installer, prikazat će vam se pregled WordPress-a. Postoje i druge kartice poput Instalacija, Značajke, Snimke zaslona itd. Za početak posjetite karticu Instaliraj.

Instalirajte WordPress iz programa Softaculous

Prvo, morat ćete odabrati Http: // ili Http: // www protokole. Ako koristite SSL i HTTPS, jednostavno s padajućeg protokola odaberite Https: // ili Https: // www..

Odaberite protokol

Zatim ćete trebati odabrati naziv domene na kojem želite instalirati WordPress. Nakon odabira imena domene, morat ćete dodati poddirekt (na primjer: mywebsite.com/wp) gdje želite instalirati WordPress. Automatski će se stvoriti direktorij s imenom koje definirate i tamo će biti instaliran WordPress.

Međutim, ako instalirate WordPress u svoj korijenski direktorij (na primjer: mywebsite.com), ostavite polje In Directory prazno.

Sada, kad ste završili s postavljanjem softvera, jednostavno se pomaknite prema dolje do postavki web mjesta.

Postavke web mjesta

Trebate dodati naziv i opis web mjesta. Ti detalji nisu trajni i možete ih kasnije promijeniti na upravljačkoj ploči WordPress-a.

Nakon toga od vas će se tražiti da unesete korisničko ime, lozinku i adresu e-pošte za kreiranje vjerodajnica za svoje administrativno područje WordPress. Pomoću Softaculous generatora lozinki možete dodati jaku lozinku ili koristiti naš besplatni snažni generator lozinki. Također ćete morati biti sigurni da je korisničko ime riječ koja nije rječnik.

Međutim, ne postoji određeno pravilo za postavljanje korisničkog imena ili lozinke. Možete odabrati korisničko ime i lozinku koje se lako možete sjetiti. Preporučujemo vam da zadržite snažnu lozinku, tako da će vaša web lokacija ostati zaštićena od hakera. Provjerite ovaj vodič na kako upravljati lozinkama za detaljnije informacije.

Polje e-pošte je važno jer će se sve obavijesti poslati na adresu e-pošte koju ovdje navedete. Te obavijesti uključuju upozorenja o ažuriranju, resetiranje zaporke i još mnogo toga.

Izborne postavke

Kad završite sa postavkama web mjesta, možete se pomicati dalje kako biste odabrali dodatke i temu. To su neobavezna podešavanja i njima možete upravljati putem svoje nadzorne ploče WordPress-a nakon instalacije. Kliknite gumb Instaliraj.

Za nekoliko minuta vidjet ćete poruku o uspjehu za instalaciju WordPress-a. Dok se traka napretka ne pokaže 100%, preporučuje se ostati na zaslonu instalacije kako biste izbjegli probleme.

Uspješna instalacija WordPress-a

Nakon uspješne instalacije vidjet ćete detalje poput URL-a web stranice i pristupnog URL-a administratora WordPressa.

Kako instalirati WordPress pomoću QuickInstall

QuickInstall je autoinstalacijski program za WordPress i mnoge druge aplikacije. Dostupan je na više upravljačkih ploča web hostinga, uključujući HostGator i druge. Različite nadzorne nadzorne ploče mogu imati različit izgled za QuickInstall, ali značajke i postupak instalacije WordPressa gotovo su isti.

Trebate se prijaviti na nadzornu ploču web hostinga i potražiti odjeljak Software. Tamo ćete pronaći QuickInstall ikona. Kliknite na QuickInstall za nastavak.

QuickInstall cPanel

Pokrenut će stranicu QuickInstall sa svim njezinim aplikacijama, uključujući WordPress, u odjeljku Instalacija od 1 klika. Jednostavno kliknite vezu na WordPressu da biste započeli s njom.

Instalacija WordPressa

Kao i mnoge druge instalacijske skripte, prikazat će vam WordPress pregled i gumb za instalaciju. Morat ćete kliknuti na Instalirajte WordPress dugme.

Instalirajte WordPress

Zatim ćete morati dodati potrebne detalje za instalaciju WordPress-a.

Započnite odabirom naziva domene na kojem želite instalirati WordPress. U sljedećem polju morat ćete dodati podmapu. Ako želite instalirati WordPress u svoj korijenski direktorij (example.com), jednostavno ostavite ovo polje prazno.

