Kako ispraviti pogrešku uspostavljanja veze baze podataka u programu WordPress (korak po korak)

Kako popraviti pogrešku pri uspostavljanju veze s bazom podataka u WordPressu


Nailazite li na pogrešku prilikom uspostavljanja veze s bazom podataka na vašem web mjestu WordPress? Iza ove pogreške može biti više razloga. Ponekad se pojavi neočekivano i možete se zapitati što se promijenilo na vašoj web lokaciji da biste stvorili ovaj problem.

Čudo više! U ovom ćemo članku podijeliti kako ispraviti pogrešku prilikom uspostavljanja veze na vašu bazu podataka u WordPressu uklanjanjem svih mogućih razloga.

Pogreška pri uspostavljanju veze baze podataka – kada i zašto?

Do ove se pogreške obično dolazi jer vaša web lokacija ne može stvoriti vezu s bazom podataka. Ali razlog zašto se ne uspostavlja veza s bazom podataka može biti različit za sve. Evo nekoliko razloga:

 • Vaš web poslužitelj ne reagira na vaš zahtjev.
 • Poslužitelj prima previše zahtjeva i prestao je odgovarati.
 • Akreditivi za prijavu u vašu bazu podataka su pogrešni ili su zastarjeli.
 • Vaša je baza podataka oštećena zlonamjernim softverom.
 • Vaša je baza podataka oštećena zbog promjene koda ili automatskim ažuriranjem WordPress-a.

Ovu ćete pogrešku uglavnom dobiti kada postoji problem sa vašim web hosting poslužiteljem. Iako može postojati i mnogo drugih razloga. Rješavanje problema može vam biti teško jer ne znate zašto se to događa na vašoj web lokaciji. Proći ćemo vas korak po korak kako bismo pronašli problem i riješili ga.

Ispravljanje pogreške prilikom uspostavljanja veze baze podataka

Prije nego što započnemo, trebali biste stvoriti više sigurnosnih kopija baze podataka i pohraniti ih na različite lokacije. Ako ne možete pratiti ili ispraviti ovu pogrešku, vratite se na glavni problem prijenosom sigurnosne kopije i pokušajte ponovo s novim pristupom.

Također preporučujemo da vaše WordPress web mjesto, teme i dodaci budu ažurirani, tako da postoji manja vjerojatnost da ćete vidjeti pogrešku. Također biste trebali redovito stvarati sigurnosne kopije svog WordPress web mjesta, tako da ga možete vratiti, ako je potrebno.

Provjera stranice za prijavu na WordPress Admin

Trebate provjeriti svoju stranicu za prijavu administratora WordPressa da biste vidjeli koja je greška tamo prikazana. Ako je ta pogreška slična pogrešci na prednjem dijelu vaše web stranice, prijeđite na sljedeći korak.

Ako je na / wp-admin / stranici drugačija pogreška “Jedna ili više tablica baze podataka nisu dostupne. Možda će trebati popraviti bazu podataka “, tada ćete morati urediti datoteku wp-config.php da biste dodali liniju koda.

Da biste uredili wp-config.php, možete se prijaviti na WordPress web mjesto pomoću FTP klijenta. Morat ćete dodati ovaj kôd prije “To je sve, prestanite s uređivanjem! Sretno bloganje ” redak u wp-config.php.

define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, istina);

Obavezno ispravno spremite ovu datoteku.

Nakon dodavanja koda u datoteku wp-config.php, posjetite http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (zamijeniti www.yoursite.com s URL-om vaše web lokacije) da biste vidjeli postavke za popravak vaše baze podataka.

Za popravljanje baze podataka ne morate se prijaviti u svoj WordPress administratorski račun. Ako ispravno dodate kôd u datoteku wp-config.php, tada će vam pomoći u popravljanju problema s bazom podataka. Nakon popravka, možete ići naprijed i ukloniti kôd iz vaše wp-config.php datoteke.

Ako je problem i dalje prisutan, možete dalje pročitati ovaj vodič i potražiti drugo rješenje.

Uređivanje WP-Config.php datoteke kako biste pronašli problem

Možda znate da je datoteka wp-config.php glavna datoteka koja povezuje vašu WordPress web stranicu s vašom bazom podataka. Ima vjerodajnice za prijavu u vašu bazu podataka. Ako ste promijenili root lozinku ili korisničku lozinku baze podataka, te detalje ćete također morati ažurirati u svojoj wp-config.php datoteci. Ako ne promijenite detalje u wp-config datoteci, naići ćete na pogrešku u uspostavljanju veze s vašom bazom podataka.

