Kako lako izraditi sigurnosnu kopiju stranice WordPress (korak po korak)

Kako lako izraditi sigurnosnu kopiju svoje WordPress stranice - korak po korak


Želite li stvoriti sigurnosnu kopiju vaše WordPress stranice? Izrada sigurnosne kopije može vas spasiti od gubitka podataka, a možete vratiti i svoje web mjesto ako je to potrebno.

Postoji puno različitih dodataka koji vam omogućuju stvaranje sigurnosne kopije vaše web stranice, poput uvijek popularnih UpdraftPlus i Backupbuddy. U ovom ćemo vam članku pokazati kako lako izraditi sigurnosnu kopiju svoje WordPress web stranice pomoću ova dva dodatka.

Zašto trebate redovito izrađivati ​​sigurnosnu kopiju web mjesta WordPress?

Kao WordPress korisniku, za vas je presudno da redovito sigurnosno kopirate WordPress datoteke i baze podataka na sigurno mjesto. U slučaju da se gubitak podataka dogodi zbog nesreće, zlonamjernog napada ili druge katastrofe, izrada redovitih sigurnosnih kopija može biti spasilački.

Na taj ćete način lako vratiti datoteke i baze podataka, čak i ako cijela vaša web stranica bude hakirana, oštećena ili izbrisana.

Također biste trebali pročitati ovaj vodič o važnosti stvaranja redovitih sigurnosnih kopija u WordPressu.

Preporučujemo da te sigurnosne kopije spremite na više lokacija. Ako je oštećena bilo koja sigurnosna kopija, imate još jedan za oporavak web lokacije.

Ako imate web mjesto s velikim sadržajem i redovito dodavate novi sadržaj, možda ćete trebati postaviti automatske sigurnosne kopije. No ako ne ažurirate WordPress web mjesto često, možete stvoriti ručne sigurnosne kopije pomoću WordPress dodatnog dodatka. Naravno, trebate odabrati pravi dodatak koji ispunjava vaše zahtjeve za stvaranje i obnavljanje sigurnosnih kopija WordPressa..

Prije nego što započnemo, morat ćete znati koje WordPress datoteke biste trebali sigurnosno kopirati:

 • Temeljne WordPress datoteke
 • Datoteke u mapi wp sadržaja (teme, dodaci i prijenos)
 • Konfiguracijske datoteke WordPressa
 • WordPress baza podataka

Pogledajmo kako možete lako izraditi sigurnosnu kopiju i potpuno obnoviti svoje WordPress web mjesto bez gubitka datoteka.

1. metoda: Stvaranje automatiziranih sigurnosnih kopija pomoću dodatka BackupBuddy

Korištenje BackupBuddy-a jedan je od najboljih načina stvaranja automatiziranih sigurnosnih kopija u WordPress-u. Njihovi premium planovi počinju od 80 dolara i nude 1 godinu ažuriranja dodataka, 1 godinu podrške, 1 GB prostora za pohranu na Stashu, 10 iThemes Sync web mjesta i još mnogo toga. Ovaj plan vrijedi za 1 sigurnosno kopiranje na cijelom web mjestu plus 1 bonus licencu koja iznosi do 2 licence.

Instaliranje dodatka BackupBuddy

Prvo što biste trebali učiniti je instalirati i aktivirati BackupBuddy dodatak. Za više detalja pogledajte naš detaljni vodič o tome kako instalirati WordPress dodatak.

Nakon aktiviranja morat ćete slijediti upute na stranici dodataka i dodati svoju BackupBuddy licencu za nastavak dobivanja automatskih ažuriranja tijekom godine.

Veze za licencu

Alternativni način provjere vaše licence je posjetom Postavke »Licence za iThemes stranicu u vašem administratoru za WordPress i unesite svoje iThemes korisničko ime i lozinku. Odatle kliknite na Proizvodi za licencu gumba i automatski će potvrditi vašu licencu.

Licence za iThemes

Nakon što se aktivira licenca, možete nastaviti i postaviti automatske sigurnosne kopije.

