Kako poslati WordPress obrazac bez osvježenja stranice u WordPressu

pošaljite obrazac bez osvježenja stranice


Želite li spriječiti da se vaša stranica osvježi kada posjetitelj pošalje obrazac? Prema zadanim postavkama, čitava se stranica ponovno učitava klikom na gumb za slanje obrasca. I to je kada se podaci uneseni u obrazac prenose i pohranjuju na poslužitelj.

U ovom ćemo članku pokazati kako omogućiti Ajax prijavu na svojim WordPress obrascima i spriječiti ponovno učitavanje stranice.

Zašto omogućiti WordPress obrazac za Ajax

Slanje obrasca Ajax posebno je korisno ako želite umetnuti obrazac u modalni skočni prozor. Bez omogućavanja slanja AJAX obrasca, cijela se stranica trebala osvježiti, što dovodi do zatvaranja skočnog prozora. Na taj način korisnici bi mogli propustiti važnu poruku potvrde koja ih drži angažiranima.

Ako je omogućeno podnošenje obrasca AJAX, vaši korisnici mogu vidjeti poruku potvrde nakon slanja obrasca na istoj stranici bez ponovnog učitavanja.

ajax prijave

Da biste omogućili slanje ajax obrasca na vašoj web stranici WordPress, preporučujemo WPForms, najbolji dodatak za WordPress.

1. korak: Stvaranje novog obrasca

Da biste započeli s stvaranjem obrasca, prvo morate instalirati dodatak WPForms na vašoj web stranici WordPress.

Niste sigurni kako? Nema problema. Možete preskočiti naš vodič o tome kako instalirati WordPress dodatak da biste sve riješili.

Nakon što je dodatak instaliran i aktiviran, idite na svoju WordPress nadzornu ploču i pomaknite se do WPForms »Dodaj novo. Sada ćete biti preusmjereni na stranicu na kojoj možete odabrati predložak za svoj obrazac.

WPForms nudi 7 različitih predložaka oblika koje možete odabrati. Odaberi Jednostavan kontakt obrazac opciju za ovaj vodič, a zatim u obrazac dodajte polje za prijenos datoteke.

Postavljanje WPForms obrasca

Sada ćete vidjeti alat za izradu obrazaca na svom zaslonu. Na lijevoj strani ekrana imate oznaku Dodajte polja i the Opcije polja kartica. Pomoću ovih kartica možete konfigurirati kontakt obrazac.

izbrisati polje s wpforms-a

WPForms olakšava vam dodavanje polja u obrazac povlačenjem i ispuštanjem. Također možete promijeniti položaj polja povlačenjem i ispuštanjem. Ako želite ukloniti polje, i to je lako. Samo pokažite pokazivač iznad neželjenog polja i kliknite na izbrisati ikona koja će se pojaviti u gornjem desnom kutu polja.

Ispod Opcije polja na kartici možete promijeniti oznaku polja, promijeniti oblik polja imena, promijeniti veličinu fonta i omogućiti ili onemogućiti oznake i pod-oznake. Također imate mogućnost aktiviranja uvjetna logika opcija.

Nakon što završite stvaranje obrasca s alatom za izradu obrazaca, kliknite na uštedjeti tako da vaše promjene ostanu netaknute.

Sada kada smo stvorili jednostavan obrazac za kontakt, dodajmo mu značajku prijenosa datoteke.

Da biste dodali značajku prijenosa datoteke, sve što trebate učiniti je kliknuti na polje Datoteka za prijenos na lijevoj ploči. Ili možete povući polje obrasca za prijenos datoteka i ispustiti ga na željeno mjesto u alatu za izradu oblika.

obrazac za prijenos datoteke

Korak 3: Omogućavanje slanja obrasca Ajax

Nakon što se promjene spreme, kliknite na postavke na lijevoj strani alata za izradu stranica. Ovdje ćete vidjeti nekoliko opcija. Idi na Općenito opcija. Ispod ovoga vidjet ćete brojna polja. Ovdje možete promijeniti ime obrasca, dodati opis obrasca, promijeniti tekst gumba itd.

Ako se pomaknete dalje prema zaslonu, vidjet ćete nekoliko potvrdnih okvira. Možete potvrditi potvrdni okvir koji kaže Omogući predaju obrasca Ajax. Završite postupak klikom na ikonu Uštedjeti gumb u gornjem desnom kutu zaslona.

omogućiti slanje ajax obrasca

A sada idite na Obavijest ispod kartice Općenito kartica. Ova će vas opcija obavijestiti svaki put kada netko pošalje vaš obrazac. Dakle, u 1. polje unesite adresu e-pošte administratora ili onoga tko je zadužen za primanje e-poruka. Također možete unijeti temu e-pošte, ime pošiljatelja, adresu primatelja i vlastitu poruku.

Nakon što učinite, obavezno spremite promjene. Također možete postaviti potvrdnu poruku koju će posjetitelji primiti nakon što pritisnu gumb za slanje.

postavke potvrde obrasca za prijenos datoteke

Korak 4: Objavljivanje obrasca uz prijavu u Ajax

Završni korak je objavljivanje obrasca koji podržava Ajax na vašem web mjestu. Za to idite na stranicu na kojoj želite da se obrazac pojavi.

Možete početi tako da krenete prema Stranice »Dodaj novo na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Sada dodajte naslov svojoj stranici. U uređivaču teksta na vašoj stranici kliknite na Dodajte obrazac opcija. Na vašem će se zaslonu pojaviti novi prozor.

wpforms ugrađuju oblik

Kliknite strelicu padajućeg izbornika i odaberite obrazac koji je upravo stvoren. Sada kliknite na Dodajte obrazac dugme. Vidjet ćete kako se ugrađeni kod odražava na uređivaču teksta vaše stranice. Klikom na gumb možete provjeriti kako obrazac izgleda pregled gumb s desne strane zaslona.

Zatim možete kliknuti na Objaviti da konačno pustim obrazac zaživjeti.

To je bilo lako, zar ne??

Sada ćete možda htjeti pratiti broj klikova na gumbe koje prima vaš obrazac za kontakt. Da biste to učinili, pogledajte naš vodič na praćenje veza i klikova na gumbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map