Instalirajte WordPress u QuickInstall

Ako napredujete, morat ćete unijeti adresu e-pošte administratora, naslov bloga ili ime web mjesta, korisničko ime, ime i prezime administratora. Ti će se detalji koristiti za stvaranje administrativnog korisnika za vašu WordPress instalaciju.

Nakon dodavanja podataka o korisniku morat ćete kliknuti gumb Instaliraj WordPress.

Instalacija WordPressa započet će i trebat će nekoliko trenutaka da dovršite postupak. Kada instalacija uspješno završi, vidjet ćete detalje o prijavi s URL-ovima za svoju web lokaciju i administrativno područje WordPressa.

Kako instalirati WordPress koristeći MOJO Marketplace

MOJO Marketplace podržava alat za instalaciju u 1 kliku koji koristi više web hosting tvrtki za brzo instaliranje aplikacija poput WordPressa. Dostupna je na upravljačkoj ploči web hostinga.

Ako koristite web hosting Bluehost, morat ćete se prijaviti na svoju upravljačku ploču i posjetiti odjeljak web stranice.

Instalira se MOJO jednim klikom

Odatle trebate kliknuti na ikonu Install WordPress ili Instalaciju u 1 kliku. Ako kliknete na ikonu Instaliraj WordPress, preusmjerit ćete se da odaberete naziv svoje domene i dodate ime direktorija (samo ako želite instalirati WordPress u poddirektoriju kao što je example.com/wp).

Nakon toga, kliknite na Sljedeći dugme.

Odaberite domenu i direktorij

Sada će se od vas tražiti da dodate podatke o administratorima poput naslova web mjesta, korisničkog imena administratora, lozinke administratora i adrese e-pošte administratora. Također ćete morati označiti uvjete i odredbe. Zatim kliknite na Sljedeći dugme.

Podaci o administratoru korisnika

Traka napretka pojavit će se na vrhu zaslona i bit ćete obaviješteni nakon instaliranja WordPress-a. Trebat ćete kliknuti na vezu da biste vidjeli vjerodajnice za prijavu.

Instalacija je dovršena

Nakon što kliknete na vezu, prikazat će vam se poruka o uspjehu i vaš pristup WordPress administratoru (korisničko ime i lozinka).

WordPress administratorski pristup

Kako instalirati WordPress pomoću FTP-a

Želite li ručno instalirati WordPress pomoću FTP klijenta? Dodat će još nekoliko koraka u postupak instalacije. Preporučujemo da ovaj vodič potražite na kako koristiti FTP za prijenos WordPress datoteka za detaljnije informacije.

Prije nego što započnemo, trebate preuzeti najnovija verzija WordPress-a s njihove službene stranice. Jednostavno raspakirajte datoteku i koristite FTP klijent kao što je FileZilla za prijenos WordPress datoteka u vaš korijenski direktorij. Obično se korijenski direktorij zove / public_html /.

Ako želite instalirati WordPress u poddirektoriju (Na primjer: mywebsite.com/wp), tada možete stvoriti mapu u svom korijenskom direktoriju s odgovarajućim imenom i tamo postaviti svoje WordPress datoteke. U tom će slučaju vaše proširenje u FTP klijentu biti / public_html / wp.

Pomoću FTP klijenta instalirajte WordPress

Nakon prijenosa WordPress datoteka, morat ćete se prijaviti na upravljačku ploču web hostinga za stvaranje nove baze podataka. U svom cPanelu morat ćete potražiti odjeljak Baze podataka i kliknuti na MySQL baze podataka ikona.

MySQL baze podataka

U polju Nova baza podataka morat ćete dodati ime svoje baze podataka. Nakon toga, kliknite na Stvorite bazu podataka dugme.

Nova baza podataka

Nakon izrade baze podataka morat ćete unijeti svoje MySQL korisničko ime i lozinku. Ove vjerodajnice pripadaju vašoj bazi podataka i koristit će se u vašoj WordPress konfiguracijskoj datoteci.

Nakon dodavanja korisničkog imena i lozinke, morat ćete kliknuti na Stvorite korisnika dugme.

Stvorite korisnika

Stvaranje korisnika nije dovoljno. Trebat ćete dati pristup ovom novom korisniku da biste se povezali s vašom bazom podataka. Jednostavno dodajte korisnika u bazu podataka sa svim dozvolama.

