Kako izgraditi aukcijsku stranicu s WordPressom (korak po korak)

izgraditi aukcijsku stranicu s wordpressom


Želite li izgraditi aukcijsku stranicu poput eBaya s WordPressom? Web lokacija na aukciji omogućava korisnicima da licitiraju za vaše proizvode. Možete povećati zaradu prodajom svojih proizvoda najvišem ponuditelju. Možete i dopustiti svojim korisnicima da navede njihove proizvode na vašoj aukcijskoj web lokaciji kako bi zaradili dio svake prodaje. 

U ovom ćemo vam članku pokazati kako graditi aukcijsku stranicu s WordPressom.

Zašto graditi aukcijsku stranicu s WordPressom?

Izgradnja web stranice aukcije najbolji je način pružanju mogućnosti vašoj zajednici da kupuje i prodaje proizvode u okruženju internetske aukcije.

Iako možete pronaći puno divovskih aukcijskih mjesta poput eBaya, mjesto za aukcije specifično za nišu ima svoje mjesto na tržištu.

Za vaše korisnike, korist je u tome što oni mogu lako kupovati i prodavati proizvode istomišljenicima u vašoj zajednici. Za razliku od eBaya, aukcije su okružene privlačnom zajednicom. To znači da korisnici mogu lako doći do svoje ciljne publike s vaše aukcijske stranice.

Mnogi korisnici također biraju mjesto aukcije s ovlastima zajednice jer im pruža bolji povrat ulaganja.

Za tebe, Izgradnja stranice aukcije znači da možete prodavati svoje proizvode najvišem ponuđaču bez posrednika između vas i kupca. Možete izbjeći naknade i zaključavanje drugih aukcijskih platformi. Također možete postaviti naknadu za uvrštavanje proizvoda i dobiti naknadu za svaku prodaju. Da ne spominjemo, izgradnja aukcijske stranice jedan je od najboljih načina zaraditi novac na mreži.

Zahtjevi za izgradnju stranice aukcije s WordPressom

Za izradu web stranice za aukcijsko poslovanje trebat će vam sljedeće:

 • Naziv domene: To je web adresa vaše web stranice kao što je IsItWP.com ili Google.com
 • Račun za web hosting: Ovdje se pohranjuju datoteke vaše web lokacije.
 • SSL certifikat: omogućava sigurnu vezu na vašoj web lokaciji za prihvaćanje internetskih plaćanja.
 • Dodatak za e-trgovinu: Omogućuje vam dodavanje Kupi sada gumb, podržavaju različite prijelaze za plaćanje, pretraživanje predmeta, recenzije i još mnogo toga. Uvijek preporučujemo WooCommerce, najbolji dodatak eCommerce za WordPress koji postoji.
 • Aukcijski dodatak: Ovaj dodatak za e-trgovinu integrira aukcijske mogućnosti u vaše web mjesto.

Prepoznat ćemo vas kako lako izgraditi aukcijsku stranicu s WordPressom.

1. korak: postavljanje stranice s aukcijama putem WooCommercea

Kao i bilo koja web stranica, trebate kupiti naziv domene i web hosting da biste postavili stranicu za aukciju. Trebat ćete kupiti i SSL certifikat kako biste osigurali sigurnu vezu na svojoj web lokaciji kako biste mogli bezbjedno prihvaćati plaćanja na mreži.

Kada započinjete, kombinirani troškovi za izgradnju web stranice mogu se činiti poprilično.

Naziv domene košta vas oko 14,95 USD godišnje, web hosting oko 7,99 USD mjesečno, a SSL certifikat vas košta 49,99 USD.

Zbog toga smo napravili ugovor s Bluehostom kako bismo korisnicima ponudili besplatno ime domene, besplatni SSL certifikat i 50% popusta na njihovo WooCommerce hosting. S Bluehostom morate plaćati samo 6,95 dolara mjesečno.

Kliknite ovdje da biste zatražili ovu ekskluzivnu Bluehost ponudu »

Sa svojim WooCommerce hosting hosting planom lako možete postaviti web mjesto za aukciju bez ikakvih napornih koraka instalacije WordPress + WooCommerce..

Za detaljan vodič za postavljanje, možete provjeriti kako s WooCommerce postaviti web mjesto e-trgovine.

2. Instalirajte WooCommerce aukciju Addon

Zatim ćete morati instalirati i aktivirati dodatak aukciji WooCommerce, YITH WooCommerce Aukcije.

Nakon aktivacije dodatka, idite na YITH Dodaci »Aukcije  za konfiguraciju postavki dodatka. Obavezno izvršite potrebne promjene po vašim zahtjevima.

aukcije yith dodataka

Nakon toga možete započeti s popisom predmeta dražbe na svojoj web lokaciji.

Treći korak: popis predmeta aukcije

Budući da je dodatak YITH dodatak WooCommerce, možete popisati predmete na aukcijama baš kao što dodajete proizvode u svoju internetsku trgovinu..

Možda ćete također htjeti pogledati ovaj vodič za izradu internetske trgovine.

