Kako kodirati web mjesto ispočetka (Vodič za početnike)

kako kodirati wordpress web mjesto


Želite isprobati web stranicu ispočetka? Zbog toga bi vas moglo zastrašiti misao o savladavanju napornih jezika kodiranja kako biste dizajnirali web mjesto koje funkcionira onako kako izgleda.

Srećom, WordPress nudi veliku fleksibilnost svima koji žele stvoriti web stranicu koja izgleda izvrsno, ima moćne značajke i ne zahtijeva složeno znanje kodiranja.

Ako želite kodirati web stranicu ispočetka, a niste majstor kod kodiranja, ovaj je post za vas. Jer nakon što pročitate ovaj vodič, znat ćete kako dizajnirati web mjesto poput stručnjaka za manje od jednog dana.

I ne samo da će vas ovaj vodič naučiti najlakšem načinu dizajniranja web stranice, već će vam uštedjeti vrijeme, energiju i glavobolju.

Ali ako još uvijek niste sigurni je li bolje kodirati web stranicu ispočetka ili je napraviti WordPress, evo nekoliko točaka koji će vam pomoći pri donošenju odluke.

Trebate li stvarno kodirati web mjesto?

Kodiranje čitave web stranice početnicima može biti težak zadatak. Evo nekoliko problema s kojima se novi koderi susreću prilikom pokušaja stvaranja web stranice:

 • Učenje novih jezika zahtijeva mnogo vremena: Postoji nekoliko programskih jezika koje ćete možda trebati da biste naučili kako izraditi svoju web stranicu. HTML i CSS dvije su osnove koje apsolutno ne možete zanemariti. A ako želite napredne opcije, možete dodati više jezika na svoj popis, poput jQuery, JavaScript i PHP. To znači da trebate svladati nekoliko jezika kako biste pokazali svoj konačni proizvod. Ako nemate puno znanja o kodiranju, ispod vaše web stranice, izrada web stranica može potrajati mjesecima, a ne danima.
 • Pronalaženje pravih resursa je naporno: Ono što je izazovnije je to što je internet pun informacija. To povećava šanse da postanete više zbunjeni dok pokušavate naučiti nove jezike za kodiranje. Zbog toga se neki novi koderi mogu upisati na vođene tečajeve, što može biti skupo.
 • Planiranje neočekivanih problema je nemoguće: Čak i ako prevladate sve te izazove i konačno stvorite prekrasnu web stranicu, vremenom će se možda pojaviti još izazova. Na primjer, ako želite dodati bočnu traku na web mjesto ili promijeniti pozadinu web lokacije za određene stranice, možda ćete izgubiti dane svog vremena za učenje rješenja.

Sa toliko prepreka koje treba savladati, samo vi možete odlučiti želite li web mjesto ispisati ispočetka ili ne. Ako ste poput mnogih graditelja web stranica, razmislite o drugim opcijama.

Laka alternativa?

Najbolji odgovor je kodiranje web stranice s programom za izradu web stranica WordPressa.

Što je graditelj web stranica?

U WordPressu, web stranica za izradu web stranica je vizualni uređivač koji vam omogućuje stvaranje web stranice pomoću sučelja povuci i spusti. Dakle, za razliku od čistog kodiranja, imate sve elemente dodane u graditelj vizuala. Tada jednostavno povučete i ispustite elemente koje želite koristiti za izradu vaše web stranice. Najbolje je to što imate pregled u stvarnom vremenu dizajna dok radite na njemu.

WordPress ima nekoliko sjajnih opcija za koje ćete odabrati dobrog graditelja web stranica. Evo nekoliko dobrih izrađivača stranica koje možete provjeriti. Za potrebe ovog vodiča, mi ćemo koristiti Beaver Builder i Builder web stranica stalnog kontakta za izradu vaše web stranice..

Počnimo s Beaver Builderom.

