Kako jednostavno dodati gumb za poziv sada u WordPress (korak po korak)

kako dodati gumb za poziv sada na web mjesto za WordPress


Želite li dodati gumb za poziv sada na svoju web stranicu WordPress? Dodavanje gumba za poziv sada na vaše web mjesto olakšava posjetiteljima da vas nazovu izravno s vaše web stranice.

U stvari, gotovo polovica internetskog prometa dolazi s mobilnih uređaja, tako da ako vaša web lokacija nema gumb za poziv sada, vjerovatno ćete izgubiti puno potencijalnih potencijalnih klijenata.

U današnjem ćemo članku pokazati kako jednostavno dodati gumb za poziv na vašu web stranicu WordPress pomoću dodatka i bez dodatka.

Zašto dodati gumb za poziv sada na svoju web stranicu?

Dodavanje gumba za poziv sada na vašu web stranicu može biti od velike koristi za vas i vaše poslovanje.

To posjetiteljima čini zgodnim i besplatnim za kontaktiranje s vama izravno s vaše web stranice.

Pomoću gumba za poziv sada na vašoj web stranici WordPress, zapravo pretvarate promet na vašoj web stranici u vrijedne ponude. A integrirajući profesionalnu uslugu poslovnog telefona, možete dijeliti brojeve sa zaposlenicima, proslijediti pozive itd.

Pogledajmo kako dodati WordPress gumb sada na poziv.

1. metoda: Dodavanje gumba za poziv sada pomoću dodatka

Najlakši način za dodavanje gumba za poziv sada u WordPress je pomoću gumba Gumb za pozivanje WP-a uključiti.

Pomoću ovog dodatka možete jednostavno dodati gumb za poziv sada bez pisanja ijednog retka koda. To možete učiniti i iz klasičnog uređivača ili iz Gutenbergovog urednika, ovisno o tome što je aktivno na vašoj web lokaciji.

Najprije instalirajte i aktivirajte dodatak WP Call Button na svojoj web stranici. Nakon instalacije, vrijeme je za konfiguriranje dodatka.

Konfiguriranje dodatka za gumb Pozovite sada za dodavanje ljepljivog gumba

Nakon što se vaš dodatak aktivira, idite na Postavke »Gumb za pozivanje WP-a na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Na ovoj stranici vidjet ćete 3 različite kartice.

 • Gumb za ljepljiv poziv
 • Gumb za statički poziv
 • O nama

Prelazeći na karticu gumba za ljepljiv poziv, možete dodati ljepljivi gumb poziva na svoju web stranicu WordPress. To znači da će gumb biti vidljiv bez obzira na to koliko se daleko pomičete po stranici.

wp gumb za poziv, nazovite sada

Idemo naprijed i uključimo status gumba za poziv sada Zatim unesite broj vašeg poslovnog kontakta na koji želite posjetitelji nazvati.

Ako nemate poslovni broj telefona, možete ga dobiti od Nextive. Ovo je tvrtka koju koristimo za naš poslovni VoIP usluga.

Tada možete raditi na izgledu gumba za poziv sada.

gumb za poziv sada

Možete dodati tekst gumba, odabrati njegov položaj i boju. Možete odabrati i gdje želite prikazati gumb. Prema zadanim postavkama, gumb će se pojaviti na svim stranicama vaše web stranice. Ako to želite, možete ga sakriti i s određenih stranica.

Nakon što učinite ove izmjene, kliknite gumb “Spremi” na kraju stranice. To je to. Vaši posjetitelji sada vas mogu nazvati na registrirani poslovni broj izravno s vaše web stranice.

B. Dodavanje statičke tipke za poziv sada na vašu web stranicu

Na svoju web stranicu možete dodati i gumb za statički poziv sada. Pogledajmo kako to učiniti na uređivaču Classic i Gutenbergu.

Korištenje klasičnog uređivača

Da biste dodali gumb, idite na Postavke »Tipka WP poziva» Gumb za statički poziv

Na ovoj stranici vidjet ćete nekoliko opcija prilagodbe. Pomoću ovih opcija možete promijeniti tekst i boju gumba. Ako želite ikonu telefona, možete sakriti i gumb. No, preporučujemo vam da to ne činite jer ikona telefona pomaže vam da pošaljete jasnu poruku svojim korisnicima o njezinoj namjeni.

Nakon što se izvrše sve promjene, jednostavno kopirajte kratki kod i zalijepite ga na stranicu ili objavite gdje god želite prikazati svoj gumb. To je sve. Gumb za poziv sada će se odraziti na objavu ili stranicu na vašoj web lokaciji.