Da biste dodali stavku, prijeđite na Proizvodi »Dodaj novo. Morate ispuniti naslov, detalje i dodati slike predmeta aukcije.

dodajte nove proizvode

Ispod uređivača, pored opcije Podaci o proizvodu, morat ćete odabrati Aukcija. Ovo će vam pokazati postavke za vaše stavke na aukciji.

postavke proizvoda na aukciji

Početnu cijenu aukcije možete postaviti, licitirati, iznos minimalnog prirasta i sve ostale aspekte uvrštavanja i licitiranja za aukcijske predmete na svojoj web stranici.

Nakon prilagođavanja podataka o aukciji možete objaviti svoj unos. Aukcija će se sada pojaviti na vašoj stranici trgovine WooCommerce. Stavke aukcije bit će istaknute ikonom čekića uz vaše WooCommerce proizvode.

popis stavki aukcija

Ako je potrebno, možete navesti namjenske stranice s aukcijama za prikaz samo predmeta aukcije na svojoj web lokaciji. Sve što trebate učiniti je stvoriti stranicu i umetnuti sljedeći kratki kôd u područje sadržaja, a zatim objaviti svoju stranicu.

[yith_auction_products]

Korak 4: Upravljanje aukcijama

Dodatak YITH omogućuje vam da odaberete vrijeme početka aukcije na stranici proizvoda. Na taj način možete odabrati najbolje vrijeme za popis i završavanje aukcije.

Nakon što počne aukcija, svaki registrirani korisnik može licitirati predmet. Na pojedinačnim stranicama aukcije prema zadanim postavkama možete vidjeti sljedeće detalje: trenutno najviša ponuda, preostalo vrijeme, vrijeme završetka aukcije i gumb licitacije.

pojedinačni predmet aukcije

Ispod unosa možete pronaći detalje prethodnih ponuda, uključujući korisničko ime, iznos licitacije i vrijeme licitiranja..

detalji ponude

Glavna prednost dodatka YITH je u tome što vam pruža potpunu kontrolu nad vašim ponudama. Bilo koju ponudu možete lako ukloniti na stranici s popisom aukcija tako da se prijavite na svoju WordPress nadzornu ploču. Sve što trebate učiniti je kliknuti na Izbriši ponudu gumb na onome što ne želite prikazati na stranici aukcije.

Također možete postaviti cijenu Kupite sada na popisima za aukcije. To korisnicima omogućuje kupnju vaših predmeta odmah.

Svi korisnici koji su sudjelovali na aukciji dobit će ažuriranja e-poštom za svaku novu ponudu, vrijeme trajanja aukcije, završetak aukcije itd. Kada se aukcijski predmet završi, pobjedniku aukcije bit će poslan email da izvrši plaćanje za kupnju proizvoda.

Korak 5: Dopuštanje ostalim korisnicima da popisuju aukcijske predmete

Kako biste ostalim korisnicima omogućili popis predmeta s aukcijama na vašoj web lokaciji, morat ćete transformirati svoju web lokaciju u aukcijsko tržište instaliranjem besplatnog dodatka, WC dobavljači.

wc dobavljači

Nakon aktiviranja dodatka, idite na WC dobavljači »Postavke. S ove stranice također možete omogućiti korisnicima da se prijave kako bi postali dobavljač. Na kartici Komisija možete postaviti proviziju za svaku uspješnu aukciju.

Za više detalja trebali biste pročitati ove članke na stvaranje internetskog tržišta i najbolje platforme za e-trgovinu za multiplandorska tržišta.

Aukcijsko web mjesto s dodacima koji se preporučuju za WordPress

Sada znate kako napraviti WordPress web mjesto za aukciju. Provjerimo neke od najboljih dodataka koje ćete morati instalirati na svoju web lokaciju nakon postavljanja aukcijske stranice.

WPForms: Obrasci za kontakt sastavni su dio svake web stranice. WPForms omogućava vam jednostavno stvaranje kontaktnog obrasca, pa čak i integriranje obrasca s puno različitih dodataka za addon. Pročitajte našu recenziju WPForms.

MonsterInsights: MonsterInsights je najbolji dodatak Google Analytics za WordPress. Pomoću MonsterInsights možete jednostavno instalirati Google Analytics za praćenje interakcija posjetitelja na vašoj web lokaciji. Pročitajte našu recenziju MonsterInsights.

OptinMonster: OptinMonster je najbolji dodatak generacije olova. Omogućuje vam lako pretvaranje posjetitelja u pretplatnike i kupce. Možete stvoriti kampanje osjetljive na vrijeme kako biste drastično smanjili stope napuštanja košarice i povećali prodaju. Pročitajte našu recenziju OptinMonster.

Yoast SEO: Poboljšajte svoj WordPress SEO pomoću Yoast SEO-a. Pročitajte našu Yoast SEO recenziju.

WP Super predmemorija: Poboljšajte performanse svoje WordPress web lokacije instaliranjem najboljih WordPress predmemoriranja i ostalih WordPress dodataka za performanse.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao u izgradnji aukcijske stranice s WordPressom. Možda ćete htjeti provjeriti i naše članke o izradi mikro radnih mjesta poput Fiverra i 25 moraju imati WordPress dodatke za poslovne web stranice.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map