1. metoda: kodiranje web stranice programom WordPress + Beaver Builder

dabar-graditelj-Prilagodba-wordpress

Korak 1. Instalacija i aktiviranje Beaver Builder-a

Da biste kodirali web mjesto s programom Beaver Builder, prvo morate instalirati WordPress. Zatim s svoje WordPress nadzorne ploče instalirajte i aktivirajte Beaver Builder dodatak. Nakon što to učinite, možete početi koristiti za dizajniranje vaše web stranice.

Evo kako to funkcionira:

Vrati se na Stranice »Dodaj novo na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Sada ćete vidjeti da Gutenberg-ov uređivač daje vam mogućnost pokretanja dodatka Beaver Builder.

Beaver Builder

Kliknite na Pokrenite Builder Beaver.

Ovo će pokrenuti Beaver Builder vizualni urednik gdje možete raditi na svom dizajnu. S desne strane vidjet ćete mogućnosti dodavanja redaka, modula i predložaka. Također ima karticu pod nazivom Spremljeni gdje možete vidjeti sve svoje prethodno spremljene predloške.

Beaver Builder, kako kodirati web stranicu

2. korak: odabir predloška za vaše web mjesto

Sljedeći korak je stvaranje predloška za vaš dizajn. Možete odabrati predložak klikom na ikonu Predlošci karticu s vaše desne strane.

predlošci graditelja Beaver, kako kodirati web stranicu

Ovdje ćete vidjeti razne unaprijed izgrađene predloške. Imat ćete i praznu opciju predloška koju možete koristiti za stvaranje više prilagođenog izgleda.

Također, Builder Beaver nudi odvojene opcije za svoje odredišne ​​stranice. Odabirom jednog od ovih unaprijed izgrađenih predložaka možete započeti odmah. Potrebno je samo nekoliko podešavanja za prilagodbu različitih elemenata poput teksta, logotipa, crteža i slično.

Korak 3: Dodavanje redaka i modula u vaš izgled

Ovaj je korak važan ako želite svoj dizajn izgraditi ispočetka. Ili možete dodati redove i stupce i unaprijed izgrađenom predlošku.

Za dodavanje redaka u vaš dizajn jednostavno odaberite redovi i odaberite broj redaka koje želite dodati. Sada povucite redove i ispustite ih s lijeve strane. Možete kliknuti na svaku od tih kartica da biste prilagodili njihov izgled.

Redovi Izgled graditelja Beaver-a

Pomoću ovih opcija prilagodbe stupci se lako premještaju, dupliciraju, prilagođavaju širina reda ili rade na svakom stupcu pojedinačno. Da biste uredili stupce, kliknite stupac u koji želite izvršiti izmjene. Zatim kliknite na Uredi stupac ikonu za početak. Sada ćete vidjeti Postavke stupca opcija.

Postavke stupaca graditelj Beaver

Ovdje možete dodati tekst, veze, pozadinske boje, dodati obrube, animaciju i mnoge druge elemente u svoje stupce. Sada kada su redovi dodani, vrijeme je da dodate svoje module.

Dodavanje modula je jednostavno kao dodavanje redaka. Samo idite na moduli povucite modul koji želite s desne strane i spustite ga s lijeve strane.

dodavanje modula za gradnju dabra

Možete prilagoditi svaki od ovih modula. Na primjer, ako želite raditi na svom zaglavlju, sve što trebate učiniti je kliknuti na vaš modul zaglavlja. Na zaslonu će se pojaviti skočni prozor s tri različite kartice.

 1. Općenito
 2. Stil
 3. Napredna

U Općenito na kartici možete urediti svoj tekst, dodati oznaku zaglavlja, dodati veze, dodati oznaku “bez slijedećih” ili dopustiti da se vaše veze otvore u novom prozoru ako želite.

Prilagođavanje vašeg naslova

Stil kartica omogućuje rad na boji, fontu, stilu & razmak i još mnogo toga.

