Kako lako stvoriti anketu u programu WordPress (korak po korak)

stvorite anketu u WordPressu


Želite stvoriti anketu u programu WordPress? Ankete su savršeni alat za prikupljanje informacija radi donošenja informiranih odluka. Posjetitelji vam mogu reći svoja mišljenja klikom miša i pružiti vam podatke potrebne za postizanje vašeg posla.

U ovom ćemo vas članku naučiti kako kreirati anketu na WordPress na jednostavan način i kako dobiti izvješća o prikupljenim podacima.

Odabir najboljeg dodatka za anketu WordPress za svoju web lokaciju

Odabir alata za izradu anketa može biti pravi bol. Postoji toliko internetskih usluga trećih strana koje vam omogućuju stvaranje ugradbenih anketa, a sve one imaju velike nedostatke. Bilo da je činjenica da su vaša izvješća pohranjena na teško dostupnim poslužiteljima treće strane, frustracije ograničenim mogućnostima prilagodbe, ograničeni broj odgovora koji su vam dopušteni ili visoki mjesečni troškovi … Ovi obrasci za anketu treće strane jednostavno nisu za njušiti!

Sada je vrijeme za pamćenje: imate WordPress. Zašto ne biste koristili dodatak?

Još bolje, zašto ne biste koristili najbolji WordPress dodatak za istraživanje na tržištu?

Zapravo, ako ste dugogodišnji čitač, možda već imate dodatak o kojem govorimo. Jednom smo rekli da je najbolji dodatak za WordPress obrazac.

Govorimo o WPForms, naravno. Zahvaljujući nedavno dodanim anketama i dodacima za ankete, sada možete kreirati prekrasne prilagođene ankete pomoću jednostavnog alata za gradnju povuci i ispusti po kojem je dodatak poznat po.

Povezano: Kako stvoriti obrazac za Style u WordPressu (korak po korak vodič)

Korištenje WPForms-a kao dodatka za izgradnju ankete omogućava vam:

 • Stvorite pametna polja istraživanja poput Likertove ljestvice, ocjene i još mnogo toga
 • Koristite uvjetnu logiku za izradu personaliziranih polja ankete na temelju korisničkih unosa
 • Analizirajte lako čitljive izvještaje izvida s grafikonima, tablicama i grafikonima
 • Izvezite grafove anketa kao PDF, JPEG ili druge formate za ispis
 • Pribavite CSV rezultata ankete kako biste ih koristili

Prilično cool, zar ne? I mi tako mislimo. Pa krenimo!

Kako stvoriti anketu u programu WordPress

Ako to već niste, morat ćete instalirati i aktivirati WPForms dodatak na vašoj web stranici WordPress. Ako vam je potrebna pomoć, potražite naš vodič o tome kako instalirati WordPress dodatak.

Trebat će vam Pro plan WPForms-a kako bi ih iskoristio ankete i ankete. Srećom, IsItWP korisnici mogu dobiti 10% popusta od ukupne cijene kada koriste kupon kod SAVE10.

Nakon što se novoinstalirani dodatak aktivira, morat ćete unijeti svoj licenčni ključ klikom na WPForms »Postavke s vaše WordPress nadzorne ploče. Vaš ključ licence možete pronaći na web mjestu WPForms u odjeljku Račun.

Postavke WPFormsa

Zatim kliknite na WPForms »Dodaci s lijeve bočne trake vaše WordPress nadzorne ploče. Pomaknite se prema dodatku Ankete i ankete. Kliknite gumb Instaliraj Addon, a zatim, kad je instaliran, kliknite Aktiviraj za početak korištenja dodatka.

Aktivirajte Ankete Anketa

Sada započinje zabavni dio.

Idi preko WPForms »Dodaj novo započeti izgradnju novog oblika. Dočekat će vas poznato WPForms sučelje povlačenja i ispuštanja.

Dodijelite naslov anketi, a zatim kliknite predložak obrasca ankete. Time će se učitati obrazac uzorka obrasca za povratne informacije kupca, zajedno s nekoliko polja koja su već dodana u obrazac.

Kliknite bilo koje polje da biste ga uredili. Slobodno preuredite polja pomoću intuitivnog graditelja povucite i ispustite ili ih potpuno uklonite. Ovisi o tebi. Također možete dodati dodatna polja obrasca iz lijevog stupca. Također možete dodati na radio gumbe, potvrdne okvire, padajuće opcije, ljestvicu ocjena ili gotovo sve drugo što biste ikada mogli poželjeti. Zabavite se s njim!

