Kako napraviti sustav za rezervaciju termina s WordPressom

kako napraviti sustav rezervacija termina


Želite li izraditi mrežni sustav za rezervaciju termina? Upravljanje sastancima za vaše usluge može biti gnjavaža. Postavljanjem sustava rezervacija termina, možete omogućiti svojim klijentima da lako zakažu sastanke na vašoj web stranici bez vašeg angažmana.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako napraviti WordPress sustav rezervacija termina.

Odabir dodatka za rezervaciju termina za WordPress

Sa svim različitim dodacima za rezervaciju termina, stvaranje rezervacijskog sustava za termin u WordPressu je jednostavno. Za najbolje rezultate možete odabrati BirchPress ili WPForms za zakazivanje termina.

BirchPress je najbolji izbor ako vam je potreban kompletan dodatak za rezervaciju termina za vaše web mjesto. Omogućuje vam upravljanje zadaćama izravno s nadzorne ploče WordPress-a.

Možeš odabrati WPForms ako želite objediniti svoje obveze s omiljenom platformom za rezervaciju samostalnih termina. WPForms je kompletan graditelj internetskih obrazaca. Svojom integracijom Zapier možete povezati obrazac za rezervaciju s bilo kojom web aplikacijom koja podržava Zapier.

Evo vodiča o kako napraviti obrazac za rezervaciju klijenta s WPFormsom i, primjerice, upravljajte sastancima pomoću Google kalendara.

U našem tutorialu koristit ćemo BirchPress za izradu sustava rezervacije termina s WordPressom.

Početak rada sa sustavom rezervacije termina

Za postavljanje web lokacije za rezervaciju termina s WordPressom morat ćete kupiti ime domene i web hosting.

Naziv domene adresa je vaše web lokacije na internetu, kao što su Google.com i IsItWP.com, a web hosting se pohranjuju na mreži.

Preporučujemo da svoju web stranicu pokrenete na Bluehostu, jednom od najboljih pružatelja usluga hostinga na svijetu. Oni su i službeno preporučeni pružatelji hostinga od strane tvrtke WordPress.

Razradili smo ugovor s Bluehostom kako bismo korisnicima ponudili BESPLATNO ime domene i više od 60% popusta na web hostingu. S Bluehostom možete pokrenuti web stranicu za samo 2,75 USD mjesečno.

Kliknite ovdje da biste zatražili ovu ekskluzivnu Bluehost ponudu »

1. korak: instalirajte i konfigurirajte BirchPress

Prvo što ćete trebati učiniti je instalirati i aktivirati BirchPress dodatak. Nakon aktivacije, prijeđite na postavke dodatka navigacijom do Obveze »Postavke i započnite s konfiguriranjem vašeg rezervacijskog sustava.

opće postavke - rezervacija termina

Na stranici postavki možete pronaći nekoliko različitih odjeljaka:

 • Općenito: Prilagodite opće opcije, uključujući vremensku zonu, valutu, zadani prikaz kalendara i tako dalje.
 • Graditelj obrasca: Ovdje možete prilagoditi obrasce za sastanke.
 • Obavijesti: Postavite obavijest davateljima usluga i svojim klijentima. E-poruke se šalju kada je rezervacija rezervirana, reprogramirana ili otkazana.
 • Plaćanja: Na kartici Plaćanja možete postaviti postavke plaćanja. BirchPress vam omogućuje prikupljanje plaćanja putem PayPala. Za više pristupnika plaćanja, morat ćete instalirati WooCommerce integraciju.
 • WooCommerce: Omogućite WooCommerce integraciju u ovom odjeljku.
 • Prilagođeni kod: Dodajte prilagođeni kod vašem BirchPress dodatku.

2. korak: Dodajte svoje lokacije

Ako nudite svoju uslugu na više lokacija, tada možete upravljati sastancima za sve svoje lokacije od svog WordPress administratora. Sve što trebate učiniti je dodati lokacije u BirchPress i omogućiti korisnicima da odaberu ispravnu lokaciju kada rezerviraju sastanak.

Da biste dodali lokaciju, idite na Obveze »Lokacije. Zatim kliknite Dodaj lokaciju.

Opće postavke

Zatim možete odrediti više detalja o svojoj lokaciji, uključujući telefonski broj, adresu, poštanski broj itd.

Želite pogledati naš članak o najboljim poslovnim telefonskim uslugama i sustavima.

3. korak: Dodajte pružatelje usluga

Zatim ćete dodati davatelje usluga ili svoje osoblje. Ako ste solopreur, onda se morate dodati samo kao pružatelj usluge.

Ako želite upravljati sastancima za cijelu tvrtku za, recimo, porezno savjetovanje, morat ćete dodati svakog savjetnika u svoj sustav rezervacija.

Dodavanje pružatelja usluga u vašem rezervacijskom sustavu je jednostavno. Dođite do Sastanci »Pružatelji usluga i odredite detalje svojih pružatelja usluga.

dodijeliti usluge za davatelja usluga

Možete odrediti ime i opis svakog davatelja usluga u uređivaču. Zatim dodijelite usluge koje svaki pružatelj može obavljati u okviru Services. Kada se pomičete prema dolje po stranici, vidjet ćete nekoliko meta okvira kako slijedi:

 • Dodatne informacije: Navedite adresu e-pošte davatelja usluga.
 • Integracija kalendara: BirchPress surađuje s kalendarima koje već imate, uključujući Google, iCal, iPhone, Android i Outlook. Svoje obveze možete automatski uvesti i sinkronizirati.
 • Slobodni dani: Navedite svoje slobodne dane u kalendaru
 • Radni raspored: Odaberite grad i dodajte raspored za svakog davatelja usluga.

Korak 4: Dodajte svoje usluge

Da biste dodali uslugu u BirchPress, idite na Sastanci »usluge i odredite svoje podatke. Na desnoj strani možete odrediti lokacije na kojima ćete obavljati ovu uslugu i pružatelje usluga koji je mogu koristiti.

postavke usluge

Zatim se pomaknite prema dolje po stranici i prilagodite postavke usluge prema vašim potrebama.

5. korak: Objavite obrazac za rezervaciju

Sad kad ste postavili sve pojedinosti o svojim uslugama, vrijeme je da objavite obrazac za rezervaciju termina.

Obrazac za rezervaciju može se ugraditi u post na stranici i widgete putem kratkog koda. Nakon objavljivanja, klijenti mogu lako provjeriti vašu dostupnost i rezervirati termine na mreži putem interneta.

Da biste objavili obrazac za rezervaciju, stvorite novu stranicu u WordPressu. Zatim dodajte sljedeći kratki kôd u uređivač gdje god želite ugraditi obrazac: [Bpscheduler_booking_form]

Alternativno, možete dodati sastanak izravno sa svoje nadzorne ploče WordPress na Sastanci »Novo imenovanje.

Evo kako izgleda primjer uzorka za rezervaciju:

obrazac za rezervaciju termina

Možete pogledati i kalendar da biste pregledali i upravljali rezervacijama tako što ćete posjetiti Obveze »Kalendar.

kalendarski breza

To je to!

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da napravite sustav rezervacija termina s WordPressom. Za više dodataka možete pogledati naš vodič o najboljim dodacima za rezervaciju termina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map