Prilagodba Beaver Builder-a

Konačno, tu je Napredna kartica. Na ovoj kartici možete dodati razmak, prilagoditi vidljivost, dodati animacije, umetnuti HTML elemente i izvesti ili uvoziti svoj izgled.

Opcije stila graditelja Beaver-a

Samo ne zaboravite da kliknete na Uštedjeti gumb ako ne želite izgubiti svoje postavke.

Postupak možete ponoviti sa svim modulima koji su dodani na vašu web stranicu kako biste prilagodili svaki aspekt vaše web stranice. Na stranicu možete dodati i bočne trake, tablice s cijenama i druge elemente pomoću programa Beaver Builder.

Tada preostaje samo objavljivanje vaše web lokacije.

4. korak: objavljivanje vaše web stranice

Nakon što je sve pravilno dodano i prilagođeno, vrijeme je da to učinite Objaviti svoju web lokaciju. Za to, vidjet ćete Objaviti gumb u gornjem desnom kutu zaslona.

objavljivanje izgleda graditelja dabra

I to je to! Sada ste izradili prilagođeno web mjesto s Beaver Builderom za koji nisu bili potrebni skupi tečajevi kodiranja ili duge besane noći prolazeći kroz koderske forume.

Pregledali smo osnove onoga što možete učiniti s Beaver Builderom, ali možda će vas zanimati ronjenje dublje. Ako je to slučaj, ovaj će vam članak biti od pomoći za stvaranje prilagođenog izgleda pomoću programa Beaver Builder.

Sada kada smo pokrili našu prvu metodu, provjerimo još jednog graditelja WordPress web mjesta koji možete koristiti: Konstant Contact Contact builder web stranica.

Druga metoda: kodiranje web stranice s konstantnim graditeljem kontakata

Sljedeći je način kodiranje vaše web stranice sa graditeljem web mjesta stalnog kontakta.

Constant Contact pružatelj je usluge marketinga putem e-pošte koja pojednostavljuje vaše marketinške strategije.

Ali ona također nudi i web stranicu za izradu web stranica koja vam omogućuje stvaranje profesionalnih web stranica za vaše poslovanje bez korištenja jedne linije koda. Provjerimo kako koristiti ovaj alat za izradu web stranica.

Da biste započeli postupak, idite na službenu stranicu sastavljača web mjesta stalnog kontakta i kliknite na Stvorite svoju besplatnu stranicu na vašem zaslonu.

Stalni kontakt graditelj web stranica

Sada ćete biti na novom zaslonu gdje će se od vas tražiti da svoje web mjesto dodijelite kategoriji.

Stalni kontakt graditelj

Kad to učinite, bit ćete u programu za izgradnju, gdje možete započeti s izradom vaše web stranice. S vaše lijeve strane vidjet ćete polje za dodavanje imena vaše web lokacije. S desne strane vidjet ćete prikaz stvarnog izgleda vašeg web mjesta.

Stalni kontakt graditelj web stranica

Ako se pomaknete prema dolje, dobit ćete globalni prikaz web lokacije. Možete dodati ime svoje web lokacije i kliknuti na Nastaviti gumb ispod njega. Tada je vrijeme za jedan od najvažnijih aspekata dizajna vaše web lokacije: odabir pozadinske slike.

Stalni kontakt prikazat će nekoliko opcija s fotografijama dionica koje možete besplatno koristiti na temelju kategorije vaše web stranice. Ako ne želite upotrebljavati fotografiju dionica, možete je upotrijebiti Učitaj gumb za dodavanje vlastite slike.

Pozadinska slika stalnog kontakta

Nakon što odaberete pozadinsku sliku, kliknite na Nastaviti gumb za prijelaz na sljedeći korak gdje možete učitati svoj logotip.

Kliknite prazno područje gdje vidite opciju za kliknite za prijenos slike i prenesite svoj logotip sa radne površine.

