Kako postaviti praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics

Kako postaviti praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics


Želite li postaviti WordPress za praćenje preuzimanja datoteka? Praćenje preuzimanja datoteka pomoći će vam da identificirate koje e-knjige ili PDF datoteke korisnici najviše preuzimaju.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako jednostavno podesiti praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics.

Zašto biste trebali postaviti praćenje preuzimanja pomoću usluge Google Analytics?

Ako imate više e-knjiga ili drugih korisnih datoteka dostupnih na vašem web mjestu WordPress, trebali biste postaviti praćenje preuzimanja kako biste provjerili preuzimaju li ove datoteke vaši korisnici ili ne. Možda ćete također htjeti znati koje vaše datoteke najviše preuzimaju korisnici.

Pored toga, to će vam pomoći da saznate koje datoteke manje (ili ne) preuzimaju korisnici, tako da možete prilagoditi svoje strategije i samo stvoriti sadržaj koji će na vašoj web lokaciji dobiti najviše privlačnosti korisnika.

Koristite Google Analytics da biste pratili izvore prometa i ostale korisne statistike na svojoj web stranici WordPress. Međutim, Google Analytics nema sustav za praćenje preuzimanja za određene datoteke.

Preporučujemo upotrebu MonsterInsights uključiti. To je najbolje rješenje za analizu WordPress-a i pomaže vam da lako pratite preuzimanja datoteka.

Rekavši to, pogledajmo kako lako postaviti Google praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics.

Postavljanje praćenja preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics

Prvo što ćete trebati učiniti je instalirati i aktivirati MonsterInsights dodatak. Trebali biste kupiti njihov Pro plan kako biste jednostavno postavili praćenje preuzimanja na svojoj web lokaciji. Više pojedinosti potražite u našem detaljnom vodiču o tome kako instalirati dodatak u WordPress.

Nakon aktivacije, morat ćete postaviti Google Analytics u WordPressu pomoću MonsterInsights. Automatski će omogućiti praćenje preuzimanja vaših datoteka u WordPressu.

Sada možete nastaviti i konfigurirati kako želite pratiti preuzimanja datoteka. Na nadzornoj ploči MonsterInsights preuzete datoteke mogu se vidjeti kao događaji. Možete promijeniti ovu postavku i preuzeti preuzete datoteke kao prikaze stranica.

Preporučujemo praćenje preuzimanja kao događaja umjesto prikaza stranica. Praćenje preuzimanja kao događaja prikazat će statistiku preuzimanja datoteka na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Praćenje preuzetih datoteka kao prikaza stranica može utjecati na statistiku prometa na vašoj web lokaciji. Ako i dalje želite promijeniti zadane postavke s događaja na prikaze stranica, jednostavno se prijavite u svoje WordPress administrativno područje. Zatim posjetite Uvidi »Postavke» Praćenje stranicu i otvorite Preuzimanja datoteka s lijevog izbornika.

Praćenje preuzimanja datoteka kao prikaza stranica

Odande odaberite prikaz stranice i kliknite gumb Spremi promjene za spremanje ovih postavki.

Dodavanje više ekstenzija datoteka za praćenje preuzimanja datoteka

Pitate se koja će se proširenja dodatka MonsterInsights pratiti kao preuzimanja? Popis je dan na stranici za preuzimanje datoteka, uključujući doc, exe, js, pdf, ppt, itd.

Dodajte još proširenja

U polje “Proširenja datoteka za praćenje preuzimanja” možete lako dodati više proširenja. Kliknite gumb Spremi promjene.

Bilješka: U odjeljku Proširenja razdvojite nova proširenja zarezom.

Pregled preuzimanja datoteka na nadzornoj ploči WordPressa

Da biste pogledali izvješće o preuzetim datotekama u programu WordPress, morate prijeći Uvidi »Izvješće» Izvješće izdavača.

Na toj se stranici pomaknite prema dolje do odjeljka Najpopularnije veze za preuzimanje da biste pogledali svoja preuzimanja.

Najpopularnije veze za preuzimanje

Pregled preuzimanja datoteka u usluzi Google Analytics

MonsterInsights omogućava vam gledanje preuzimanja datoteka na usluzi Google Analytics, baš kao što prikazuje statistiku prometa za vaše web mjesto. Jednostavno se prijavite na svoj račun Google Analytics i kliknite vezu vaše web lokacije na kojoj pratite preuzimanja.

Vaša web lokacija na Google Analytics računu

Ako ste odabrali prikaze stranica u postavkama MonsterInsights za preuzimanje datoteka, jednostavno idite na Sve stranice odjeljak za pronalaženje izvješća o praćenju.

Od tamo možete pogledati izvještaj do Ponašanje »Sadržaj web mjesta» Sve stranice.

No ako ste u postavkama za preuzimanje datoteka odabrali događaje, morat ćete posjetiti odjeljak izvješća o događajima za pregled podataka o preuzetim datotekama..

Jednostavno idite Ponašanje »Događaji u lijevom izborniku i prikazat će vam više opcija. Razgovarajmo pojedinačno o tim opcijama.

 • Pregled: Ako kliknete ovu opciju, prikazat će vam se svi najvažniji događaji s vaše web stranice.
 • Top događanja: U ovom ćete odjeljku vidjeti događaje na kojima su vaši korisnici proveli najviše vremena.
 • stranice: Prikazat će se popis svih stranica na kojima ste dodali datoteke za svoje korisnike i kliknuli su na opciju za preuzimanje.
 • Tok događaja: Možete pratiti putovanje svojih korisnika u odjeljku tijeka događaja. Također vam omogućuje da pratite koje se datoteke sviđaju većini korisnika, uz napomenu da je vrijeme angažmana provedeno na određenim stranicama s datotekama za preuzimanje..

Da biste pogledali podatke u grafikonima s pojedinostima, idite na Događanja »Glavni događaji odjeljak.

Praćenje događaja u usluzi Google Analytics

Možete kliknuti na opciju za preuzimanje ispod Kategorija događaja stupac za pregled cjelovitog izvješća.

Izvještaj o događajima

Kako funkcionira praćenje preuzimanja datoteka s MonsterInsights?

Google Analytics nema zadani sustav za praćenje preuzimanja vaših datoteka. No MonsterInsights vam omogućuje jednostavno praćenje preuzetih datoteka pomoću usluge Google Analytics.

U odjeljku izvješća o događajima usluge Google Analytics vidjet ćete sve preuzete resurse označene pod “veza za preuzimanje”.

Odjeljak izvješća o događajima nadalje je podijeljen u više stupaca. Te će komponente biti iste za preuzete datoteke ili bilo koje drugo praćenje događaja u usluzi Google Analytics.

 • Kategorija događaja: Sve preuzimane datoteke vidjet ćete kada kliknete na oznaku za preuzimanje u stupcu Kategorija događaja (prikazano gore).
 • Radnja događaja: Nakon što kliknete na oznaku za preuzimanje, prikazat će vam se svi URL-ovi s izvorima za preuzimanje u stupcu Akcija događaja i možete kliknuti bilo koji URL da biste pratili svoja preuzimanja.
 • Oznaka događaja: U ovom stupcu možete vidjeti naslov ili naslov s kojim je vaš događaj povezan.

To je sve. Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite kako postaviti Google praćenje preuzimanja u WordPressu uz Google Analytics. Također možete potražiti alternative Google Analytics-u u našoj izlozi najboljih analitičkih rješenja za WordPress.

Ako želite brzo postaviti web mjesto i ne želite ručno dodavati značajke, provjerite najbolje graditelje stranica za povlačenje i ispuštanje WordPressa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map