Da biste to učinili, morat ćete ići na Dodajte korisnika u bazu podataka odjeljak na istoj stranici. U padajućem izborniku User odaberite novog korisnika koji ste stvorili i na padajućoj bazi Database odaberite svoju bazu podataka. Nakon toga, kliknite na Dodati dugme.

Dodavanje korisnika u bazu podataka

Prikazat će vam se stranicu s povlasticama korisnika. Morat ćete označiti sve privilegije da bi ovaj novi korisnik mogao unijeti promjene u svojoj bazi podataka.

Nakon toga, prijeđite na postupak instalacije. Trebat ćete pregledati WordPress URL da biste započeli s instalacijom. Ako ste prenijeli datoteke WordPress u glavni korijenski direktorij, naziv vaše domene bit će WordPress URL (na primjer: www.mywebsite.com)

Prvo, od vas će se tražiti da odaberete jezik. Nakon odabira jezika kliknite na Nastaviti dugme. Sada će cjelokupni postupak instalacije WordPress-a biti na tom istom jeziku. Ako niste zadovoljni odabirom jezika, možete ga kasnije promijeniti iz svojih administratorskih postavki WordPress-a.

Izaberi jezik

Zatim će se prikazati poruka dobrodošlice i podaci o vašoj novoj WordPress instalaciji. Pročitajte ove informacije jer će WordPress pristupiti vjerodajnicama vaše baze podataka kako bi se ispravno pokrenuo.

Morat ćete kliknuti na Idemo! dugme.

Instalirajte WordPress ručno

Sada ćete vidjeti obrazac u koji ćete trebati dodati ime svoje baze podataka, korisničko ime i zaporku. Nakon toga kliknite na gumb Pošalji.

Napravite WordPress config datoteku

Nakon uspješne veze s bazom podataka vidjet ćete poruku od WordPressa i morat ćete kliknuti na nju Pokrenite instalaciju gumb za nastavak.

Pokrenite instalaciju

WordPress će pokrenuti svoj pozadinski proces koji uključuje stvaranje tablica u vašoj bazi podataka i prelazak na sljedeći korak.

Za postavljanje svoje WordPress stranice morat ćete unijeti naslov svojeg web mjesta, korisničko ime, lozinku i adresu e-pošte.

U fazi razvoja možda nećete htjeti da tražilice prikazuju vaše web mjesto, tako da ćete morati označiti opciju vidljivosti tražilice. Kasnije možete promijeniti ovu postavku sa svog WordPress računa.

Postavke web mjesta WordPress

Nakon što kliknete gumb Instaliraj WordPress, dovršit će se postupak instalacije i prikazati poruka o uspjehu. Vidjet ćete i vjerodajnice za prijavu za pristup vašem administratoru na WordPressu.

Uspješna instalacija WordPress-a

Kako instalirati WordPress na svoj jezik

WordPress je preveden na gotovo sve jezike u svijetu. Možete jednostavno instalirati WordPress na svom jeziku.

Da nabrojimo samo, WordPress uključuje jezike poput engleskog, francuskog, španjolskog, kineskog (han), japanskog, arapskog, korejskog, njemačkog, hebrejskog, hindskog i još mnogo toga.

Tijekom instalacije WordPressa tražit ćete da odaberete jezik, a daljnja instalacija bit će izvršena na odabranom jeziku. Međutim, ako odaberete isprva engleski i želite kasnije promijeniti jezik, morat ćete posjetiti Postavke »Općenito stranici na vašem WordPress računu administratora.

Jezik stranice

Također biste trebali pogledati ovaj vodič kako stvoriti višejezičnu web stranicu u WordPressu za više detalja.

Kako instalirati WordPress multisite mrežu

WordPress je prema zadanim postavkama sadržavao više web mjesta. Možete koristiti multisite mrežu za stvaranje i upravljanje više web stranica u sklopu jedne WordPress instalacije. WordPress multisite mreža je snažna i lako upravlja vašim novim web mjestima u podmapama ili poddomenama.

To je korisno za velika poduzeća, vladine organizacije, web stranice za članstvo, obrazovne institute, putničke tvrtke i još mnogo toga.

Slijedite ovaj cjeloviti vodič o tome kako instalirati i postaviti WordPress multisite mrežu za detaljne upute.