Automatiziranje sigurnosnih kopija u WordPressu

BackupBuddy automatski pohranjuje sigurnosne kopije u aplikaciju Stash. Njihov osnovni premium plan dolazi sa značajkom Stash Live koja vam pomaže u održavanju sigurnosnih kopija u stvarnom vremenu za vašu web lokaciju.

Ne trebate ulagati nikakve napore da biste stvorili sigurnosnu kopiju i ažurirali je u sustavu za pohranu. Sigurnosne kopije u stvarnom vremenu automatski spremaju promjene web mjesta WordPress u vašu pohranu podataka Stash Live.

Sada kada imate dosljedno spremljenu najnoviju sigurnosnu sigurnosnu inačicu vaše web stranice, trebat će vam sustav koji vam može pomoći da vratite web mjesto u slučaju da se incident dogodi.

Stash Live nudi mogućnost obnavljanja vašeg WordPress bloga jednim klikom. Trebate ići na BackupBuddy »Stash uživo na vašem WordPress području administratora i unesite svoje iThemes vjerodajnice.

Zatražit će vas e-adresa za slanje sigurnosnih kopija obavijesti. U ulaznoj pošti e-pošte dobit ćete vezu za zip preuzimanja.

Stash Live prijava

Obavezno kliknite na Spremite postavke i pokrenite sigurnosnu kopiju dugme.

Na zaslonu se vidi napredak stanja sigurnosne kopije. BackupBuddy će stvoriti vašu prvu sigurnosnu kopiju i automatski je spremiti u sigurnosnu kopiju.

Stash Live

Ako imate veliku web lokaciju, prvo će trebati nekoliko sati da biste napravili sigurnosnu kopiju. BackupBuddy će se automatski poslati sigurnosna kopija u Stash Live.

Možete nastaviti i dalje raditi na svojoj web stranici WordPress. Izrada sigurnosne kopije nastavit će se u pozadini bez ometanja.

Nakon dovršetka sigurnosnih kopija, poslat će vam obavijest na dostavljenu adresu e-pošte. Također možete pristupiti svojoj stranici Stash Live kako biste vidjeli snimke datoteka sigurnosnih kopija.

Te bi snimke trebalo ostaviti “onakve kakve jesu” na usluzi Stash Live, tako da možete u bilo kojem trenutku obnoviti web mjesto. No snimke možete i preuzeti na svoje računalo ili ih prenijeti na svoj poslužitelj pomoću značajke jednim klikom u usluzi Stash Live.

Ako ne želite pohraniti sigurnosne kopije u stvarnom vremenu na Stash Live, tada također možete postaviti zakazane sigurnosne kopije u WordPressu pomoću BackupBuddy.

Više detalja potražite u ovom cjelovitom vodiču na kako stvoriti automatizirane sigurnosne kopije u WordPressu.

Druga metoda: Izrada ručnih sigurnosnih kopija pomoću dodatka UpdraftPlus

Slično kao BackupBuddy, možete stvoriti automatizirane sigurnosne kopije pomoću UpdraftPlus. No, također vam omogućuje jednostavno stvaranje ručnih sigurnosnih kopija.

Najbolji dio korištenja UpdraftPlusa za ručno izrađivanje sigurnosnih kopija je taj da je besplatno dostupan u spremištu dodataka WordPress. Oni također imaju premium verziju koja dolazi s dodatnim značajkama.

Prvo što trebate učiniti je instalirati i aktivirati UpdraftPlus dodatak. Za više detalja pogledajte naš detaljni vodič o tome kako instalirati WordPress dodatak.

Nakon aktivacije potrebno je posjetiti Postavke »Sigurnosne kopije UpdraftPlus stranici u vašem administratoru za WordPress i idite na postavke za odabir svoje udaljene lokacije za pohranu.

Uz UpdraftPlus dostupno je više usluga za pohranu. Možete spremiti sigurnosne kopije u Dropbox, Google pogon, Microsoft OneDrive, i bilo koje druge. Svoje sigurnosne kopije možete poslati i na adresu e-pošte.