Korištenje Gutenbergovog uređivača

Ako koristite Gutenbergov uređivač, samo idite na određenu stranicu na kojoj sada želite prikazati gumb za poziv. Možete ili urediti postojeću stranicu ili stvoriti novu. Sada možete dodati blok WP Call Now upotrebom simbola ‘+’.

Imat ćete iste mogućnosti prilagođavanja poput klasičnog uređivača. Možete također promijeniti tekst i boju gumba kako bi se podudarali s izgledom vaše web lokacije. Ako želite, možete i sakriti ili pokazati ikonu telefona na svom gumbu. Nakon što to prilagodite, spremite svoje postavke.

Ako se radi o postojećem postu, morat ćete kliknuti gumb Ažuriraj da biste počeli raditi. Ako je to novi post, obavezno pritisnite gumb Objavi. Vaš bi se gumb trebao odmah prikazati na postu.

Dodavanje gumba za poziv sada u widget

Pomoću WP gumba za pozive sada možete dodati gumb za poziv sada na widgetized područjima vaše web lokacije. Da biste to učinili, samo morate otići na svoju nadzornu ploču i kliknuti na Izgled »Widgeti.

Sada povucite opciju gumba i ispustite je u područje widgeta.

Tada možete raditi na njegovom tekstu, boji itd. Kao što ste to radili u gore navedenim postupcima.

Ručno dodavanje gumba za poziv

Osim upotrebe dodatka, gumb za poziv sada možete koristiti i dodavanjem jednostavnog HTML koda. I ova je metoda jednostavna, a možete ju lako koristiti prateći postupak koji ćemo ovdje objasniti.

Te će veze otvoriti telefonsku aplikaciju na mobilnim uređajima. Na stolnim računalima korisnici Mac-a vidjet će opciju za otvaranje veze u Facetimeu, dok će korisnici sustava Windows 10 vidjeti mogućnost otvaranja u Skypeu.

Započnite tako da otvorite WordPress uređivač teksta i dodate sljedeći HTML kôd.

+1 (555) 555-1212

Nazovi me

Ne zaboravite telefonski broj u gore navedenom zamijeniti vlastitim brojem tvrtke. Slobodno prilagodite i tekst za sidro (Nazovi me).

Ova se veza može postaviti bilo gdje na vašoj web stranici. Možete koristiti i ikonu telefona pored veze za vaš poziv sada. To možete učiniti klikom na Mediji »Dodaj novo

Sada prenesite ikonu telefona koju želite prikazati na zaslonu. Nakon što se slika prenese, kliknite na nju i kopirajte URL slike.

Sada idite na post ili stranicu na koju ste dodali HTML kôd. Zatim možete zamotati URL slike unutar telefonske veze na ovaj način:

Nakon pregleda posta vidjet ćete ikonu telefona zajedno s brojem. Kada posjetitelj klikne na ovu sliku, može vam se izravno obratiti na vaš poslovni broj.

Ručno dodavanje gumba za poziv sada u izbornike navigacije

Pogledajmo sada kako dodati gumb za poziv sada u svoj navigacijski izbornik bez dodatka. Ne brini. Ne trebate ništa kodirati za to.

Samo idite na svoju WordPress nadzornu ploču i kliknite na Izgled »Izbornik. Sada kliknite karticu prilagođene veze s vaše desne strane. Ovdje ćete vidjeti 2 različita polja.

U polju veze samo dodajte svoj telefonski broj. U tekstni okvir na gumb možete dodati sidreni tekst koji želite. Završite postupak klikom na opciju Dodaj u izbornik. To je to, opcija za Now Call sada će biti dodana u navigacijski izbornik.

Pratite klikove gumba sada

Sada kada ste uspješno dodali gumb za poziv sada, zar ne bi bilo sjajno ako ih možete pratiti? Ovaj je korak moguć samo ako za taj postupak upotrebljavate dodatak gumba za WP pozive.

To možete učiniti integrirajući dodatak s Google Analytics. Sve što trebate učiniti je instalirati MonsterInsights dodatak, što vam omogućava praćenje svake aktivnosti na vašoj web lokaciji.

Evo detaljnog vodiča o korištenju MonsterInsights.

Znaci to je to!

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da dodate WordPress tipku za poziv.

Možda ćete također htjeti provjeriti kako stvoriti besplatnu poslovnu e-poštu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map