Kako instalirati WordPress na računalo

Želite li instalirati WordPress na računalo? Mnogi početnici žele stvoriti svoje web stranice u okruženju lokalnog poslužitelja prije nego što ih prikažu drugim ljudima. Međutim, možete nadograditi i svoju web lokaciju u okruženju uživo tako što jednostavno obeshrabrite tražilice da vide vašu web lokaciju.

Osim toga, postoji mnogo ljudi koji žele instalirati WordPress na svoje računalo za razvoj tema, dodataka ili testiranje koda.

Instaliranje WordPress-a na računalo neće biti vidljivo svima dok ga ne preuzmete uživo na svoju domenu.

Za Windows korisnike morat ćete preuzeti i postaviti WAMP da bi instalirali WordPress. No Mac korisnici će morati postaviti Mamp na svoja računala za lokalnu instalaciju WordPressa.

Također biste trebali potražiti naš vodič o tome kako prenijeti WordPress s lokalnog poslužitelja na web mjesto uživo kako biste dobili detaljne upute.

Što trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a

Nakon uspješne instalacije WordPressa, morat ćete odabrati temu i dodatke kako biste pravilno pokrenuli web mjesto.

Odabir WordPress teme

Tema ili predložak web stranice bit će dizajn / stil vaše WordPress stranice. Naći ćete stotine tisuća WordPress tema na internetu i u WordPress spremištu. Međutim, teško je odabrati temu kada imate toliko mnogo izbora. Preporučujemo da sortirate WordPress teme prema vašoj poslovnoj niši, a zatim provjerite naš stručni odabir najboljih WordPress tema.

Ovaj popis ažuriramo, tako da ćete pronaći najnovije i najčudesnije WordPress teme za vaše web mjesto.

Odabir najboljih WordPress dodataka

WordPress je fleksibilan i jednostavan za postavljanje. To vam omogućuje dodavanje bilo koje značajke koju želite na svojoj web stranici pomoću WordPress dodataka. Bez obzira želite li dodati obrazac za kontakt, optimizirati web mjesto za tražilice, zaštititi svoje web mjesto od hakera ili bilo koju drugu funkciju na vašoj web stranici, postoji velika vjerojatnost da ćete dodatak pronaći u direktoriju WordPress.

Osim WordPress spremišta, na Internetu možete pronaći premium dodatke koji su dostupni kao alati trećih strana za proširenje funkcionalnosti na vašoj web stranici.

Zbunjeni koji dodaci trebate instalirati na svoje WordPress web mjesto? Evo popisa dodataka s pojedinostima koje ćete trebati dodati na svoju web lokaciju odmah nakon instalacije:

 • Dodaj obrazac za kontakt: Trebate dodati obrazac za kontakt na svoju web stranicu WordPress. Možda ćete također htjeti provjeriti najbolje dodatke za obrazac za WordPress.
 • Dodavanje praćenja usluge Google Analytics: Dodajte praćenje Google Analytics na novu WordPress web lokaciju instaliranjem MonsterInsights dodatak.
 • Sigurnost WordPress-a: Osigurajte svoju WordPress web stranicu sigurnom instaliranjem nekih od najboljih WordPress sigurnosnih dodataka. Također biste trebali pročitati vrhunski vodič za sigurnost WordPress-a za više detalja.
 • Poboljšajte WordPress SEO: Optimizirajte svoju web stranicu za SEO koristeći najbolje WordPress SEO dodatke.
 • Performanse WordPress-a: Ubrzajte svoju WordPress stranicu instaliranjem najboljih WordPress predmemoriranja i ostalih dodataka za WordPress performanse.
 • Sprječavanje neželjenih komentara: Držite se podalje od komentara neželjene pošte instaliranjem dodatka Akismet na svoj WordPress blog.
 • Razvijajte svoju web lokaciju: Jednostavno povećajte promet na svojim web stranicama i korisnike koristeći najbolje WordPress dodatke za generiranje.

Ako ikada planirate prebaciti domene, pogledajte ovaj zanimljivi detaljni članak o tome kako premjestiti svoju WordPress web lokaciju na novo ime domene. A ako ikad pomislite da promijenite svoj CMS, pročitajte naš članak o alternativama za WordPress, nabrajajući najbolje WordPress konkurente.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako instalirati WordPress. Možda ćete također htjeti vidjeti naš vodič o tome kako pokrenuti WordPress web stranicu od početka (korak po korak).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map