Korištenje uvjetne logike, WPForms nudi vam mogućnost personaliziranja anketnih pitanja na temelju onoga što unesete korisnik u prethodnom polju. Ako želite poboljšati anketu, ovo je opcija s kojom biste trebali igrati.

Nakon što stvorite obrazac za anketu, kliknite gumb Spremi da biste spremili svoje postavke. Sve je gotovo? Idite naprijed i kliknite gumb Zatvori za izlaz i prijeđite na sljedeći korak.

Kako dodati anketu na svoju web stranicu WordPress

Za razliku od drugih dodataka, WPForms omogućuje nevjerojatno jednostavno dodavanje obrazaca u bilo koji post ili stranicu na vašem web mjestu WordPress. Možete čak dodati svoju anketu na bočnu traku ili odabrati da se prikazuje na prilagođenim vrstama posta.

Da biste dodali svoju anketu u post, stranicu ili vrstu posta, posjetite zaslon za uređivanje posta i kliknite gumb Dodaj obrazac. Pojavit će se skočni prozor koji će vam omogućiti da odaberete obrazac za anketu. Kliknite gumb Umetanje obrasca i promatrajte kako se čarolije događaju.

Dodajte anketni post

Viola! Kratki kôd sada je dodan u vaš urednik postova. Možete ga staviti bilo gdje želite unutar tog posta / stranice. Nakon što završite s uređivanjem sadržaja, jednostavno pritisnite Objavi i obrazac će biti aktivan i spreman za akciju.

Želite da se vaše istraživanje pojavi na bočnoj traci? Nema problema. Možete usijati tu sisa u bilo kojoj bočnoj traci ili području koje je spreman za widgete. Samo naprijed Izgled »Widgeti sa svoje WordPress nadzorne ploče, a zatim povucite i ispustite widget WPForms na bilo koju bočnu traku koju želite!

WPForms Survey Widget

Odaberite svoju anketu u postavkama widgeta i kliknite Spremi. To je to. Sada vam se prikazuje oblik ankete na bočnoj traci vaše web lokacije.

Kako pregledati rezultate anketnog obrasca

Da biste pregledali rezultate obrasca za istraživanje, morat ćete kliknuti WPForms »Svi obrasci i kliknite vezu Rezultati ankete ispod obrasca koji vas zanima. Odatle ćete vidjeti divne grafikone i grafikone koji prikazuju vaše rezultate. Možete ih i izvesti u program za proračunske tablice ili ih, ako želite, ispisati.

Rezultati ankete WPForms

S vrha stranice možete kliknuti na različite vrste grafikona i istražiti mogućnosti izvoza.

Bar grafikon obrasca za anketu

Rezultate anketa možete spremiti u obliku PDF-ova, JPEG-ova ili drugih formata za ispis. Ovo je stvarno korisno ako ih želite dodati u postove na blogu, prezentacije ili ih dijeliti na društvenim mrežama.

Kako pretvoriti bilo koji obrazac u anketu

koristeći WPForms, možete učiniti više nego stvoriti anketu u WordPressu ispočetka. Također možete bilo koji postojeći obrazac WPForms pretvoriti u anketu. Možete čak odabrati koja polja obrasca želite da se tretiraju kao polja ankete.

Zašto to učiniti? Jer je to sjajan način prikupljanja podataka. Odjednom obrasci za prijavu na biltene, obrasci za kontakt i obrasci za registraciju korisnika postaju moćni alati za prikupljanje informacija.

Da biste postojeći obrazac WPForms pretvorili u anketu, uredite obrazac i idite na Postavke »Ankete i ankete. Zatim kliknite okvir na kojem piše Enable Survey Reporting i pritisnite Spremi.

omogućuju ankete i ankete

Želite omogućiti izvješćivanje o anketi za pojedino polje obrasca, a ne cijeli oblik? Samo uredite obrazac i kliknite na polje koje želite omogućiti. Kroz odjeljak Mogućnosti polja na lijevoj strani kliknite na Napredne mogućnosti i potvrdite okvir označeno Omogući anketno izvješćivanje. Jednostavan peasy!

omogućiti izvješćivanje anketa

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako stvoriti anketu u programu WordPress.

Tražite li dodatne načine za provjeru interakcije korisnika i prikupljanje važnih podataka? Možda ćete uživati ​​u čitanju našeg detaljnog vodiča o tome kako dodati Google Analytics na svoju web lokaciju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map