Kako postaviti i konfigurirati SMTP u programu WordPress (korak po korak)

postavi i konfigurira smtp, wp mail smtp


Imate problema s slanjem ili primanjem e-maila na i sa vaše web stranice WordPress? Pogreška u isporuci e-pošte uobičajena je tema u WordPressu.

WordPress prema zadanim postavkama koristi funkciju PHP mail () za slanje e-poruka. Ali problem je što mnogi poslužitelji WordPress hostinga nisu konfigurirani za korištenje ove funkcije. Zbog toga će mnoge vaše poruke e-pošte možda završiti slijetanje u mape s neželjenom poštom ili ih se uopće ne mogu isporučiti.

To može uzrokovati zabrinutost za uspjeh vašeg poslovanja. Dobra vijest je, međutim, da se ovaj problem može lako riješiti postavljanjem i konfiguriranjem SMTP poslužitelja na vašoj web lokaciji.

SMTP ili Simple Protocol Transfer Protocol protokol je komunikacijski protokol za slanje e-poruka između različitih poslužitelja. Blisko surađuje s agentom za prijenos pošte i osigurava da se vaša komunikacija šalje na pravo računalo i u pravu pretinac pristigle pošte. Ako ga upotrebljavate kao dio vaše komunikacije, šanse da vaše poruke ne budu isporučene umanjene su u velikoj mjeri.

Još jedan preferirani način da se osigura uspješna isporuka vaših e-poruka može biti upotreba usluga e-pošte treće strane poput Sendgrid, MailGun itd. Ali to bi vas moglo koštati dodatnog novca.

Zato mnogi korisnici radije postavljaju SMTP poslužitelj, umjesto da traže uslugu e-pošte, koliko je pouzdan i isplativ..

U ovom ćemo vas članku naučiti kako postaviti i konfigurirati SMTP te će komunikacija učiniti jednostavnijim postupkom. Pa krenimo.

Postavljanje i konfiguriranje SMTP-a u WordPressu

Prvo što trebate učiniti je instalirati dodatak poput WTP pošta SMTP.

WTP pošta SMTP

WTP Mail SMTP dodatak lako rješava probleme s isporukom e-pošte poboljšavajući i mijenjajući način na koji vam WordPress web mjesto šalje e-poštu. Ponovno konfigurira funkciju wp_mail () kako bi osigurao da se koriste ispravne SMTP vjerodajnice domaćina ili iskoristi ugrađeni davatelj SMTP pošte.

Ako koristite jedan od ugrađenih davatelja pošte SMTP dodatka, vaše se e-poruke šalju putem API-ja davatelja. To znači da čak i ako web domaćin blokira SMTP port, vaše e-poruke i dalje će se isporučivati.

Pa da provjerimo kako koristiti ovaj dodatak. Ali prije toga, morate stvoriti račun e-pošte sa svojom hosting uslugom. Pokazat ćemo vam kako to učiniti pomoću Bluehost usluga.

1. korak: postavljanje računa e-pošte sa svojim domaćinom

Za potrebe ovog vodiča, provjerit ćemo kako stvoriti adresu e-pošte u svom cPanelu. Upravljanje sustavom računa može se malo razlikovati ovisno o usluzi hostinga koju koristite, ali osnovni sustav je uglavnom isti.

Za početak, prijavite se na svoj hosting cPanel i ispod odjeljka Mail kliknite na Računi e-pošte »stvori novo

Ovo će vam pokazati obrazac s više polja. Ispuni. Budući da će se ovaj račun koristiti za slanje e-pošte WordPress-a, preporučujemo vam da stvorite račun e-pošte poput korisničkog [email protected]

Nakon što stvorite svoj račun, možete ga koristiti za slanje e-poruka. Prije toga trebat će vam dva važna detalja od vašeg davatelja usluga hostinga.

  • SMTP domaćin za vašu adresu e-pošte
  • SMTP port za sigurnu prijavu

Da biste dobili ove informacije, morat ćete se obratiti svom davatelju usluga hostinga.

Korak 2: Instalacija i postavljanje WTP pošte SMTP

Nakon što je vaš račun e-pošte sve postavljen i spreman, slijedeće morate instalirati WTP Mail SMTP dodatak na svoju WordPress nadzornu ploču. Besplatni je dodatak koji je dostupan u WordPress spremištu.

Nakon što se dodatak instalira i aktivira, idite na svoju WordPress nadzornu ploču WTP pošta SMTP na lijevoj strani zaslona. Sada odaberite Postavke »Općenito. Ovdje morate unijeti adresu e-pošte koju ste upravo stvorili. Unesite i ime koje želite pokazati kao pošiljatelja. Ako preskočite dodavanje imena, dodatak će kao WordPress koristiti zadani naziv. Stoga obavezno dodajte ovo polje.

Pomaknite se prema dolje po stranici i naći ćete mogućnost da odaberete trgovca. Odaberite ostali SMTP. Neposredno iznad toga pronaći ćete opciju s oznakom povratni put. Označite okvir pored nje.

Provjerom opcije povratnog puta postavljate put povratka prema e-adresi pošiljatelja. Označavanje ovog okvira važno je ako zaista želite pratiti svoje odbačene i nedostavljene e-poruke. Sada se pomaknite dalje prema zaslonu da biste pronašli više opcija pomoću kojih možete postaviti SMTP opcije.

Postavke SMTP-a

Informacije o domaćinu i priključku naći ćete od svog davatelja usluga hostinga. U idealnom slučaju SMTP domaćin je mail.yourdomain.com (zamijenite yourdomain.com sa svojim vlastitim imenom domene). Za SMTP port uobičajeno se koristi 465. Sljedeća je mogućnost odabira šifriranja. To može biti vaš SSL ili TLS, ovisno o tome koji koristite. Obavezno unesite ove podatke pravilno, jer u protivnom možete doći do pogreške.

Na kraju, promijenite karticu za provjeru autentičnosti i unesite svoje SMTP korisničko ime i lozinku. Za svoje SMTP korisničko ime jednostavno možete koristiti svoju adresu e-pošte. Nakon završetka pritisnite gumb za spremanje da biste izgubili promjene.

Korak 3: Testiranje vaših SMTP postavki

Sada kada su postavke gotove, testirajmo da li sve funkcionira u redu. To možete učiniti pod Test e-pošte kartica koja je dostupna tik do Općenito kartica postavki.

Ovdje unesite adresu e-pošte na koju želite primiti testne mailove. Nakon završetka kliknite na Pošalji e-mail gumb tako da možete primiti poštu u pristigloj pošti. Dodatak će vam sada poslati poruku e-pošte koristeći SMTP postavke koje smo upravo konfigurirali. Čim poruka bude poslana, na vašem će se zaslonu pojaviti poruka o uspjehu.

I to je to. Sada ne biste trebali imati problema s isporukom ili primanjem e-poruka. Nadamo se da vam je ovaj članak koristan. Ako vam se svidio ovaj članak, možda biste željeli znati kako povećati svoju listu e-pošte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map