Stalni kontakt graditelja logotipa

Zatim pogodite Nastaviti gumb za prijelaz na sljedeći korak. Sada morate odabrati shemu boja vaše web lokacije. Imate nekoliko opcija, a sve započinje s 2 teme: Svijetlo i tamno. Možete odabrati ono što mislite da bi bilo najbolje za vaše web mjesto i marku.

Boje stalnog kontakta

Opet pogodite Nastaviti gumb za prijelaz na sljedeći korak. Zatim možete odabrati svoj stil navigacije i font. Nakon odabira, možete ažurirati svoje podatke za kontakt u sljedećem koraku.

Podaci o kontaktima, stalni demo prikaz

Sada kliknite na Završi gumb ispod njega. Vidjet ćete pregled početne stranice, galerije i drugih stranica da biste potvrdili da ste zadovoljni cjelokupnim izgledom. Ako sve izgleda dobro, možete ići naprijed i udariti Objaviti gumb u gornjem desnom kutu zaslona.

Pretpregled web mjesta sa stalnim kontaktima

I to je to. Sve što je preostalo je upoznati se s postavkama alata za izgradnju web mjesta Constant Contact.

Stalne postavke postavki graditelja web mjesta

Ako trebate izvršiti bilo kakve promjene na svojoj web lokaciji, na raspolaganju vam je puno jednostavnih opcija. Pomoću kartica na vrhu urednika za izgradnju web mjesta možete promijeniti temu ili raditi i na drugim postavkama.

Pretpregled web mjesta sa stalnim kontaktima

Na primjer, ako kliknete na postavke ikona vidjet ćete različite mogućnosti za poboljšanje različitih aspekata izvedbe vaše web lokacije

Stalne postavke kontakta

Pomoću ovih opcija podešavanja možete promijeniti svoje ime i domenu, logo, favicon, pa čak i raditi na SEO web lokacije. Također možete ažurirati svoje kontaktne podatke u odjeljku Moj posao s lijeve strane.

Ako želite dodati svoje društvene veze, kliknite na Društveni računi kartica.

Stalni kontakt društveni

To vam omogućuje umetanje veza na račun društvenih medija kako bi se prikazale u podnožju vaše web lokacije. Također možete pratiti izvedbu svoje web stranice pod Praćenje & Analitika kartica. Sve što trebate učiniti je dodati svoj ID praćenja za Google Analytics.

Evo korisnog članka ako još niste postavili svoj račun na usluzi Google Analytics.

Napokon, pod pravni možete dodati svoje uvjete i usluge. Možete dodati i prilagođeni HTML pomoću Umetanje HTML-a karticu, ali to je manje važno za početnike web stranica.

I tu ga imate! Sada vidite kako je jednostavno stvoriti prilagođenu web stranicu s graditeljem web mjesta. Najbolje je to što to ne uključuje pisanje ili učenje bilo kojeg koda.

Korištenje alata za izradu web stranica omogućuje vam da u kratkom vremenu dobijete isti rezultat.

Nije li ih uvjerio Beaver Builder ili graditelj web mjesta stalnog kontakta? Ne brini. Za vas imamo više prijedloga za izradu web stranica koji mogu pojednostaviti postupak dizajniranja vaše web stranice.

Ali ako ste ipak odlučili kodirati svoju web lokaciju ispočetka, a ne znate kako započeti, imamo rješenje i za to. Probati Codecademy. Najbolje je polazište za sve koji imaju vremena i žele naučiti kodiranje vođenim postupnim postupkom.

Nakon što naučite kako kodirati i spremni ste za izradu svoje prve web stranice, morat ćete odabrati ime domene i odabrati dobar web hosting na kojem možete ugostiti svoju web lokaciju.

Hvala na čitanju i nadamo se da vam se ovaj članak svidio. Ako jeste, zašto ga ne biste podijelili s prijateljem?

I imate li neke cool prijedloge za rad s graditeljima web stranica?

Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku. Volimo čuti od naših angažiranih čitatelja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map