Trebat ćete odabrati uslugu udaljene pohrane i ona će prikazati upute u nastavku za postavljanje udaljene pohrane.

Odaberite mjesto pohrane

Jednostavno konfigurirajte postavke udaljenog prostora za pohranu da biste nastavili. Također možete provjeriti ovaj vodič za postavi udaljenu pohranu pomoću UpdraftPlus.

Postavke udaljenog prostora za pohranu

Obavezno kliknite na Spremi promjene dugme. Zatim trebate prijeći na Trenutni status i kliknite na Rezervno sada dugme.

Izrada sigurnosne kopije pomoću UpdraftPlus

Pojavit će se modalni skočni prozor u kojem ćete biti upitani za odabir datoteka / baze podataka koje želite sigurnosno kopirati.

Backup Popup

Klikni na Rezervno sada gumb u ovom skočnom prozoru i traka napredovanja sigurnosnih kopija pojavit će se na vašem zaslonu. Proći će neko vrijeme ovisno o veličini vaših WordPress datoteka.

Sigurnosna traka napretka

Vaše će se sigurnosne kopije prenijeti i na odabranu lokaciju koju ste odabrali.

Vraćanje datoteka sigurnosnih kopija s UpdraftPlus

Vraćanje sigurnosne kopije pomoću UpdraftPlus je jednostavno kao i stvaranje same sigurnosne kopije.

Možete vratiti sigurnosnu kopiju sa samo jednim klikom.

Možete vratiti sigurnosnu kopiju ako:

 • vaša web stranica WordPress bila je hakirana.
 • Vaša se web lokacija srušila i vidite bijeli ekran smrti.
 • Želite novi početak na novoj domeni.

Da biste je obnovili, morat ćete ići na Postavke »Sigurnosne kopije UpdraftPlus stranici u vašem administratoru za WordPress i kliknite na Vratiti dugme.

Odvest će vas do Postojeće sigurnosne kopije karticu i skenirajte / wp-content / updraft / folder u WordPressu kako biste potražili sve postojeće sigurnosne kopije.

Bilješka: Ako ste izbrisali te datoteke web mjesta, tada neće biti dostupne sigurnosne kopije.

Zatim možete prenijeti sigurnosne kopije datoteka s računala da biste ručno vratili WordPress web mjesto.

Prenesite sigurnosne kopije

Budući da ste postavili udaljenu lokaciju za pohranu za prijenos sigurnosnih kopija, UpdraftPlus će automatski skenirati udaljenu pohranu i prikazati postojeće sigurnosne kopije..

Morat ćete kliknuti na Vratiti gumb pokraj sigurnosne kopije koju želite.

Vratite sigurnosne kopije iz udaljene pohrane

Otvorit će se skočni prozor koji će vas pitati što želite vratiti iz sigurnosne kopije. Jednostavno odaberite sve dostupne opcije i kliknite na Vratiti dugme.

Vratite WordPress datoteke

Vaše WordPress datoteke vratit će se iz sigurnosne kopije dostupne s vašeg udaljenog mjesta za pohranu.

Oba dodatka UpdraftPlus i BackupBuddy mogu vam pomoći u stvaranju automatiziranih i ručnih sigurnosnih kopija vaše web stranice WordPress. Rezervne kopije korisne su u slučaju da se gubitak podataka dogodi zbog nesreće, narušavanja sigurnosti itd. Čak i ako postavite sigurnosne kopije, i dalje možete biti žrtva hakiranja i sigurnosnih prijetnji.

Preporučujemo da koristite Sucuri za spremanje vaše web stranice od hakera, napada zlonamjernog softvera i drugih prijetnji. Također biste trebali pročitati našu cjelovitu recenziju Sucuri za više informacija.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da lako napravite sigurnosnu kopiju svoje WordPress stranice. Ako vam se svidio ovaj članak, možda ćete također htjeti provjeriti naše stručnjake za najbolje graditelje web stranica za početnike za brzu izradu vaše web stranice..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map