Morate biti sigurni da su podaci za prijavu za bazu podataka isti u wp-config.php datoteci kao što ste ih postavili za svoju WordPress bazu podataka.

define (‘DB_NAME’, ‘ime baze podataka’);
define (‘DB_USER’, ‘database-username’);
definiraj (‘DB_PASSWORD’, ‘lozinka baze podataka’);
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

U ovom kodu DB_Name predstavlja ime vaše baze podataka, DB_User je vaše korisničko ime baze podataka, DB_Password je lozinka baze podataka, a DB_Host vrijednost domaćina.

Možete dodati DB_Host vrijednost kao localhost ako je vaš pružatelj usluga WordPress hostinga BlueHost, HostGator itd. Za ostale hosting tvrtke možete se obratiti njihovom timu za podršku ili provjeriti ovaj vodič na WordPress trikovi za konfiguraciju kako biste pronašli druge vrijednosti domaćina.

Također smo saznali da ako svoju web lokaciju WordPress pokrećete na lokalnom poslužitelju poput XAMPP ili MAMP, tada možete zamijeniti DB_Host vrijednost iz localhost u IP da biste popravili ovu pogrešku.

definiraj (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Ovaj se IP može razlikovati za tvrtke za web hosting. Možda ćete također htjeti pogledati ovaj vodič o tome kako prenijeti WordPress s lokalnog poslužitelja na web mjesto uživo.

Ako vaš problem i dalje nije riješen, nastavite čitati dolje da biste pronašli druga moguća rješenja koja ćete primijeniti na kraju poslužitelja da biste popravili pogrešku.

Pogled u vaš web hosting poslužitelj

Ponekad ćete neočekivano dobiti puno prometa i vaš web hosting poslužitelj prestaje odgovarati na zahtjeve. Prvo će usporiti vaše web mjesto, a zatim će prikazati pogrešku u uspostavljanju veze s bazom podataka prema korisnicima koji pokušavaju posjetiti vašu web stranicu. To se uglavnom događa u zajedničkim ili VPS hosting okruženjima.

Možete se izravno obratiti odjelu za podršku svog web domaćina i provjeriti ovaj problem. Za tvrtke s upravljanjem hostinga poput WPEngine i Siteground, tim za podršku brzo će vam pomoći ispraviti pogrešku.

U slučaju da želite sami riješiti ovu pogrešku na kraju poslužitelja, preporučujemo vam da provjerite nekoliko stvari na svom MySQL poslužitelju da biste pratili problem.

Prvo biste trebali pokušati pristupiti drugim web mjestima na istom poslužitelju i vidjeti jesu li njima u redu ili ne. Ako i druge web stranice prikazuju istu pogrešku, vaš poslužitelj MySQL je oštećen.

Ako nemate druge web stranice na istom poslužitelju za testiranje, morat ćete otići na phpMyAdmin u svom cPanelu i povezati se s bazom podataka. Nakon povezivanja, morat ćete provjeriti imate li dovoljno odobrenje ili ne. Jednostavno dodajte novu datoteku, testconnection.php i dodajte ovaj kôd:

<?pHP
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘korisničko ime’, ‘lozinka’);
ako (! $ veza) {
die (‘Ne mogu se povezati:’. mysqli_error ());
}
odjek ‘Povezano uspješno’;
mysqli_close ($ veza);
?>

Trebat ćete zamijeniti korisničko ime i lozinku s vjerodajnicama za prijavu u vašu bazu podataka. Jednom kada se povežete, to znači da nema problema s dozvolama. Možete nastaviti i provjeriti svoju wp-config.php datoteku ponovo da biste vidjeli ima li pravopisnih pogrešaka u korisničkom imenu ili zaporci..

Ako vaša veza ne uspije, postoji velika vjerojatnost da vaš poslužitelj ima problema. Međutim, ne može se reći da je vaš MySQL poslužitelj u padu. Moguće je da korisnik vaše baze podataka nema dovoljno odobrenja za pristup poslužitelju.

Možete kontaktirati svog davatelja web hosting usluga i zatražiti da vam dozvole. Na taj način možete provjeriti pogreške i riješiti problem.

Još uvijek postoji puno drugih razloga zbog kojih možete dobiti ovu pogrešku i morat ćete riješiti svoje web mjesto na različite načine. Ako je vaše rješenje drugačije od gore opisanih metoda, molimo vas da ga podijelite u komentarima u nastavku. Ostali koji dožive ovu pogrešku imali bi koristi od vašeg dragocjenog savjeta!

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao ispraviti pogrešku u uspostavljanju veze s bazom podataka u WordPressu. Možda ćete također htjeti provjeriti kako prelaziti s jednog web hostinga na drugi bez zastoja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map